Hirdetés
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz runner 125 #5300 üzenetére
Dehogyisnem tudtad. Azt tudtad, hogy 16:9 arányúak lesznek.
16 osztva 9-cel = 1.77777777777777778 vagyis 1.78:1. Ennyi a tudomány.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
copin
őstag
A Pioneer 2010-ig szünetelteti a TV gyártást.
-
peetpro
csendes tag
Megérkezett a UPC oda-visszatekergészős-kábeles-digitális mediaboxa. A Eurosport HD gyönyörű és van rajta magyar hang is már! Egy kicsit viszont hangos a venti benne, de ez csak késő esti tv-zésnél jön elő amikor már csendesen hallgatná az ember a adást...
Összekötöttem az erősítőmmel és DD 5.1-et ahol van HBO HD vagy NATGEO HD adja is gyönyörűen világít az erősítőm mint a karácsonyfa. Az adások többsége pedig már 16:9-ben jön rajta köztük a tv2 és rtl klub is!
Kérdésem az lenne, hogy mire érdemes beállítani a kimenetét a py80-hoz (1920x1080)?
Lehet választani: "automatikus" ilyenkor az eurosport hd 1080i-ben a többi 576p-ben jön viszont lassabban lehet csatit váltani.
"720p"
Vagy ahogy én állítottam be "1080i" Az hd-nál ugye egyértelmű mert ott 1080-asak az élő adások pl. a síverseny vagy tegnap a tenisz. A kérdés tehát a többi adóra vonatkozna mi a tapasztalat ki skálázzon a mediabox vagy a tv? Egy sport1 pl. hogy szebb ha 576p vagy ha 1080i-re állítom a mediaboxot (én nem láttam különbséget, azért kérdezem)?
A p meg i között mi is a különbség? -
Möhe
addikt
válasz runner 125 #5307 üzenetére
TH-42PX8P-S Silver-azaz szürke
-
runner 125
nagyúr
-
Möhe
addikt
válasz runner 125 #5309 üzenetére
csak neked panasonic 2008 széria jelölései by DM-Fan 1# HSZ.
[ Szerkesztve ]
-
mobula
csendes tag
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz radi8tor #5314 üzenetére
DVD-fájl szerkezet (Audio_ts, Video_ts) nem jön létre, a konténerformátum lesz .vob, ami a DVD-ével megegyezik. A PS3 azt már simán kajálja. Semmi gond nem volna az .mkv-vel sem, simán tudná lejátszani, ha az XMB engedné, de jogi kérdések miatt nem megy. Találtam már olyan HD-formátumot, amit lejátszott konverzió nélkül is, talán .vc1 volt, már nem emlékszem, de a Blu-Ray lemezeken található formátumot konverzió nélkül is simán lejátssza.
A fenti progival vob-ba átforgatott anyagokkal sincs semmi gond, veszteség meg nincs a konverzió során, felbontás és minőség is érintetlen marad, csak más konténerformátumot kap. Egyetlen hátrány, hogy ha feliratos anyagot akarsz nézni, akkor azt szintén ugyanezzel a progival bele kell égetni a filmbe, mert azt külön nem kezeli a PS3.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
Ha már kérdez az ember miért nem olvassa el a választ?
"A fenti progival vob-ba átforgatott anyagokkal sincs semmi gond, veszteség meg nincs a konverzió során, felbontás és minőség is érintetlen marad, csak más konténerformátumot kap."
Arra írod meg amire ráfér. Természetesen egy 10 GB-s rip nem fér el egy DL DVD-n sem, tehát csak a Blu-Ray marad.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
Nem írom ki Blu-Ray-re az anyagot (felesleges), mivel a PS3 wireless router-rel kapcsolódik a nethez, ezért a PC-t kinevezem Media Server-nek és a PS3 a wireless router-en keresztül megtalálja a PC-n megosztott dolgokat, így ez igen kényelmes megoldás: konvertálás után csak rányomom, hogy megosztás és a PS3 már látja is a fájlt.
Mint írtam az előbb, a felbontást a konvertálás nem érinti, ugyanúgy 720p-s, vagy 1080p-s marad az anyag. A .vob csak konténerformátum, ahogy az .mkv is.
Ennek ellenére a Popcorn-nal mégis kevesebb a macera (nem kell konvertálni sem), ha igényeidnek megfelelő volt, akkor szerintem nyugodtan veheted azt. A PS3 előnye, hogy mindemellett viszont next-gen konzol is és még Blu-Ray lejátszó is egyben. A pénztárcádtól is függ a dolog, én akkor vennék a helyedben PS3-at, ha sokat játszol, ez az, amiben a legjobb és ez az elsődleges funkciója.
Get Moded!
-
Seregély
tag
Sziasztok!
Tegnap végleg feladta a küzdelmet a jó öreg 22"-es iiyama CRT monitorom. Gyönyörű képe volt, imádtam. A Sony TV-m is az utolsókat rúgja. A pótlásukon gondolkodok, lehetőleg egy készülékkel. Az LCD kijelzőket a szörnyű fekete és sötét színek miatt rühellem, nagyon tud idegesíteni a szürke fekete, a láthatatlan sötét részek. Mivel főleg sötét szobában nézek filmet, ez fokozottan jelentkezik nálam. Mindezek miatt a plazma felé kacsingatok. Ki is néztem magamnak a Pana TH-42PY80P-t. Viszont tudom, hogy a plazma technológia egyik gondja a ghosting és a beégés. Ha a kijelzőt sokat használnám PC monitorként is, mennyire okozna ez problémát? Egyáltalán gondolkozhatok ilyen felhasználásban?
-
PerczelZita
tag
Kedves DM-fan!
Talán elkerülte a figyelemedet a Panasonic NeoPDP tv-jéről szóló hírek. Elég sok helyen írjak, már tavaly nyár óta, hogy idén 50%-kkal kevesebbet fognak fogyasztani a plazmáik, azonos fényerő mellett. Néhány hely, ahol megírták:
http://www.geeks.hu/hirek/080915_2009_ben_erkeznek_a_panasonic_11_generacios_plazma_kijelzoi
http://www.panasonic.hu/hirek/2008/33.html
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1444&aid=2A kérdés csak az, hogy minden új modell ilyen típusú lesz, vagy csak néhány drága csúcsmodell.
-
peetpro
csendes tag
válasz Seregély #5322 üzenetére
Szia!
Én ezt a tipust használom és ha nem is PC monitornak de 2 hétig most rajta volt a gép... Semmilyen beégést nem tapasztaltam, jó nem is volt kimerevítve rajta kép órákig de, normál pc-s felhasználást azért kapott, 1-2 órás email nézegetés forum olvasás...:-)
Semmit nem tapasztaltam. Biztos, hogy nem monitornak való de normális keretek között ezekkel már azt csinálhatsz szvsz amit akarsz...Más:
Viszont amitől már napok óta nem térek magamhoz, és a hétvégén vagy 40 üzemórát biztos kapott a PY80, az a EUROSPORT HD... Ez vmi hihetetlen!!!! Ezt látni kéne mindenkinek! Most mondjam azt, hogy azok a demok amik a nagyárúházakban mennek a tv-ken azok gagyi pixeles szarok ahhoz képest amikor Val D'Iser ben jönnek le a síelők amellet, hogy a kislideolt hópelyhek mellett a síléc márkáját tisztán ki lehet venni!? Vagy amikor tenisz mérkőzésen a leghátsó sorban ülő alakot megismerné az ember ha az ismerőse lenne, vagy azok a színek amik olyanok mintha ott ülnél a nézőtéren te is!?
Egyszóval: NATIVE HD-t mindenkinek analóg adásokat eltörölni HOLNAPTÓL!!!! -
peetpro
csendes tag
Én nem nagyon válogathatok: UPC. De nekem a Eurosport HD számít csak, az m1-m2 úgyis rengeteget betlizik (szinte alig van rajta rendes hd adás, jobbára összerántott kép van csak) Nat Geo-t meg néha csak a gyönyörködés-bemutatózás kedvéért nézek...
Tapasztalat: Beltéri egység kicsit hangos, néha lefagy...:-) De amúgy akkor veszek fel és azt amit akarok, minőségromlás nincs! A hang meg kristálytiszta optikai kábellel megy az erősítőmbe. Az adások jó része már 16:9-ben megy, ez sokat segít rajtuk, így pl tv2, rtl klub egész jónak mondható, sport 1-sport 2 viszont szarabb..:-(
DE A EUROSPORT HD....:-))))) -
peetpro
csendes tag
Igen 42"-os. És féltem is a mérettől mivel csak 2-2,5m-ről nézem! Főleg, hogy régen nézési távolság/5-volt az elfogadott arány a képátmérőre, mert, hogy akkor nem fárad el a szemed, hisz egy pontra nézéssel belátod a képernyőt, még ha ennél nagyobb a kép a sok pásztázás kicsinálja a szemed...
Na hálisten ez a plazmáknál nem így van, először igaz kicsit szokatlan volt de nagyon gyorsan rá lehet állni.
A EUROSPORT HD-ról:-) főleg amikor NATIVE HD van rajta, arról meg ne is beszéljünk, mintha egy papírlapot néznél... Akár 1m-ről is lehet minden gond nélkül... -
DM-Fan
nagyúr
válasz PerczelZita #5325 üzenetére
Szia PerczelZita!
Természetesen én is olvastam az általad linkelt cikkek mindegyikét, azonban minderre csak annyit mondok, hogy majd hiszem, ha a gyakorlatban is megvalósulni látom a dolgot. Ismerve a Pana üzletpolitikáját - mint ahogy arra Te is utaltál - finoman adagolja majd ezeket az újdonságokat és ahogy azt láttuk a 2008-as év során is, a formabontó újdonságok igazából csak a felső-középkategóriában, illetve a felsőkategóriában váltak elérhetővé, az olcsóbb készülékek pedig - mint ahogy 2008-ban is 2007-es elektronikával kerültek kibocsátásra - ennek híjját fogják szenvedni. A nagyobb modellek ára pedig már igen borsos.
Szerintem ez idén sem lesz másképp: a nagyobb modellszámú készülékek kapják az új technológiát, a kisebbek pedig a 2008-as fejlesztésű dolgokat, amelyeket ki kell szórni a raktárakból, bele az új készülékekbe.
Mindezek után arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy egyrészt ezek a panelek - amennyiben tényleg feleannyit fognak fogyasztani, ami szerintem csak erős fenntartásokkal igaz - mennyire lesznek képesek ugyanolyan - vagy akár jobb - teljesítményt nyújtani. Jelen esetben ugyanis a HD-Ready panelek már most sem nagyon kúsznak a 200 W/h-s átlagfogyasztás fölé, amit 106 cm-es panelnél szerintem már nehéz lejjebb faragni, és a cikkekben is azt említik, hogy a fullHD panelek fogyasztása esik felére, ami jelenleg 400 W/h körül mozog. Ezt viszont csak erős átlagolással és meghatározott képtartalommal tudom elképzelni, szóval nem lennék meglepve, hogy ez a "feleakkora fogyasztás" kis csillaggal szerepelne a láblécben olyasmi megjegyzéssel, hogy "adott feltételek teljesülése esetén, pl. öko-módban, alacsony kontraszttal, sötét képanyag esetén".
Az utóbbi idők tendenciája azt mutatta, hogy a plazmaárak igencsak elkezdtek lefelé esni, szerintem a gyártók pusztán marketingdumákkal állnak most elő, hogy a válság okozta keresletcsökkenést kompenzálhassák azzal, hogy a kisebb számú vásárlások során nagyobb összeg folyhasson be az emelt árú, csillivilli extrákkal hirdetett modellekből. A Pioneer egyébként 2010-ig szünetelteti a TV-gyártást, pedig nem hiszem, hogy az ugyancsak japán gyártó nem tudott volna hasonló hangzatos fejlesztéseket felmutatni, mint a honfitárs cég, ahol ráadásul már erős összefonódások vannak.
Ha engem kérdezel, én inkább azt választanám, hogy maradjon a jelenlegi árszint, legyen még szebb képe a TV-knek és a fogyasztás is maradjon a jelenlegi, nem érdekel. Nem szeretném a jelenlegi átlagár kétszeresét kifizetni azért, mert az új technológia előállítási költsége nagyobb, mint a régi fogyasztási adatokat produkáló készülékekének. Szerintem senkit nem ez a fogyasztási érték fog földhöz vágni anyagilag, pláne nem azokat, akik megengedhetik maguknak, hogy plazmatévét vesznek.
De legyen igaz, amit a Pana mond, kíméljük a környezetet, jöjjenek ki 100-200 W/h közötti fogyasztású fullHD-s modellekkel, amelyek ugyanolyan árszinten lesznek kaphatók, mint jelenleg. Csak örülni fogok neki, de ennek - egy komolynak mutatkozó/vagy annak titulált válság közepén - igen csekély esélyét látom.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Seregély #5324 üzenetére
Szia Seregély!
Írod:
"Elolvstam az 1. hszt mielőtt ide írtam. A CRT kijelzőknél is probléma a beégés, én mégsem tapasztaltam soha. A modern plazmák érzékenyebbek erre? Kb. mennyi idő alatt éghet bele véglegesen a panelba egy minta?"
Nyilván azért nem tapasztaltál beégést a CRT kijelződön, mert nem napi 24/24 órában, illetve heti 168/168 járatod a képernyőt ugyanazon képtartalommal. Amúgy simán láthatsz beégett CRT-kijelzőket, nézd csak meg például az ATM-ek képernyőit, ahol teljesülnek az általam fent leírt felhasználási feltételek. Olyan gyönyörűen bele vannak égve a feliratok, hogy "öröm" nézni, pedig kb. 10 másodpercenként váltakoznak a screen-ek.
Mindemellett botorság lenne a CRT-technológiához hasonlítani a plazmákat, olyan mintha a dízelmotort hasonlítanád a benzineshez.
"Most azon gondolkozok, veszek valamilyen gagyi 19" LCD monitort kiegészítőnek a géphez pl. ha órákig kell itthon C++ -ban kódolnom stb. minden másra meg jó a plazma."
Ezen ne is gondolkodj, vegyél! Akár 22"-os LCD-t is kapsz már 30-40 eFt-ért, a PC-hez az a célperiféria.
Soha ne egyvalaki véleménye alapján döntsd el, hogy mi igaz és mi nem. Olvass utána széles körben és látni fogod, hogy a ghosting/beégés témakör igenis létező problémakör és csak a felsőbb kategóriás gyártóknál mutatkozik javulás ilyen téren, de közel sem tűnik el ott sem. Maradjunk annyiban, hogy én már magam sem egy-két beégett panelű plazmát láttam, arról nem is beszélve, hogy egyes gyártók egyes modelljeinél egy 10 másodpercig jelen lévő OSD-menü is tud erős ghosting-ot okozni, ami csak hosszú percek után tűnik el.
Mint ahogy az #1. HSZ-ben is leírtam, nem azt mondom, hogy a PC+plazma összeállítás életképtelen, csupán azt, hogy kompromisszumokkal működhet a dolog. Huzamosabb ideig (fél óránál tovább) jelenlévő képtartalmakat igencsak ajánlatos kerülni, arról nem is beszélve, hogy egy tartósan fehér képernyőt megjelenítő plazma igencsak fel tud hevülni. Ha mindenképpen PC+TV kombót akaszt, akkor a kompromisszummentes megoldás kulcsa vitán felül az LCD TV.
Get Moded!
-
lacos001
senior tag
Hi
A közelmúltban kellett sajnos feladnom költözés miatt a 13.kerületi UPC-s előfizetésemet,HD-s csomaggal karöltve persze.......Bántam,hogy itt a 3. kerületben lesz e olyan szerencsém,hogy lehetek újra UPC előfizető,vagy azt áthozhatom ide az új cimemre,de pont kiesik a UPC szolgáltatáson kivülre a lakcimem.........sajnáltam........
DE !!
Csodálatos szolgáltató létezik még itt is ( ) nevét nem írom.......
Lényeg.........
Csapattam itt is HD csomagot,és 100%-ra kijelenthetem,HD-s szolgáltatásuk megegyező a júpiszijével.......elég régóta nagyfelbontásozom,hd tvműsor,blu ray,konzol stb...és megtudnám állapitani,hogyha eltérő dolgot látnék.Tehát lehetséges,hogy külön-külön szolgáltatóknál is biztositva van a HD "élménye",de persze ez messze elmarad minőségben az "igazi" hd-s anyagoktól,ez azért észrevehető,miután kiveszem a blu ray lemezt,persze a kettő "másvilág"..........ne is hasonlitsam össze......peetpro : Eurosport,mint HD-s tv adó (?) jó,de azért annyira nem kel elszállni tőle,javitható az még....meg persze ha eljön az idő,és minden ilyen minőségben látható esti tvzés közben,na akkor aztmondom majd én is,hogy húúúúúúúúúúúhaaaaaaaa..,de az még messze van.........Addig is csak "eltérő" minőségű látványt nyújt a digitális csatornák mellett,semmi egyebet...........
-
Seregély
tag
Az LCD TV PC-s használhatóságot tekintve valóban a plazma előtt van, de a sötét színek megjelenítse engem kifejezetten idegesít. A családban van egy óriási Sony LCD. Egy kész vagyonért vették szüleim, de döbbenetes, hogy egy-egy sötétebb jelenetnél egy filmben mit produkál. A sötét tónusok fele egyszerűen hiányzik, a fekete meg szürke. Mondjuk ez sötét szobában jön igazán elő. Optimális esetben, világos jeleneteknél eláll az ember lélegzete olyan szép a kép az biztos, de a két véglet nagyon durva.
-
DEW3yl
tag
Épp ez az, hogy az LCD-k közül vannak olyanok, amelyek megegyeznek fekete szintben a plazmák nagy részével. Az arányon van a hangsúly. Mivel a 9-es Samsung olyan az LCD közt, mint a Pioneer-ek a plazmák között. És árban sem egy kategória, mivel a 40W4000/4500 Sony 300 fölött van, addig a 42PX/V80-as 200 alatt. Magyarán X összegért a plazma nyújt jobbat.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DEW3yl
tag
válasz bolha23 #5344 üzenetére
Csupán a feketszintről beszéltem. Lehet nem hangsúlyoztam ki, de csak ezt vettem figyelembe. Azt akartam kiemelni, hogy a Samsungnak a legnagyobb kategóriás LCD-je hozza azt a szintet amit a Panasonicnak egy alsó-középkategóriás plazmája, ismétlem csakis a feketeszint tekintetében, hisz arra is válaszoltam az előbbiekben. (Csak árgépen néztem az árakat és ott 293e vs. 169e)
-
DEW3yl
tag
A 2008-as Panasonic plazmák a 2007-es modellekhez képest nagyott léptek elő mind foszforlág, mind a beégéssel való ellenállás tekintetében. Sorozathibákról sem tudok. A többi plazmagyártóval összehasonlítva pedig nagyon nagy az előnyük ha beégésről van szó.
Egyébként is a plazmáknak olyan hátrányaik vannak, melyekkel kis odafigyeléssel - vagy már szinte csak az akartatlagosság kizárásával - simán együtt lehet élni és nem rontanak semmit az élményen. Az LCD-k esetében pedig a feketeszint, betekintési szög, clouding és válaszidő igen komoly hátrányok, melyek mindenapi használat során zavaróak.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
DEW3yl kollégával kell, hogy egyetértsek. Nem lehet azt mondani, hogy a plazma-ipar ne fejlődne, sőt, nekem pont az a meglátásom, hogy amíg az LCD-panelek az utóbbi időben semmilyen forradalmi újdonsággal nem álltak elő, addig a plazma-panelek az utóbbi két évben hihetetlen nagyot ugrottak. Ár/érték viszonylatban a plazma fölénye igen tetemes az LCD-vel szemben, 200 eFt-ért már igen jó képességű HD-Ready plazmát (de már akár fullHD-t is) vehet az ember, amelynek pl. feketeszint-beli tudása inkább csak a 300 eFt fölötti LCD-knél érhető tetten. Ráadásul 300 eFt-ért (az említett Sony W-szériánál maradva) csak 40"-os panelt kap az ember, míg a plazmánál ez már kapásból 42", de akár 50"-os plazma is kijön 250 eFt-ból is. Szóval ár/értéket tekintve az LCD sehol sincs a plazmához képest.
Na és akkor még nem beszéltünk a plazmák LCD-khez képest naturálisabb képéről, moziszerűbb hatásáról, homogénebb fényerejéről, szebb színeiről, magasabb kontrasztjáról, jobb válaszidejéről. A fullHD LCD és HD-Ready plazma összehasonlítást megint nem tartom mérvadónak, sok olyan fullHD LCD-t láttam már, ami ingyen sem kellett volna, mert a HD-Ready plazmám simán állva hagyja minden tekintetben. Nem minden a felbontás, csak ezt sokan nem tudják elfogadni és fontosabb nekik, hogy ott legyen a fullHD logo a TV dobozán.
Mindezeket figyelembe véve érthető, hogy egyeseknek fáj, hogy mégis LCD-t javaslok a PC-hez, mert PC-s felhasználás terén is szeretnék kiélvezni a plazma nyújtotta előnyöket. Erre annyit tudok mondani, hogy meg lehet találni a finom egyensúlyt és elkülöníteni a két dolgot: filmet nézni asztali lejátszóról (már a HD-anyagokra is vannak praktikus hálózati lejátszók olcsón), munkát pedig PC-n egy jó monitorral végezni. Én nemrégiben egy 2008-as modellévű Dell monitort vettem és eszembe nem jut, hogy a PC-t a plazmára kössem, olyan gyönyörű képe van a monitornak. Nem is értem mi lenne a buli abban, hogy C++-t, vagy Excel diagramot lesek a nappaliban a 42"-os panelen, mikor ott van erre a céleszköz, az LCD monitor.
Get Moded!
-
Norman88
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap meghozta a futár 42 pv8-as Pana plazmát. A doboz szerintem egyszerű és nagyszerű
könnyen és gyorsan ki lehet belőle nyesni a készüléket. Az összeszerelés is gyerekjáték volt, kb. 5 percet vett igénybe az én kényelmes és nyugodt tempómban
A beállítás is könnyű és gyors volt, minden adót megtalált ezután már csak be kellett állítani a
csatornalistát.
Egyelőre trékábeles analóg csomagom van de így is megfelelő és élvezhető a műsor. Gépre kötve is frankó a kép, dvd és divx filmek esetén.
Egy 6 órás eurosport nézéssel indítottam, ezután minimális ghosting észlelhető volt fekete és teljesen fehér képernyőnél, de ez is csak olyan max. 1 méter távolságig volt látható és a megszokott nézési távolságból nem is volt feltűnő. Durván 3 percre átkapcsoltam másik csatornára és ennyi idő alatt el is tűnt az enyhe ghost amit a csatornalogó okozott.
Tehát egyáltalán nem bántam meg hogy ezt a készüléket választottam. Mivel ezelőtt egy Lg lcd-m volt van összehasonlítási alapom ahhoz képest. Az igazat megvallva nem is bánom hogy javíthatatlannak lett nyilvánítva, így legalább egy NORMÁLIS tv-re tudtam levásárolni az árát -
bolha23
aktív tag
Nekem konkrétan semmi gondom a plazmákkal, mindenki azt vesz, ami tetszik neki. Te úgy gondolod a plazmád jó neked, én meg örömmel használom a 46W4000-esemet (csendben megjegyzem 40" méretben 250e körül van). Nekem számít a felbontás, szépen gyarapodó blu-ray gyűjtemémyem miatt, az mpeg4 tuner pedig jó lesz a földi MinDig tv vételéhez. "Szóval ár/értéket tekintve az LCD sehol sincs a plazmához képest."- ne haragudj ezt a mondatot én nem tudom komolyan venni, egyéb általánosításaidat nem kommentálnám, maradjunk annyiban azért használható lcd tv-t nagyobb választékban találni a piacon, már csak a gyártók lényegesen nagyobb száma miatt is mint plazmát. Ebben a topicban is csak egyetlen gyártó termékeit ajánlgatjátok (jogosan), mert a többi vagy lássuk be sz@r, vagy baromi drága (Pioneer). Tudomásul kell venni az lcd tv-k igenis rengeteget fejlődtek, akár az elmúlt 1 évben is, és sok korábbi valóban zavaró tuladonságukat, amit Te is emlegettél jelentősen javították. Azért az nem véletlen hogy a korábbi tetemes plazma eladás előny mára megfordult az lcd javára, és most én is tudok pufogtatni olyan dolgokat mint a gazdaságosabb üzemeltetés, a beégés veszélyének hiánya, a szemnek kíméletesebb nem villódzó kép, de ezek is általánosítások, amibe Te is beleköthetsz. "Amíg az LCD-panelek az utóbbi időben semmilyen forradalmi újdonsággal nem álltak elő"- erre csak annyit tudok mondani végzetes elfogultság, és tényszerűen nem igaz, itt most csak a Led háttérvilágítást említeném.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bolha23 #5349 üzenetére
Nem mondhatnám, hogy elfogult vagyok a plazmákkal szemben, tekintve, hogy jómagam is rendelkezem LCD kijelzővel is, amit nagy megelégedettséggel használok.
Ha valakinek 46W4000-re van, az nem csodálom, hogy nem panaszkodik az LCD-k kapcsán, hiszen egy kiváló készülék. Igaz, az ára sem kutya, még manapság is olyan 320 eFt-ot kóstál, az újkori ára pedig nem kicsit volt borsos.
"Nekem számít a felbontás, szépen gyarapodó blu-ray gyűjtemémyem miatt"
Ezt most úgy mondod, mintha a Blu-Ray HD-Ready panelen nagyságrendileg rosszabbul nézne ki. Nekem is van pár BR filmem (meg összehasonlítási alapom pl. a Sony W-szériájával) és abszolút nem mondanám rosszabbnak a PX80-on látott képet, sőt nekem a "csodálatosan élethű Bravia színek" igencsak művinek hatnak a Pana plazma színvilágához képest.
"Szóval ár/értéket tekintve az LCD sehol sincs a plazmához képest."- ne haragudj ezt a mondatot én nem tudom komolyan venni, egyéb általánosításaidat nem kommentálnám, maradjunk annyiban azért használható lcd tv-t nagyobb választékban találni a piacon, már csak a gyártók lényegesen nagyobb száma miatt is mint plazmát."
Most pont magad ellen beszélsz. Nem az volt a kérdés, hogy melyik technológiából van több (és több gyártó által készített) készülék a piacon. Nem is arról, hogy találsz-e HASZNÁLHATÓ készüléket, hanem arról, hogy találsz-e olyan jót, mint a másik oldalon. Igen, LCD-ből valóban sok van már a 100 eFt körüli kategóriában is. Az ár/érték arány azonban az én olvasatomban azt mutatja meg, hogy melyik az a termék ami adott pénzért a legjobbat nyújtja. Elég nehéz volna azzal vitatkoznod, hogy 150 eFt-ért kapsz olyan 42"-os LCD-t, ami képminőségben lenyomja mondjuk a 42PV8-as Pana plazmát, aminek szintén ennyi az ára. Az meg szerintem teljesen irreleváns, hogy kb. a Pana az egyetlen normális plazmagyártó, aki elfogadható áron jó készüléket ad. Kit érdekel? Ha jó, akkor azt kell venni és kész. Nekem nem kell másik alternatíva. Az LCD piacon is megvan az a kb. két gyártó (ahogy a plazmánál a Pana és a Pio), akinek érdemes a termékeit venni.
"Azért az nem véletlen hogy a korábbi tetemes plazma eladás előny mára megfordult az lcd javára, és most én is tudok pufogtatni olyan dolgokat mint a gazdaságosabb üzemeltetés, a beégés veszélyének hiánya, a szemnek kíméletesebb nem villódzó kép, de ezek is általánosítások, amibe Te is beleköthetsz."
Szerintem sem véletlen, ez pusztán abból következik, hogy LCD-t boldog boldogtalan gyárt és mivel az ára alacsonyabb, nagyobb iránta a kereslet. Én nem magyaráznám azzal a nagyobb számú eladást, hogy "jobb", pusztán inkább azzal, hogy nagyobb belőle a méret/gyártó/modell/típusválaszték, valamint hogy van belőle olcsóbb is (ami többnyire rossz is).
A többibe tényleg bele tudnék kötni, a gazdaságosabb LCD-üzemelés már tavaly sem volt igaz, LCD is be tud égni, a plazmát sem látja villogni az emberek 95%-a stb., de ebbe tényleg ne menjünk bele, ez nem vitafórum.
" "Amíg az LCD-panelek az utóbbi időben semmilyen forradalmi újdonsággal nem álltak elő"- erre csak annyit tudok mondani végzetes elfogultság, és tényszerűen nem igaz, itt most csak a Led háttérvilágítást említeném."Szerintem irreleváns egy olyan technológiai újítást felhozni az LCD javára, ami az új modellek alig 5%-át sem fogja érinteni és megfizethetetlenül drága.
Az elfogultságról meg annyit, hogy én fogom elsőként lecserélni a plazmát, amint az OLED megfizethető árú lesz.
Egyébként sem vagyok hajlandó parttalan vitákba belemenni, de az elfogultság vádját visszautasítom, ugyanis azt magam is leírtam jópárszor, hogy mikor ajánlott plazmát venni és mikor LCD-t, valamint ismét hangsúlyozom, hogy nekem is van mindkettő.
Én csak annyit mondok, ha filmnézés és TV, akkor csakis plazma.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest