Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Apple notebookok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Aktív témák
-
roxan
senior tag
Köszi!
Pixel gondra én is épp ezt gondoltam, hogy biztos a kamrea szar, amivel vették.
A legelsőre (finom mozgás), megpróbálom részletesebben leírni, de lehet, hogy nagyon buta lesz:
Leginkább olyankor figyelhetó meg, ha egy viszonylag közeli emberfej nagyon kicsit elmozdul. Pl egy szereplő picit arrébb fordítja a fejét. A legjobban egy borostás férfiarcon jött ki (épp a Barátok Berényije a kórházban feküdt). Amikor kicsit arrébb mozdul a feje, vagy a kamera mozgása miatt lassan (gyors mozgásoknál nem figyeltem meg) a képen arrébb kerül, a fejének a kontúrjai hamarabb mennek, mint pl. az arca. A fejhez képest az arc egy viszonylag homogén felület, és itt ez mintha néha "leragadna". Úgy lehet érezni, mintha ugrálna, vibrálna az arc. De mondom, ez akkor van, ha viszonlag közeli az arc, és látszódnak apró részletek: anyajegy, borosta. Na az anyajegy is késve megy a fej után.Próbálom máshogy is írni, ez biztos nem jó, de talán érthetőbb:
Olyan kicsi az elmozdulás, mintha csak fél pixelt kéne arrébb menni az arcnak, de azt ugye nem tud, Ezért amikor tovább mozdul a fej, akkor ugrik tovább az arc is.Remélem valamennyire érthető.
Üdv, Rox
-
roxan
senior tag
Na és még van valami, amit most vettem észre.
Van egy pana dvd felvevőm ,HDMI kábellel vana tv-hez kötve.
Most épp ki van kapcsolva, de amikor elmentem mellette, nagyon búgott valami. Odahajoltam, és a dvd felvevő búg belül. Kikapcsoltam a tv-t, abbahagyta. Bekapcsoltam, megint elkezdett búgni, mintha készenlétbe helyezné a tv, felpörgeti a merevlemezt, vagy dvd-t, nem tudom, de vmi búg és pörög, hallani.Ezt nem lehet valahol kikapcsolni?
-
DEW3yl
tag
Esetleg ha van gyorsfelvevés funkció rajta (egy gombos rögzítése az épp futó csatornának vagy X másodpercel bekapcsolás után már tudsz is rögzíteni), akkor valószínű, hogy HDMI-vel való összekötés esetében felkészül erre a felvevő. Gondolom emiatt szűnik meg a "probléma" amikor a tévét kikapcsolod.
[ Szerkesztve ]
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
Sub-S
senior tag
Függ a képtartalomtól is, hogy mennyire észrevehető, próbáld ki például egy stáblistánál, valóban éles szögből garantáltan jól látható anélkül is, hogy közel menne hozzá az ember. Néztem több Panasonic modellnél (HD ready-nél és Full HD-n is) mindegyiken jól látható volt a dolog, a Pioneer az teljesen más kategória ebből a szempontból (is).
-
ham_
tag
Ilyet én is tapasztaltam, bár inkább a régi lcd tv-men tűnt fel, de csak bizonyos - jellemzően az amúgy is gyengébb minőségű - tv-csatornáknál (itt upc analóg kábelen ezek pl. a cool,viasat,film+), tehát dvd-vel, számítógéppel nem.
Mindenesetre a "képjavító" funkciókat (PNR,comb filter) szerintem is jobb kikapcsolni. -
Versus82
aktív tag
az létezik hogy a 42px80 170 ezer? [link]
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
Sub-S
senior tag
Méregettem picit egy 42Q92-es plazmát, arra voltam kíváncsi milyen hatással van a fogyasztásra az energiatakarékos funkció. Ennél a modellnél 4 állása van ennek a funkciónak, melyek a következők: ki, alacsony, közepes, magas.
Teljes fehér képnél a következő értékek mutatkoztak: 356 W, 333 W, 305 W, 267 W.
Fekete képnél: 99 W. -
Yellow73
tag
Pontosan ugyanez a problémám nekem is.
Én analóg UPC-t nézek, és úgy vettem észre, hogy a gyengébb minőségű jeleknél ilyen.
Úgy emléxem, hogy fél évvel ezelőtt a P-NR állásától függetlenül produkálta, pedig biztos, hogy valami ilyesmi lesz a ludas, mert én akkor tapasztalom, amikor egy arc áll egy darabig, majd megmozdul. Az állás alatt a viszonylag homogén felület baromi éles, a mozgás következtében tompul, "elkésik" a kontúrokhoz képest, majd "megérkezik" és újra tök éles. Ja, a focipálya zöld füvénél is tapasztaltam hasonlót. -
Versus82
aktív tag
hihetetlen hogy lementek az árak...
más:
tv vásárlás előtt állok, nézegetem újabb teszteket. ilyeneket látok hogy : foszforlag, ghosting, beégés... kb 4 éve van egy hitachi 42PD6600 plazmánk ( [link] )a nappaliban, ps2-t sokat nyomtam rajta, egyszer sem láttam foszforlaggot. a tv megy délutántól késő estig, tv2 és retek ezerrel, ghostingot se láttunk soha, beégést meg pláne nem... ez akkoriban egy igen drága készülék volt (500 körül), de akkor se értem hogy a mai modern 300 ezres plazmáknál is írják a ghostingot. én meg voltam győződve róla hogy ezek a plazma hibák megszűntek, hisz az én 4 éves tv m sem produkálja őket.
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
Hokis
csendes tag
Sziasztok!
Eljött az idő az én életemben is, hogy lecseréljem a régi tv-t!
Mindenképpen vagy 42-est szeretnék, vagy max 37-est. De maradjunk csak a 42-esnél!
Ma voltam egy helyen, aminek a nevét nem tudom hogy ki lehet-e írni, de e-vel kezdődik, és nem analog-gal folytatódik!
Élőben is megnéztem a tv-ket, amikről eddig csak itt olvastam a fórumon. Hát, élőben azért másabb én úgy gondolom. Tehát gépen néztem ugye képet mindegyikről, de csak élőben adja vissza azt az érzést, hogy: Igen, ezt akarom! Vagy a: Ühhüm, ez nem lenne rossz!
Hát én most a második gondolatnál vagyok még, bár holnap már szívem szerint megvenném. De azért előtte még kikérném a véleményeteket.A fórumot sokat olvastam, már amennyire időm ezt engedte.
Végülis 3-4 készülék közt van a választás. Főként analog tv nézésre használnám (Digi TV), és divX-es filmek nézésére, bár mondjuk itt már inkább a dvd-s megoldás lenne a megfelelő. Tehát akkor javítanék annyit, hogy tv nézés lenne a legfőbb cél, emellett dvd filmek nézése notival összekötve.
A választási lehetőségek pedig:
Panasonic TH-42PX80 (169.900 Ft)
Panasonic TH-42PV80P (169.900 Ft)
LG 42PG6000 (159.900 Ft)
Konkrétan ez a három plazma ami érdekes lehet számomra.
A konkrét kérdésem igazából az lenne, hogy a PX80, és a PV80P közt tulajdonképpen mi is a tényleges különbség, amit tapasztalhatok is egy átlagos felhasználóként?!
Mert mint, ha kb. 1, másfél hónapja, mint ha árban lett volna eltérés a két készülék közt, de lehet, hogy az a PX8-as volt...És az LG-ről lenne még egy olyan információ hiányom, hogy mennyire igaz az a dolog, hogy homályosabb a képe, mint pl a plazmáké? Mert én sajnos csak blue-ray-en keresztül tudtam megkukkolni, úgy meg nem nagyon vettem észre, hogy az LG homályosabb lenne.
És még egy, amit ma hallottam a boltban az eladótól. A Panasonicoknak a képernyő előtt levő üvege masszív anyagból készült, ami jól bírja az ütést. Nem is ez lenne a lényeg, mert nem püfölni szeretném. Hanem a mondat folytatása, hogy: ... nagyon masszív anyagból készül, viszont nappal, és este lámpafénynél tükröződik. Ez az LG-nél nem jellemző, de nem is annyira strapabíró az üveg. Az eladó mondta ezt. Ez tapasztalható valóban, hogy a pana. plazmáknál tükröződik az üveg?És egy utolsó dolog. Az LG PG6000-nél a kontraszt arány 30.000:1, míg a Panasonicoknál "csak" 15.000:1. Ez képmegjelenítésnél ténylegesen is érzékelhető?
Igazából egy rövidet szerettem volna kérdezni, de egyik kérdésből jött a másik.
A válaszokat előre is köszönöm, remélem előbbre jutok a megfelelő(bb) tv kiválasztásához!Üdw: Hokis
-
roland02
csendes tag
Sziasztok.
mi a véleményetek a Digitalko-s boltról ?
Van a listájukon Panasonic 42PX81 plazmájuk 179900Ft-ért.
Köszi.
-
roland02
csendes tag
Sziasztok.
mi a véleményetek a Digitalko-s boltról ?
Van a listájukon Panasonic 42PX81 plazmájuk 179900Ft-ért.
Köszi.
-
orkester
őstag
válasz roland02 #5569 üzenetére
Szia!
Én vásároltam már náluk, 3 napon belül megkaptam a Tv-m, ami nem is volt raktáron. + ajándék hdmi kábel és 5000Ft utalvány(ez anno pár hónapig volt felhasználható). LG-re saját gari papírt adtak, nem hivatalos gyárit.Erősen gondolkozom, hogy lecseréljem-e az Lg 42LC41-esemet egy Pana 42PX80ra. Végre szeretnék igazi színeket látni, és meguntam, hogy gyors mozgásnál pl. a gyep egy nagy zöld massza lesz. Most, hogy ennyire olcsó lett elég jó vétel. Már csak egy hozzáértő támogatása/egyetértése kéne, mert itthon ezt nem kapom meg!
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
sittes79
addikt
Sziasztok!
Melyiket vegyem LG50PG6000 vagy Panasonic TH-46PY8 plazma??
Köszi a vélemlnyeket előre is!
Amire kéne
-xbox
-sd TV
-pc-ről filmek(divix,mkv hd) -
DM-Fan
nagyúr
Már számtalanszor leírtuk, hogy a 42PX80 csak annyiban több a 42PV80-nál, hogy előbbiben DVB-T tuner is van, ami azonban mpeg2 alapú, így itthon nem sok hasznát veszed, ezért is nem kérnek érte többet, mint a PV80-ért.
Az LG 42PG6000 sem rossz választás, de a Panasonic általános képminőség és ghosting terén érezhetően jobb teljesítményt nyújt, nem véletlenül drágább.
A Pana panelja előtt valóban tükröződő felület van (nem üveg), de abszolút nem zavaró, semmivel sem tükröződik jobban, mint egy átlag CRT, engem nappali fénynél és esti lámpafénynél sem zavar, észre sem veszem. Az felület egyébként csöppet sem strapabíró senkinek ne jusson eszébe hozzávágni a PS3 kontrollert, mert beleáll.
Az LG-nél említett magasabb kontrasztarány gyakorlatban nem érzékelhető (nekem 42PX80-am van, de közeli kapcsolatba kerültem már az említett LG modellel is egy kalibrálás erejéig), tehát feltehetőleg az LG marketingje hazudik nagyobbat.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz sittes79 #5571 üzenetére
Lásd a Hokis kollégához intézett válaszomat. Ergo Pana a jobb választás, még a kisebb méret ellenére is.
De ízlések és pofonok, vedd amelyik szimpatikusabb, mert még a végén megint megvádolnak, hogy elfogult vagyok a Pana-val szemben, hogy itt egymás után több HSZ-ben beszélem rá az emberekre az LG-vel szemben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
orkester
őstag
Kösz a választ. Ma voltam MMban megnézni, beállítgattam (PV80-as volt) és ott végül is tetszett, csak sajnos ilyen helyen nehéz megítélni milyen lesz itthon.
Érdekes, hogy vibrálást én is észrevettem 100Hzen is ha a Tv mellé néztem, míg a PY típusnál nem.[ Szerkesztve ]
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
-
roland02
csendes tag
Sziasztok.
Három tv közül kellene választanom:
LG 37LG5500 LCD
Sharp 37DH65E LCD
Panasonic 37PV80P PLAZMASzerintetek ?
Köszi.
-
Sub-S
senior tag
válasz roland02 #5579 üzenetére
Szerintem először azt döntsd el, hogy plazmát vagy LCD-t szeretnél.
Előnyökkel, hátrányokkal gondolom tisztában lehetsz, ezek alapján mérlegelj, hogy neked mi a fontosabb. Ha lehetőságed van rá mindenképp nézd meg testközelből is a versenyzőket és csak utána hozz döntést, de azt neked kell meghozni. Véleményeket, tapasztalatatokat visszaolvasva (megfelelő topikokban) találhatsz.Az ilyen módon feltett kérdésekre érdemi választ nem lehet adni, hiszen nem lehet tudni az igényeidet, elvárásaidat, azt, hogy milyen célra használnád, milyen forrással...
-
roland02
csendes tag
SZIA.
Néztem lcd-t plazmát-t multikban de ott a rajtuk futó demo miatt nem egyszerű dönteni.
Most jelenleg UPC Direct van még a sima nincs HDMI.
Egy divix-es dvd lejátszó amin van HDMI + 1080-ra felskálázás.
Az LCD amit meg tudnék venni az FullHD a Plazma Meg HD, de azt mondják ezt nehéz észrevenni ilyen források használatával.
Jobban hajlok a Plazma felé.
Köszi
-
orkester
őstag
válasz roland02 #5582 üzenetére
Nekem éppen folyamatban van az LCD>Plazma cserém, remélem jövőhétre legkésőbb megjön, akkor bővebb infókkal is tudok szolgálni, bár az is igaz, hogy nekem még 2007-es Lcdm van.
Nem HD tv adáshoz szerintem rosszabb a FullHD, mert jobban kijönnek a nagyobb felbontás miatt a minőségi hibák.PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
DM-Fan
nagyúr
Nem értettelek félre, tisztában vagyok a jelenség mivoltával, amit leírtál. Nálam elsődlegesen pl. a stáblisták alatt vehető észre, ha igen közelről és éles szögből nézem. Gyakorlati zavaró hatása szerintem nincs, elég extrém nézési távolság és betekintési szög esetén lehet csak zavaró.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Én is csak azt tudnám mondani, amit Sub-S, először azt kellene eldönteni, hogy egyáltalán plazma vagy LCD technológiát szeretnétek. Addig fölösleges is konkrét típusjelölésekbe belemenni.
Az 1. HSZ-ben valamennyire próbáltam összefoglalni a plazma előnyeit/hátrányait az LCD-vel szemben, olvassátok el, majd vessétek össze az igényeitekkel és a majdani felhasználási körrel a technológia sajátosságait. Ha kikristályosodott, hogy melyik a megfelelő technológia, akkor majd beszélhetünk típusszámokról is.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"Sajnos a kis darabszám ill a minöségi alkatrészek alkalmazása miatt ilyen drága a
Pioneer ,de sajnos minöséget ebböl az összegböl lehet csak késziteni."Hát, ezzel a kijelentéseddel azért nehezen tudok azonosulni. Persze, a Pioneer nagyon jó plazmákat gyártott (most épp nem gyárt semmilyent), de azért ne írjuk már le a többi gyártót sem. Egy harmadannyiba kerülő Pana plazma nem a harmadát adja egy Kuro minőségének, hanem igencsak veszélyesen megközelíti azt.
"Néztem az új Hd-ready 42" plazmát Panából hát mit mondjak eléggé marketing TV."
Ezen kijelentéseddel kapcsolatban én is kíváncsi lennék arra, hogy itt egész pontosan mire gondoltál. Ha csak annyira lesznek jók az idei Pana HD-Ready plazmák, mint a tavalyiak, akkor ezt a mondatodat sem nagyon tudom hova tenni.
Get Moded!
-
-
DEW3yl
tag
Valami polikarbonát inkább. Egyáltalán nem üveges hangja van mikor megütögetem.
Egyébként szerintem elég ellenálló, amire kitalálták azt teljesíti. Már égy pár ütést kapott az enyém (lefejelés, távirányító, Wiimote) és szemmi nem látszik.
A tükröződése számomra is zavaró egy kicsit. Mivel elég messze van magától a paneltől ezért nagyon szépen látszik a duplázott kép, DE két kiegészítéssel igaz ez. Az első az, hogy nagyon sajátságos esetekben feltűnő (stáblista és ehhez hasonló stílusú szöveges képeknél) és nagyon oldalról kell nézni. Ha például a kanapéról nézem egyik sarkából se látszik semmi belőle (4 személyes, 2,5 méterre van a tévétől, aki akarja számolja ki a szöget). Valóban nem jelentkezik normál nézési esetekben.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
Plexilap az a javából. Az LCD-ken egy puha felületű, sérülékeny anyag van, a plazmákon pedig egy keményebb műanyag lap, ami nem túl vastag, de elég masszív. Pont ezért kell vigyázni tisztításnál is, mert könnyen karcolódik, mivel nem üveg.
Azt nem mondom, hogy belül valahol a gázcelláknál nincs üveglap, de a külső határolófal (amin a tükröződést is látod) az bizony plexi.
Kocogtasd meg és rögtön meghallod!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, ez a félreértés szerintem a marketingszöveg pongyola megfogalmazásból adódhat. 100%-ra biztosara veheted, hogy nem üveg, itt van a másik szobában. Takarításnál is mindig szembesülök ezzel.
Nem kell ütlegelni, elég, ha körömlappal (nem éllel) megkocogtatod. Összetéveszthetetlenül műanyag hangja van, valamint nem is hideg a tapintása (természetesen a kikapcsolt állapotbelire értem). Valamint gondolj bele, ha üvegből lenne, akkor nem 26-27 kiló lenne a TV mindenestül.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
minden fogla
csendes tag
hali
légyszi segítsetek! van egy samsung plazmám,csak egy bajom van vele,hogy a fehér szín,az nagyonnagyon fehér. van valakinek valami ötlete,hogy lehet-e (és ha lehet,akkor hogyan )finomítani ezen ????Köszönöm szépen
-
Sub-S
senior tag
válasz minden fogla #5597 üzenetére
Ilyet sem hallottam még, hogy valaki arra panaszkodjon plazmánál, hogy nagyon fehér a fehér.
Konkrétan milyen típusról lenne szó?Amivel lehet próbálkozni:
- ne kiemelt módban használd
- csökkentsd a fényerőt, kontrasztot
- kapcsolt ki a DNIe-t
- dinamikus kontrasztot vedd lejjebb
- változtass a színbeállításokon, színtónuson
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Magisk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Külpolitika
- BestBuy ruhás topik
- iPhone topik
- Házimozi haladó szinten
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest