Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #8198 üzenetére
Na álljon meg a menet! Én rohadtul nem abból csinálok sértődést, hogy valakinek más a véleménye, ezt írtam is, hogy szíve joga önálló döntést hozni és mást venni, amit én ajánlok, az ő dolga, nekem ettől sem jobb, sem rosszabb nem lesz. Azt viszont kurvára nem szeretem, mikor valaki azt állítja, hogy olyat mondok, ami nem igaz.
Valaki megkérdezte, hogy tényleg van-e garanciális akció a Panasonic-nál. Erre azt írtam, hogy igen van, a Panashopnál megtalálja a részleteket. Nem volt szó konkrét típusról, az akció időtartamáról, semmiről, csak egy szimpla kérdés volt és egy szimpla válasz, részletekbe nem mentünk. Hozzátettem, hogy ezért is érdemes Panasonic TV-t venni, mert ráadásul más gyártó ilyen 5 éves garanciát nem ad. Erre jön a rendkívül intelligens fórumtárs a szőrszálhasogató stílusával, hogy nem minden igaz ám, ami itt elhangzik, mert a garancia sem úgy van ám, a Panasonic nem minden TV-re ad garanciát, nem is állandó jelleggel és hogy ezt milyen bonyolult érvényesíteni és nem is érti miért ajánlom a Panasonic-ot. Mintha bárki is mást állított volna. Aztán jön azzal, hogy ő így meg úgy (igaz 10 eFt ráfizetéssel) elintézte, hogy az LG is adjon rá ennyit (ami nyilván nem így van, mert azt nem a gyártó adja, de ebbe most ne menjünk bele, nem ez a lényeg) és hogy ugye hogy így már milyen fasza ez a gyártó is. Aztán mikor szóvá teszem, hogy esetében ez nem a gyártón múlott még neki áll följebb, mert hogy akkor sem igaz, hogy a Panasonic meg mégis. Na tudod, ebből van elegem.
Nézz már körül a topicban! Miért is csak az szólhat hozzá, akinek Pana TV-je van? Számos LG, Samsung tulaj is van itt, leírták tapasztalatukat, föltették kérdéseiket, amire tudok mindig válaszolok és tőlem is láthattad már többször leírva, hogy dicsértem a Samsung, vagy az LG TV-it - ha mást nem, csak az 1. HSZ-emet olvasd végig figyelmesen. Ahhoz meg nekem is hadd legyen már meg a jogom némi ismeretanyag átolvasása és TV-k terén szerzett személyes tapasztalat birtokában, hogy elmondjam, hogy szerintem a Pana gyártja jelenleg az ár/érték viszonylatban legjobb TV-ket és nem feltétlen spórol az, aki a 10-20 eFt-tal olcsóbb, másik gyártó termékét veszi. Nekem is ugyanúgy fórum a fórum, mint egy LG vagy Samsung tulajnak.
Ha meg gyanítod, hogy vannak sokkal jobb készülékek olcsóbban a Panasonic-nál, merthogy az már el is avult, meg merthogy a technika azóta is sokat fejlődött, mióta a Pana 8 hónapja piacra dobta a jelenleg kapható készülékeit, akkor kérlek oszd meg a nagyérdeművel! A garanciának meg nem az a lényege, hogy kárpótoljon a TV értékvesztéséért, hanem az, hogy ha baj van a készülékkel, akkor ne kerüljön még többe. Hidd el nekem, hogy egy jó TV (pl. egy NeoPDP paneles) megéri a pénzét 2 év múlva is. Nem azért veszed, hogy eladd, akkor meg ne foglalkozz azzal, hogy 2 év múlva mennyit ér! A pénzedért kiváló terméket kapsz és kész.
Különben is, ez egy fórum, én mondok egy véleményt, adok egy tanácsot, amit vagy elfogad az illető, vagy nem, az ő szuverén joga. Azt ellenben kurvára nem veszem jó néven, ha valaki azt állítja, hogy nem mondok igazat és még utána jópofizik is, hogy ő bizony nem is sértegetett. Erre annyit tudok mondani, hogy ha ez kell, akkor legyen: válaszolgasson az ilyen napi 10-20 HSZ-ben a feltett kérdésekre. Nem baj, hogy 3 év alatt összesen szólt itt a PH!-n ennyit és a 10 HSZ-éből 5 kötekedés volt. Részemről ennyit akartam mondani.
dhcodoki egyébként rátapintott a lényegre: semmi értelme így a fórumnak, ha ilyen szőrszálhasogatásba torkollik lépten-nyomon, aminek egyébként baromi sok értelme volt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
Srácok, vegyetek vissza, mert nem lesz jó vége a dolgoknak... a nagyok kötekedők kaphatnak némi fórumon kívüli gondolkodási időt, ha így folytatódik.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
Nekem van a Samsungnál és az LG-nél is magas beosztású szervizfőnök ismerősöm (nem Mo-i szintű), mégis Panasonicot vettem, pedig bármikor gyorsabban el tudtam volna intézni a másik két cégnél a garanciát, ha gondom van. Azt, hogy ki mit választ, az egyéni döntés, szimpátia kérdése, meg kell nézni a lehetőségeket (lehetőleg nem MediaMarkt vagy hasonló helyeken, hanem olyan helyen, ahol van is lehetőség normálisan kipróbálni, életszerű körülmények közt). Az, hogy egy gyártó terméke elromlik az törvényszerűség. Nem mentes ez alól sem az LG, sem a Samsung, sem a Panasonic. Ebből élek - igaz nem szórakoztató elektronikai téren -, hogy elromlanak a dolgok
Igaz nálam a Murphy keményen dolgozik, amit megveszek elromlik, általában még garanciaidőn belül. Nem volt kivétel ezalól egy gyártó terméke sem... csak az időszakok változtak, mennyit bír valami.
Most pl. rájött a 2.5 hónapos Pana plazmámra, hogy néha reseteli magát, még nem jöttem rá, miért. De erre van a garancia, meg fogják javítani, nem aggódok rajta (ahogy a plazma áránál jóval többe kerülő fényképező cuccaimat is megjavították (40D-ben zárcsere, 17-55/2.8IS kalibrálás, képstabi csere, a három együtt több, mint 100E-es szerviztétel, és nem csak ezek voltak...)).
-
gh9
csendes tag
"Az lehet, hogy beljebb vagy 50-60 ropival, csak más tudású készüléked is van, ezen meg kár vitatkozni."
De most télleg, mennyi a legolcsóbb NeoPDP-paneles Pana, 250e? Ehhez képest mennyi egy 42PQ2000 + 10e Ft, 140e? A különbség azért 50-60e-nél valamivel többnek tűnik. :-)
De pont ezért, a két modellt egyáltalán semmiben nem érdemes összehasonlítani. Árban sem, persze. Csak nem értem, miért kell mindjárt presztízskérdést csinálni abból, hogy más modellhez is lehet plusz garit szerezni... Engem a huzakodásodnál jobban érdekelne, hogy: hol?
-
KTTech
veterán
Bármelyik MediaMarkt, Electroworld üzletben (de gyanítom máshol is) lehet biztosítást kötni a vásárolt készülékekre... gyakorlatilag ennek része a plusz garancia is. Azt, hogy mennyi idő az átfutás, már más kérdés...
-
DM-Fan
nagyúr
Én csinálok presztízskérdést a garanciakérdésből??? Pff... ezt ugye csak viccnek szántad?
Nem értem a logikát ami alapján ÁRBAN összehasonlítod az LG legalapabb, legbelépőszintűbb plazma TV-jét (42PQ2000) a Panasonic egyik zászlóshajójával (42G10) és utána melled döngetve bizonygatod, hogy a különbség bizony nem 50-60 eFt, hanem akár 110 eFt is lehet. Persze hogy nem annyi a különbség. Ilyet (rajtad kívül) senki nem is állított. Én csak annyit mondtam, hogy az 50-60 eFt-tal olcsóbb LG TV kb. annyival is kevesebbet nyújt, amennyivel kevesebbe kerül. Mellesleg megjegyzendő, hogy a két említett TV-nek (42PQ2000 vs. 42G10) tudását és képességeit tekintve kb. annyi köze van egymáshoz, mint Suzukinak BMW-hez. Ha már mindenáron hasonlítgatni akarsz, akkor keress egy olyan LG modellt, ami tudásban legalább alulról megközelíti a 42G10-et, nézd meg az árát, add hozzá azt az összeget, amiért megkapod a plusz 3 év garanciát a 2 év gyári mellé és majd akkor beszélgethetünk az árkülönbségről meg az 5 év garanciáról. Megnyugtatlak, hogy nem fogja eléni az 50-60 eFt-ot se a differencia.
KTTech: a TV-d hektikus viselkedésének több oka is lehet. Elképzelhető, hogy valamilyen bemutató mód van aktiválva a szervízmenüben, bár erre gyanakszom kevésbé. Viszont egyes Panasonic plazmáknál ismert bug volt, hogy ha PC-t kötöttél rá DVI -> HDMI átalakítóval és bizonyos sorrendben kapcsoltad be a készüléket, akkor kapott egy impulzust, aminek következtében reset-elt a TV, tehát eldobott minden behangolt csatornát és beállítást. Esetleg nem így kötöd rá a PC-t? Mert akkor ez egy lehetséges hibaforrás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gh9
csendes tag
"Nem értem a logikát"
Jó, hát te már csak ilyen vagy. :-)
"ami alapján ÁRBAN összehasonlítod az LG legalapabb, legbelépőszintűbb plazma TV-jét (42PQ2000) a Panasonic egyik zászlóshajójával (42G10)"
Bocsmá, ezeket a típusokat nem én rángattam elő, hanem konkrétan ezekről volt szó. Ezekről beszéltetek. Ti ketten, nem én. (Ráadásul most is csúsztatsz, a G10 se úgy toppant elő, mint zászlóshajó, hanem pont mint az "5 év garancia alapból" modellek közül a legolcsóbb(!), az LG "legalapabb, legbelépőszintűbb" plazmáját meg 42PQ1000-nek hívják. Tehát ha úgy tetszik, szélsőséges példák, de pont nem úgy, ahogy te beállítod.)
"és utána melled döngetve bizonygatod"
Én ugyan nem, pont mondtam, hogy mivel semmilyen téren nem egy kategória a két tévé, az árukat is hülyeség hasonlítgatni szerintem. Viszont ha már egyszer tesszük, mint neked volt szerencséd, próbáljunk pontosak lenni, ne pedig részrehajlóak, mint az -- nyilván a körülmények szerencsétlen összejátszása folytán -- veled kapcsolatban oly' gyakran felmerül. Remélem, érted. :-)
"Mellesleg megjegyzendő, hogy a két említett TV-nek (42PQ2000 vs. 42G10) tudását és képességeit tekintve kb. annyi köze van egymáshoz, mint Suzukinak BMW-hez."
Hádde nem ezt mondtam én is?
-
dhcodoki
senior tag
Plazmánál ezek a "beégéses" dolgok már nem veszélyesek annyira, ugye?? Tehát új tv-re, ráköthetek PS3-at, és ésszel lehet használni? Értem ez alatt az, óránkénti szüneteltetést, a statikus képre vonatkozólag.
-
DM-Fan
nagyúr
A személyeskedésedet viccnek veszem, ezen lépjünk túl!
Már az elvi lehetőségét is hülyeségnek tartom, hogy a 42G10-et a 42PQ2000-hez akármilyen szinten is hasonlítod - vagy menjünk tovább: ha nem Te hasonlítod, hanem a kedves hozzászóló, aki ezt a rendkívül értelmes "vitát" elindította, akkor is kapitális baromság. Ugyanis az LG 42PQ2000-rel kb. ekvivalens Panasonic 42C10-re is tudok biztosítási koncepcióval 5 év garanciát szerezni gyakorlatilag bármely nagy áruházban és akkor már sehol sincs az 50-60 eFt-os különbség az LG javára, sőt, akkor ugye már az is előfordulhat, hogy a Panasonic olcsóbb, pedig kb. egy kategória a két készülék, sőt, a Pana bizonyos területeken jobb.
A két konkrét típus (42PQ2000 és 42G10) előrángatása nem is tőlem ered, ha visszaolvasol, alapvetően fölösleges volt egyáltalán fölvennem a sértést, miszerint "vannak itt terjesztve dolgok - csak nem mindegyik igaz", mert az továbbra is igaz, hogy a Panasonic 5 év garanciát ad egyes termékeire (teljesen mindegy melyekre) és az is, hogy az LG meg nem ad. Kaphatsz az LG-re is, de ugyanúgy bármelyik Panára is kaphatsz, nemcsak a 42G10-re. Ellenben ha 42G10-et, vagy annál jobb modellt veszel (szerintem 250 eFt nem az elérhetetlen kategória), akkor ingyen kapod az 5 év garanciádat és ráadásul a gyártótól, nem pedig valami szar biztosítási koncepció keretén belül.
Azt hiszem, hogy a 42PQ2000 ugyanúgy belépőszint az LG-nél, mint ahogy a 42PQ1000 is, akárcsak a Pana-nál a C és az X sorozat, de ebbe ne menjünk bele, mert ez megint csak egyértelműen szőrszálhasogatás a részedről és nem érdemi észrevétel.
"Én ugyan nem, pont mondtam, hogy mivel semmilyen téren nem egy kategória a két tévé, az árukat is hülyeség hasonlítgatni szerintem."
Akkor vehetem úgy, hogy Te is elismered, hogy hülyeség volt a hozzászóló részéről, hogy felhozta az egész témát?
"Hádde nem ezt mondtam én is?"
De, ezt mondtad, akkor viszont továbbra sem értem, hogy miért is merült fel az ellenkezője.
Részemről a témát befejeztem, szeretnék segíteni is annak, aki tanácsra szorul (lásd dhcodoki, aki megint rátapintott a lényegre), nem pedig a értelmetlen baromságokon vitatkozni - már megint.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz dhcodoki #8208 üzenetére
Semmi gond nem lesz a konzollal plazmán - ezt leírtam az #1. HSZ-ben is. Én magam is PS3-at használok és még intenzív, több órai játékkal sem tudtam pár percig tartó ghost-nál többet okozni a panelen. Ahogy írod, ésszel kell csinálni, óránként azért célszerű szünetet tartani, bár a töltési képernyők/átvezető animációk/menük úgyis megszakítják az olyan statikus képelemek jelenlétét, mint a HUD-ok.
Get Moded!
-
BaliTHC
tag
Sziasztok,
Használ valaki 50-es Panasonic plazmát (50X10Y-t) PC-re kötve HDMI-HDMI kábellel?
Én így használom (videokártya: Ati Radeon 4830), de nem biztos hogy jól van beállítva, ugyanis van egy vékony ujjnyi fekete sáv a Tv szélénél minden irányban, és a feketék sem teljesen feketék, inkább sötét szürkék.Az aktuális beállításaim: WinXP, a TV a második monitor, kiterjesztett desktoppal, aminek a felbontása nagyon közeli a TV-éhez, de nem biztos hogy pont annyi (most fejből nem emlékszem), és a frissítése 60Hz.
Pl kérdéseim: milyen frekit kéne megadni? rá lehet venni a videókarit hogy pont a natív felbontást nyomja ki? Fontos, hogy első vagy második monitorról van szó? Kell valamit turkálni az overlay körül?
Köszönöm: Balázs
In the ghetto - washing non colour fast synthetics at 60 degrees - could cost you your life! (Ali G)
-
KTTech
veterán
DVI->HDMI-n kap a PC-ből jelet (AMD 5870-ről), azért így, mert a korábbi videokártyámon még nem volt HDMI (GTX260, 192SP-s az elsők közül), és nem akartam cserélni a 10m-es kábelt..., de a TV nem törli a beállított dolgokat, csak szépen újraindul, és alapértelmezett lesz az utoljára használt TV tuner, az utolsó csatornával (kivétel DVD esetén, mert akkor a Q-Link átvált rá). Akkor is, ha pl. a DVD-met nézem RGB-Scarton. Az szép lenne, ha a szerviz menüben lenne aktiválva valami de én örülnék a legjobban neki, mert az gyorsan javítható probléma lenne.
Mondjuk EM impulzus okozhatja a hibát, ez most jutott eszembe... csak azt nem tudom, mit csináljak ellene.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Akkor ez viszont más lesz, leginkább szoftveres problémára gyanakszom, talán megsérült a firmware, de nincs kizárva a hardveres probléma sem, talán valamelyik IC rakoncátlankodhat, de ez így csak ötletelés, szóval mindenképp nézesd meg, szerintem nem lesz komoly zűr, tekintve, hogy mikor működik, akkor gondolom normálisan teszi.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
martoonx
csendes tag
válasz PLaci58 #8198 üzenetére
ühm, igen a ghostot mondjuk nem hangyákkal szoktam javítani, csak sima telj. képpel, mivel azt írtátok h a tök fehér kép nem tesz jót a panelnak(már világos,mozgó kép huzamosabban)
előzőleg valaki szintén az atis underscan problémával küzdött, jelentem új catalysttal ki lehet küszöbölni egész jól( egy két pixel marad kihasználatlan, francba de jó a szemem
jah meg hát ez pana issue ha regálhatnék, szerintem nem kell mellre szívni senkinek, senki se tud objektív lenni igazán, mindenki azt szeret amit szeret, viszont tény hogy a pana kurva jó pdp-t csinál olcsóbb szegmensbe is, ár/értékbe is pl az x10 best buy.
samsung is tud jókat készíteni, de szerintem lcd-n sikeresebbek.
Lehet venni nyugotan mást is mint pana, mert valaki megelégszik olcsóbb modellel, de mondjuk én se vettem volna lg-t, de még samut se. ez már az én véleményem, bár én pont sony lcd vettem volna de amit kinéztem tudásban közelébe se ér még az s10-hez se 200 körüli árban, annál inkább a z kategóriáask amik azt mondom a csúcsok csúcsa, de öreg, hát ezt nem nekem árazták be.
szóval én is elfogult vagyok, nem tudok objektív lenni mer a pana megfelel nekem teljesen.
különben is mindenki maga választ tvt, itt csak véleményeket kapunk.
így choose your destiny! huhahahjabocs placi nem off ez senkinek, remélem, csak elmondtam a véleményemet.
-
KTTech
veterán
Igen, az alap működés zavartalan... és ritka jelenség (na ezt gyűlöljük, mert a szervizben soha nem jön elő ). Majd az okosak úgyis tudják mi lehet a gond, én inkább nem ötletelek erre van a garancia, már hívtam őket, napokon belül jönnek érte.
-
jaktib
tag
válasz martoonx #8217 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Elég régen olvasom ezt a fórumot, sok jó dolgot tudhat meg itt az ember. És hiába mondja valaki, hogy nem elfogult egy-egy márkával kapcsolatban azért mindenkinek megvan a szíve csücske. Én úgy vettem észre, hogy itt a fórumon Pana a nyerő. Én elismerem biztosan nagyon jó tv, és én is ilyet szerettem volna venni, de én nekem nem tetszett az a kép amiket én láttam, ezért vettem Samut ami mikor hazakerült nagyon leesett az állam, és nem csak nekem.Tehát én nem bántam meg, ha tartós lesz bizonyos határokon belül akkor nagyon jó tv ez is. (B430-as) Egy jóval drágább tv nem is tudom mennyivel lenne jobb ez is teljesen megfelel.Annak nagyon sasszeműnek kell lenni hogy valakit nagyon zavarjon ez a képminőség amit egy egyszerűbb plazma nyújt, és csak a drágább legyen a megfelelő.Ezen nagyon sok képbeállítási lehetőség van, szerintem mindenki magtalálhatja a neki megfelelőt. LG BD 390-el iszonyú jó a képe UPC Digital-al is nagyon jó, bár nem mindegyik csatorna szép, de a többség jó. Szeretném megköszönni sok fórumozónak, hogy az olvasottak alapján választottam 50-es méretet, és valóban a HD readynak is nagyon szép a képe 3-3,5m-ről
De szerintem nem fognak senkit az asztal körül kergetni, mert nem Panát vesz, mert valami miatt neki más készülék valami miatt szinpatikusabb -
DM-Fan
nagyúr
Így van, mindenki azt veszi, ami neki tetszik, ez teljesen törvényszerű, ide tapasztalatért, segítségért jár az ember. Az itt elhangzottakat nem kötelező elfogadni, mindenkinek lehet más véleménye, úgy vélem, hogy soha senkinek nem estem neki, hogy miért vett Samsung-ot, vagy LG-t és mért nem azt vett, amit javasoltam. Egyrészt mindenkinek saját döntése (ízlések, igények, anyagi körülmények is lehetnek eltérőek), másrészt nekem sincs semmilyen érdekem abban, hogy lebeszéljek valakit x márkáról és rábeszéljem az y-ra, senkitől nem kapok jutalékot, pusztán társadalmi munkában osztom azt, amim van. Én pusztán az általam olvasott/látott/tapasztalt/kipróbált/használt dolgokat írom le, aztán mindenki mérlegelhet, hogy elfogad-e hitelesnek, vagy sem. Nincs azzal semmi baj, ha nem fogad el, csak ne beszéljen baromságokat és leginkább ne magyarázzon bele olyat a mondandómba, ami nincs benne, mert ezektől hányok és elmegy a kedvem attól is, hogy valaha is fórum elé üljek még egyszer. Az egészséges szakmai vitát szeretem, csak amit néhányan generálnak néha, az minden, csak nem az.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
zeta22
csendes tag
Megnéztem ma egy 46s10 panát igaz csak tesztanyagon és mit ne mondjak nagyon tetszett:-)Mintha lehullt volna a lepel amit az x szérián látok(látni vélek?):-))Több színárnyalat,magasabb kontraszt,élesebb kép,nincs ventilátor,kedvező fogyasztás..(igaz lehet hogy "aktuális használat"esetén ~80w kevesebbet fogyaszt mint az 50x10?igaz az nagyobb de nem full hd)
Ami elbizonytalanít az egy idézet DM-Fan tól:
"A 42X10 és a 42S10 ugye más tészta, mert előbbi HD-Ready, utóbbi fullHD (1920x1080-as felbontással). Azonban 2-2,5 méterről nézve különbséget e két modell közt sem igen látnál, pláne nem SD képadást, vagy DVD-forrást figyelembe véve, sőt, ezek még úgy lehet jobban is néznek ki a HD-Ready 42X10-en."
Tehát a FŐ kérdésem: sima kábeltvnél(igaz digitálisnak hívják de nincs rajta HDMI) lehet ,hogy gyengébb képet kapok?A technikai okait értem nem kell még1x leírni:-)Inkább az érdekelne mennyivel kapok rosszabbat,nagyon zavarna a kép?Vagy csak a tudat,hogy fullhd és mégis gyengébb.:-)...Köszi. -
DM-Fan
nagyúr
Szignifikánsan azért ne számíts rosszabb képre, de valamelyest azért érzékelhető, hogy fullHD-n leheletnyit gyengébb az SD képforrás képe, ami ugye a technológiai különbségekből ered, tekintve, hogy a forrás natív felbontása nagyobb mértékben eltér a panelétől. Ez mondjuk elsődlegesen inkább akkor tűnik fel, ha sokáig néztél HD-Ready panelt és arról váltasz fullHD-re, ha ez lesz az első HDTV-d, akkor szerintem nem fog feltűnni semmi. DVD-nél azért törekedj a HDMI-kimenetes lejátszó alkalmazására, az sokat javít a dolgon. A TV-adás miatt meg ne fájjon a fejed, előbb-utóbb úgyis jön belőle abszolút digitális.
Valószínű egyébként a több megjeleníthető színárnyalat miatt tetszett jobban, mint az X-széria, úgy látszik érzékeny rá a szemed. De egyébként ennyire szignifikáns eltérést nem szabadna látnod, szóval szerintem rosszul is volt beállítva az X10. A fogyasztásbeli különbséget nem feltétlen látom indokoltnak, mert ugyan kisebb a 46S10 panel, viszont ugye felbontásban meg nagyobb. Szerintem kb. azonos, bár lehet, hogy valamivel tényleg kevesebbet fogyaszt, a méret többet számít, mint a felbontás fogyasztás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
PLaci58
addikt
válasz martoonx #8217 üzenetére
ühm, igen a ghostot mondjuk nem hangyákkal szoktam javítani, csak sima telj. képpel, mivel azt írtátok h a tök fehér kép nem tesz jót a panelnak(már világos,mozgó kép huzamosabban)
Nem is javasoltam olyat, hogy fehér törlést csináljon bárki, nem hiszem, hogy árt a TV-nek, de minek pocsékoljuk az áramot! Hangyákkal nem próbálkoztam még, jelenleg azok nálam nincsenek, kipusztultak
Ennek ellenére a ghostot eddigi tudásom szerint a világos képek törlik.Én vettem LG-t és nagyon elégedett vagyok vele
Abban van un. színtörlés (színes négyzeteket mozgat a képernyőn), ami pár másodperc alatt eltünteti az esetleges ghostot.
Tényleg mindenki olyan TV-t vesz amilyet akar és amit meg tud fizetni.
Az én alapelvem, hogy nem a legdrágább csúcstechnológiát veszem meg, hanem igyekszem számomra elfogadható minőséget jó áron megvenni.
Azért sem akartam sokat belefektetni egy TV-be, mert nemsokára elavult lesz akár az LCD, akár a Plazma OLEDMost a vita kapcsán körülnéztem a neten azt találtam, hogy az LG 42PQ6000 8,6, a Panasonic hasonló HD ready TV-je (amit nagyjából egyenértékűnek tekintek), a P42X10E-ről nem találtam, de a P42S10E-ről (ami már Full HD)8,7 pont a CNET.de minősítése [Cnet].
Ahogy elnéztem az X10 nem sokkal drágább mint az LG 42PQ1000 vagy 2000-es TV-je.
Műszaki adalapjuk nagyon hasonlónak tűnik. Szerintem a mai plazma TV-knél már nincs nagy eltérés a képminőségben, főleg, hogy általában az ember egy TV-t néz és otthon nincs összehasonlítási alapja. Ha valaki mégis a boltokban, bemutatótermekben keres eltérést a TV-k között, ám tegye. Én addig is nagy megelégedettséggel nézem a plazmámat[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
jaktib
tag
Az Árkádban a MM-ban, ott és a Pólusban 180-E a többit is felhívtam, és 200-210 között mozgott az ára. Nekem meg MM utalványom volt, de a neten is 176E Ft volt a legolcsóbb. Lehet, hogy később olcsóbb lesz és még olcsóbb, de akkor mikor vegyem meg.. Én most. .720p és 1080p MKV-t próbáltam Jégkorszak 3 gyönyörű. Azt a bizonyos akadást nem láttam, de az csak 24p-nél van, ha van, de olyat még nem próbáltam. DVD is nagyon szép. Star Wars I. fogatverseny az nagyon ütős, így jó hanggal, és ekkora képmérettel. Én a tükröződéstől féltem, mert, a 450-en van egy plusz bevonat, de itt a szobában nem tükröződik, inkább csak a a kerete csillog lehet, hogy ez valakit zavar, engem nem zavar, csak most nézem, hogy mik a negatívumok. Ami nagyon jó és én ki is használom, hogy az álványa forgatható. A fekete szín árnyalatát is 4 erősségben lehet rajta állítani ami bőven elég.Most még visszavettem a kontrasztot ahogy itt javasolták, miután megszokta a szemem, igy is jó a képe, de azért erősebb kontraszt az igazi.
Nem tudja valaki, hogy ezen a tipuson (B430) hogyan lehet megnézni az üzemórát, vagy hogyan lehet a szervízmenübe belépni, és ott mik vannak? -
zeta22
csendes tag
Köszi a választ..
Akit esetleg érdekel az europarkban a saturnban totál egymás mellett van egy 430as és egy x10y .Mindkettő 50" ki van rakva és működik is a távszabályzó ..RTL-klubon nézegettem,de nem állitgattam semmit nem akartam belemerülni.Kontrasztosabb volt a samsung de szebbek,természetesebbek voltak a pana szinei és jobban kijöttek az apró részletek pl.kendő mintái meg ilyesmik -
martoonx
csendes tag
nah nekem s10 es van, bár csak 42" de 46 nál már inkább full hd vennék, ha persze nézek bluray/mkv-kat. viszont ha ezek nem nagyon játszanak nálad akkor a hd ready-vel is boldog leszel, hidd el. én a retek klubbot sima szoba antennával fogom be földfelszinin, aminek megjegyzem a legnoobab a minősége, agyon van tömörítve. az m1 m2 duna tv briliáns, ha hd anyag megy rajta akkor már mesésen szép. 2-2,5 ről nézem az sd-t, és nagyon szép full hd panelen is, bár nincs hd ready viszonyításom.
ha meg nem nézegetsz blu lemezeket, akkor nyugodtan gondolkodhatsz 50x10ben, simán jó tévé, ha otthon bekpcsolnád sd adásnál s10 eszedbe se jutna.+ olcsóbb is, ami sztem nem hátrány. de nézd meg a ferenc körüton a pana szalonban, én voltam és késégesek voltak, már majdnem pizzát is rendeltem
vagy nézhetsz samu testvért is asszem 50b430 amit még ajánlanak, megér azis egy vizitet. -
zeta22
csendes tag
válasz PLaci58 #8226 üzenetére
"Ha valaki mégis a boltokban, bemutatótermekben keres eltérést a TV-k között, ám tegye. Én addig is nagy megelégedettséggel nézem a plazmámat "
Háát nem tudom ki hogy van vele én kifejezetten élvezem az ilyen teszteléseket,hasonlítgatásokat....Sőt sokkal jobb szórakozásnak és időtöltésnek tartom mint egy átlagfilm megnézését:-) -
PLaci58
addikt
Ki tudja mit hoz a jövő? Lehet, hogy 1 év múlva már egészen más TV-kről fogunk beszélni
Mindenesetre úgy tűnik, hogy nem siettetik az OLED piacra dobását, amíg a jelenlegi technológia jól eladható. Mindenesetre a 3mm vastagság az nekem nagyon dúrva[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #8233 üzenetére
Az a baj az OLED-del, hogy jelenleg kb. 14.000 óra üzemórát tudnak rá garantálni, mint teljes élettartamot, ami ma már nem elég, szemben azzal, hogy egy plazma panel 60.000-100.000 órát is képes elmenni. Ezen felül színegyensúly-beli problémák is vannak még az OLED paneleknél, szóval nem forrott még ki 100%-ig a technológia. Ha viszont egyszer kész lesz, az brutális lesz, a fekete teljesen fekete lesz, a kontraszt és a fényerő határa a csillagos ég, ráadásul az előállítási költsége is sokkal alacsonyabb, mint az LCD-é vagy a plazmáé. Arról már nem is beszélve, hogy ívre is hajtható.
Már nagyon várom az OLED korszakot, csak pár évet még bizonyosan várni kell rá, úgyhogy abban még biztos lehetsz, hogy jövőre is plazmákról beszélgetünk.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Ha tudnád, hogy hány ilyen összehasonlításon meg teszten, illetve technológiai bemutatón vagyok már túl. Én is nagyon élvezem, rengeteg finomságra rá lehet érezni így. De abban KTTech kollégának igaza van, hogy erre minden hely alkalmasabb, mint a nagyáruházak vásárlótere.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
martoonx
csendes tag
válasz PLaci58 #8226 üzenetére
érdekes jah, nálam is megdöglöttek a hangyák, nem tom mitől mer az irtoszert osztogatták egymás közt, mint a kenyeret kenyérszaporitáskor
okéé, örülök h tetszik a tvd, komolyan, a különbségek manapság már egyre kisebbek, de ez már várható is. én is sok tesztet olvastam itt ott, de panakat mindenhol dícsérik, lehet h több pénzük lenne marketingre, bár kétlem mer az lgnél sincs córesz, mer a legtöbb tvt adják el samu mellett(ez lcd asszem).
de asszem ez az oldal nem szar tesztek terén,
itt az x10 http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-TX-P42X10-Plasma-HDTV-Review.htmlitt meg q6000 http://www.avforums.com/reviews/LG-42PG6000-Plasma-HDTV-Review.html
oké, néztem én is h nagyon 2 márkára koncentrál az elégedett értékelés, bár láttam pio plazmát és leesett az álam, viszont a szemem meg nem birta már azt a foszfor laggolást amit produkált.
subjektív. mondom. -
vasii
senior tag
ha vki lat pesten vhol samu ps50b530at szoljon mar pls. eddig seholsem volt ahol neztem:/
-
PLaci58
addikt
-
kcsaba-00
csendes tag
Sziasztok! Csütörtök óta boldog tulajdonosa vagyok egy 50GW10-nek. G10 volt a kiszemelt, viszont november 17-től itt is (Németország) bevezette a Pana az akciós 5év garit, viszont G10 nem esett bele (nemigazán értem miért). Sikerült nagyon korrekt áron beszereznem az itteni Saturn-ban (otthoni ár-80k). Digi Sat-tal nem a legjobb a kép, viszont sokkal rosszabbra számítottam, abszolút kellemes csalódás. 720p, 1080p hihetetlen jó, blu-ray pedig áll-leesős kategória!
DM-Fan-tól szeretném kérdezni, hogy esetleg kalibrált-e már GW10-t, szívesen "hallanám" a tapasztalatait. Gondolkozok egy DVE Hd Basics beszerzésén, megéri a befektetést? Úgy értem be tudja vele állítani a tv-t egy a témában kezdő, de lelkes felhasználó is?
Olvastam itt a fórumon, hogy hogyan lehet megnézni a G-s szérián, hogy mennyit ment a tv. Nálam ez vmiért nem akar működni. Sikerült ez már valakinek? -
Pierre75
senior tag
-
buzus
aktív tag
TX-P42C10Y és LG PQ3000 között őrlődöm. Leszámítva melyik gyártó hány év garanciát vállal, szeretném megkérdezni mégis melyik lenne racionálisabb választás? Belépő szint mindkettő, 2-3 év múlva egyik sem fog érni semmit, de egy idő után a csúcskategória is eljut majd erre a szintre mert nagyon gyors a fejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz kcsaba-00 #8244 üzenetére
Gratulálok, akkor iszonyatos jó áron kaptad meg az egyik legjobb 2009-es plazmát! Használd egészséggel! Biztosan rengeteg örömöd lesz benne és nyugodt is lehetsz 5 éven át.
Sajnos GW10-zel még nem volt dolgom, de G10-et már volt szerencsém beállítani. Kiválóan finomhangolható készülék és már a gyári normál értékei is közel állnak a tökéleteshez, nem csodálom, hogy már kalibrálás előtt el vagy tőle ájulva, én sem nagyon akartam hinni a szememnek, pedig már nem két plazmát láttam. Arra figyelj oda, hogy ne élesítsd túl a képet, mert zajt tud generálni, valamint ne vidd túlzásba a kontrasztot sem, mert természetellenes és sokan elkövetik ezt a hibát, pedig elrontja a színképet is.
A Digital Video Essentials HD kiváló kalibráló és oktató lemez, már én is hivatkoztam rá egy korábbi HSZ-emben: egész pontosan itt. Megéri az árát, prímán be lehet vele állítani a TV-t, még akár egy laikusnak is, sok hasznos ismeretre lehet szert tenni a lemezről.
Nem néztem bele a G-széria menüjébe, de alapvetően működnie kell a leírtaknak.
Sok sikert a TV-hez! Irigyellek is nagyon.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Attól függ, mire használnád. A 42C10 tunerban erősebb, valamint képjavító algoritmusa is plasztikusabb képet ad, mellette az LG kicsit zajosnak, raszteresebbnek hathat. Szóval TV-adást tekintve inkább a Pana, DVD és egyéb forrás mellett majdnem mindegy, viszont a Pana gyárilag is majdnem teljesen jó beállításokkal érkezik, az LG-nél elég sokat kell bűvészkedni. Emellett a Pana kevésbé hajlamos a ghosting-ra, ami az LG belépő modelljeinél még erősebben jelen van.
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest