Hirdetés
- Jöhet az új PlayStation kézikonzol?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
martoonx
csendes tag
köszi!
már nézem is sztem boldogulni fogok, eddig fogalmam se volt h mit kéne csinálnom.
hát akkor te ügyesebb voltál mint én hogy megoldottad rövid idő alatt. én csak 2 hónap után vettem különösebben észre a csikokat, csak a szélesvásznú filmek zoomolásánál javítgattam.Ktech kollegának meg üzenem, hogy igaza van, úgy lenne jó a filmeket nézni ahogy megálmodták, de igazából ez a szélesvásznú megoldás, én csak a philipsnél láttam, igen borsos áron és nem is jött be. túl széles
-
Seb3s
tag
Kivettem a HTPC-ből a 4830-as kártyát. HD3200 IGP HDMI-n keresztül küldöm ki a jelet, de az underscalinget nem tudom korrigálni, mert nincs olyan lehetőség (scaling). Megnéztem a linket, de nekem egy darab beállítási lehetőség sincs csak batár nagyban reklámozza a 5800-as radeont. pls help, nincs kedvem visszatenni a kártyát+drivert..
Tough ain't enough.
-
DM-Fan
nagyúr
Valóban: elutasíthatod a javítást és ragaszkodhatsz a cseréhez, viszont ha nem tudja cserélni (mert mondjuk nincs több raktáron a termékből) és Te nem fogadod el a felajánlott hasonló terméket, akkor köteles a pénzt visszaadni. Én így tudom. Továbbá a levásárlás jogilag nem létező fogalom tudomásom szerint.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, valóban, mert elfeledkeztem az általad említett csere lehetőségéről. Valószínű azzal kénytelen lennél élni, ha van nekik raktáron másik ugyanolyan készülék. Sajnos. Bár nem biztos hogy sajnos, ha tényleg olyat szeretnél, csak belenyúltál egy selejtbe.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Moon70
tag
Vásárlás, fejlemények ( na, ezektől biztos nem veszem )
avplanet.hu válasza , az 5 éves garancia kérdésemre :"Ez valóban a Panasonicnak egy akciója, természetesen mi is tudunk rendelni 5 év garanciával készülékeket, viszont az ára jóval magasabb, mint a 2 év garanciával rendelkező készüléknek"
Azt hiszem, marad a Panashop , nem a legolcsóbb, de biztos nem nézik hülyének az embert...
Elnézést, hogy konkrét neveket említek, de szerintem mindenkinek jogában áll tudni, hogy mi egyes üzletek hozzáállása. -
KTTech
veterán
Valamennyi van, de eléggé keresni kell... Tökéletesen soha nem fog eltűnni, valószínűleg (tökéletesen nem lehet levezetni a foszfor megmaradó töltését, és a különböző színek is különböző időtartamig fognak világítani). A tökéletes megoldást erre majd az OLED vagy a lézerTV fogja adni...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
shez
tag
Tévedsz nem áll szándékomban fikázni az LCD technológiát mindenki válassza azt ami az igényeinek megfelel. Inkább biztatlak: vedd meg bátran, vagy ha már megvetted örülj neki.
Monitornak kivállónak tartom az LCD-t (statikus kép) viszont TV -re már nem annyira. A legfőbb problémám vele a mozgásvisszaadásnál jelentkezik. Ez mindig részletvesztés és színtorzulás formájában jelentkezik, főleg akkor ha be van kapcsolva a dinamikus kontraszt.
Mindig észreveszem az elmosódást még a csúcskategóriaás LCD TV esetén. Főleg akkor jelentkezik a jelenség amikor fontos lenne a részletvisszaadás. Például: állatok bundája, fűszálak, növények, emberi haj, vizes jelenetek, hullámzó tenger stb.... Engem nagyon zavar hogy FULL HD a TV de csak addig amig nincs mozgás. Viszont sokan vannak akiket ez egyáltalán nem zavar és nem is érdekel.
A lenti képet meg lehet nézni a linkelt oldalon is ott jobban kijön a kölünbség. Az égbolt kiégett és torz.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
"Ebből következik, hogy SD forrás esetén a plazma ad szebb képet, 1080p videók esetén pedig az LCD."
Hát, a mondat második felével erősen vitatkoznék. Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy az autók gyorsabbak, mint a motorkerékpárok. Az átlag LCD a nyomába nem ér HD-képminőségben az átlag plazmának. Ha meg a felsőbb kategóriákat vetjük össze, akkor nagyjából az jön ki, hogy egy minőségi LCD, ami már nagyjából hozza azt a szintet, amit egy minőségi plazma, kb. 1,5-szer annyiba is kerül, mint a plazma.
Pontosan a tipikus LCD-betegségek miatt nem szebb általánosságban az LCD képe 1080p-ben sem, lehet az akár S-PVA panel, vagy akármi.
Filmnézésre semmiképp nem vennék (jelenleg) LCD-t, mert ami már tetszik, azt nem tudnám kifizetni, amit meg meg tudok fizetni, az bizony elmarad a plazma-technológia által elérhető áron kínált színhű, naturális, plasztikus, moziszerű képvilágtól. Az LCD-k túlnyomó többsége számomra rendkívül steril képet ad, még a méregdrága Dell monitorommal sem vagyok 100%-ig megelégedve ilyen téren, pedig igen jó a hisztogramja. A valóságban mégis jócskán elmarad a plazmám mögött, ha filmnézésre kerül sor. Még a HD-anyagnál is erősen csóválom a fejem néha a Dell előtt ülve, a plazmához átülve meg nagyítóval keresve sem találom az LCD-n ordító hibát, vagy a rideg képi világot.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Seb3s
tag
Nem értek veled egyet. Már elég sok haverom volt nálam filmezni, akiknek otthon közülük nem kevésnek elég drága lcd tévéjük van. Pontos tipust nem tudtak mondani csak annyit hogy 250-300körüli kategória többnyire. Igaz MM-ban vették egytől egyig, ami elég sok pluszt jelent netes árakhoz képest, de azért elmondható nem alsó kategóriásak. Mindegyikük, akinek megmutattam pl. az Earth-t (mkv) leesett az álla. Főleg az élethű színek fogták meg őket.
Az enyém is tudja az 1080p-t mozgókép esetén. Jobb lenne egy lcd-n a fehér? Háát kötve hiszem, hogy ennél lehet valami fehérebb.Tough ain't enough.
-
DM-Fan
nagyúr
A probléma az, hogy a kép élessége sem feltétlenül az LCD-n jobb, de egyébként meg pont a túlélesítés a másik hiba, ami kihozza a zajt a forrásból és ez is elég jellemző az LCD-re (szúnyogzaj, pixelesedés). Nem baj, ha az élénk színeket kedveled, csak az a gond, hogy az átlag LCD többnyire túlszaturálja a színeket, amit ha visszaveszel, akkor meg kontrasztban lesz szegény és egy szürke fátyol kerül elé. Szóval nem a gyári beállítással van a gond. Ezzel szemben a plazmán is tudsz rikító, élénk színeket produkálni, ha erre van igényed, anélkül, hogy a többi képtulajdonság elmászna. De nem értem, hogy miért jó természetellenesen rikító színeket nézni. Némelyik ismerősömnél is ezt látom amit írsz: kontraszt és színtelítettség az égbe tolva, az eredmény rikító zajos kép. Verem is a fejem a falba mindig.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nem mondtam, hogy így használod, csak azt mondom, hogy tipikus amatőr hiba. Ráadásul aki ehhez szokott hozzá, annak hiába is állítom be a TV-jét tökéletesre, mert legközelebb már megint azt látom, hogy visszahúzza a beállításokat az elcseszett értékekre és már izzik is a kép. Borzalmas tud lenni és nem értem miért jó ilyet nézni, hisz a mindennapi életben sem látsz ilyet. Én azt várom el a paneltől, hogy olyan képet adjon, mint ahogy a saját szememmel látom a világot és ahogy az anyagot a rendező megálmodta. Ezért is választottam a plazmát, mert a valósághoz legközelebbi színhűséget és feszes képet ez adja. A kép élessége egy tényező a sokból, önmagában semmit nem ér, de továbbra is fenntartom, hogy nem sok plazmát láthattál még, ha amellett voksolsz, hogy az LCD-nek ez nagy előnye a plazmával szemben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Seb3s
tag
Szerinted egy "csúcs" plazma képe sem lehet annyira éles, mint egy lcd? Nevetséges. Ezt ki mondta neked? Vagy a 40colos 5.szériás lcd tv-d képétől annyira elvagy ájulva, hogy szerinted ennél minden más csak rosszabb lehet? Ne írj már ekkora hülyeségeket. Én is gondolkodtam lcd-ben, csak egy vasárnap reggel jött az ötlet mi lenne, ha plazmát vennék. Azóta bárki látta csak ennyit mondott: "B.meg ez hihetetlen, olyan mintha ott lennék!"
Tough ain't enough.
-
Seb3s
tag
Oké!
TE írtad azt először, hogy az lcd-k képe élesebb BR filmeknél. Talán akkor neked kellett volna alátámasztanod vmivel.
Elárulom neked, hogy én szinte csak BR filmeket nézek. Nem vagyok szakértő, csak egy szimpla ps8000 tulaj, aki képes minden filmnél finomhangolni a beállításokat azért, hogy tökéletes legyen a kép.
Nem tudok neked adatokat írni, vagy műszerrel lemérni mit látok. Ezt azért ne várd, de azt hidd el, hogy képminőség terén maximalista vagyok és szerencsére ez a tv meg tud felelni nekem. Látnod kellene, akkor talán elhinnéd. De azért, mert az interneten olvastad, hogy az lcd-k képe élesebb (vagy nem tudom hol), nem kellene neked is elhinned. Én veled ellentétben képes vagyok azt elfogadni, hogy ha csak a képélességet nézzük akkor egy lcd is tudhatja azt amit egy plazma. De ez csak egy dolog.Tough ain't enough.
-
DM-Fan
nagyúr
Nem feltétlen élesebb a plazma képe sem: pont annyira éles, amennyire kell. Ennél fogva nem jelenik meg olyasmi a panelen, aminek nem kéne.
Továbbra sem értem, hogy miért ne beszéljünk a színekről, plasztikus képről, kontrasztról, fényerőről, mikor egy TV képtulajdonságait ezek is legalább annyira meghatározzák és együttesen alkotják. Te kiragadsz egy jellemzőt - amiről úgy véled, hogy abban az LCD erősebb - és azt hajtod, hogy vonatkoztassunk el minden mástól. Azért nem tesszük, mert csak az élességet tekintve nem lehet megadni egy megjelenítő karakterisztikáját, így eleve botorság ezen lovagolni.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Teljesen rosszul gondolkodsz: nem a TV teste feszül, hanem a panel üveglapja a saját súlya miatt. Szerinted az üvegesek miért állítva szállítják a teherautón direkt erre kiképezett állványon a nagy felületű üveglapokat? Pontosan azért, mert vízszintes helyzetben a nagy felületű üveglapok már a saját súlyuktól is hajlanak és eltörnek, ha ehhez még hozzájön az úton való zötykölődés, akkor meg garantálható a végeredmény. Ez fizika: a tojást sem tudod összetörni, ha a két végén szorítod, ha meggebedsz, akkor sem, ellenben ha az oldalát nyomod, akkor rögtön összeroppan. Ennyire egyszerű. Nem tépem a szám, mindenki úgy szállítja, ahogy akarja, szállítsa a gyártók utasítása ellenére fektetve, csak akkor ne sírjon, ha tönkremegy.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nem vitatkozom nagyokos, ezek szerint még nem láttál üvegszállító autót testközelből. Itt van egy példának:
Megnézném erre hol teszel fel komplett ajtót, ablakot. Mindegy, nem vitatkozom, szállítsd fektetve a plazmádat, ha úgy tartja kedved, de ilyen tippeket másnak ne adj a fórumon! Egyébként meg igen, a csapból is ez folyik: a dobozon hatalmas piktogram hívja föl erre a figyelmet (más kérdés, hogy Te nem ismered), a gyártók a használatiba is beleírják, illetve nekem pl. külön felhívta a figyelmem erre az eladó is. Persze van, akit mindezek nem hatnak meg, de hülyékkel meg nem lehet mit kezdeni.
Az a vicc, hogy ez a téma mindig akkor kerül elő, amikor valakinek elromlik a TV-je, akiről kiderül, hogy előzőleg fektetve szállította. Ennek ellenére mindig jönnek az okosok, hogy "de-de, lehet azt fektetve szállítani nyugodtan." Jó, akkor szállítsd úgy, nem az én bajom.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
HÁZIGAZDA
te tulajdonképpen most miért küzdesz?
egész biztosan nem jó dolog üveglapot fektetve szállítani. a mértékén lehet vitatkozni, de hogy nem jobb, mint állítva, az tuti. akkor meg mire akarsz kilyukadni? (főleg úgy, ahogy adott egy problémás cucc, ami fektetve volt szállítva, tehát már a kiindulási pont sem támasztja alá a "mindegy" felvetést (de legalábbis nem erősíti, mert persze lehet, hogy semmi köze a két dolognak egymáshoz))
az enyémet állítva hozták, és nincs baja, már két elemű a minta.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
szp1
addikt
"Szerinted az üvegtáblákat ilyenekkel szállítják ki a gyárból, oldalukra állítva? Na ne röhögtessél már..."
Ajánlom figyelmedbe a GUARDIAN feliratú kamionok megfigyelését ( autópályán nap mint nap lehet találkozni velük ), ez a világ egyik legnagyobb síküveg gyártó cége...meglepődnél, ha belenéznél.........
De amúgy felhívhatsz egy egyszerű üvegest is...régen az üvegesek is speciális rekeszben, a hátukon állított helyzetben szállították az ablaküveget a javításhoz - hiányzott mint üvegesnek a hanyattesés....vagy mint okoska a fórumon
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szalai56
senior tag
A Panash.. rendeltem a plazmámat. A shop felhívta a figyelmemet, hogy nézzem meg a kiszállított tv-t állítva hozták-e, ha nem akkor ne vegyem át. A régi kiszállítójukkal állítólag azért mondták fel a szállítást, mert sok volt a reklamáció az első bekapcsoláskor. Bocs hogy beleszóltam.
Amiga1200; http://amigos.amiga.hu/szalai56/
-
törölt tag
Bocsi,én se kötekedni akarok. Láthattál esetleg,megfelelő vastagságú üvegek kibírják akár az ember súlyát is.De a plazma tv üvege nem egyszerű tábla,hanem gázkapillárisok vannak benne ami nagyon felületifeszültség-csökkentő tényező.Míg az LCd annak tekinthető bizonyos szemszögből,akár biztonsági üvegtáblának is,hisz több rétegű.Mig a Plazma csak 1, tele kapillárissal. és rávitt elekrtonikával ami ujabb feszültségforrrásnak tekinthető,mivel nem 1 anyag a üveggel. És ehhez még hozzárakod az ált.osz fizikaórán való tanultakat mármint hogy az üveg anamorf anyag amiben nem egyenlően oszlik el a nyomás,felületi és belső-feszültség... Nos,nemhiába irják ki rá és jelzik..
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Jöhet az új PlayStation kézikonzol?
- Mi történik egy netes csalás után?
- Milyen alaplapot vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Képregény topik
- Ukrajnai háború