Hirdetés
- OLED TV topic
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egér probléma
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
robotkutya
tag
Köszi, ilyesmi válaszra számítottam. Hát nem is tudom, talán odáig nem jutok el, hogy emiatt tépjen az ideg. Ha most kellene választanom, akkor sem lenne egyszerű, mert viszonylag kicsi a nappali, és a 2.5 méter eléggé a max. amire ülünk a tévétől. Olvastam, hogy ez sem probléma egy 50-esnél, de hát a franc tudja, még azt hinnék a rokonok, hogy kompenzálni akarok valamit, hehe. Na mindegy, örülök annak, ami van.
-
Gyick
őstag
Sziasztok
Fali tartót szeretnék venni egy Samsung ps 42c62h plazmához.Az lenne a kérdésem hogy valakinek van tapasztalata ezzekel a falitartókkal?[link]Elég olcsonak tünnek és nem tudom beválalljam-e. A Tv asszem 31kg.[ Szerkesztve ]
-
dim3nsi0n
tag
Ha nagyon beporosodik, a szervíz válllal portalanítást? - lehet, hogy ez egy nagyon lúzer kérdés volt...
Illetve van arra vonatkozólag infod, hogy átlagosan mennyi idő után lesz annyira poros a venti, hogy az már hallható? Tudom, hogy ezt így nehéz meghatározni, mert erőteljesen függ attól, hogy maga a szoba mennyire sűrűn van takarítva, mennyire élek olyan helyen, ahol szmogos a levegő, stb... De úgy kb-ra. -
DEW3yl
tag
válasz dim3nsi0n #6253 üzenetére
Néha nyomd a ventilátor rácsaihoz a porszívót, úgy hogy bepörgesse ezeket. Így mindenképp hosszabbítod azt az időt, amikor hangossá válik. Szerintem a 8-as széria még nincs annyira öreg, hogy normális körülmények között hangossá váljon a ventilátor.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DEW3yl
tag
Tegnap egy nagyon érdekes dolgot vettem észre a tévémnél (PY80), de gondolom, hogy a 8-as széria más modelljeire is igaz.
Az alaphelyzet: mozi képbeállítás, kicsit átállítva, P-NR és hasonlók kikapcsolva, képélesség minimumon, tehát nem a különböző technológiák miatt jelentkezik (szerintem). Néztem egy 1,4 gigás avi-t (mellesleg elég gyenge rip) és túl sötétnek tűnt. Ágyon feküdve nyomattam egy kis plusz fényerőt. Mikor a tévé mellé kerültem nagyon meglepődtem: minden fekete részt fehér képpontok tarkítottak - épp úgy ahogyan az MSPaint "készíti" a szürkét. Elkezdtem játszani a fényerővel és ahogyan növeltem, egyre több fehér képpont jelent meg, íly módon átverve az embert. Nem tudom, hogy egy bizonyos ponton felül már nem tud újabb színárnyalatot megjeleníteni vagy mi az oka, de én nagyon furcsának találom ezt a " megoldást".
Ja igen: nem csak a két (elméletileg tök fekete) alsó-felső csíkon jelennek meg, hanem az egész képen, mintha egy alsó layer-en lennének. Ahogy tovább növelem a fényerőt, egyre több lesz és a végére, épp csak marad fekete és szinte az egész tiszta világos szürke lesz - természetesen ez 100% fényerőnél és olyan 85-90% kontrasztnál, ahogy nem lehet semmit nézni amúgy sem. Legjobban arra hasonlít, mintha lenne egy layer ami alapból fekete és ahogy növelem a fényerőt egyre több szürke ponttal lesz tűzdelve, amelyen van egy layer magával a videóval, mely egyre átlátszóbb lesz.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem az egyik korábbi HSZ-emben említett falikonzolom van:
Mai napig kapható, ugyan nem olcsó, de masszív darab, max. 50"-os plazmát tehetsz rá és 75 kg-ig terhelhető. Olvasd el miket írtam ott róla! Két csapot meglazítva a tetején dönteni is tudod vertikálisan. Én ezt ajánlom, nekem nagyon bevált és már más is ilyet vett ajánlásomra és azok sem bánták meg. Szerelni is egyszerű, még beépített vízimértéke is van. Ja és mindemellett magyar termék.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz dim3nsi0n #6253 üzenetére
Ezt lehetetlenség megjósolni. Függ a használat mértékétől, a helyiség por- és páratartalmától, hőmérsékletétől stb. Egy év alatt minden ventillátor zaja felerősödik, hiába is porszívózod, mert a por beleeszi magát a tekercsbe/csapágyba és onnan max. kimosni lehetne, de ehhez meg ugye szét kellene szedni a TV-t. Sokkal egyszerűbb, ha jelentkezik a probléma és már zavaró, akkor ez ügyben felkeresed a szervízt és megbeszéled velük, hogy x összegért jöjjön ki egy szerelő 4 ventillárottal és cserélje ki azokat. Nem lehet egy horror összeg, 2 évente ki lehet bírni.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Amit leírtál, az teljesen normális jelenség a plazma TV-knél, egyszerűen dither-zaj keletkezik a fényerő emelésével. Én is észrevettem már pl. a PS3, vagy a DVD lejátszó menüjében még a kalibrálás előtt. Úgymond zizeg a kép az apró képpontoktól, de ha csökkented a fényerőt, akkor teljesen homogén fekete felületet kapsz. Ha ezt a dither-zajt tapasztalod, akkor már túlzottan sok fényerőt adtál a panelnak. Jól bekalibrálva ennek nem szabad jelentkeznie. Végy vissza a fényerőből és a probléma megszűnik. Én soha nem szoktam elállítani a bekalibrált értékeket. Amelyik SD vagy HD anyag ilyen beállítások mellett nem ad jó képet, az mehet a kukába, mert ott valamit nagyon elcsesztek a transzferrel (lásd AvP 2 DVD és egyes HD változatai).
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
Sziasztok megint,
elmagyarázná nekem valaki h hogy működik ez a DLNA-s cucc a tvkben?
Én kb úgy képzeltem el hogy letöltök valami HD-s anyagot pc-re aztán DLNA-n keresztül valahogy megjelenik a tv-n ugyanolyan minőségben felbontásban: D De ez így túl egyszerűnek hangzik.
Szal a lényeg h amit ajánlottatok Panasonic P50X10-en h tudnám megjeleníteni a HD-s anyagokat?
A sz.gép fent van a tv pedig lent lesz ,így a gépet nem fogom minden alkalommal össze vissza cipelni.Valami más megoldás nincs?B terv: eredeti blu ray cuccok ps3-on keresztül de az nem olcsó.
Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dexar007 #6259 üzenetére
Még nem próbáltam Panasonic DLNA-val szerelt TV-n ezt az opciót, így nem tudom, hogy milyen formátumú anyagok játszhatók így le.
Én a PS3 megoldást alkalmazom jelenleg, de nem kell ahhoz eredeti Blu-Ray. A PC-re kell telepítened egy PS3 Media Server nevű progit, amit elindítva létrehoz egy hálózatot a géped és a PS3 között. Nekem ez wireless lan-on keresztül van megoldva, így a dolgozószobában levő W-LAN router-emen keresztül a nappaliban a plazma alatt levő PS3 simán kommunikál a gépemmel és real-time játssza le a PC-m vinyóján levő HD-tartalmaktól elkezdve a DivX-ig mindent. A PS3-on minden menüpontban (így a képek, zene, video menüpontokban is) meg fog jelenni a PC-d, mint media server és a programban kijelölt megosztási mappák tartalmát fogja megjeleníteni. A wireless kapcsolat sávszélessége pedig bőven elég egy Blu-Ray anyag real-time lejátszására is.
Az említett modellnél nem tudom, hogy ez hogyan működik (csak vezetékes LAN-on, vagy W-LAN-on is), vagy hogy milyen formátumokat játszik le, de érdemes lenne kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dexar007 #6261 üzenetére
Lényegében igen, ha ki vagy békülve azzal, hogy a PS3 nem teljesen zajtalan és fogyasztása hozzáadódik a TV-éhez.
A PS3 Media Server innen beszerezhető:
Egy kis segítség a beállításokhoz: PS3 Media Server útmutató
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
Thx thx.
Akkor most már nem szempont a DLNA.szerk: 25/3-as netem van viszont van egy emelet / 5-méter beton fal stb a ps3 között ahogy elnéztem a letöltéseim sebességét ps3 store-ról hajnalban legjobb esetben 1mb/mp.
De mindjárt megnézem speedtest.net -el asszem működik azzal is . Ennyi elég egy 720p videó streameléséhez?[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
-
DEW3yl
tag
válasz Dexar007 #6264 üzenetére
Nem függ a netedtől. Kell egy wireless router ami vagy ethernet kábellel vagy wireless csatlakozik a gépedhez és a PS3 ami szintén ezen módok egyikével. A routerhez nem is szükséges WAN csatlakoztatva legyen. Így legkevesebb 56 Mbit sebességgel kell menjen, ami bőven elég még a nagyon jó minőségű 1080p rippekhez is, szóval nem kell előre bufferolni semmit.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Itt a fórumon úgy olvastam, hogy a Pana plazmákon vcan egy menü, ami kiírja hogy eddig hány órát mentek. A sima menüben nem találtam ezt az opciót, akkor talán a szervízmenüben lehet? És ezt hogy tudom elérni? A tv-m típusa Th42py80. Köszi előre is!
-
DM-Fan
nagyúr
A felhasználói menüben ezt nem fogod megtalálni. Ez a szervízmenüből olvasható ki, amit az adott típusnál így tudsz előhívni:
A TV előlapján levő hangerőszabályzóval csökkented a hangerőt és miközben folyamatosan nyomod a hangerőcsökkentéshez a "-" gombot a TV-n, közben a távirányítón négyszer egymás után megnyomod a "0"-t. Ekkor megjelenik a szervízmenü (ahol egyébként nem javaslok módosítani semmit, hacsak nem tudod mit csinálsz és nem írtad fel az eredeti értékeket). Itt látni fogod az össz üzemidőt a szervízmenü alsó részén órában kifejezve. A szervízmenüből való kilépéshez a távirányítón nyomd meg az "Exit" gombot. Ekkor a TV visszaáll az általad legutóbb használt profilra az ott beállított értékek szerint.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Zoliwrc
aktív tag
Nekem most 1 éves és 7napos a PV80, 753 óránál tartok.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Zoliwrc #6269 üzenetére
Ezek szerint igen keveset megy nálad az a TV. Ez hajszál pontosan napi két órát jelent. Én már rég néztem az enyémet, de szerintem olyan 2.500 és 3.000 óra között járhat a PX80-am így másfél év után és eddig soha semmi zűr nem volt (kop-kop-kop).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
Nah kipróbáltam a Ps3 Media Servert , egész jó lenne ha nem akadnának a HD múvik...
mp3 zene simán átjön szaggatás nélkül,de viszont mikor HD-t szeretnék lejátszani akkor 1mp-t megy, megakad-megy-megakad.Viszont a "pillanatképek" alapján tényleg egy az egyben ugyanazt a minőséget kapom vissza. Csak kár hogy élvezhetetlenül.
Valami megoldás?
Streameléskor ennyit ír ki a gép:
[link]Give me your cum,bull!
-
DEW3yl
tag
válasz Dexar007 #6271 üzenetére
Az ott megjelölt sebesség nagyon gyenge. Épp hogy 10 Mbit fölött van, míg egy rendesen müködő WLAN halózat legalább 20-at kell csinájon mindkét irányba.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dexar007 #6271 üzenetére
Akkor a hiba a Te készülékedben van. Nálam alsó hangon 56 Mbit/s sebességre képes a WLAN hálózat, ennek megfelelően nincs is szaggatás.
Szerintem csekkold le a router-config-odat, vagy a tűzfalbeállításokat, mert valami szűri/korlátozza a forgalmadat. Mondjuk azt nem tudjuk, hogy milyen router-ed van.
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
Hm, nem lehet h azért van mert elég messze van a router a ps3-tól?
Mert nálunk nem csak egy szoba hanem egy emelet is elválasztja a két cuccot.
Kb úgy kell elképzelni h a gép a routerrel a ház egyik sarkában van , aztán 40méterrel arrébb a tv a ps3-al együtt a ház másik sarkában és közte egy emelet...
Vagy ez még mindig nem elég ok arra hogy ennyire lassan menjen?
Belenéztem egy divx filmbe az előbb és hát az is szaggatott fél perc után.Amikor beállítottam ezt a media servert akkor ps3-on a "hálózat testnél" azt írta ki a gép hogy UPnP nincs engedélyezve , miközben előtte rámentem az ,,enabledra" és a router beállításaiban is engedélyezve van.De mondjuk a sz.gép azonnal felismerte a ps3-at.
Egyébként egy TP-LINK WR642G routerről van szó.Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dexar007 #6274 üzenetére
Az UPnP-t nemcsak a router setup-jában, hanem a tűzfalban is engedélyezni kell, mert azt nagy előszeretettel blokkolják a tűzfalak alapbeállítás szerint.
Mindettől függetlenül a PS3 kiírja, hogy hány %-os a jelerősség, kapcsolattesztnél is látnod kell, hogy megvan-e a kellő bitsebesség. Szóval nem hinném, hogy ez annyira akadály, bár a 40 méter és a több fal már lehet kritikus ilyen szempontból, ez nagyban függ a router teljesítményétől is. Én pl. úgy állítottam be a router teljesítményét, hogy a lakásomon belül mindenhol megfelelő legyen a jel, de a lakás falain kívül már nem igazán észlelhető. Ezzel szemben az egyik szomszéd WLAN-jelét még 100 méterre a háztól is fogja a telefonom. Kísérletezz, más ötletem nincs!
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
60%-os a jelerősség 58-62 % között ugrál.
Tűzfalon belül az UPnP keretrendszert a "kivételek" közé tettem , nem jó... kikapcsoltam a tűzfalat akkor sem jó...a ps3 mindkét esetben azt írja ki h UPnP ,,disabled" miközben előtte volt egy beállítási lehetőség h ,,enabled legyen vagy disabled.." .
Win7 tűzfal off úgysem jó.Most már tényleg nem tudom h mi lehet.Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dexar007 #6276 üzenetére
Jó lenne kipróbálni (pl. egy laptoppal), hogy a PS3 mellett, ugyanolyan jelszintnél (60%) mennyi az átviteli sebesség a másik eszközzel. Ha ott is ugyanannyi, akkor meg kellene próbálni egyre közelebb menni a router-hez, hogy változik-e a helyzet. Az UPnP pedig jó lenne, ha működne. Lehet, hogy a Win7-et nem szereti a PS3 Media Server, bár nekem meg 64 bites Vista-m van és azzal semmi baja nincs, márpedig szerintem a Win7 ezen protokollja (is) csontra ugyanaz.
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
Nos,kipróbáltam...hm
A jelerősség 100%-os mivel 2méterre van a ps3 a géptől.
A bitráta ennek ellenére nem megy 44.000 fölé, sőt olyan is van sajnos elég gyakran h csak úgy egyszerűen 0 aztán 14.000 és megint vissza 40.000fölé,de 40k még mindig nem elég h folyamatos legyen egy hd film,legalábbis nálam szaggat ennek ellenére.
Valami olyan megoldás nincs h megvárom amíg átmásoltam a filmet a ps3 winyójára aztán onnan játszom le ?Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dexar007 #6279 üzenetére
A film átmásolásával gondban leszel, mivel a PS3 vinyója FAT32 fájlrendszerű és ezen ugyebár a 4 GB-nál nagyobb méretű fájlok nem mozgathatók, nem is hozhatók létre. Szóval ez az opció kilőve.
Akkor a továbbiakban próbálj játszani a PS3 Media Server aprólékos beállításaival, ott elég sok mindent lehet variálni! Ha így sem megy, akkor nincs több ötletem. A továbbiakban szerintem gyere át a PS3 topicba, mert itt takarosan szétoffoltuk a plazmatopicot.
Get Moded!
-
Piotrus
tag
Kedves DM-Fan!
TX-P42V10E plazmám van. Szeretném megkérdezni, hogy ha beléptem a service menübe (legalább is remélem , hogy abba léptem be (-vol + 4X0)) hol látom, hogy hány órát ment a készülék, mert én csak szoftver verziót ill. egy csomó olyan adatot látok (betük és számok halmaza),amit nem tudok értelmezni.
Válaszodat előre is köszönöm.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Piotrus #6281 üzenetére
A tavalyi modellek szervízmenüjét ismerem (nem tudom, hogy az ideieké különbözik-e). A tavalyi szervízmenüben két oszlopban jelentek meg a szervízmenü nyitóképernyőjén az infók. A jobb oldali oszlop legalsó szöveges infója volt a "Time", e mellett lehetett látni az üzemidőt órában kifejezve. Nekem most - így másfél év után - 2.530 óra van a panelban, ez úgy napi 4-5 óra üzemidőt feltételez.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Piotrus #6283 üzenetére
Hát, ez a szervízmenü bizony tényleg nem azonos a tavalyi modellekével. Passzolnám a kérdést.
Ha a tavalyi analógiáját nézem, akkor a jobb oszlop utolsó előtti sorának kéne lenni, ahol nálad a 00000020 szerepel. De gondolom nem 20 órát ment eddig összesen a TV-d.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Piotrus
tag
Köszi DM-Fan!
Azóta sikerült megtudni a megoldást:
"You hold the V- button on the TV down whilst pressing 0 on the remote 3 times with approx 1 second intervals. From there press the 2 button once to access SRV-TOOL. Press OK on remote to access. From there navigate to the bottom right hand box using the cursor keys, it says something like PTCT and some zeros in the box next to it and hold down the mute button on the remote for approx 2-3 seconds and two sets of numbers will appear in red text. The first number XXXXX:XX is the hours and minutes the TV has been used and the second number is the amount of times the TV has been switched on."
Köszönet érte s4tch-nek!
-
Dexar007
veterán
DM-Fan a Panasonic tv-ket hol rakják össze? ill .milyen meghibásodási aránnyal dolgoznak?
Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dexar007 #6288 üzenetére
Változó, de a mi piacunkra kerülőket többnyire emlékeim szerint Csehországban, vagy Lengyelországban, de mintha már találkoztam volna Angliából származóval is.
Meghibásodási arányt tekintve a 2008-as modelleknél valami 5% alatti értékkel dolgoztak, ebből az 5%-ból is kb. 1% volt az, ami úgy volt hibás, hogy működésképtelen lett, a többivel csak mondjuk olyan zűrök voltak, hogy zúgott a táp, vagy időnként lekapcsolt a TV.
A 2007-es modellekkel jóval több zűr volt, ott szerintem a 20%-ot is meghaladta a garanciális időn belüli meghibásodási arány.
A százalékértékek nem biztos, hogy teljesen egzaktak, de asszem érzékelhetők belőlük az arányok.
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
Thx a válaszokat, a tv-t valszeg innen fogjuk megrendelni:
[link]8euro a posta osztrákiába,ismerős kint lakik,átveszi és elhozza házhoz.
219-223k-ból megvan.hacsak nem mutattok olcsóbb helyet MO-n..viszont elég siralmas hogy kint olcsóbb a tv mint Magyarországon...
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
nagyúr
-
decso
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tv-t venni, ezért kérem ki a véleményeteket.
Távolság: 2 - max 2,5 méter.
Jelenlegi szolgáltatóm műholdas DIGI TV.
Felhasználás: főként tv nézés (sport,film), nagyon ritkán DVD.
Maximum keret: 220.000 Ft.Olvasva a fórumot, arra a következtetésre jutottam, hohy Panasonic 42 colos HD ready plazma lesz.
Most jönnek a kérdések.
- Milyen a műholdas DIGI TV adás a HD ready plazmákon?
- Jól gondolom-e, hogy HD ready-t elég vennem, vagy Full HD kell?
- Melyik típust ajánljátok? 42X10E , 42X10Y ? MIÉRT ? Esetleg más, jobb?Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
vegyszer
addikt
válasz Dexar007 #6291 üzenetére
Az még milyen siralmas, hogy nemegy dolgot itthon szereknek össze, kiviszik külföldi raktárba, és onnan hozzák vissza, mer a gyártó nem akar itt elosztóközpontosat játszani, mert macera...
Egyébként meg kint (USA, EU15) szinte minden műszakicikk olcsóbb, mert az 5x - 10x több fizetésükből ne kelljen már szegényeknek annyit fizetni érte, mert még nem vennék meg.
Jobb minőségű szolgáltatást jóval olcsóbban kapnak, mert mi kifizetjük nekik a különbözetet. (csak nézz meg egy ittis-ottis szolgáltató árszabását, pl mobil)Egy kérdés: a Panasonic TX-P42S10E használati útmutatóját megtalálta már valaki elektronikusan? mert én nem lelem...
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
-
Mozso26
senior tag
válasz robotkutya #6297 üzenetére
Ez a 900-soros téma engem is érdekel, a maradék 180sor meg mit csinál egy helyben áll vagy üzembiztos fekete csokit jelenit meg?
kuty neked mennyiért sikerült venned?
Dm-fan szerinted megéri a +100ezret a Neo PDP? A G10-es 300e körül van. -
robotkutya
tag
válasz Mozso26 #6298 üzenetére
269-ért vettem kb. másfél hónapja az edigitalnál (kamatmentes részletre). +100 ezret a G10, háát, nem hiszem, hogy megérné, és sztem DM-Fan is inkább nagyobb képátmérőt fog javasolni. Habár engem meggyőztek a rokonok, hogy a pici nappalinkba elég a 42", de +100-ért már én is inkább centiket vennék a még jobb képminőség helyett, hiszen már az s10-nek is annyira szép a képe, hogy néha el sem hiszem. (mondom mindezt vga csatlakozással, de nem sokáig, hamarosan új notiról fogja kapni a digitális jelet, és közép-rövidtávon tervben van egy ps3 is)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest