Hirdetés
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Formálisan, de hivatalosan bejelentette a Clearwater Forestet az Intel
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Nem csak drága ATX 3.1-es tápok léteznek
- Milyen processzort vegyek?
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
Aktív témák
-
demagóg
aktív tag
2.5-ös vinyók többségénél most is a villany tárolja. 3.5-ösöknél már nem jellemző, ezek általában büntetlenül cserélhetők. Itt a külalakra egyező panel, de más verziójú FW szokott gondot okozni. Ilyen műveleteknél a legfontosabb, hogy (körültekintő) csere után mentsük a vinyó tartalmat. Piszkálás, módosítás nélkül. Lehetőleg DOS szintű progival, hogy a rendszer ne írjon vissza. Ha nem jön össze a dolog, legalább akkor sem rontottuk tovább a helyzetet. Felülethibás vinyónál sajnos nincs biztonságos házi módszer. A ''gyorsan szedjük le mielött tönkremegy teljesen'' gondolat ugyanaz, mintha azt mondanánk, hogy ''minél gyorsabban tegyük tönkre, hogy ne szenvedjen''. Persze az otthoni adatok nem értékesek, a fontosakat meg úgyis mindenki menti magának. :)
-
agostonl
tag
válasz
TudorVigyor
üzenetére
A Kürtről->Kürtölő->17. Cserebere
cikket olvasd el! :t -
TudorVigyor
aktív tag
Pedig van vinyó, aminél működik a nyákcsere. Talán azért, mert a bad sector tábla nem EPROM-ban, hanem magán a lemezen van, ahogy az logikus lenne. Írd le azt is légyszi, hogy a kürt hol fejti ki az általad hivatkozott okosságot, mert hirtelen nem találtam. (Ok, biztos ott van, csak nincs időm keresgélni).
-
-
Gismo
addikt
válasz
TudorVigyor
üzenetére
Beválnak azok az újítások, mert a WD raptor után a 7k250 a leggyorsabb, és a megbízhatósága is fényévekkel nőtt.
-
TudorVigyor
aktív tag
Az sajnos több volt annál. A 60-as, 80-as, 120-as sorozatú Deathstar-okban üvegtányér volt, mindegyik méretben, aztán rájöttek, hogy leválik róla az adathordozó réteg, ha a fej sokáig egy helyben áll. Erre jött egy firmware revízió, de nagyon későn.
180-astól újra aluminiumtányér van.
Az újítások gyorsítanak, csak alapos tesztelés nélkül több a kár, mint a haszon.
Sajnos az üvegtányér nem az egyetlen IBM újítás, remélem a többi jobban beválik. -
Peat;)
veterán
Ha ezzel foglalkozol elmondanád melyik vinyó miért jó? Maxtor ugye elég gyors csak sok elszáll, előjelek nélkül. Seagate szerintem nagyon megbízható, halk csak lassúcska tapsztalat alapján. Ibm/hitachival mivan, vagy samsung most a legjobb választás? (IBM-ről is sok rosszat hallottam, de akkor még nem volt együtt a hitachival)
-
Arnold2
őstag
Adatmentést már megoldottam, kösz! Fogtam a jó winyóm jó nyákját ráraktam az elpuknat helyébe és lementettem az adatokat!!!! :DD Nekem csak elektronika kellene!
-
xcbiker
addikt
Adatmentést én szoktam vállalni szinte bármilyen hibával elszállt vinyókról.
-
Arnold2
őstag
Azóta voltam a mistrálnál a szervizükben! Olyna nyugodt és kellemes hangvétellel adtam elő problémám hogy még én is megijedtem magamon! Modták AHA!
Ahogy a srác meglátta az SZARRRRRÁÁÁ éget csipet hátra vitte hogy lefényképezze!!!! Mire visszajött mondta hogy ugyebár a Maxtor nem vállal ilyen meghibásodásért garit ezért ő sem! Ajánlotta a Samsung Winyót mond: kösz fizesd ki. És mivel a tápomnak semmi baja nem lett így még egy nyilatkozatott sem adtak ki hogy ''talán túláramot kapott a winyó'' amivel mehettünk volna az Elműhöz! Na mindegy! Most hosszas spórolás és veszek egy Samsung Pumát!! -
Notes
senior tag
Így van. Inkább fizetek 2000 Ft-val többet egy vinyóért, de nekem ne álljanak le köcsögösködni ha garanciális gond van. Nekem ez ennyit megér. Sokaknak nem.
-
dark bit
tag
Üdv!
Nekem volt egy Maxtor vinyóm amin kezdek elszaporodni a bad sectorok aztán kaputt és mot van egy amivel már évek óta semmi gond (2-3 év).
Nem akarok semelyik HDD gyár malmára vizet hajtani de irtó sok vinyó készül napjainkban, ha meghibásodik, hát ezt dobta a gép...
Az egy dolog, hogy nem a Mistralnál kell vásárolni, mert köthsögök és nem vesznek vissza semmit, de őket is csak a nyereség hajtja.
Ghost -
Trak
addikt
Ok részletesebben:
2 db 120GB-os 2Mb cache DiamondMax +9 ATA133-as Maxtor
Egyik 1 éves, másik új, 3 napos. Mindkettő tökéletesen működik,.
1 db ugyanolyan mint a fentiek, csak 8Mb cache-el. Ez is 1 éves, és tökéletes.
30-as is ugyanilyen (tudnám miért nem írtam, hogy mindegyik ilyen?:))
2 MB cache.
Mit írjak még róla?
Gyorsak, megbízhatóak... ennyi. -
vtechun
veterán
szerintem az a lényeg hogy ne melegedhessen túl a winyó, vigyázni kell erre... itt ahol vagyok most (multimédia fejlesztő tanfolyam) a winyó(Maxtor 80 giga)(40°-45°) 10°-15° -al melegebb mint a proci (30°-35°)... Otthon meg hidegebb 15°-20°-al... amúgy itt a tanfon 1 már meghalt a 20-ból...
-
törölt tag
Sziasztok !!!
Most vettem egy IBM/Hitachi 120GB 7200rpm 8MB cache winyót.
Bátran ajánlom mindenkinek ezt a fajtát. Nagyon jó, de tényleg. -
Notes
senior tag
Most indult egy ' Jól működő Maxtorosok ide! ' c. topik. Látogasd meg őket ki tudja talán van nyákjuk, de lelki vigaszt biztos lelsz náluk :D
Esetleg sikerül elbizonytalanítani őket. -
Gismo
addikt
Na jó van akkor asszem mégis csak áttérek a Hitachi-ra vagy a WD-re. Nem kő Maxtor bár van egy ami műxik jól, de az még régi széria.
-
Arnold2
őstag
Gari?????? AHa Mistrál! Csak ennyit mondok!
Aki nem érti annak elmondom: Azt mondták ha van látható (!!!) nyoma az ''elpukkanásnak'' akkor nem foglalkoznak vele mert a gyártó sem teszi! -
Arnold2
őstag
Na Hali!
A szitú a következő: Van/volt egy Maxtor 80G 7200RPM 8mb cach Winyóm!
FOGGGGGALMAM nincs miért de a nyákról egy csip HATALMAS nagy füstel elszált! Rohadt jó volt!:( Namármost nekem van egy másik vinyóm ugyan ólyan csak 2mb cach annak a nyákját ráraktam az elszált helyébe Lesz ami Lesz alapon!
Mit ne mondjak qva nagy pánikban voltam hogy a jó nyákból nehogy bumm legyen!De a nagy Hardware isten velem volt és megtudtam hogy 1 bit sem veszet kárba és maga a winyó OK csak ugye a nyák!
Noss a kérdés:honnét tudnék nyákot venni hozzá és/vagy tudna nekem valaki eladni! PLZ nagyon sürgős lenne!!!
Arno
Aktív témák
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen program, ami...?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hat hét után lehúzza a rolót a Highguard: március 12-én leállnak a szerverek
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Nem csak drága ATX 3.1-es tápok léteznek
- További aktív témák...
- Lexar NM790 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7000-6200 MBs - Eladó!
- ADATA Legend 860 2TB Gen4 X4 2280 M2 NVMe SSD / Beszámítás OK!
- Eladó 19 db 256GB M.2 NVMe SSD Samsung / Western Digital / SK hynix
- ÚJRA SSD BAZÁR - SATA / M.2 / mSATA - KINGSTON, OCZ, SAMSUNG, INTEL, APACER - KÉSZLET EREJÉIG!
- AKCIÓ!!!! 100%-os 2TB Samsung 990 Pro SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- PANASONIC Toughbook CF-53,i5-3340M,4GB RAM,500GB HDD,DVD,WIN10
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest