Hirdetés
- Apple notebookok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Milyen monitort vegyek?
- Raspberry Pi
- Androidos tablet topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
bbbbbalazs
csendes tag
Nekem is rögtön alatta van a Genius 5.1 HT mélynyomója, rögtön mellet meg a center. Nyugtassatok meg hogy nem lesz baja
Thx
-
bbbbbalazs
csendes tag
Kérdésem tárgytalan.
Találtam egy ilyen irományt: A plazma tv-k kép minőségére nem hat semmilyen mágneses mező, tehát nyugodtan lehet a közelben elhelyezni bármilyen hangfalat.
5.oldal tetején
http://ugyfelkapu.elmu.hu/download/INTERNET_A_szoba_es_a_nappali_elektromos_berendezesei_ELMU.pdf -
Piotrus
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Panasonic TX-P42G15E típusú plazmát.
Valakinek valamilyen vélemény ,tapasztalat? -
werszomjas
addikt
Ti hol vásárolnátok TV-t?
Gondolok itt arra, ha baj van a készülékkel, a garancia abba a boltba szól, ahonnan vettem a TV-t (mert akkor inkább valami nevesebb üzletbe megyek), vagy fel kell keressek Panasonic márkaszervizt? (Panasonic plazmát fogok venni)
Két tipus között vaciálok:
TH-42PX80 - 180.000ért
TX-P42X10 - 200.000ért?utóbbi megéri azt a plusz 20.000et? szebb a képe?
elvileg az 2009es modell, míg a px80as 2008as.
mind2, 106cm, HDReadyüdv
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #5960 üzenetére
A garancia kérdése annak függvényében változik, hogy hol veszed a TV-t. A kisebb boltok (amik adott esetben szürkeimporttal dolgoznak) nem adnak pán-európai garanciajegyet, így a garanciális probléma esetén ki vagy nekik szolgáltatva, csak hozzájuk viheted a készüléket.
A legtöbb esetben ilyenkor fogják a TV-det és kiviszik oda (pl. Németországba), ahonnan hozták és ott (ha szerencséd van) javítják és vissza is kapod úgy 2 hónap alatt. Én ezért azt javasolnám, hogy a kisebb, nevesincs boltokat, illetve egyes nagyobbakat is (nem írok neveket) kerüld el messziről!
Ha biztosra akarsz menni, akkor vagy közvetlenül a Panasonic-tól vásárolsz (Panashop), vagy valamelyik nagyobb multitól (pl. MM, EW, STN, EDig), ahol ki lehet fogni korrekt áron ezeket a készülékeket. Ők kivétel nélkül adnak pán-európai garanciajegyet (mondjuk erre azért biztos, ami biztos mindenképp kérdezz rá a vásárlás előtt), amivel bármelyik Pana-szervíz készséggel foglalkozik a készülékeddel szerte Európában. Egyes multiknál van lehetőség arra is, hogy X összegért vásárolhatsz plusz 3 év jótállást, ami náluk érvényes (így lesz mondjuk egy 5 éves jótállási időszakod). Anno nekem is felajánlotta az EW, de én beértem a 2 éves Pana pán-európai garanciával.
Szerintem nyugodtan veheted a 42X10-est, ha belefér a keretbe. Bár nekem 42PX80-am is van és tökéletes a készülék és nagyon szeretem, de nem olvastam rosszakat a 42X10-esről, bár még nem láttam tes(z)tközelből.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
werszomjas
addikt
Köszi DM-Fan.
Volna még egy kérdésem, úgy mindenkihez.
Nem épp a témába vág, de háta tudjátok.Ha én BluRay , HD filmeket szeretnék majd a PCről lejátszani, az mennyivel lesz rosszabb minőségű, mintha egy külön BluRay lejátszóval játszanám?
Csak mert ha ugyan azt a minőséget produkálja, akkor nem veszek bluray lejatszot, mivel a gép a tv mellett van
Valamint, ha tudja ugyan azt a minőséget, akkor milyen kábellel és hogyan érdemes a PC-t a TV-vel összekötni?
üdv
-
pentium4
senior tag
válasz werszomjas #5963 üzenetére
sztem felesleges venni lejátszót az mkv az se fogja lejátszani vagy hülyeséget mondok?
én dvi-d hdmi kábellel nyomta rá a gépet, prémium minőségű tripla árnyokolású kábelt vetten, nagyon szép képet ad!P4
-
DM-Fan
nagyúr
Blu-Ray lemezek lejátszására a legalkalmasabb egy erre tervezett Blu-Ray lejátszó/PS3. Egyszerű, kényelmes, kompakt, kulturált megoldás. Ez már a DVD-korszakban is így volt, a PC sosem lesz teljes értékű DVD-lejátszó, mint ahogy Blu-Ray lejátszó sem, erre a célhardver - mint ahogy a neve is mutatja - mindig alkalmasabb és kényelmesebb.
Ha .mkv fájlok lejátszásáról van szó, akkor az már más tészta. Ezen fájlokat "mezei" Blu-Ray lejátszókkal nem tudod lejátszani (PS3-mal is csak előzetes átfésülés után). Tehát itt marad alternatívaként a PC, vagy a manapság nagy teret nyerő, mindenevő hardveres médialejátszók (Popcorn Hour, WD Media Player), melyek szabadon konfigurálhatók és többnyire jól működnek.
A PC-s lejátszás sem rossz, bár soktényezős a dolog: a látott minőség függhet a géped perifériáitól (CPU, RAM, VGA, HDD), valamint számolni kell a gép zajával, valamint azzal, hogy közben másra nem nagyon tudod használni (és más sem).
A PC-t leginkább HDMI -> HDMI csatlakozással célszerű a TV-hez kötni, ha nincs HDMI csatlakozó a PC-den, akkor maradt a DVI -> HDMI megoldás, ez alá ne add!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
Tényleg a célhardver a legjobb választás mindenre, de a BD-k esetében lehet, hogy bizonyos esetekben jobban jársz a PC-vel. Ha van egy jó géped - amely elég közel van a tévéhez, akkor nem éri meg venni egy külön asztali lejátszót. Több szempontból is jó a PC: nem kell megírni a rip-eket, egyenesbe nézed, több formátumot lejátszik és naprakész. A videókártyához tartozó szoftvert tudod frissíteni és általánosan "barátságosabbak" az új technológiákkal. Ami tényleg zavaró lehet az a zaj, amit a gép produkál müködés közben, de ezt mindenki maga mérlegeli. Ha pédául eddig monitorról néztél filmeket, akkor nem lesz semmi gond.
Ha az asztali lejátszók mellett döntesz, akkor megéri szerintem a PS3 mellett dönteni. Igaz kicsit drágább, mint egy jó BD lejátszó, de ez az egyik legjobb a piacon: HDMI és digitális audiókimenet, Ethernet csatlakozás - BD Live-hoz elengedhetetlen, Play Station Store-al könnyen nézhetsz trailereket és játékbemutatókat, valamint demókat is játszhatsz. Ezeken kívül naprakészség tekintetében vitathatatlanul ez a legjobb, a rendszeres software és firmware upgrade-k miatt. Egyedüli hátránya az ára mellett az, hogy kicsit nagyobb és hangosabb mint egy stand alone player. Egy távirányító vásárlása is még ajánlott.
Összefoglalva szerintem a legpraktikusabb egy BD-s, HDMI kimenetes laptop - ha esetleg épp hordozható számítógép vásárlása előtt áll az ember - vagy egy PS3 Blu-Ray filmek nézésére. Ha a lemez nem szükséges, akkor pedig az említett médialejátszók - a WD esetében figyelembe véve a DTS képtelenségét.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
werszomjas
addikt
Jelentem TV-t vásároltam, életem első Plazmája
Panasonic TH-42PX80 EA
Majd lehet fogok jönni kérdésekkel, ha felmerülnek
üdv
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #5970 üzenetére
Jó választás, mindennapjaim hű társa ez a típus. Csak jót tudok róla mondani így lassan másfél év használat után.
Get Moded!
-
werszomjas
addikt
Rögtön egy kérdés.
A TV adásokat valós és egyéb nézetben széthúzza, ezért átraktam 4:3-ra.
Ekkor viszont 2 oldalon két csík van (szürke)Ez nem okoz beégést?? Hogy a két szélen állandó statikus kép van?Semmi mozgás?
Valamint azt a szürke csíkot nem lehet valahogy feketére állítani?Van a távkapcsolón a Viera Link gomb, azt mikor hol, mire tudom használni?
üdv
-
DEW3yl
tag
válasz werszomjas #5973 üzenetére
Hosszú idő után okoz különbséget. Négy fokozat közül tudsz választani: Ki, sötét, közép és fehér - a ki a feketét, míg a fehér a legvilágosabb szürkét jelenti. Ezt a Menu>Beállítások>Oldalpanel pont alatt találod. A fekete a legideálisabb abból a szempontból, hogy ilyenkor használódnak az ebbe a részbe tartozó pixelek, de huzamos használat mellett - ha mondjuk mindig 4:3-ban nézed a tévét és sokat is - akkor ideálisabb a sötét pozícióba állítani, mivel így mintegy átlaghasználatot generálsz és előreláthatólag hónapok után se lesz különbség.
A Viera Link gombbal más CEC-es (pl. Anynet, Bravia Theater Link, Simplink) készülékeket tudsz írányítani a tévéd távirányítójáról. Természetesen teljesen zökkenőmentes kapcsolat csak a Panasonic termékekkel garantált, de más gyártók készülékeivel is szokott müködni, ám erre semmi garancia. Gyakorlati példa: a tévé távirányítójával bekapcsolod a tévét, átváltasz a házimozi rendszer bemenetére, bekapcsolod a DVD lejátszót és elindítod a lejátszást.A 4:3-as témához csak annyit tennék még hozzás, hogy szerintem próbáld ki egy ideig valóson, mert hamar megszokod és nem fog idegesíteni és a tévének is jobb - az említett csíkok nemléte miatt.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
Ralfi
csendes tag
Mi a véleményetek erről 50PS3000 jó vétel lehet ?
3.5m-röl nézném többnyire dvd,avi,mkv-ét , tv adást ritkán. -
DM-Fan
nagyúr
Habár az LG-ről nem vagyok olyan jó véleménnyel, mint a Panasonic-ról, ettől függetlenül nem zárnám ki azt, hogy nem jó ez a TV. A konkrét típust nem láttam még személyesen, a korábbi LG hiányosságokról már többször írtam. Árban semmiképp sem vészes, ha azt veszed, hogy egy 50"-os fullHD TV-t kapsz. Nézd meg, ha tetszik, akkor vedd azt. Azért nézd meg előtte a hasonló adottságú Panasonic-okat is.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
DEW3yl szinte mindent leírt erre vonatkozóan, még azzal egészíteném ki, hogy azért is legcélszerűbb a full fekete oldalcsíkokat használnod, mert ekkor a legkisebb a TV fogyasztása is a 3 opció közül, ugyanis a sötét tónusok megjelenítése esetén izzik fel legkevésbé a gáz, ekkor veszi fel a panel a legkisebb teljesítményt.
Attól függetlenül, hogy fekete oldalcsíkot állítasz be még megfigyelhető a ghosting: ha egy fél órányi 4:3-as kép után sima fekete képernyőre váltasz, akkor látni fogod, hogy meddig tartott a 4:3-as kép és hol volt az a terület, ahol csak a fekete csík látszott. Ettől nem kell megijedni, pár perc teljes képernyős változó képtartalom után újra homogén lesz a paneled.
Get Moded!
-
bbbbbalazs
csendes tag
Üdv.
Már kérdeztem erről de most újra kérdéseim támadtak. A számítógépem és a Pana TH-42PX8 összekötéséről volna szó.
Írtam hogy elrohanok venni HDMI kábelt, viszont ezt még nem tettem meg. 10m-es kábel kellene. Mit javasoltok találtam HDMI-DVI kábeleket is. Olyat vegyek, vagy vegyek sima HDMI-HDMI kábelt és pluszba egy HDMI-DVI átalakítót? (Arra gondolva hogyha lesz majd később másik számítógép akkor azon már valószínű lesz HDMI és akkor vehetek megint új kábelt, így viszont csak lehúzom az átalakítót és kész.)Tudtok arra mondani valami okosat, hogy milyet vegyek 10m hossz esetén? Esetleg irányárat tudtok mondani? Mire kell figyelni? Láttam már 5m-es HDMI-HDMI kábelt 10eFt-ert és találtam 10m-est 5eFt-ert is
Thx.
-
pentium4
senior tag
én a 42-esen panamon a valós képbeállítást használom, egyáltalán nem torz a kép, 16:9nél egy kicsit szétebb húzza ott már látható a torzulás, de a 4:3 olyan idegesítő hogy csík van a szélén, még ha fekete is!
ennyire ne legyél finnyás, nyomjad valósba a beállítást és kész, 1 hét alatt megszokod!P4
-
pentium4
senior tag
válasz bbbbbalazs #5978 üzenetére
én én 10méterest vettem kintről, triplán árnyékolt, hdmi dvi-d dugós, iszonyat vastag minőségi kábel! ha kell ilyen kintről 10k ért tudok neked szerezni!
P4
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bbbbbalazs #5978 üzenetére
A leírtak alapján én a HDMI-HDMI + átalakító párosítást javasolnám.
Nem a legolcsóbb, viszont minőségi kábeleket itt találsz:
Szétnézhetsz a multiknál is, hogy mi a felhozatal. Pölö:
Nem kell a dolgot túldramatizálni, nem ilyen méretű és kaliberű készüléken fogod megérezni a különbséget a 10 eFt-os és a 20 eFt-os kábel között.
Get Moded!
-
bbbbbalazs
csendes tag
Okés. Köszönöm a segítséget.
-
DEW3yl
tag
Lehet, hogy egyeseknek nem újdonság, de én csak ma láttam meg a következő két dolgot:
- a 2009-es Panasonic HD-Ready modellek már - mérettől függetlenül - 1366x768-as felbontásúak
- nem mindegyik NeoPDP-s - így a C, X és S sem.
Ezeken kivül furcsának találom még azt is, hogy a C és X széria 4096 színárnyalatos, míg a tavalyi 80/85/800-as széria is már 5120 volt. Ezek szerint ezekben a 2007-es panel van ugyan úgy mint tavaly a 8-as szériában, mivel annak volt még ennyi árnyalata. Az S a 5120-as panellel rendelkezik, míg a G10-15 és a V már az újdonságnak számító 6144-es NeoPDP-vel.Valahogy olyan "összedobottnak" érzem a Panasonic idelyi modelljeit. 2006-tól kezdve jól elhatárolt, könnyen azonosítható megnevezéseket használtak és az egyes modellek közt valós különbségek voltak, melyek indokolták az árban megnyílvánuló különbözetet. Idén már - legalábbis számomra - össze vissza vannak elnevezve a modellek, de ami még érthetetlenebb számomra, az a promó anyagokban feltüntetett "csemegék". Először is már-már LCD-sen sokat hangoztatják a dinamikus kontrasztjukat - ami valljuk meg nem egy döntő dolog főleg, hogy nem is olyan óriási a különbség a tavalyihoz képest. Kétszeres dinamikus kontrasztot már 20-30%-os valós kontraszt növeléssel el lehet érni, ami elmarad a 2007-2008-as fejlődéstől. A THX a másik szépen hangzó újdonság és nagyon jól is néz ki a matrica, de az eredeti THX követelményeknek soha nem fog tudni megfelelni egy csak szemből sugárzó rendszer bármennyire is jól meg van csinálva és akárhány hangszóróval is dolgozik. Eleve azért lett kitalálva a THX, hogy egyértelműen jellemezzen egy rendszert és biztosítsa, hogy ez moziélményt nyújt. Már várom a telefonokon is felbukkanó THX matricát. A másik dolog a mozgósor felbontás: míg tavaly alig volt meghírdetve és csak egy-egy bekezdést kapott az audióvizuális Panasonic katalógusokban, idén - leglátványosabban az amerikai weblapon és gondolom boltokban, stb. is - ez az egyik fő különbség a modellek közt.
Szerintem ezeknek az az oka, hogy mindeddig volt egy biztos piaca a plazmáknak - ha nem is volt óriási - és a gyártók nem igazán fejlesztettek semmi "csemegét" maga a panel mellett. A plazmaszektor visszaesését, valamint az LCD és LED tévék minőségének javulását az utóbbi évben már nem lehetet azonban figyelmen kívül hagyni és megjelentek a plazmákban is a videólejátszást támogató kártyaolvasók, internetcsatlakoztatási lehetőségek valamint az ehhez elengedhetetlen szolgáltatások, úgy mint egy videókliens vagy fotómegosztó (pl. YouTube és Picasa, csak hogy a Panánál maradjak).Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
Piotrus
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy nagy probléma-e , ha a tv mellett csak 2-3 cm szabad hely maradna? Alul-felül van hely bőven. Panasonic P42V10E.
Köszi
-
HoryThePooh
aktív tag
a 2009-es Panasonic HD-Ready modellek már - mérettől függetlenül - 1366x768-as felbontásúak....
hát azé' ez (sajnos) nem így van: http://217.7.21.86/pdf_printing_neu/datenblatt_ph.asp?model=TX-P42X10Eez is csak 1024 * 768
de 1ébként egyetértek.. nincs már mit fejleszteni sztem. illetve nem éri meg.[ Szerkesztve ]
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Piotrus #5985 üzenetére
Mellette elég a 2-3 cm, alatta annyi elég, amennyit az állvány hagy neki, fölötte viszont azért legyen hely, ahol tud kiáramlani a hő, bár nagy hőtermelése nincs a HD-Ready panelnek, hacsak nem nézel tartósan nagyon világos (fehér) jeleneteket. Szóval fölötte legyen legalább 15-20 cm.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz HoryThePooh #5986 üzenetére
"nincs már mit fejleszteni sztem. illetve nem éri meg."
Nagyon sok képtulajdonságot lehetne még fejleszteni a plazmáknál is, a szolgáltatásokról nem is beszélve és meg is érné, ha nem volna olyan böszme nagy az LCD piac (és annak marketingje) a plazmáéhoz képest. Az a baj, hogy a plazmán rajta maradt az a negatív attitűd, amit a 2000-es évek első harmadában-közepén ráragasztottak az árszínvonala, meg a fogyasztása miatt: "a nappalik terepjárója". Ez mára egy kapitális baromsággá vált, pont, hogy takarékosabb az LCD-nél, szebb képe is van és sok esetben jóval olcsóbb is.
További probléma, hogy a potenciális vevők többsége meg sem tudja különböztetni a projektoros TV-ket a plazmáktól, vagy az LCD-ktől. A gyártók pedig javarészt LCD-ben utaznak, amit a laikusok simán megkajálnak.Alakulhatott volna ez éppen fordítva is, de nem így történt, sajnos. Erre a helyzetre fog megoldást hozni az OLED, ami mindkét technológiát simán odakeni, a fekete tényleg fekete lesz, a kontúrok tűélesek lesznek, már-már bántóan tiszta lesz a kép. Csak ennek eleinte igen borsos ára lesz és kell egy jó időtáv, amíg kiszorítja majd az LCD-t, sőt, lehet ki se szorítja teljesen. A plazmapiac előbb-utóbb meghal, ez teljesen biztos, pedig nagy kár, mert nagyon jó technológia.
A Pana idei modelljei körül én is érzek némi zavart, de igazából a Pana ennek ellenére nagyon odatette magát. Szerintem észlelte, hogy jelentős piaci előnyre tett szert és nagyon korrektül lefedte ismét a keresleti oldalt: gyakorlatilag mindenre kínál alternatívát a legkülönbözőbb árszegmensekben. Persze, a marketing baromságok mindig ott vannak, többek közt azért kell fennhangon hirdetni a plazmáknál semmit sem jelentő dinamikus kontrasztot, mert az LCD TV-ken is ott virít és a hülye user a boltban nyilván azt veszi meg előtt, amire több minden és nagyobb mértékegységben van ráírva, mégha amögött semmi nem is áll. Nyilván, aki egy kicsit is ért korunk vívmányaihoz, az csak egy jót röhög a TV-n levő THX-logón, de ettől még nem megy el a kedve a vásárlástól, mert tudja, hogy nem az a lényeg, hanem a látott minőség. Márpedig az nagyon sok esetben még mindig az LCD fölött áll.
Ezen felül lehet azt a panelt még tovább tökéletesíteni, lehet még nagyobb frissítési értéke, lehet még kisebb a fogyasztása, lehet még nagyobb a valós kontrasztja, lehet még több színárnyalatot kipréselni belőle. Én abszolút nem sértődnék meg, ha a "csemegék" soha nem is jelennének meg ezekben a TV-kben és csak a panelt fejlesztenék. Igazából nagyívben teszek rá, hogy milyen fájlformátumot játszik le a kártyaolvasó. Ha filmet akarok nézni, arra ott a lejátszó. Ha fényképet akarok nézegetni, azt már a 2 évvel ezelőtti Pana kártyaolvasója is tudta. Nekem ne rakjon vinyót a TV-be, hogy rögzíthessem a máunikasót. Minél jobban bonyolítja, annál több a hibalehetőség is.
Én azt mondom, hogy örülök, amíg a Pana ilyen hangsúlyt fektet a plazma-szegmesbe, mégha néha kicsit nagyobb füstje is van a dolognak, mint lángja, mert ezen termékei szinte kivétel nélkül hibátlanok és megérik az árukat. Az LCD gyártók közül hány mondhatja el, hogy szinte minden TV-je hibátlan és kiváló minőség? Szerintem egy sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
válasz HoryThePooh #5986 üzenetére
Én a román Panasonic oldalt néztem és el van írva. Ott még a 37-es is azzal van feltűntetve. Jó, hogy még a hivatalos oldalon is hibák vannak.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
Piotrus
tag
Köszi a válaszod.
Gondolom csak véletlen írtad hogy HD-Ready,mert Full HD.
Ezzel a TV-vel (TX-P42V10E) már setup box nélkül is lehet UPC Digitalt fogni? Ill. megköszönném,ha elmagyaráznád hogy müködik a DLAN rendszer. Valólyában azt nem értem,hogy a számítógépen tárolt kép és film(divx) adatot hogy tudom ennek segítségével megnézni.[ Szerkesztve ]
-
HoryThePooh
aktív tag
Köszi !
Erről az idei évjáratról , pontosabban a TX-42X10 -ről idézem amit találtam a TrueView szaklapon:
"Verdict
As far as picture quality, design and features go, the TX-P42X10 is not Panasonic's finest hour. However, when it comes to value for money, this set, like the TX-P50X10, beggars belief. It may not be Full HD, and it may not offer the last word in plasma picture quality, but if you're on a budget and want a screen that will do justice to your high definition sources, the TX-42X10 is well worth considering.
...
I have just got one of these after a 42px80b so can compare the two directly. My Girlfriend has a 37px8ba.
The x10 appears to be a small downward step for anyone who is mainly viewing SD. All the none-hdmi inputs except the pc D giving inferior overall viewing quality to the px80. A picture via the tuner (even an external cable box signal) is significantly inferior.
Although the blacks do seem deeper and very dark films like predator2 give superb quality dark scenes, the brightness appears to have suffered in direct relation. The panasonics really cannot take a lowering of the prior brightness levels (which aren't what anyone could call bright) without detriment to many common viewing scenes.It would seem like the px80 models (if you can still get them) are still the best budget panasonic option for SD viewers.
Having said that, the x10 is still head and shoulders above anything else in their price range."Kíváncsi vagyok a véleményedre ezzel kapcsolatban.
Most egyébként 2 típus között vacillálok. Ma megnéztem egymás mellett LG PQ3000 -t és P42PX80 -at. Igazán nem tudott meggyőzni egyik sem. TV adásban talán Pana volt jobb, de ha ráengedtek egy jobb minőségű forrást (talán BR) akkor viszont LG tűnt markánsabbnak.
Üdv[ Szerkesztve ]
-
HoryThePooh
aktív tag
Megvan! PX80 lett a "kis" drága. Teccik
Köszi a helpeket!DM-Fan
Segítenél a kép beállításokban simple és esetleg service menüben is?
Ha adnál linket ahol már leírtad megköszönném!The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
joci66
tag
Sziasztok!
Valaki tud mondani kép beállitást 42PX8ES tévéhez. -
h65535
tag
Szóval sokan tévedésben vannak,,,
Ezen az oldalon megtalálhatók a helyes infók:
http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/top/faq/szavatossag.htmlÉs ami a legfontosabb:
Mennyi időn belül kell kicserélni vagy megjavítani a terméket?
A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.Mi a javítás helyszíne?
A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.
Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik.Na ennyi!
Tessék elolvasni és ha nem így járnak el a kedves kereskedők, lehet őket elküldeni ide:Jogszabály:
Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet
A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény -
DM-Fan
nagyúr
válasz HoryThePooh #5993 üzenetére
Üdv HoryThePooh és joci66!
Szervízmenübe nem érdemes belenyúlni, optimálisan beállításra kerültek az értékek gyárilag, csak rontani tudtok rajta.
A topicban már sokszor leírtam már, hogy mik az optimális beállítások a PX80-nál (PX8-nál is hasonlóak), de beszúrom még egyszer:
Általánosságban azt tudom mondani, hogy a gyári "Normál" beállítás (ahol minden érték középen van), közelít az optimálishoz. Nálam a kalibrálólemez alapján a kontraszt kicsivel a gyári feles érték alá jött ki, a fényerő talán egy leheletnyivel feles fölé, ahogy a színtelítettség is. Az élességet alulról az első értékre húzzátok, mert afölött túlélesítés fog jelentkezni és zajos lesz a kép. A képjavító eljárásokat (pl. PN-R) kapcsoljátok ki, egyedül a 3D-Comb filter maradjon bekapcsolva az analóg TV-adásokhoz.
Kb. így jónak kell lennie.
Én egy profi kalibrálólemezzel kalibráltam, amit követően még finomhangoltam egy Blu-Ray referenciavideókat tartalmazó lemezzel. Ezek nehezen beszerezhető és többnyire drága dolgok, de itt egy teljesen ingyenes teszt-pattern sor, próbáljátok meg ezzel, valamivel jobb azért, mint egy THX Optimizer:
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Amit leírtál az mind nagyon szép és jó (én is tisztában vagyok vele), csak azt azért vedd figyelembe, hogy a szürkeimportból dolgozó, kis belső udvarokban ténykedő boltok közül igen sok idényjelleggel működik és nem ritka, hogy mire előjön a hiba pár hónap után a készülékeden már csak egy üres üzlethelyiséget fogsz találni a vásárlás helyén (nem véletlenül). Ha nem is így van, akkor meg nem feltétlen lesznek kompromisszumkészek az eladók. Egy kigyúrt kopaszerőssel meg én személy szerint nem állnék le azon vitatkozni, hogy én vigyem-e be a készüléket, vagy ő legyen kedves bepattani a 7-es bömösbe, aztán csapja már be a hátsó ülésre a 10 kg-nál nehezebb TV-met, mert nem nagyon van értelme. A Pana szervízt hiába is zaklatod az ilyen készülék miatt, mert nincs garijegyed, innentől kezdve pedig ki vagy szolgáltatva egy olyan kereskedőnek, aki amúgy is illegalitásban mozog (szürkén hozza be a készüléket, adott esetben még áfás-, sőt bármilyen számla nélkül is árusítja azt), akinek vagdalkozhatsz a Te fogyasztóvédelemmel, mert magasról tesz rá és simán átteszi a boltját máshová 2 napon belül.
A törvény tiszteletben tartása sajnos ebben az országban egyre kevésbé divat és ha érvényesíteni akarod az érdeked, akkor polgári peres úton megteheted ugyan, de csak akkor, ha van rá 3 éved bíróságra járni, meg kazalnyi pénzed és türelmed és persze még ezek után sem lehetsz biztos az ügy végleges kimenetelében. Plusz ezalatt az idő alatt még mindig nem lesz TV-d.
Ha meg normális helyen veszed a TV-t, akkor ilyesmivel nem annyira kell foglalkoznod, mert ha nem is mindig tartják be maradéktalanul, de némi durrogásra meghajlanak és az lesz, amit Te akarsz (már ha igazad van).
Na ennyi!
Szóval szerintem meg tessék megbízható helyen vásárolni, saját életetek megkeserítését elkerülendő. Nem ér annyit az a 10-20 eFt, amivel olcsóbban adja egy sefter. Pont az a szolgáltatás kerül annyiba, amit az idénykereskedőtől nem kapsz meg, ha baj van a készülékkel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
h65535
tag
Én is azért ott vásároltam (Panashop) ahol te javasoltad.
Azoknak a kereskedőknek nem is szabadna üzletnyitási engedélyt adni, akiket említesz.
De sajnos volt rá példa (Extreme Digital, Mistrál), ahol elhajtották az embert a véresbe... és őket nem gondolta volna az ember... vagyis az ember nem gondolná.. hogy megtesznek ilyet. -
HoryThePooh
aktív tag
Szia, köszi, de a letöltési link egyenlőre nem megy.. kivárjuk.
1ébként kicsit belemásztam a szervíz menübe egy pici színt adtam és a Sub-Bright-ot lejjeb vettem pár értékkel. Nekem most ez így jobban tetszik.
..de csak módjávalhát már alig várom, hogy HD adásokat is kukcskálhasak
[ Szerkesztve ]
-
HoryThePooh
aktív tag
Na csak hogy legyen meg a Zúr akarata
6000.-ikNagyon szépen "muzsikál" a 42PX80. UPC digital holnap lesz bekötve HD csomaggal.
Egyedüli negatívumként ezt a fránya "fényezést" szídom, istenien látszik fél nap után a por.. tényleg szép, de könyörgöm a bejárónő se tudja minden órában takarítani.. már persze ha lenne
Ha lenne valakinek 42PX10 azért kíváncsi lennék a véleményre.
Jó lenne egy real összehasonlítás, mert akárhol olvasok (korábban be is idéztem 1 cikket) mindenhol kicsit visszalépésnek minősítik. Bár elvileg többet tud a 600HZ frissítés miatt, de nekünk, polgári SD felhasználóknak tökéletes ez a 80-as széria, sztem
Most még egy Ferguson 880X-re beruházok (vagy Philips 3380) a HDMI miatt.
Néztem Panákat de csak DVD érdemes, ha jól láttam mindenki csak nyüglődik DivX miatt.Kellemes TV-zést mindenkinek!
AhojThe one who has a true friend doesn't need a mirror :)
Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Gumi és felni topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen autót vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest