Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egér probléma
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
szp1
addikt
Milyen a noti?
Ha kábelen átviszi a routerre a teljes jelfolyamot, akkor nem a LAN-ja a szűk keresztmetszet, legalábbis logikusan nézve.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
vasii
senior tag
hp 6715b, a router d-link di524
de miert a wifi is ugyanugy 100mbitet bir mint a lan?
mert pl a net 15mbites es lanon kabellel speedtest annyit mer, de ha wifvel nezem akkor mar csak 8-9et.hogy kicsit ON is legyek.
Samups50b530nal argep csatik kozott ir olyat h CI meg RS232 9pin.
Ezek mik?mire jok?Es tenyleg van rajta egyaltalan?
samsung oldalan semmi ilyesmi nincs. -
szp1
addikt
Ebben a cikkben olvashatsz a wifi-ről és az átvitelekről.
Itt az átviteli jellemzők vannak.
A lényeg, hogy a HD átvitelhez erősen ajánlott az N MIMO.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
válasz znagyznagy2 #8496 üzenetére
Egyértelműen a 720p a nyerő választás, hisz egyrészt ez áll a legközelebb a TV-d natív felbontásához, másrészt meg a DVD felbontása (720x576) vajmi kevés ahhoz, hogy értelme lenne 1080p-re skálázni, pláne azért, hogy utána megint vissza lehessen konvertálni 720p-be.
Nálam a Pioneer lejátszóm egyértelműen 720p-n adja a legszebb képet a DVD-ből, szebb így a képe, mintha 576i-n hagyom és a TV upscaler-chipjét dolgoztatom és annál is szebb, mintha 1080p-t állítok be és a TV azt butítja vissza.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
-
szp1
addikt
Egy kérdés : lehet, hogy volt már róla szó de átsiklottam felette : a TV a SCART-on érkező jelet is felskálázza, vagy ilyen módon csak a HDMI-vel foglalkozik?
Hogy megy ez? ( DVD-ről van szó )[ Szerkesztve ]
-
DEW3yl
tag
Persze, hogy minden jelet felskáláz, mivel máskülönben nem töltené ki a képernyőt. Itt persze nem arra értem, hogy a 4:3-as és 2.35:1-es képekből csinál 16:9-es, hanem egy DVD 720x576 (vagy 480) felbontású és ezt fel kell skálázza 768 sorosra (HD-Ready) esetén, mivel máskülönben csak a tévé közepén használna megfelelő számű pixelt.
Ott a különbség a felskálázás minőségében, hogy milyen algoritmus szerint teszi ezt, hisz nem kerek számmal kell szoroznia, hanem adatokat veszít (helyettesít) és új pixeleket kell kreálljon. Minnél drágább a tévé annál jobb ez (márkák szerint), de a DVD/BD lejátszóknál is ez a helyzet. Egyenlőre a jó minőségű DVD lejátszók jobban skáláznak mint a felső-középkategóriás tévék.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
szp1
addikt
Köszi a választ.
Nyilván a digitális jellel azért jobban boldogul.....de a lejátszó adott./Egy apró észrevétel: nem "egyenlőre" egyelőre. Bocs./
-
PLaci58
addikt
de miert a wifi is ugyanugy 100mbitet bir mint a lan?
A "G"-s WiFi csak 54Mbites, a LAN 10/100/1000 (kártya függő, de általában mondjuk 100).
Nálam a Wifi kb. 1,8-2,4 MByte/s, a LAN 100-as kártyával kb. 6 MByte/s a mérhető sebesség (nagyobb fájloknál)."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
PLaci58
addikt
Azért érdekes, hogy a TV gyártók nem olyan felbontású panelt gyártanak amiknél egész számú skálázást kéne csinálni.
Úgy tudom egyes Panasonic TV-k készülnek (-tek) 1024x720-as felbontással.
Mondjuk a TV adást így is át kell alakítani. Jó is ez a sok szabványos felbontás
Azért egyes alsóbb kategóriás TV-k is jól skáláznak. Szerintem az újabbak már elég jó chipet használnak.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #8511 üzenetére
Párszor pedig már beszéltük az eltérő méretű HD-Ready panelek felbontáskülönbségéről. Nem egy ördögi a dolog:
37"-os HD-Ready panel felbontása: 1024x720
42"-os HD-Ready panel felbontása: 1024x768
50"-os HD-Ready panel felbontása: 1366x768Mondjuk ezt nem értem miért olyan nagy rejtély, az 1. HSZ-ben levő táblázatban is benne van, de bármelyik adatlapról kiderül.
A gyártó szíve joga eldönteni, hogy milyen felbontású panelt készít, úgysem tudna olyat készíteni, ami minden esetben kompromisszum nélkül használható.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Jarlaxle
senior tag
Adott egy Samu 40B650(LCD) és szeretném lecserélni egy 50-es TV-re és itt jön képbe a plazma TV. Elsősorban fullHD filmek nézésére, illetve játékra(PS3 és X360) lenne használva. Átolvasgattam jó pár száz hszt, és látom hogy a Pana elég népszerű. Találtam még egy ilyet is: LG 50PS8000 és ez kerek 100k-val olcsóbb mint amit Panasonicból kinéztem(50G10). Ér-e ennyivel többet a Pana?
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
Nincs nekem ezzel semmi gondom csak nem értem, hogy miért nem hangolják össze a szabványokat. pl. a 768 soros TV az mihez jó? Nincs ilyen felbontású műsorforrás (tudtommal). TV (PAL,NTSC), DVD, BR ? Egyikkel se stimmel.
Még jó, hogy a Full HD TV-nek egyezik a felbontása HD-s anyagokkal (legalábbis a 1080-nál)."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Jarlaxle
senior tag
Hát igazából én az összképet nézve elégedett vagyok vele, elsősorban a méret miatt szeretnék váltani de azért van 1-2 dolog ami zavar. Pl. az input lag nem játék módban észrevehető azért, játék módban meg a kép nem úgy néz ki ahogy egyébként. Ja meg ugye a fekete az nem fekete, de hát ez a 2 dolog betudható az LCD mivoltának, szerintem egy elég jól összerakott cucc lett.
-
Seb3s
tag
válasz Jarlaxle #8519 üzenetére
Itt a gyorskeresőbe írd be: ps8000 Írtam már pár tapasztalatot. Ps3 vásárlást elhalasztottam a vizsgaidőszak utánra, így konzolos használatról nem tudok mit írni, de párszor így is volt ghoost amik eddig soha nem voltak maradandóak és egyáltalán nem voltak annyira vészesek, mint amilyennek még plazma vásárlás előtt gondoltam.
Tough ain't enough.
-
tibibi
őstag
sziasztok érdemes a media m... ban, fukar,stb. vásárolni vagy inkább netes áruházakban
-
vasii
senior tag
ha csak nincs vmi nagy akcio akkor altalaban nagysagrendekkel a netes.
-
Padre
tag
Végül a Panasonic 42G10E-t vásároltam, nagyon kellemes áron jutottam hozzá, 5 év garit intézem jövő héten magamnak.
Beüzemeltem a TV-t, THX optimizer 2.0-t tudtam megszerezni, beállítottam a képet.
Nagyon nagy a minőségbeni javulás az előző 82cm-es lcd-hez képest.
Komoly a cucc azt így 1 nap használat után is látom. Nem bántam meg hogy ezt választottam.
WD TV Live!-on nézek Full HD-s mkv-ket, és nem győzök gyönyörködni benne. -
Moon70
tag
Nálam is ez a kombináció lesz, a WD Live-t már tegnapelőtt megvettem, érdekes, nálam nem volt gond a frissítéssel, rendben volt minden, a netről ment.
Ma, meg ha minden igaz, megérkezik a 42G10-esem, már türelmetlenül várom, HDMI, optikai kábelek, erősítő előkészítve !
Ja, és hogy ne felejtsem, köszönöm a forumnak és a segítőkész emberkéknek itt, hogy segítettek a döntésem meghozalatában ![ Szerkesztve ]
-
Bernardo20
őstag
Nekem is holnap jön a Samu 50b430-as plazmám. Az auchanban 169.990-ért 0%-os hitelre vettem meg. Már nagyon várom! Érekes, hogy a pana TX-P50X10E meg 229volt, egymás mellett nézegettem őket meg állítgattam..mind a kettő szép volt, a pana valóban egy hangyányival szebb, de itt már jelentős volt az árkülönbség, tudom máshol 210körül van.
Szóval majd holnap beszámolok róla, hogy milyen, kíváncsi vagyok a 24p-s akadásra, de 170-ért nagyon jó lesz rajta filmezni:-)
-
pisti0315
tag
válasz Bernardo20 #8534 üzenetére
Tegnap vittünk házhoz ugyanilyen TV-t (50B430) 120e-ért.
Az előző készülék egy 42A450 volt, de az 50"-es nemcsak nagyobb, de jóval szebb képet is ad.
Nemrég volt akciós a MM-ban is, 149.990-ért volt kiírva.
Mindenesetre örülök hogy a Samsungos tábor is növekszik.[ Szerkesztve ]
100% pozitív visszajelzés
-
tibibi
őstag
válasz Bernardo20 #8534 üzenetére
irjál már egy "rövidke" véleményt ,mert és is ilyet akarok venni.
-
pisti0315
tag
válasz Bernardo20 #8537 üzenetére
Samsungos TV-osztás volt tegnap.
De gari nincs rájuk !100% pozitív visszajelzés
-
Jarlaxle
senior tag
Hát nagyon nézelődök a Samsung, LG, meg Panasonic 50es top modelljei között, de mint ahogy az előttem levő számtalan hasonló cipőben levő ember én is teljesen tanácstalan vagyok és valószínüleg valami pillanatnyi megérzés fog dönteni.
Olvastam amúgy, hogy nem szabad fektetve szállítani ezeket a TV-ket mert megrepedhetnek, erre vajon figyelnek a magyar netes boltok? -
dhcodoki
senior tag
válasz Jarlaxle #8540 üzenetére
Mikor a futár megjött, gyors kimentem elé, hogy megnézzem milyen pozícióba van a plazma. Állítva volt, több nagy doboz mellett, szal esélye sem volt elfektetni.. Azért rákérdeztem, mint aki nem ért hozzá:
-Úgy tudom nem szabad elfektetni, jól tudom???
-Semmi probléma nem lenne vele, csak nyugodtan.
Erről ennyit.. -
Seb3s
tag
válasz Jarlaxle #8540 üzenetére
Egyértelmű, hogy LG 50PS8000 szerintem.. Csütörtökön megnéztük a Becstelen brigantikat blu-ray-en, brutálisra be lehet állítani a képet! Csak konzollal az első 100-150órában szerintem jobb vigyázni. Én gépre kötve nézem a filmeket és így is volt néha halvány ghost az elején, ami persze pár perc után eltűnt. Ezek a szellemképek most már sokkal kevésbé, és érezhetően több idő után jeletkeznek csak. Más persze észre sem veszi, én is csak akkor ha nagyon figyelem.
Tough ain't enough.
-
-
Padre
tag
HDMI kábelt kell megvenni, egyébként üzemkész a cucc. A WD live nagyon gyorsan beolvassa akár a 20Gbyte-os mkv-kat is, erre nem is számítottam. Kényelmes használni, szóval eddig nálam 5-ös!
A P42G10 meg nagyon korrekt készülék, nem kell állítgatni alapon sem nagyon, a kalibráló dvd sem kötelező, mert alapból is nagyon jó képe van. Masszív, komoly cucc.
-
ateszm
senior tag
Mivel "hajtod" a WD-t? Külső vinyóval? Esetleg lanon NASsal?
Még azért meg-meg akadok ezen a 42"fullhd---50"hdready témakörön,hogy melyik is. nahh majd holnap megnézem az EW választékát itt Egerben.
[ Szerkesztve ]
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
Henry06
tag
válasz Jarlaxle #8548 üzenetére
Pontosan milyen hibát és milyen típusokra írtak? Mert én is Samsung és Pana között gondolkodok, de amit láttam élőben és az elérhető árakkal összevetve nálam a Samsungok a nyerő(Samsung PS42B450B1 vagy Samsung PS42B430P2 ha Pana akkor meg Panasonic TX-P42C10Y vagy az x10-es) Most arra várok hátha valaki leírja, hogy a Samuknál tényleg észrevehető-e (és ha igen akkor mennyire) az a ricegés, ugye a full.hd-és videóknál kéne látszódnia.
Remélem karácsony előtt megírja valaki.[ Szerkesztve ]
Go Gunners!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest