Hirdetés
Aktív témák
-
vasii
senior tag
válasz victorianusz #7900 üzenetére
sztem a panashop az egyik legmegbizhatobb ha mar pana tvt veszel
az ara pedig szinte a legolcsobb, argep szerint is 216 250 a legolcsobb + postakoltseg amit nemneztem meg h mennyi. ezenkivul en miskolcon auchanban az egyel "rosszabb" verziot, az x10E-t lattam 240ert, mediaban pedig 220ert, szal nemhiszem h mas nem webshopos boltban olcsobb lenne.enis toluk fogom rendelni tuti csak hat meg varat magara karacsonyig
jo szorakozast hozza! ( es en varom a velemenyeket rola mert enis ilyet akarok ) -
lacos001
senior tag
Sziasztok !
Elég régen jártam erre,szeretnék kis felvilágositást kérni tőletek,mert le vagyok maradva. ( 2 éve )
2 éves samsung 42" tévém szerintem csereérett lett,ez meg is valósulna következő héten,csak ott a hiba,hogy mit is vegyek,persze kizárólag pana lenne a márka.
42" méretben nem tudom mi az idei készülék,nyilván azt venném meg.Dvd,blu ray,konzol,mkv,hdtv a felhasználási területe,tehát minden földi jó.
Nagyobb versenyző nyilván a TX-P50X10Y 220.000 ft-ért,de nem tudom a kissebbekből mi a nyerő.Hiába vásárolnám meg az 50" tv-t,azért érdekelnek a 42" tulajdonságai is,hátha ráharapok valamire.Végigfutottam a panashop oldalán,tv-k tulajdonságai,felbontás,csatlakozók,súly,méret,stb.,de öszeroppantam,már bele vagyok zavarodva!
köszönöm -
LonGun
csendes tag
Sziasztok,
Gyors élménybeszámoló a TX-P50X10Y-ról.
Forrás WD TV:
Csodálatosan szép képe van 720p és 1080p mkv file-okat lejátszva. Este a gyári beállításokból, fényerő kontraszt bőven le kellett venni. Az elején keveselltem a színtelítettséget, de rá kellett jönnöm, hogy a szemem a hibásan beállított LCD monitorhoz van/volt szokva. 2m felett tökéletes képet ad minden irányból.
Forrás PC HDMI:
Ahogy én érzékelem ugyanazok a filmek a PC-ről szebb képet adnak. (codec: ffdshow). Persze a különbség nagyon pici, inkább csak az árnyalatoknál lehet észrevenni jobb képet a PC javára. Toltam rajta játékot is, (Grid, COD) és mind a kettőnél leesett az állam. Egész új élmény.
Forrás DVB-C (szolgáltató: Digi Kábel)
Nem vártam sokat az SD adástól, de egész tűrhető. 3m-ről simán nézhető. 3m alatt azért látni az életlen képet. Itt is a fényerő levételével jó képet kaptam.
Forrás analog kábel (szolgáltató: Digi Kábel)
Ez előzőhöz képes valamivel zajosabb a képe. Ez azért már nekem gyenge képminőség. (nem is fogom ezt nézni)Ami viszont érdekes. Kikapcsolt állapotban (standby LED világít) a fogyasztásmérő 15W-18W-ot mér. Ha az előlapon kikapcsolom a kapcsolót (standby LED nem világít) a fogyasztás nem változik! Könyv szerint pedig 0,5W-nak kellene lennie. (A mérőt kipróbáltam egy 5W-os és egy 60W-os izzóval, és pontosan mér).
Az adatlapon az van írva: Fogyasztás készenléti módban: 15W felvétel közben képkimenettel. 0,5W felvétel közben képkimenettel. Ez mit jelenthet?Kipróbáltam az XBOX360 HDMI kábelt egy noname 760Ft-os HDMI kábellal szemben, és semmi különbséget nem találtam! Szóval nincs értelme drága kábelra költeni!
Összességében nagyon elégedett vagyok! Köszönöm még egyszer az itt lévők segítségét.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Teaway fórumtárs megírta a különbségeket, nekem már csak annyi maradt, hogy véleményt mondjak: én a több bemenet miatt biztosan az 50X10Y-t választanám.
A jelenlegid nem 42PV80P akar lenni? Csakmert 42P80P nincs. Nos, ezért a TV-ért, áradásul 1 évesen örülhetsz, ha 100 eFt-ot kapsz, sajnos, de már akkor is jól jártál, tekintve, hogy az annak megfelelő 42X10 újonnan 155-160 eFt és ugye egy évesen kb. az új árának felét szoktuk számolni.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz matykooo #7899 üzenetére
Hát, én neked is az 50C10-et ajánlanám 190 eFt körüli összegért, vagy a több bemenettel rendelkező 50X10-et 210 eFt-ért. Karácsonyi akciókra lehet számítani, így mindkettő árából még tán 10 eFt-ot le is számíthatsz. Ez alá ne add, akármilyen célból is veszel plazmát így 2009 év végén.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz victorianusz #7900 üzenetére
Panashop jó választás, eddig csak pozitív tapasztalatom van velük (és ahogy a többiek beszámoltak, nekik is). Az ilyen távolra történő szállítással nem tudom mi a helyzet, de nem hiszem, hogy gond lenne.
Sok sikert a beüzemeléshez!
Get Moded!
-
lacos001
senior tag
válasz dhcodoki #7904 üzenetére
Semmi bajom nekem a mai napig nincsen vele,csak lecserélem,megveszik 100K-ért,hozzácsapok 1 kis összeget,aztán vennék valamit,ez most pana tv lesz.Azt hittem mióta kérdezősködtem,változott sokat a plazma tv felhozatal,de annyira nem.
Veszek valami 42"-t,vagy az 50X10Y marad,mint fő kiszemelt áldozat.[ Szerkesztve ]
-
mobula
csendes tag
Teaway és DM-Fan köszönöm a válaszokat.
Mobula
-
znagyznagy2
csendes tag
Na szevasztok újból. Egy-két napig eltűntem, mert továbbfinomítottam a rendszert.
A P50x10y most már pár napja tesztelve van úgyhogy elmondhatom, hogy jobb a képe, mint ahogy számítottam rá. Forrás: T-kábel analóg.
Viszont 24 órája T-kábel digitális kivitelben is van. (bár először nem akartam, de mivel az olasz nyelvet gyakorolnom kell, a havi csupán kb 1000 Ft-os "nyelvtanulás" költség miatt nem mondhattam nemet a raiuno-ra). Amin meglepődtem, a kép nem lett jobb, sőt mintha néha rosszabb lenne, mint az analóg. A Set-top box scart-scart-tal van összekötve a plazmával.
1. Ezt más is tapasztalta?
Amennyiben a forrás DVD lejátszó HDMI-vel (próbálkoztam 3 komponenssel, de kék volt a kép) , úgy is szép a kép, értelemszerűen szebb, mint az analóg TV jel, de meglepő módon találtam olyan csatornát analógban, ami megközelíti a DVD-k minőségét.
Egyébként az ISF egyik kalibráló lemezével állítottam be végül a plazmát (kontraszt, fényerősség, élesség, színtelítetség).
--------------------------------------------
Innentől picit off leszek, de két problémám is van.
Mivel régi az erősítőm (Technics AX730-as), ezen az 5.1 az csak 6 csatornás analóg bemenettel oldható mg. Bár gondolkodtama digiális dekóderen is, de végül vettem egy harmadik DVD lejátszót, Oriont, mert azon még van 5.1 RCA kimenet. Már megnéztem pár 5.1-es filmet, de nem tetszik a két surround hangfal, mintha alig élne.
Mivel viszont sztereó hangnál a s Technics surround üzemmódban jól erősít, így a hangfal teljesítménye elégnek tűnik számomra. Az Orion audió menüit is minden létező kombinációban beállítottam, de hiába.2. Látatlanban, mi lehet a gond? A filmek, amiket nézek vagy a lejátszó kimenete (és/vagy az erősítő bemenete)
--------------------------------------------
Harmadrészt, sajnálom, hogy a Set Top Box-on meglévő 5.1-es hangot nem tudom az erősítőre inputként rárakni. A DVD lejátszón csak kimenetek vannak a leírás szerint.
3. Tudom, hogy kicsit laikus a kérdésem, de nem olyanok a DVD lejátszók, hogy be lehet őket csapni? Azaz pl egy optikai kábelt rárakva az Orion kimenetére nem lehet bepréselni ott jelet? (csak azért vetődött fel bennem, mert a Scartnál már emlékeim sterint tapasztaltam azt, hogy hivatalosan egy kimenetre raktam rá és mégis adott esetben az bemenetté vált)
-
PLaci58
addikt
válasz znagyznagy2 #7915 üzenetére
Melyik Orion játékost vetted meg? Az 5400 HC-t?
Nekem az van. A képe felskálázás nélkül nagyon tetszik, a hangja is jó stereóban a HDMI-n keresztül a TV-n hallgatva.
Próbáltam rákötni a házimozi stereó bemenetére (input mód), de nagyon halknak tűnt, pedig szoktam így a házimozit TV kihangosítására használni.Azon gondolkodom, hogy hogyan tudnám a házimozi 5.1 erősítőjét összekötni az orion player 5.1 kimenetével, mivel a házimozin csak stereó bemenet van.
A digitális adás nem biztos, hogy jobb mint az analóg! Műsor és adó függő szvsz.
Ha egyszer rossz minőségű a forrás, akkor abból a digitális átvitel sem csinál jobbat
Nekem is van az analóg kábelen olyan adó ami gyönyörű és van ami rettenetes.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
szp1
addikt
Nem értem pontosan: a DVD kimenetet akarod bemenetként használni (optikai)?
Ez sajnos csak egyirányú.A SCART sajátossága, hogy lehet egyszerre in-out is ( azért van annyi " lába").
Ha a dvd lejátszón az van írva a csati mellé, hogy out, az akkor csak out....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Teaway
veterán
"A Set-top box scart-scart-tal van összekötve a plazmával."
Itt egy DA-AD konverziót vélek felfedezni, ami nem szerencsés dolog.
Nincs itthon csokid??
-
DM-Fan
nagyúr
1. Nagy eséllyel HDMI-n keresztül szebb képet adna a STB, megúsznál egy fölösleges konverziót, ami jelenleg megvan.
2. Gyanítom, hogy az Orion lejátszó nem a csúcsok csúcsa hangképzés tekintetében sem (más már írta pár napja, hogy az upscaler chipje nem az igazi). A Pioneer DVD-lejátszómmal semmilyen gond nem volt, amikor még analóg 5.1-et vezettem ki belőle 6 RCA-n keresztül, házat bontott, zengtek a szatellitek is rendesen a kanapé mögött, a DTS is frankón szólt belőlük. Szóval ha mindent beállítottál, akkor bele kell törődni, hogy a lejátszó valószínűleg ennyit tud.
3. A DVD lejátszódba semmilyen módon nem fogsz tudni bevezetni sem képet, sem hangot, azon csakis output-ok találhatóak, másnak nem is lenne értelme. Ez alól egyetlen kivétel van: az asztali DVD-felvevők, mert ott ugye van SCART-bemenet is, meg antenna bemenet is, esetleg firewire, meg S-Video/RCA. De egy mezei lejátszón csak kimenetek vannak.
Get Moded!
-
znagyznagy2
csendes tag
1. Az lehet, de HDMI nincs, a coax meg az analog tv adast viszi.
Akkor a t-home-os set top box konstrukcio vacak vagy csak az en settp boxom az, s kerjek olyat, amin van hdmi?2. Megertve, viszont most mar nem talaltam 6 csatornas pioneer-t. Lehet hogy hasznaltan kellene utananezni. Amugy igen, 5400-as van. A hc nem remlik, de most a kadbol nem szallok ki ezert. :-))
3. Szinte biztos voltam, de hatha. Egyebkent a scart 2 vagy 6 hangcsatornat visz?
-
szp1
addikt
válasz znagyznagy2 #7920 üzenetére
3. Sztereo: b+j
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Teaway
veterán
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz znagyznagy2 #7920 üzenetére
Egyebkent a scart mar a hang szempontjabol is vacak, mivel az analog hangosabb mint a digitalis, ha a tv van az erositore rakotve bemenetkent. Ez igaz akkor is, ha egy videon atvezetem a digitalist. Maris hivom 1412-t....
-
szp1
addikt
válasz znagyznagy2 #7923 üzenetére
Ha jól kerestem rá, akkor kell legyen az erősítődön digitális koax és optikai bemenetnek is lenni....
Az Orion dvd-n is valamelyik van biztosan (írod az optikait).Igy a teljes átvitel 5.1 digi. A Technics meg hadd konvertáljon, ahhoz nagyon ért...
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
znagyznagy2
csendes tag
Elso korben azt mondtak, h a nem hd settop box-okon egyiken sincs, a hd settop box-ot viszont csak hd csomaggal lehet kapni. Utana aztan abban maradtunk, h meg rakerdez az illetekesnel.
Tudtok ilyen sztorirol? Marmint hogy masnak sem volt jo a plazmahoz a t-home stb-a a scart miatt, s valahogy kisirt egy hd stb-t? Meg a berleti dij kulonbseget is bevallalnam.
Egyebkent attol felek, hogy holnap vagy hetfon a muszakisok az informacios elonyukbol fakadoan megprobaljak megmagyarazni, hogy a nem hd minosegnel a scart-hoz kepest nem jobb a hdmi.
Egyebkent lehet hogy tenyleg nem a scart-tal van a baj :-), ugyanis azt kezdem megallapitani, hogy a voros szin a kontur nelkuli, mikozben minden bemenet ugyanugy van beallitva minden automatikus dolog nelkul (comb, p-nr, szinkezeles, takarekos, X? V?. Color). Tehat egyszeruen mas az analogon a red komponens kontrasztja, mint a digitalison vagy butasagot mondok?
-
spider_man
csendes tag
Üdv!
Hosszas töprengés után és a sok Panasonic ajánlás olvasása után vettem egy LG 42PQ2000-est 140 e.
Egyelőre tesztelés alatt...
Mi lenne? Alátét vazze, alátét! - LG 42PQ2000 - Smart Energy Saving Plus-Intelligens Szenzor. Input: 3 HDMI 1.3 - 2 Scart Component RGB in (D-sub 15pin) Pc Audio In S-video AV in Digital Tuner (DVB-T MPEG-4) USB 2.0 (Jpeg MP3)
-
PLaci58
addikt
válasz spider_man #7928 üzenetére
Üdv az LG-sek táborában
Nézegettem az EW-ben a 2000-est.
Van bőven csatlakozója.
Kiváncsi vagyok az USB-s lejátszására."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
kpal
nagyúr
-
Dexar007
veterán
Hali,
rég jártam erre de lassan elérkezik megint a tv vásárlás ideje..PH-n láttam egy 42G10-es 155-ért..valamiért nekem nagyon bűzlik a dolog annak ellenére h gari is van rá stb.Pedig tuti vétel lenne szerintem.
Give me your cum,bull!
-
spider_man
csendes tag
Kösz
Gondoltam rosszul mutatna egy LG telefon mellett egy Panasonic plazma
Az USB-ről csak kép és zene megy ebben a tipusban.
Mi lenne? Alátét vazze, alátét! - LG 42PQ2000 - Smart Energy Saving Plus-Intelligens Szenzor. Input: 3 HDMI 1.3 - 2 Scart Component RGB in (D-sub 15pin) Pc Audio In S-video AV in Digital Tuner (DVB-T MPEG-4) USB 2.0 (Jpeg MP3)
-
gg72
veterán
Nemrég jöttem vissz az MM-ből és volt szerencseém egymás mellett látni a Pana 46G10-es plazmát és a Samsung 46B650-es LCD-t, a Panához szerencsére volt távirányító, így sikerült nagyjából jól belőnöm, a Samsung is "felturbózva" ment, de azt sajnos nem tudtam beállítani. Mindkét TV-n a Pro7 digitális demóanyaga ment, nem túl jó tömörítéssel, így az egyből feltűnt, hogy amíg a Samsung elég gyakran bekockásodott és szétesett bizonyos képelemeknél, addig a Pana képe abszolút mentes volt ezektől a hibáktól. Persze a Samsung képe elsőre sokkal megkapóbbnak tűnt, de nem kellett sok idő ahhoz, hogy mindez csak szemfényvesztésnek tűnjön, a Pana képe összességében sokkal harmonikusabb és kevésbé "fárasztó" hosszú távon szerintem.
Amúgy az MM-ben 370ezer a TV, a Panshopban pedig 340, ráadásul teljeskörű 5 év garival. Viszont sajnos náluk nincs hitel, így most azon agyalok, mit és hogyan csináljak... -
victorianusz
csendes tag
Hali
Azt hiszem a setupbox-al nekem is gondjaim lesznek az új 50x10y-nál. Nálunk a helyi kábelszolgáltató küld ki egy digitális csomagot az analóg mellett a kábelen és a boxon nekem is csak scart van.
Mikor kérdeztem, hogy mi lenne ha kicserélnék, a válasz: nem lehet mert az egész rendszer amit használnak Motorola (a fejegység meg minden kütyü, meg a kódolás is stb) és állítólag ehhez a rendszerhez a Motorola nem gyárt HDMI kimenetes boxot.
Ezt azért megkérdőjelezem, hiszen a hálón böngészve több Motorolát is találtam HDMI kimenettel. Azért még futok egy két kört az ügyben míg megjön a TV.Ha valakinek lenne ésszerű és egyszerű magyarázata az ügyben, szívesen venném. Még talán vennék is egy boxot, azt meg kódolják be ahogy akarják. Vagy technikailag ez nem lehetséges?
-
Henry06
tag
válasz victorianusz #7934 üzenetére
A setupbox-ban lévő kártyát nem lehet bedugni a tv-be? Mert akkor gond egy szál se.
Go Gunners!
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz Henry06 #7935 üzenetére
Nalam bedugni eppenseggel be lehet, csak eppen a kartya a stb-szal parositva van. Egy masik forumban utanaolvastam, ott nagy vita volt, hogy akkor ki lehet-e jatszani a rendszert vagy sem, nekem ugy tunik, hogy nem.
Valamilyen conax rendszer remlik, meg hogy cam kell ahhoz, hogy a kartya a CI slotba beteheto legyen, meg egy szamkiolvasasa az stb-bol. A vegere elvesztettem a fonalat, de az biztos h egy topikos sem szamolt be arrol boldogan, hogy a t-home stb-jet megkerulve latja az adasokat. -
törölt tag
Sziasztok,
mostanában nem voltam.
4 hónap viszonylatából jelentést tennék a Pana 50x10e-mről: teljesen meg vagyok vele elégedve. Egyetlen hiábja van: előjött egy zöld pixel, de szerencsére ez nem zavaró.Tanácsot kérnék 37-es panára:
Mivel a 1 hibás pixel miatt nem cseréli a gyártó a készüléket (5 hibás pixeltől van csere) ezért felajánlottak egy elfogadható összeget, amit beszámítanak, ha veszek valami Pana cuccot. Szerencsére a tesóm pont most akar tv-t venni.
Úgy néz ki, hogy 37-es méret lesz a kényelmes.A tv-re nem lesz kötve pc, csak dvd, kábeltv.
A kábel vagy hagyományos kábel, vagy iptv lesz (asszem csak upc van ott).
(nekem van kábel upc-m és t-home iptv-m. Az iptv képei szebbnek tűnnek)Szerintetek érdemes Full-HD-t venni, vagy legyen inkább a HD-ready mert az is jó ?
Melyik pana 37-est vegyem?köszi.
-
LDC
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, s a következő paraméterekkel vennék TV-t.
TV fajta: Plazma
Méret: 50 "
Használat: Tv nézés
Szolgáltató : UPC
Keret: max 300 eFT.Kinéztem egy Panasonic TX 50U10-est
Mi a véleményetek erről a TV-ről?
-
DM-Fan
nagyúr
-
dhcodoki
senior tag
Ha elvonatkoztatunk a "panafanságtól " és nem vagyunk érzékenyek a 24p által keltett minimális ricegésre, akkor azért a Samu B450 labdába tud rúgni az X10 mellett, nemdebár??
S vajon még milyen előnyöket élvez??
Én a samu színeit kontrasztosabbnak találtam...[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
A küllem miatt a B450 felé billen a mérleg.. tudom, hogy ez alapján baromság tv-t választani, de nem találtam (a 24p-s ricegésen kívűl, amit ráadásul nem mindenki érzékel) olyan pontot az X10-en, ami miatt mégis azt választanám. A fórumot visszaolvasva, viszont nincs egyetlen egy + dolog sem, ami a samu felé billentene. Talán azért mert semmiben sem jobb?? Tehát hülyeség lenne a B450-et választani?? Ha tudtok komoly indokot, hogy az X10-et válasszam a B450-el szemben, PLS szóljatok.
-
LDC
csendes tag
Sziasztok!
Ok. Köszönöm a válaszokat. Tervezzük, valamilyen konzol beszerzését a közeljövőben, s amiatt akarunk FullHD-t....
Ebben az esetben már szerintetek jó választás a U10 ?
[ Módosította: Parci ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz dhcodoki #7944 üzenetére
Én - ha átlag TV-vásárló volnék - azért nem venném a Samsung-ot, mert azt azért jelentősebben kell kalibrálni, mint a Pana-t, amihez nem árt némi hozzáértés. Ezen túlmenően a Pana hisztogramja egy leheletnyivel jobb színhűséget mutat, illetve amit Te is említettél: a HD-lejátszás a Pana-n teljesen folyamatos, a Samsung B450-en nem. Nekem ez bőven elég indok arra, hogy az X10-et válasszam, mégha egy picivel többe is kerül (egyébként nem feltétlen kerül többe - mindkettőt láttam már 200 eFt-ért akcióban). A design ilyen szempontból teljesen közömbös - bár nekem a Pana ráadásul jobban is tetszik - de ha a Pana-nak volna olyan desing-ja, mint a Samsung-nak, akkor is a Pana-t venném, mert a külső a legkevésbé fontos számomra egy megjelenítőnél, tekintve, hogy zömmel sötétben nézem és a képét látom, nem a káváját. Márpedig a két készülék képtulajdonságait kitárgyaltuk, az alapján venném a Pana-t.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, a konzol miatt van a legkevésbé értelme fullHD TV-t venni, mert pl. a PS3 címek 95%-a eddig is csak 720p-ben volt hajlandó futni, ezek után még kevesebb 1080p-s cím lesz, mivel a hardver kezd kevés lenni ilyen nagy felbontás mellett az új grafikák lekezelésére. Hasonló a helyzet az Xbox360-nál is. Szóval ha a konzol miatt merült fel a fullHD létjogosultsága, akkor ki kell ábrándítsalak: ahhoz pont nem kell. Ellenben a PS3 kiváló Blu-Ray lejátszó is egyben, ahhoz már lehet értelme, bár hozzáteszem, hogy az 50X10 is bőven elegendő és simán hozza az élményt, de ezt neked kell eldöntened. Nem tudom láttál-e már 2-3 méter távolságról egy 50"-os fullHD és egy 50"-os HD-Ready plazmát egymás mellett úgy, hogy mindkettő ugyanarról a forrásról futott. Ha van rá lehetőséged, javaslom egy ilyen összeállítás megtekintését vásárlás előtt, aztán mérlegelj, hogy a látottak alapján megéri-e neked a 60 eFt plusz a fullHD-re.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mobula
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a dvb-t földi antennáját egy 50X10Y-en hova csatlakoztassuk, mert a kábeltévé ugye lefoglalja a bemenetet?
Bocs ha volt már....Üdv
Mobula
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest