Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
Moon70
tag
Vásárlás, fejlemények ( na, ezektől biztos nem veszem )
avplanet.hu válasza , az 5 éves garancia kérdésemre :"Ez valóban a Panasonicnak egy akciója, természetesen mi is tudunk rendelni 5 év garanciával készülékeket, viszont az ára jóval magasabb, mint a 2 év garanciával rendelkező készüléknek"
Azt hiszem, marad a Panashop , nem a legolcsóbb, de biztos nem nézik hülyének az embert...
Elnézést, hogy konkrét neveket említek, de szerintem mindenkinek jogában áll tudni, hogy mi egyes üzletek hozzáállása. -
kpal
nagyúr
Előre bocsánatot kérek a Pana tv tulajoktold, de ma láttam Debrecenben az egyik szervizben (Nevet nem emlitek, nagyobb müszaki áruházhoz tartozik ) az előterében és volt kb. 15 db plazma ée ezek között sok volt a Pana kb.12db samsungbol is volt ,de kevesebb az kb.3db. Csak azért irtam mert elég sok volt ott a pana tv és amenyiért adják azokat a tv-ket eszt nem vártam volna, hogy meghibásodik.
-
KTTech
veterán
Én az egyik legnagyobb telefongyártónak dolgozok, szervizben ha az alapján ítélném meg, mennyi telefon érkezik be naponta, akkor soha nem lenne telefonom... az egy dolog, hogy mennyit látsz ott, és az egy másik, hogy mennyit adnak el.
Alapszabály: kétféle TV létezik (de ez igaz minden másra is): ami már elromlott és ami el fog romlani. Lehet az Samsung, Panasonic, LG vagy bármi más. Egyet lehet garantálni: mind tönkre fog menni.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
sweethomest
csendes tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani olyan üzletet pesten, ahol tudok venni Harmantrade ML-P12 falikonzolt? Nem webshop kellene, mert úgy az árához képest sok a futárköltség. Ismerős hozná haza.
köszönöm
-
vasii
senior tag
válasz sweethomest #8406 üzenetére
argep..a 3.boltnal mar van is szemelyes atvetel, tovabb nem neztem
http://muszakishop.hu/termek/5421/harmantrade_ml-p12m_plazma_lcd_tarto.html -
HÁZIGAZDA
válasz deadelon #8395 üzenetére
nincs az U szérián (se a C-n) pc bemenet, magyarán vga input, magyarán analóg pc bemenet. van viszont hdmi, és igen csodálkoznék, ha nem jelenne meg rajta a pc képe. más kérdés, hogy nálam ez egy probléma, mert pl. a notebookon nincs hdmi-out.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
szp1
addikt
Ez süket duma. A garanciát a PANASONIC adja a NeoPDP paneles gépekhez, ehhez semmi köze a boltnak. Náluk kell regisztrálni és ők küldik a garit ki. Most akcióban. Ahogy a pana oldalán le van írva.Idézem:
Az 5 éves garancia igénybevételének menete, feltételei:
1, Fontos, hogy őrizze meg a vásárlást igazoló számlát!
2, Hívja fel a 06-1-382-60-60 -as telefonszámot, és kollégánk regisztrálja adatait.
3, Ezt követően küldje be a kitöltött jótállási jegyet és a számla olvasható másolatát postán (Panasonic South-East Europe Kft , Budapest, 1117, Neumann János u. 1), faxon (06-1-382-60-66) vagy beszkennelve a következő e-mail címre: 5evgarancia (kukac) eu.panasonic.com
4, Regisztrációt csak 2010. március 31-ig tudunk elfogadni.
5, A regisztráció után postai úton egy egyedi azonosítóval ellátott kártyát (jótállási jegyet) kap, amely igazolja az 5 éves garanciát.
6, A számla, a Pan-európai és a kiterjesztett jótállási jegy bemutatása ellenében élhet garanciális javítási igénnyel a 2. - 5. év időtartamban.
7, Az akcióban csak a Panasonic South-East Europe Kft. hivatalos NeoPDP szerződéses viszonteladói hálózata által eladott, Magyarországon vásárolt alábbi típusok szerepelnek: TX-P54Z11E, TX-P50V10E, TX-P50G10E, TX-P46G15E, TX-P46G10E, TX-P42V10E, TX-P42G15E, TX-P42G10E.
8, Adatait kizárólag a jótállás céljából rögzítjük, az adatkezelési törvénynek megfelelően.
Az lehet, hogy ők nem szerződéses üzlet........
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
deadelon
aktív tag
a probléma nem is az lenne ,hogy nem jelenne meg a pc képe .azt kizártnak tartom.amúgy is hdmi kimenetes a vga kártyám ,tehát hdmi-hdmi lenne a kapcsolat.hanem egyszerüen nem értem milyen felbontásban jelenne meg a kép?tehát ha pl egy dvd-tküldenék a plazmára milyen felbontásban tenné?széthúzná 1920x1080-ba.elég okádék lenne.vagy egyszerüen nem is értem. itt van két link két az egyik u szériás a másik s
alkalmazható pc jelek u nál nuku.ha esetleg valaki rendelkezik tx-p42u10 es plazmával és használja számítógéppel összekötve és a felbontás állítható kérem írja meg nekem már megyek is és megveszem
a tv-t.köszönöm[ Szerkesztve ]
Nagy keleti bölcsesség:Több repülőgép van a vízben mint amennyi tengeralattjáró az égben
-
vasii
senior tag
a D-sub mekkora felbontast tud max atvinni?
-
DM-Fan
nagyúr
Erre csak azt tudom mondani, amit KTTech kolléga is írt: nagy számok törvénye - hacsak azt megnézed, hogy ezen a fórumon 10 emberből hány vesz Pana-t és hány Samsung-ot, akkor már ki is jött az általad látottak oka. Úgy 8:2 lehet az arány a Pana javára (vagy ha még szemléletesebb arányt szeretnél, akkor kb. Pana-Samsung-LG 7:2:1) és ez nemcsak az itt megfordulók körében jellemző. A Samsung-ból inkább az LCD fogy, a plazma üzletága kevésbé jelentős. Azon sem lepődnék meg, ha a Samsung jövőre bejelentené, hogy felhagy a plazmagyártással és innentől kezdve csak az LCD-re koncentrálna (hagyományos és LED-es).
Amúgy tényleg minden TV meghibásodik előbb-utóbb, ez vitathatatlan, így pl. az sem mellékes, hogy csupa idei modellt láttál-e, vagy mondjuk 5 évvel ezelőttieket, valamint az sem mellékes, hogy pl. csak tápzúgásos hiba miatt van bent egy készülék, vagy azért, mert pl. megsült a panel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz sweethomest #8406 üzenetére
Légy szíves használd a keresőt!
Már többször leírtam, hogy itt kapható, én is innen vettem, a bolt gyors és megbízható volt: délelőtt odatelefonáltam, délután mehettem érte.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Természetesen szemléltetésnek szántam az arányokat, merthogy tapasztalatom szerint kb. ez a jellemző, konkrét eladási adatokkal nehéz is lenne szolgálni, ezt annyira nem szokták propagálni a gyártók (ezért is írtam arányokat és nem számokat), így senki ne vegye készpénznek, mert természetesen lehetnek eltérések (régiónként is változhat az arány). Az szerintem mindenesetre belátható, hogy jóval több plazma fogy a japán gyártótól, mint a másik kettőtől és most nemcsak a jelen fórum felhasználóit hoznám példának.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
todie
tag
sziasztok ismet!
most sikerult beallitani vegre, hogy a tv teljes feluletet kitoltsek a filmek, hala a 8213 -as hozzaszolasnak.
namost, miutan mar ezt a feluletet is kep(video) tolti ki eszrevettem, hogy kicsit vilagosabb az itt megjelenitett kep
gondolom ez attol van, hogy miota megvan a tv (2-3 honap) nem kapott ott semmit, hogy megjelenitse. kerdesem: szerintetek idovel "hozzakopik/bejaratodik" az a resz is, hogy egy homogen feluletet kapjak? (btw a tv egy 50x10)
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
-
yas
csendes tag
Szia!
Valószínű azért látod világosabbnak a képet, mert ott még a gyári beállítás van.
Minden bemenethez (HDMI1, HDMI2, SCART, S-VIDEO...) külön betudod állítani a fényerőt, kontrasztot, színtelítettséget, stb.
Szerk:
Bocs félrértettem. Ha az eddig nem használt vékony keretre gondoltál, akkor DM-Fan már leírta.
Üdv, Yas
[ Szerkesztve ]
"Sosem a gyógyszer rossz, hanem a betegek vannak összecserélve."
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, sajnos egyik gyártó sem tökéletes, naivitás lenne hinni, hogy az.
Ráadásul sajnos minél bonyolultabb egy konstrukció, annál több a hibalehetőség is, így érthető, hogy a felsőbb kategóriás modelleket sem kíméli a meghibásodás, sőt, ott még tán lehet, hogy nagyobb arányú is.
Ettől függetlenül szerintem nem kell félni, minden gyártó minden készülékére van garancia (már ha megbízható forrásból veszed), így ha gond van, nem maradsz pácban. Persze, tudom, hogy kellemetlen, mert csak kiad az ember egy valag pénzt és akkor azzal szembesül, hogy x ideig lehet, hogy nélkülöznie kell a TV-t, de a jó oldala a dolognak, hogy jönnek érte, elviszik, javítják, visszahozzák. Ezért kell megbízható helyen vásárolni, ahol tuti kap az ember garanciát. A többi nem lényeg.
Én lekopogom (kop-kop-kop) nálam soha semmi gond nem volt még a plazmákkal.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
dhcodoki
senior tag
oppsz.. rossz topik
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
"kétféle TV létezik (de ez igaz minden másra is): ami már elromlott és ami el fog romlani."
Ezzel azért nem értek teljesen egyet. Úgy mondanám, hogy amelyik gyorsan elromlik és amelyik sokáig jól működik. Eddig már 2 TV-m is ment 10-10 évig hiba nélkül. Természetesen a CRT elöregszik, ezért illik cserélni, de meghibásodás nem volt.
Most is úgy választottam márkát, hogy megérdeklődtem szervizes ismerősöket, hogy milyen TV-ket hordanak be általában javításra. (természetesen ez nem jelenti, hogy az általam vásárolt nem hibásodhat meg!)
A mai gyártási technológiák nagyon lecsökkentik az alkatrészek és összeszerelések miatti meghibásodást. Ennek ellenére vannak tervezési és széria hibák is bőven. Ha pl. rossz helyre terveztek egy alkatrészt, ami valami miatt melegszik, akkor nagy valószinüséggel meg fog hibásodni. Pl. találkoztam ilyen tápegységgel, ahol a kondik közé betettek 5W-os melegedő ellenállásokat, amik miatt 3 év alatt a kondik kiszáradtak. Ha pl. azt a tipust hozták javításra, egyből cseréltük a kondikat.
Igaz mi lenne a gyártókkal és a szervizekkel ha minden örök életű lenneAzzal nem értek egyet, hogy amiből többet adnak el, abból több is a meghibásodás.
A meghibásodás általában tipusfüggő (nem feltétlenül márka!).
Mennyivel adnak el többet pár ezerrel, pár 10 ezerrel? Egynek sem szabadna meghibásodni ilyen mennyiségeknél (szvsz).[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
KTTech
veterán
válasz PLaci58 #8427 üzenetére
"A mai gyártási technológiák nagyon lecsökkentik az alkatrészek és összeszerelések miatti meghibásodást"
Na ez nagyon nem igaz. Az sokkal inkább igaz, hogy az alkatrészek élettartamát úgy tervezik meg, hogy éppen a garanciaidő végéig kihúzzák... Mint mondtam, szervizben dolgozom, és bizony nem kevés alkatrész-meghibásodással találkozunk naponta (és nem a passzív alkatrészek meghibásodása a jellemző, hanem az aktívaké)... mivel a szoftver jellegű hibák már nem is nagyon kerülnek be hozzánk, azt megoldják a frontszervizeken.
A meghibásodási ráta átlagban 2-3% körüli amit jónak mondanak egy szériánál, 5%-ig elfogadható.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
-
todie
tag
koszi a valaszt. (neked is yas) igen csak a gep van rakotve. ugy tudtam csak azt nem szabad, hogy asztalnak hasznaljam, azt nem is csinalom.
tv nem erdekel, dvd lejatszom, konzolom nincs, az lcd-ket meg sose szivleltem. eddig xp-m volt, abban meg az istennek se sikerult megoldanom, hogy fullscreen menjen ki a kep...
de igy mar remelem minden ok lesz. szoval aztmondjatok, hogy annak ellenere, hogy igy volt hasznalva, meg igy is helyrejohet?
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
"A mai gyártási technológiák nagyon lecsökkentik az alkatrészek és összeszerelések miatti meghibásodást"
Pontosan ez a mondat szúrt szemet nekem is, megelőztél. Pont, hogy a tömeggyártás hozta be a magasabb selejtszámot, hisz míg mindent kézzel készítettek és átment a panel 5 emberen is, addig azért jobban szemet szúrt a hiba. Modern minőségbiztosítási rendszerek ide, vagy oda. Nézzétek meg pl. a klasszikus, manufaktúra-jellegű cégek által készített, kézzel összerakott erősítőket. Nemigen találtok közte hibás példányt, vagy ha mégis, akkor sikítva cseréli neked a gyártó akár 10 év múlva is. Jó, mondjuk ezt meg is kell fizetni, de itt látszik a különbség egy olyan termék között, ami tömeggyártással kb. fél óra alatt elkészül (mint kb. minden plazma), meg az egy hét alatt elkészülő, kézi összeszerelésű gépek között.
Az alkatrészeknél sincs ez másképp: szarják a kondikat, FAT-eket, mikrokontrollereket a gépek, nagy számok törvénye alapján van benne selejt is bőven (vagy rejtett selejt, ami a teszten még átmegy, de utána hamar kimúlik).
"Az sokkal inkább igaz, hogy az alkatrészek élettartamát úgy tervezik meg, hogy éppen a garanciaidő végéig kihúzzák..."
Ezzel nem feltétlen értek egyet, egyik gyártóból sem nézem ki (na jó, némelyikből talán, de nem az itt emlegetett top gyártókból), de azért lehet benne valami.
"A meghibásodási ráta átlagban 2-3% körüli amit jónak mondanak egy szériánál, 5%-ig elfogadható."
Ezek kb. szerintem is reális számok. Vagy legalábbis ez volna a cél.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
PLaci58
addikt
"A meghibásodási ráta átlagban 2-3% körüli amit jónak mondanak egy szériánál, 5%-ig elfogadható."
Nekem ez nagyon soknak tűnik, de nem tudok vele vitatkozni
Lehet, hogy kommersz eszközöknél ez elfogadható.
Én úgy tudom, hogy ha valamit nagy darabszámban állítanak elő automata gépsoron, akkor ott az -anyaghibákat leszámítva- szinte egyforma minőségűek lesznek."Az sokkal inkább igaz, hogy az alkatrészek élettartamát úgy tervezik meg, hogy éppen a garanciaidő végéig kihúzzák..."
Ebben lehet valami, de én inkább a nagy versenyre tippelek. Gyorsan kell kifejleszteni új készülékeket, nincs idő hosszú tesztelegetésekre, piacra kell dobni, legfeljebb változtatnak a sorozatgyártáson ha valami bibi kiderül.
A kínai gyártóktól pl. ilyen válaszokat lehet kapni: tudunk a problémáról, de még nem tudjuk mi okozza. Mire kiderítenék elavult lesz és már régen más konstrukció fut a gépsoronMás téma: milyen antenna kell a földi digitális vételhez? Magyarul milyen frekvencián sugározzák UHF?
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Itt a Prohardveren volt egy cikk a laptopok meghibásodási arányáról az első 3 évben. Igaz nem plazma, de a technológia ugye hasonló (mármint belül)
Hát itt kicsit rosszabbak a számok...[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és amit eddig kinéztem az az LG 50PS3000 típus.
Ami mellette szól: 3év gar, 50' méret, 600Hz, alacsony ár (220K bruttó)
Ami ellene: nem nagyon dícsérik az LG-t a Panasonic-kal és a Samsung-al szemben, bár én mint átlag user lehet nem venném észre a különbséget.
Szerintetek érdemes ennyiért egy ilyen LG 50PS3000-be belevágnom?
Alapvetően számítógépről történő HD film lejátszásra lenne használva, és esetenként autós játékprogramra. Nem nagyon lenne úgy használva, hogy beéghessen, folyamatos mozgókép anyag menne rajta. -
DM-Fan
nagyúr
Hozzátenném, hogy ezek még korrektnek is tűnnek. Nekem jópár olyan ismerősöm van, akik PC alkatrészek szervizelésével foglalkoznak és ők nemritkán mondják, hogy pl. xy, vagy zx gyártó 10 alaplapjából akár 5-6 is visszajön ugyanazzal a hibával, vagy hasonlóval. Bizonyos típusoknál már előre borítékolják, hogy 50-50% az esély, hogy megéri a lap az első év végét. Na ez mondjuk már azért durva, tekintve, hogy pl. egyes alaplapok nem is annyira olcsók. Ennyit a tömeggyártásról és annak precíziójáról.
A táblázat egyébként igen szemléletes, kb. ez volt nálam is a rangsor a gyártók között, nem véletlenül választom már 10 éve mindig az ASUS-t, mikor alaplapot vásárolok.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Levin01 #8434 üzenetére
Ha nincsenek túl magas elvárásaid a képminőséget illetően (értem ez alatt, hogy ennyi pénzből ne akard azt megkapni, amit mondjuk a Pana G-sorozata nyújt), akkor szerintem árban nagyon korrekt az 50PS3000. Sajnos saját tapasztalatom nincs ezzel a modellel kapcsolatban, így nem tudom megerősíteni, hogy jó választás, viszont az tény, hogy 50"-os TV-t venni 220 eFt-ból nagyon nem rossz bolt. Pár helyen olvastam róla, a ghost-problémakör még mindig megvan, illetve többen beszámoltak arról, hogy olykor kissé életlen képet produkál és ezért lepontozták. Ezen felül olvastam több helyen, hogy sok pixelhibás darab volt köztük, ami pedig a plazmákra nemigazán jellemző. Egy oldal a sokból, olvasgasd a véleményeket.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ausztenit
csendes tag
Sziasztok!
Voltam ma egy műszaki áruházban, és pár dolog elbizonytalanított a plazmákkal kapcsolatban.
1. A leginkább zavaró a tükröződés volt. Az LCD-k mellett két hd ready, alap plazma (C10 és samu b430) volt, de irgalmatlanul zavart, hogy a többi tv (szemben állók) látszott a kijelzőn (az lcdn semmi). Mivel a nappaliban pont szemben lennének az ablakok, mennyire lesz ez zavaró. Ill. ha jól tudom az x10 már valamilyen tükrüződésmentes felületet kapott. Igaz ez? Javít-e valamit ezen a tulajdonságon? Van olyan plazma, ami nem tükröződik?
2. A fényerő. LCD mellett olyan volt a plazma, mintha szürke fátyol lett volna rajta. Tudom, hogy az otthoni körülmények mások, de nagyon zavaró volt, hogy a hó nem fehér... Gyári beállítások voltak, tudok ezen javítani otthol?
3. Kép élessége. BR film ment, ez is kicsit homályosabbnak tűnt. Ez a HD-ready felbontás hibája? (4m-ről hd és full hd plazma közt nem volt különbség, LCD itt is szebb volt.)
LCD is csak egy LG 47LH3000 volt.Ja igen: a 42" játék az 50"hoz képest... (asszony meggyőzve, de neki jobban bejött az LCD)
Más: LG PQ6000 és PS3000-ről van valakinek tapasztalata?
-
PLaci58
addikt
válasz Ausztenit #8439 üzenetére
1, Érdemes sötétítő függönyt venni A CRT TV-knek is üveg az eleje.
2, Ha nem volt fehér a fehér, akkor be volt kapcsolva az energiatakarékos üzemmód.
LG 42PQ1000-est nyúzok. Nem adnék a 6000-ért annyi pénzt az USB-s lejátszásért. Inkább vettem egy HDMI-s divx-es lejátszót hozzá 10e-ért.Nekem tetszik a képe.
Analóg adásnál is leesik néha az állam a kép élességén.
A hang tényleg nem a legjobb, de meg lehet szokni. Nem tudtam rájönni miért nem tetszett az elején a hangja. Kis hangerőn hallgatom, de elég jóra sikerült beállítani. Mintha kicsit hiányozna a közép. Hétvégén néztem pont a AVIA teszt lemezzel. 90 Hz-ig hallottam a mélyeket.Azt olvastam az LCD vs. Plazma TV-ktől, hogy világos környezetbe LCD, sötétebb iletve otthoni használatra a plazma a javasolt. Az LCD hideg (kékes) színe nem biztos, hogy egy lakásban is jól mutat.
DM-Fan!
Mit jelenthet a specifikációban ez az adat: "Altitude 2,000m" Olyan magasra vihetem fel?
Mindig meglep az LG plazmáknál a "Brightness (cd/m2) = 1500". Ez a 3x osa más TV-knél megadott általában 500 cd/m-nek. Lehetséges ilyen magas érték?[ Szerkesztve ]
-
jaktib
tag
"A fényerő. LCD mellett olyan volt a plazma, mintha szürke fátyol lett volna rajta. Tudom, hogy az otthoni körülmények mások, de nagyon zavaró volt, hogy a hó nem fehér..."
Az üzlet az teljesen más. Amikor én is azon gondolkoztam, hogy LCD vagy Plazma mindig azt láttam, hogy a boltokban az LCD tv-k fényereje sokkal nagyobb, a fehérek padig sokkal erősebbek, (a fehérre én is érzékeny vagyok), és nem értettem, hogy ami a boltban szép (LCD), az mitől lesz rosszabb otthon, és mitől lesz jobb amit rosszabbnak látok (Plazma) az üzletben. Hidd el nagyon szép fehérek vannak a plazmákon is, és úgy be lehet állítani, hogy nem lesz hiányérzeted. Sőt van az enyémen film beállítás ami eleve próbál a mozis hatást kelteni, eleve egy kicsit sötét, és mégis otthoni fényeknél nagyon szép. Otthonra tényleg a plazma jobb, ha hirtelen ránézel, egy LCD képére elsőre valóban szebbnek tűnik, de egy filmet a természetes szép színek, a homogén fényerő, a szép feketék, és a lágyabb kép miatt sokkal jobb megnézni.
Ezt DM-Fan írta:
"Szerintem valahol az a természetes, ha nem ívfényt néz az ember, olyat ugyanis a valóságban is ritkán lát. Egyáltalán nincs kevés fehér a Pana plazmákban egyébként, csak megfelelően be kell állítani a kontraszt/fényerő arányt." -
DEW3yl
tag
1. A sötétítő tényleg a legjobb megoldás.
2. Beállítás kérdése. Megkérdezhetsz akármilyen plazma tulajt, és meg tudja mondani, hogy olyan fényerőt és kontrasztot lehet adni a panelnek, hogy vakít. Természetesen az ideális színképet produkáló beállítások mellett is nagyon jó színei vannak a plazmáknak.
3. Ha esetleg 42-es modellek voltak, akkor 4 méterről nem igazán (talán egyáltalán) nem tudsz különbséget tenni a 720 és az 1080 soros képek között. Ha nem egymás mellett látod őket akkor pedig tuti, hogy nem! Minden Blu-Ray film minden plazmán éles, ha nincs 10 elosztó beiktatva a forrás és a panel közé, hibátlan a kábel és be van állítva a tévé (jobban mondva nincs nagyon elállítva, mivel inkább az kell, ahhoz, hogy BD-ről rossz képet kapj).Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
pisti0315
tag
Electroworld (Eger)
Panasonic TX-P37C10Y
99.990 Ft100% pozitív visszajelzés
-
-
szp1
addikt
3. Kép élessége. BR film ment, ez is kicsit homályosabbnak tűnt. Ez a HD-ready felbontás hibája? (4m-ről hd és full hd plazma közt nem volt különbség, LCD itt is szebb volt.)
Erről már volt szó, egyrészt a beállításon is múlik de inkább arról van szó, hogy itt a "homályos" a természetesebb, filmszerűbb, a nagyon éles kép ami az LCD-kre jellemző az már mesterkélt, művi egy kicsit. Ilyen távolságról a felbontás szinte lényegtelen.
-
PLaci58
addikt
Pár kérdésem lenne:
1, A plazma TV-knél is van egy minimális alap gerjesztés mint a CRT-nél?
Az enyémnek jó a képe, jók a feketéi, de kikapcsoláskor és bemenet váltáskor látom, hogy a fekete az nem teljesen fekete.2, Milyen antenna (MHz) kell a földi DVB-t vételhez? 60 Km-re levő adóval érdemes próbálkozni? Analóg tuneres TV-vel mit látok belőle? Lehet-e ilyennel antennát beállítani?
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Asszociációs játék. :)
- Az Apple szerint ideje véget vetni az USA ellenük folyó perének
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Philips LCD és LED TV-k
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest