- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
h-yle
addikt
Én láttam élőben, de akkor is pontosan tudtam ,hogy nem hologrammról beszélünk. Nem vagyok tudós, csak mivel a műsorvezető faszi elmondta, hogyan működik a dolog, így tök egyértelmű volt, hiszen semmit nem mondott arról, hogy oda lenne vetítve a kép, csak a "beamed into the studio", vagy hasonló, kifejezést ismételgette félig mókás hangnemben.
Én is tudós lennék?
-
ddekany
veterán
Na ja... Tovább növelhetnék a nézettséget, ha pl. olyan híreket adnának, hogy egy óriási tengeri szörny, ami a Földközi Ócánból jött ki megtámadtra Budapestországot... muthatnak róla fasza CG-s "felvételeket". Úgyis csak a lakosság 1% fog rájönni, hogy ez kamu, a nézettség viszont 10%-al nőne arra napra. Hm... tiszta jó... miért is ne?
-
ddekany
veterán
Na de itt az a gáz, hogy a bemondó eljátszotta, hogy ő is ott látja a másikat (a hologramot)... dicsérte ott, hogy milyen dögös hologram, meg csodás új technológia, stb, de közben ha jól gondolom nem látott ez ég egy világon semmit, hanem a levegőt nézte csak. Vannak még maradi emberek, akik zokon veszik az efféle gátlástalan hazudozást.
-
juliabrilke
veterán
Ilyenkor szokott még előkerülni egy volt munkatárs aki kitálal vagy egy "kiszivárogtatott információ"!
-
Rez_Grof
őstag
Panem et circenses
[
What we call the news] -
v.tom
őstag
Nem hinném, hogy bárkit érdekelni fog a szakértőkön kívül, hogy nem azt látták, amit a CNN állított. A többséget csak a látvábny érdekli, nem a kivitelezés mikéntje. Szerintem persze.
-
WonderCSabo
félisten
Ha kiderül, hogy nem hologram, abból nagy botrány lesz. Ha egy technológiai kérdésben is hazudnak hogy jobb fényben tűnjenek fel, mi lehet az egyéb kérdésekkel?
-
BloodRay
veterán
Ez elég égő kedves CNN...
-
PeppErKorN
tag
Kedves CNN, szabad ilyet csinálni? Az rendben van, hogy a széles közönség számára tök mindegy, hogy az a „hologram” hogyan és hol jön létre. Tesznek rá, hogy ez technológiai csoda, vagy csak ügyes informatikai szemfényvesztés. A lényeg, hogy olyan Leia hercegnős legyen, valamivel kevesebb zajjal.
Egy kicsit eltaktikázták magukat, amennyiben nem tételezték fel, hogy ezt szakemberek, fizikusok is látni fogják, akik az információs forradalom korában just-in-time hallatják a hangjukat. Csak nem biztos, hogy elég messzire száll az a hang, mert IT profilú orgánumokat az átlag közönség nem kísér figyelemmel.
Kíváncsian várom a fejleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó számítógép
- XPS 9530 15.6" 3.5K OLED i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- RTX 4090, I9-14990 PC Eladó!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest