Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
DEW3yl
tag
válasz Piotrus #6049 üzenetére
A magyar Panasonic weblap szerint így néznek ki:
Intelligens képalkotás (IFC PRO) - 600 Hz Sub Field Drive (!)
Digitális mozi hatású színkezelés (DCC)
THX Mód
Digitális optimalizáló (!)
3D színkezelés (!)
Alképpont vezérlés
Zajcsökkentés mozgó mintázatokkal (!)
Képzajcsökkentés
Na ezeket sorban kikapcsolhatod és akkor lehet (nagy valószínűséggel) nem fog jelentkezni. Szerintem azokkal próbálkozz először, amelyeket megjelöltem (!), de ez csak egy tipp látatlanba.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DEW3yl
tag
válasz pinnacle #6048 üzenetére
A digitális persze sokkal jobb, de egy jó minőségű antennás vagy más analóg is jól kell kinézzen a tévén. Persze nem lesz olyan mint egy CRT-n, de az nem is fog összejönni a közeljövőben analógról. Amúgy is közeledik a digitális átállás és nem is lesz szempont.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
pinnacle
nagyúr
Attól tartok, hogy az átállásig nem veszek HD TV-t se plazmát se LCD-t.90%-ban TV-t néznék, az meg sehogy sem lesz jó.Egy ismerős TV szerelő ajánlotta, hogy vegyek használt Lowe 72 cm 100Hz-s TV-t, lehet, hogy az lesz a végén.4 év múlva az átálláskor meg valami olcsó OLED-et.
-
DEW3yl
tag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pinnacle #6053 üzenetére
Butaság lenne CRT TV-t venned, még ha a legendásan jó Loewe TV-kről beszélünk is. Egyszerűen nem versenyképes ma már a CRT szegmens, képminőségre (elsődlegesen a felbontása miatt) nem fog olyan teljesítményt nyújtani (pláne nem a HD-forrásoknál), mint egy plazma, vagy LCD. Arról nem is beszélve, hogy HDMI sincs rajta, így például a next-gen konzolokat is elfelejtheted. Mindemellett helytakarékossági és esztétikai szempontból sem épp nyerő választás, fogyasztásban sem mondanám szignifikánsan kedvezőnek, ráadásul már most eladhatatlan. Egyszóval minden ellene szól.
Potom pénzért, alig 100 eFt fölött már minőségi 42"-os Pana plazmát kapsz, pár éve még egy 72 cm-es CRT is többe került. A 72 cm ráadásul elég kicsi, ha 4:3-as képaránnyal nézed a 42"-os plazmát is jóval nagyobb képet kapsz.
Nálam semmi gond az analóg TV-adással sem (jó, mondjuk ez a szolgáltatómnak is köszönhető), abszolút nem blokkos, nem zajos, nagyon szép képe van, abszolút CRT-minőség. Még egy tetőantennával is nagyon szépen tudnám fogni a földi sugárzású adásokat. Szerintem mindenképpen nézz körbe szolgáltatói fronton, ne visszafelé haladj technikailag. Nálam 1.990 Ft/hó-ért 12 HD-csatornát ad a szolgáltató (M1 HD, M2 HD, Eurosprt HD, Nat. Geo HD, DunaTV HD, Bebe HD, Discovery HD, History HD, Fashion TV HD, Luxe TV HD, MelodyZen HD) HDMI-s STB-vel. A maradékot meg kapod analógban. Ez szerintem elég korrekt.
A HBO HD (önállóan is kérhető) 790 Ft/hó lenne. Filmbox HD 990 Ft/hó.Az OLED-nek sajnos még szerintem 4 év múlva is borsos ára lesz, viszont cserébe igencsak mellbevágó képminőséget fogunk kapni. Ellenben azzal sem leszel kisegítve, ha a szolgáltatói oldalon gyér lesz a felhozatal a lakóhelyeden. Digitális és digitális szolgáltatás között is láttam már égbekiáltó különbséget.
Szóval szerintem esetedben az LCD felejtős, ott még jobban kijönnek az analóg adás hibái, én a CRT-ről lebeszélnélek, úgyhogy marad a plazma. Keress jó alternatívát szolgáltatói fronton és vegyél egy 42PX8-at. Nem fogod megbánni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pinnacle
nagyúr
Próbálok találni valami jó szolgáltatót.Egyelőre csak a UPC legdrágább csomagjához adnak HDMI-s settopboxot.Nálatok ki van?Egyébként DVD-vel is kipróbáltam, a képe olyan volt mint egy többször másolt VHS kazettának, tudom ez sem HD minőség, de azért többet vártam.Amikor kereste a csatornákat, a számok mellett, zöldes elszíneződés volt.Ez nem probléma?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pinnacle #6058 üzenetére
Nem tudom milyen leharcolt/selejtes példányt akartak rád sózni, de a leírtak alapján nem volt rendben a TV.
A DVD képe nagyban függ attól, hogy mivel játszod le, min kötöd össze a TV-vel, és hogy mit állítasz be a setup menüben. Na meg persze egyes DVD-kiadványok között is szakadéknyi különbségek vannak. Ajánlott HDMI kimenetes lejátszót használni és lehetőleg abból is egy olyat választani, aminek jó az upscaling képessége, habár hozzáteszem, hogy a Pana plazmáinak is igen jó upscaler-chipjük van, így ha HDMI-n az 576i-s jelet küldöd csak ki a DVD-ről (tehát nem skáláztatod fel a lejátszóval), akkor is igen szép képet kellene látnod, a TV gyönyörűen skáláz fel saját natív felbontására.
DVD-tesztlemeznek ajánlhatóak a Pixar filmek (pl. Verdák nagyon penge), filmek közül pl. az Apocalypto DVD-kiadása, vagy pl. a Bad Boys 2 lemez. Ezek referenciaszintű lemezek, a DVD-szabvány kb. annyit tud, ami ezekről a lemezekről lejön.
A HD teljesen más tészta, ott jön ki, hogy mit is tud igazán a TV. Na, az áll-leejtős.
Nálam egy kisebb szolgáltató üzemelteti a hálózatot, nincs rá panaszom.
Get Moded!
-
lszb19
tag
válasz HoryThePooh #6008 üzenetére
Valaki tudja hogy a Pana 37PX80E-s TV-n mért nem látom a tuning menüben a DVB hangolási lehetőségeket? Csak az auto és manual analóg hangolás jön fel.
Köszi -
Piotrus
tag
Sziasztok!
Ismét egy problémával fordulok hozzátok. A fehér rész "vibrálásával" kezdek megbékülni,bár zavar, de tegnap full hd rövidfilmet néztem rajta WDTV-n és ez csodálatos volt, ekkor jött a megdöbbenés,mert 5 perc múlva elsötétült a kép (,mintha energiatakarékos módban lenne). Kipróbáltam minden képbeállításnál (THX,mozi,stb.),ill. STB-al is, de mindenhol jelentkezett. Természetesen az energiatakarékos mód ki van kapcsolva. Mi lehet a hiba?
-
jcs
tag
válasz pinnacle #6058 üzenetére
.... én nem gondolom , hogy túl jó lenne a szolgáltatóm.
Mindemellett semmivel sem rosszabb sőt jobb az adás a 106-as Pana plazmán, mint a szupersarkított 55 cm-es "hagyományos" Pana TV-n.Az első pár napban persze a gyengébb műsorszórás gyenge képtartalma PERSZE hogy rosszabnak hathat...hisz majd 4* akkora a kép!! De miután hozzászoksz a mérethez ezt nem érzékeled. Utána , ha visszateszed a kistévét ugyanúgy látod majd a hibákat!!!
DVD minőség: Nálad vagy valami NAGYON el van szúrva...(szép magyarosan ) vagy Te direkt le akarod beszélni az embereket a nagyképernyős tv-ről!
Gondolom az első!Nálam egy ALAP dvd lejátszóval, SCART-tal van összekötve és így is csodaszép a kép!
üdv jcs
...szakmaiatlan vagyok ! diszlexiás és a csökkent értelmi képességű :(
-
jcs
tag
válasz pinnacle #6065 üzenetére
Bocsi nem vettem észre DM-Fan mit válaszolt!
NEM nézhet ki egy dvd-képe többször átmásolt VHS képnek! NEM és NEM! Akkor ott valami NAGYON el van szúrva! Lehet, hogy tényleg (véletlenül) egy leharcolt példányt szállítottak Neked! Egy olyat ami éve "dinamikus" üzemmódban full fényerővel ment és kilehelte a lelkét! Lehet hogy baromira elállították a képet.
Apropó!
Megnézted a szervízmenüjében, hogy hány órát ment?
...szakmaiatlan vagyok ! diszlexiás és a csökkent értelmi képességű :(
-
darthzoli
csendes tag
SZIASZTOK! Segítsetek van egy pv80 plazmám és két napja azt csinálja hogy ha bekapcsolom a dvd lejátszót és átkapcsolom hdmi-re az alap kép is tiszta narancssárga és ha elinditom a filmet szétesett színek vannak és nézhetetlen az egész!!Az összes hdmi bemenetet kipróbáltam de mindegyiken ilyen! Segitsetek KÖSZI
-
DM-Fan
nagyúr
válasz darthzoli #6067 üzenetére
Jó lenne tisztázni, hogy a DVD lejátszó-e a ludas, avagy a TV, esetleg a HDMI-kábel. Legegyszerűbb első körben másik kábelt kipróbálni. Ha ez nem jön be, akkor ugyan nem tudom van-e rá lehetőséged, de próbáld ki a DVD-lejátszódat egy másik TV-készüléken, amire szintén HDMI-n kötöd a lejátszót. Ha ott is jelentkezik a probléma, akkor a DVD-lejátszód a bűnös.
Esetleg érdemes lenne egy másik HDMI-kimenetes készüléket (pl. konzol, médialejátszó, másik DVD-lejátszó) rádugni a TV-dre, hogy azokkal is jelentkezik-e a probléma.Ha mégis kiderülne, hogy a TV a hibás, akkor maximum próbálkozhatsz a gyári beállítások visszaállításával (lásd gépkönyv), ha ez sem oldja meg, akkor telefon a szerviznek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Stehe
aktív tag
Hali!
Szerintetek van arra mód, hogy a VGA kábelen átvitt képhez átvigyem a hangot a tv hangszóróira? Jelenleg még nincs kész a hangrendszerem, viszont a laptop hangszórói borzalmasak, ezért is gondoltam hogy jó lenne a hangot kivinni a TV hangszóróira. Erre van lehetőség? És ha igen, milyen kábel szükséges hozzá? Köszi! -
pinnacle
nagyúr
Nem hiszem, hogy egy hivatalos Panasonic kereskedő ilyet csinálna.Ráadásul magától mondta, hogy viszaviszi a zúgás miatt.Még a Panasonic TX-P42G10E-re gondoltam, láttam a beépített dekóderrel a képét, egészen jó volt.Viszont még ez is villog a 600Hz ellenére, a nálam lévő modell is villogott hangolás közben.Lehet, hogy a végén mégis megvárom az OLED-et.Illetve még megnézem a Toshibát állítólag ez jól jeleníti meg az SD adást is.Még a Sony KDL40Z4500, Samsung LE40B650 is nagyon dicsérik.Nem tudom, milyenek lehetnek, mert az LCD-k nekem még demóban sem tetszenek.
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pinnacle #6070 üzenetére
A Toshiba és a Sony egyes LCD tévéi nagyon szép képet produkálnak, csak még a 40"-os, relatíve kicsinek nevezhető méretben is iszonyatosan drágák. És ráadásul ott viszont nagy sansz van rá, hogy belefutsz egy-két dead pixel-be, szóval ha lehet, az még macerásabb. Ha fontos az ár/érték arány, akkor mindenképp a plazma a nyerő. Ráadásul azért az LCD-knél még mindig megvan a clouding nevű jelenség, ami miatt a fényerő nem teljesen homogén a panel minden részén. Plusz emellett minimális körbevilágítás is előfordulhat, ami szintén elég zavaró lehet. A plazmánál ezek elvből kiesnek.
Get Moded!
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Volna egy kérdésem:
Ha a gépet összekötöm HDMI kábellel a Plazma tv-vel, itt van-e az a jelenség, ami a hifiknél? hogy ha hosszú a kábel, akkor veszít az erejéből?Vagy mind1 milyen hosszú a kábel a kép ugyan olyan lesz?
(hifiknél ugye ugy van, ha tul hosszu a hangfal kábeled, akkor az rontja a hangot)
üdv
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #6075 üzenetére
Természetesen itt sem mellékes a kábel hossza, a végtelenségig nem lehet növelni, azonban mivel itt digitális jel meg a HDMI kábelen, jóval kisebb jelentősége van a kábel hosszának és árnyékoltságának, mint az analóg jelátvitelnél.
Ettől függetlenül, ha nagyobb távra akarod vinni a jelet, nem árt jó minőségű, kellően árnyékolt HDMI kábelt vásárolnod. Lehetőleg ne legyen 10 méter fölötti a kábel hossza.
Get Moded!
-
werszomjas
addikt
pont egy 10mes lenne
ilyesmi
ez elvileg HQ minőség, és van rajta zajszűrőaz a baj, hogy van 5m-es és utána 10m-es.
az 5m-es meg nekem pici, kb 6 kéne, szóval marad a 10m, remélem jólesz
vagy vegyek két 3m-est és kössem össze?
van egyáltalán ilyen hdmi kábel hosszabbító/toldó[ Szerkesztve ]
üdv
-
polgcsabi
aktív tag
válasz werszomjas #6077 üzenetére
Nekem van ilyen kábelem 5m-es is meg 10m-es is sőt még próbáltam a 15 m-est avval se volt a panának semmi baja csont nékűl átment a 1080p-s jel! Talán DTS HD hanggal kikéne próbálni mert azt még nem tettem meg (lehetőség hiányában)
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!Én eleve plazmát akartam venni, csak ez a vibrálás ne lenne.Hangolás közben is láttam,persze lehet, hogy csak azért mert tudtam róla.Pixelgaranciát senki sem vállal, egyáltalán látszik 2-3 méterről?Mondjuk végszükségben ott az elállás joga.4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
-
polgcsabi
aktív tag
Kellene 1 kis segítség!
Az a gondom, hogy feltettem 1 új xp-t és eltűnt egy nagyon hasznos funkció mégpedig az, hogy amikor áthúzom a lejátszó szoftvert a 4850-re kötött plazmámra akkor a képpel együtt átment a hang is! Ezt a dolgot az istennek se tudom beállítani. Jó lenne ha valaki tudna segíteni mit hol kell beállítani!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Miért lenne mazochista? Lassan egy éve mást se használok itthon mint a 64 bites Vistát és még egy fagyásom se volt. A gép meg olyan mint az álom, még a játékok is jobban mennek, mint XP alatt, atomstabil a rendszer és villámgyors, ráadásul külalakra is penge. Vedd hozzá, hogy a Win7 még ennél is jobbnak tűnik. Az XP-vel ki sem tudnám használni a hardverem. Egy zömmel 2008-as fejlesztésű hardverekből álló PC-re szerintem kicsit bagatell lenne 2001-ben debütált oprendszert tenni.
Akkor lássak legközelebb XP-t, amikor a hátam közepét, elég vele szívni a munkahelyemen!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Robaly_27
csendes tag
a kettő közül melyik a jobb?
LG 50PS3000 vagy Panasonic TX-P50X10E
köszi
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Most tervezek TV vásárlást, és ahogy olvasgattam itt a fórumot, úgy néz ki egy plazma (olcsóbb, 1024x768-as felbontású)lenne nekem az ideális (leszámítva a beégés miatti parát, tv adás megállít - vacsi, ugorjunk el boltba, sétáljunk még egy kicsit, és meg is van a baj )
Nagyon dícséritek itt a panasonicot, ezért egy 42PV80-as megfelelőnek tűnik.
A forrás IPTV set top box (SD), és egy htpc lenne, javarészt SD, de ez idővel, mivel van hozzá megjelenítő változhat persze.A kérdésem az lenne, hogy PC-ről milyen felbontásokkal lehet hajtani a TV-t, olvastam itt több hozzászólást, és az derült ki, hogy nem úszom meg a dupla konvertálást pl.: SD -> 720p -> 1024x768, mivel a PC-t (linuxos) nem nagyon tudnám rávenni, hogy csináljon bármelyik videóból 1024x768-as és 4:3 as pixel arányú 16/9-es formátumot amit a tv egyből meg tudna jeleníteni. Bár itt még talán vannak lehetőségek, utána nézek.
Most néztem, megtudom csinálni az 1024x768-as 16/9-es képet.
Tud a TV pixel mappingot hdmi-n keresztül?
De ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, megoszthatná velem.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
robotkutya
tag
Sziasztok!
Néhány napja boldog Panasonic TX-P42S10E tulaj vagyok. Sokat segített a választásban ez a fórum, ezért megosztanám én is a tapasztalataimat. Az s10-ről elég kevés szó esik úgy általában, talán mert ez az x10 és g10 közti modell, ami fullHD-s is meg nem is, mint a népmesében az okos leány (az állóképe 1080p, de a mozgóképfelbontása csak 900 sor).
Miért az s10? Nem az ár/érték aránya miatt. Idei modell, tisztában vagyok fele, hogy drágán vettem, s folyamatosan zuhanni fog az ára. De klasszikus „meglátni és megszeretni” helyzet volt. Bementem a Pana márkaboltba, nézegettem a kiszemelt HD Ready x10-et, mikor felfigyeltem a mellette lévőre, hogy annak szebb és részletgazdagabb a képe. Na, ő volt az s10, amit végül az E.Digitalnal vettem meg horror áron (269k), de csak mert náluk volt kamatmentes részletfizetési lehetőség (eltekintve a botrányos MM akciótól), és hát mit csináljon az ember, ha csóró de nagyravágyó. ;) Egyébként az E.Digitalt sem szívesen ajánlom, na nem mintha szándékosan át akarnának vágni bárkit, csak nem erősségük a pontos tájékoztatás, és rendszerint az áraik is túl magasak.
Üzembe helyezést követő első benyomásom az volt, hogy a 42” hatalmas! Két órával később pedig az, hogy basszus, lehetne nagyobb is! Persze ezt a véleményt senki nem osztja velem a családban, és mivel 2-2.5m-ről nézzük, tul.képp ideális a 107cm. Mivel más digitális jellel _még_ nem tudom etetni, először az SD kártyát dugtam belé, áll egyből koppant a padlón, a 16:9-es fényképeink új értelmezést nyertek. Ezután jött a TV adás, UPC digital "SCART csomag", aminek elsőre elég rémisztő a képe (igaz, csatornánként eltérő, pl. az RTL Klub egész szép, csak az másért nézhetetlen), ráadásul az STB-nek van egy alapzúgása, aminek nem tudom az okát. Ha közvetlenül az antennát dugom a tv-re (analóg jel) akkor nincs zúgás (amúgy a kép nem sokkal rosszabb, inkább csak az electronic program guide hiányzik), ha viszont beiktatom az STB-t akkor zúg. Halk tévézésnél nem zavar, de hangosabbnál már igen. Tapasztalt más is ilyet? Na mindegy, holnapután júli 1., bízom benne, hogy kijön a UPC valami ügyfélbarátabb HD csomaggal.
Persze ráizgultam a DVB-T-re is, nagy lendülettel előszedtem a fiók mélyéről a szobaantennát, ami véletlenül sem talált DVB-T jelet, így erről nincs mit írnom.
D-Sub jele viszont tökjó, 1280x768-as felbontás, 720p-s filmek gyönyörűek, el sem tudom képzelni, milyen lesz a kép, ha majd hdmi kimenetes számítógépről vagy újabb konzolról jön. Ja, Playstation 2-őt is rákötöttem, de nem kellett volna, rettenetes a képe.
A fogyasztásra kiváncsi leszek, bekapcsoltam az Eco módot, ami magától állítgatja a külső fényviszonyoknak megfelelően a képet. Azt hiszem ez is ide feature, ami néhány napos tapasztalatom szerint jól működik, mert eddig mindig jól nézhető képet adott, persze nem tudom, hogy ezzel mennyi energiát takarít meg. A tükröződésmentes kijelző szimpi, a távirányítót még nem vágtam hozzá letesztelni, hogy tényleg törhetetlen-e.
Ennyit gondoltam leírni, összességében nagyon meg vagyok elégedve vele, szerintem hamarosan 200 körül lesz az ára, és ideális választás lesz sokak számára.Ha van tippetek a UPC STB zúgásának megszüntetésére, azt megköszönném.
Üdv:
R. -
radirpok2
csendes tag
válasz robotkutya #6089 üzenetére
Úgy látszik, ma beszámolós nap van, itt a második :-)
Én egy 37PV8 modell bulldog tulajdonosa lettem a hétvégén - a madaras teszkóban jártam éppen, mikor megláttam, hogy mennyiért árulják (105eFt...!!! - összehasonlításként: 32-es LCD tévéket lehet ennyiért kapni...), gyorsan hazaszaladtam, hogy leellenőrizzem, tulajdonképpen mennyivel is tud ez kevesebbet, mint a kiválasztott PV80 modell, aztán vissza a boltba. Bár általában a cipőt a cipőboltból híve vagyok, ez egy igazi best buy volt, még úgy is, hogy a csomagból valahogy kimaradt a távirányító, így volt egy plusz köröm vissza, hogy ugyan legyenek szívesek pótolják már ezt a hiányosságot (pótolták).
A legfontosabb :-) tulajdonsága ennek a készüléknek, hogy sem a káva nem csillog, mint az idei modelleknél, sem pedig a képernyő bevonata, így a tükröződő képernyőtől való félelem alaptalannak bizonyult. Én nem tudom, más hogy bírja azt a fényes izét, én sok plusz pénzt lettem volna hajlandó fizetni azért, hogy ne csillogjon, és tessék, erre megkaptam olcsóbban :-))
A képminőség előszörre (tévét behangolva) mondjuk ki nyíltan: kiábrándító. A kontúrok élesek, vibrálnak, a színátmeneteknél az LCD-hez hasonló kockásodás látható, a kontraszt az egekben, és persze a 16:9-es torzítás... Node nem adtam fel, egyrészt nem a tévéadásért vettem ekkora képernyőt, másrészt meg reménykedtem benne, hogy az alapbeállítás van elcseszve, és lehet korrigálni a hibákat. És valóban: kontraszt vissza nullára, fényesség középtájra, élesség nullára, meg pár hasonló finomhangolás (nem emlékszem az összesre fejből, de kb. ezek), és máris egész nézhető a kép, szépen elmosva az élek, távolról már egész élvezhető. Egy-egy adóról még mindig visszapattanok, például az egyik sportcsatorna focit ad, itt a színek teljesen rosszak, mesterségesen teltek (ja igen, még egy beállítás: színteltség 20% körülre), a sötét árnyalatok mind feketék, nem tudom, ezt ki bírja így nézni, pedig azt szokták mondani, hogy a plazma kifejezetten sportra jó, még szerencse hogy engem nem érdekel a foci... :-)
Na jó, ugorjunk, következzen a lényeg, a HD anyag, egy WD TV-ről lejátszva, HDMI kábelen keresztül. Először egy House epizódot próbálok, SD és utána HD (720p) felbontásban, hogy lássuk a különbséget. Uff. Az SD változat elég kriminális, a HD kb. a nézhető minőség. Ezentúl azt hiszem, csak HD-ben töltöm le a sorozatokat, csak bírjam lemezzel :-) Következő tesztfájl a Mongol 720p-ben (az 1080-as nem fért rá a pendrive-omra): hm... alakul. Itt-ott még bizonytalan, mintha kicsit akadozna a kamera panningnál, de összességében elég meggyőző. Azért valahogy többet vártam.
Ezután jött a java: National Geographic HD adásból felvett bringás műsor, erdőn-mezőn ugrándoznak a srácok, itt kezdtem el igazán élvezni a képet: a fák-levelek-fűszálak több jelenetben szinte kilógtak a képernyőről, elismerően csettintettem, és végignéztem az egy órás anyagot :-)
És a végére maradt a slusszpoén: David Attenborough hüllőkről szóló sorozata, biztonsági másolatban (khm), DVD formátumban, de valószínűleg tovább tömörítve (dual layerből szimplára). Ettől nem vártam túl sokat, de a valóságban leesett az állam: megdöbbentően szép képet adott a lejátszó, helyenként a HD-s anyaggal vetekedett a részletesség és a színek. Hoppá! Lehet, hogy mégiscsak megérné beszerezni egy DVD játékost? :-) Azt hiszem, ebben szerepe van az MPEG2 vs MPEG4 kódolásban tapasztalható különbségnek, alapjában véve az MPEG2 az emberi szem számára élvezhetőbb képet ad, persze jóval nagyobb bitrátával.
1080-as videót egyelőre nem próbáltam, túl nagyok a fájlok, meg nem vagyok biztos benne, mennyivel jobbak ezen a tévén, mint a 720-asok, elvileg nem biztos, hogy látható bármi különbség, persze próba cseresznye.Az általánosan emlegetett "beégés" jelenséget én egyáltalán nem tapasztaltam, még átmenetileg sem: azért biztos ami fix, egy-két hétig teljes képernyőn nézem a 4:3-as anyagokat is, és sűrűn váltok csatornát :-)
Egyetlen problémám maradt csak: a feketék. Igen, mindenki azt mondja, milyen jó, hogy a plazmánál fekete a fekete, és az milyen élethű, hát nem tudom, engem kifejezetten zavar, hogy a maximum közelébe kellene feltolni a fényességet (kontraszt nullán), hogy valamennyire lássam a sötét színek árnyalatait. Gondolom ez a drágább készülékeken nem így van, de hátha van valami trükk, amivel kicsit finomítani tudnám ezt a jelenséget.
Összességében véve elégedett vagyok, price/performance kategóriában csillagos ötös ez a tévé, külcsínre csillagos hatos, belbecsre mondjuk négyes alá (az SD képminőség miatt), bár gondolom előbb-utóbb megszokja az ember, tehát mindent összevetve ötből öt pont, soha rosszabbat :-)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz radirpok2 #6090 üzenetére
Először is gratulálok a TV-dhez!
"A legfontosabb :-) tulajdonsága ennek a készüléknek, hogy sem a káva nem csillog, mint az idei modelleknél, sem pedig a képernyő bevonata, így a tükröződő képernyőtől való félelem alaptalannak bizonyult. Én nem tudom, más hogy bírja azt a fényes izét, én sok plusz pénzt lettem volna hajlandó fizetni azért, hogy ne csillogjon, és tessék, erre megkaptam olcsóbban :-))"
Nekem van egy PX80-am, nos a panel ugyanolyan bevonatú, mint a PV8-ason, a káva pedig zongoralakk. Soha semmi bajom nem volt a káva fényességével, nagyon szép design-elem, a panel pedig nem tükröződik. Persze nem kell ablakkal szemben elhelyezni, de alapvetően ki lenne ilyen hülye?
"A képminőség előszörre (tévét behangolva) mondjuk ki nyíltan: kiábrándító."
Ezt nem tudom mire vélni, még úgy sem, hogy az én PX80-amban egy évvel frissebb képjavító technológia van is, mert láttam 7-es szériájú modelleken is TV-adást futni (azokban ugyanolyan képjavító van, mint a Te PV8-asodban) és abszolút nem volt rossz az analóg TV-adás képe. Úgyhogy szerintem ez a probléma nálad csakis szolgáltatófüggő. Már többször zengtem ódákat arról, hogy nálam mennyire penge az analóg TV-adás minősége, nem véletlenül.
"Először egy House epizódot próbálok, SD és utána HD (720p) felbontásban, hogy lássuk a különbséget. Uff. Az SD változat elég kriminális, a HD kb. a nézhető minőség."
Gyenge bitrátából csak gyenge minőséget lehet kihozni, ez különösen igaz a szar minőségű DivX/Xvid anyagokra. Mondjuk ezt sem értem, mert a HD-TV-s House M.D. Xvid-rippek (nem a 720p-s, hanem a sima) nem szoktak szarok lenni, annak elég jól kéne kinéznie ezen a TV-n. Itt is csak arra tudok gondolni maximum, hogy a 8-asban még 2007-es képjavító technológia van, míg a 80-asban már 2008-as, de szerintem ekkora különbségnek nem kéne lennie akkor sem. A 720p-s sorozatepizód meg már tényleg csúnya is volna, ha szarul nézne ki.
"David Attenborough hüllőkről szóló sorozata, biztonsági másolatban (khm), DVD formátumban, de valószínűleg tovább tömörítve (dual layerből szimplára). Ettől nem vártam túl sokat, de a valóságban leesett az állam: megdöbbentően szép képet adott a lejátszó, helyenként a HD-s anyaggal vetekedett a részletesség és a színek."Ezt megint nem tudom mire vélni. Akkor eddig vagy csak nagyon pocsék minőségű 720p-s anyagokat próbáltál ki, vagy tényleg nagyon penge az a dual-layer-ről single layer-re konvertált anyag (ezt mondjuk kötve hiszem), mert azért egy valamirevaló 720p rippnek simán állva kell hagynia még egy nem tömörített, jó minőségű DVD-t is. Szépen néznek ki egyes DVD-kiadványok is (ha látni akarod mit tud maximum egy DVD, akkor nézd meg az Apocalypto dupla lemezes digipackos változatát) ez vitathatatlan, de egy tényleg minőségi 720p/1080p rippel össze nem vethetők.
"Hoppá! Lehet, hogy mégiscsak megérné beszerezni egy DVD játékost?"
Ez nem is kérdés: megérné, méghozzá egy minőségi HDMI-kimenetest. Ezek szerint PC-ről játszottad le az Xvid-et is. Így már értem miért nézett ki gyengén. Erősen javallott az asztali lejátszó beszerzése.
"Egyetlen problémám maradt csak: a feketék. Igen, mindenki azt mondja, milyen jó, hogy a plazmánál fekete a fekete, és az milyen élethű, hát nem tudom, engem kifejezetten zavar, hogy a maximum közelébe kellene feltolni a fényességet (kontraszt nullán), hogy valamennyire lássam a sötét színek árnyalatait. Gondolom ez a drágább készülékeken nem így van, de hátha van valami trükk, amivel kicsit finomítani tudnám ezt a jelenséget."
Trükk erre nincs, maximum annyi, hogy ha nem rontod el ilyen szinten a beállításokat, mint ahogy megtetted (maximum fényerő, kontraszt nullán), akkor talán képes is lesz a TV-d a feketét is megjeleníteni. Szépen lődd be a fényerőt kicsivel feles fölé, a kontrasztot kicsivel feles alá, a képélességet meg alulról az első osztásra és láss csodát.
Persze, abban igazad van, hogy a 80-as modell azért feketeszintben is jobb a sima 8-asnál, de ettől függetlenül a beállításokat nagyon elszúrtad, ezért nem vagy elégedett a képpel.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
darthzoli
csendes tag
HELLÓ! Elvittem a dvd és a kábelt egy haverhoz és ott ki lett próbálva minden verzióban a dolog de teljesen hibátlan volt minden,úgy hogy megijedtem hogy a TV lesz a gáz,de aztán hazajöttem összekötöttem és most hibátlan volt a kép!Most akkor mi volt ez?Az jó hogy most hibátlan, de lehet hogy bármikor ki jön ez a hiba.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz darthzoli #6092 üzenetére
Még akár azt is el tudom képzelni (csak tegnap nem akartam írni), hogy lehet, hogy csak simán nem volt jól csatlakoztatva TV vagy DVD oldalon a HDMI kábel. Kicsit kimozdult valamelyik oldalon és már kész is a hiba. Figyeld pár napig, ha nem jelentkezik probléma, akkor szerintem nem kell aggódnod érte. Gondolom a garancia még egy darabig él, addig meg nincs gond.
Get Moded!
-
Zoliwrc
aktív tag
Radirpok2!
Ha érdekel van egy eladó minőségi dvd játékosom, Panasonic S100 (fekete), még majdnem másfél év gari van rá, hónapok óta csak "díszletként" van a polcon
-
Mozso26
senior tag
Szakik vennék egy panasonic th42py80-at és érdekene hogy mi a véleményetek. szerintem jo vétel egyetlen problémám a fogyasztás ami minden plazmának sok ugye , ez kb350wattocska még barátok közt is . Ez nem nagyon sok?Ugy értem hogy nem nagyon sok ?
A tv-t használnám monitornak is meg persze lenne analog digitális tv és persze ocska minöségü div-x is.A beégéstöl nem félek , mert ez már ujabb modell.Életartam az mennyi kb? Válaszotokat elöre is köszönöm. -
radirpok2
csendes tag
Köszi a részletes választ! :-)
TV-adás: most, hogy nagyjából megtaláltam a beállításokat, azt mondom, korrekt a kép, a lehetőségekhez képest. Csak ezért nem lenne érdemes cserélni csöves tévéről, de mint írtam, ez nálam másodlagos... UPC a kábelszolgáltató egyébként.
Nem PC-ről mentek az anyagok, hanem egy WD TV-ről HDMI-n keresztül. Azóta megnéztem pl. a legújabb Top Geart, ami ugyan csak SD, de kifejezetten jó minőségű (nem véletlenül 700 mega egy egyórás rész), néhol tapasztaltam kockás éleket, illetve a színátmenetek voltak itt-ott lépcsősek, de összességében nagyon jól nézett ki. A WD TV beállításait még nem próbálgattam, annak ugye meg lehet mondani, milyen felbontásban küldje ki a képet, most egyszerűen auto-ra van állítva, lehet, hogy ha kézzel átállítom mondjuk 1080p-re, akkor szebb képet kapok?
Aztán futottam még egy kört a beállítások körül, és rájöttem, hogy az előre eltárolt képsémák közül én eddig csak az egyiket nyomogattam. Átváltottam "mozi" módra, és láss csodát: előjöttek a sötétárnyalatok :-) Azt gondolom, van egy kis turpisság a dologban, tehát a dinamikus/normál/mozi mód nem csak a beállítható értékekben különbözik, hanem például a mozira rányomtak egy kis gamma korrekciót (amely kézzel nem állítható, legalábbis én nem találtam ilyen csúszkát).
Egyébként megtaláltam a "licensz" menüpontot, amelyben szépen elolvashattam a GPL-t, hihihi, már itt tart a világ, hogy a tévék is GNU-sak. Viszont nem elképzelhetetlen, hogy van olyan szoftver, amiben pl. benne van a gamma korrekció állítás, ha nem hivatalos, akkor valamely lelkes amatőr meghackelte :-)
Tényleg, a nagyobb testvéreken van gamma korrekció állítási lehetőség?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz radirpok2 #6096 üzenetére
A "Mozi" üzemmód nálam a kalibráló lemez tanúsága szerint nem épp ideális. Kicsit gyenge ott a fényerő, nem él eléggé a kép. Én anno több kalibrálóval és referencia videóval tudtam beállítani optimálisra, ahogy ezt már többször írtam itt a fórumon.
Nem kell semmiféle hack (én nem is tudok semmilyen moddolt firmware-ről), a gamma korrekciót szervízmenüből simán lehet állítnai, de teljesen fölösleges. Az idei modellekben már állítható felhasználói menüből az is, meg külön az RGB komponensek is, így az idei modellek már nagyon jól kalibrálhatók.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Mozso26 #6095 üzenetére
Korrekt készülék a 42PY80 és már jó áron is hozzá lehet jutni. A fogyasztást tekintve azért ne felejtsd el, hogy fullHD panelről beszélünk és azt se felejtsd el, hogy ez a maximális fogyasztási érték. Plazmáknál ugyebár a fogysztás nem konstans, hanem dinamikus, így sötétebb képanyagnál a fogysztás leesik, világosabb anyagnál felszökik. Átlagban a 42PY80 szerintem olyan 260-280 W/h-t ehet meg (tehát kevesebbet, mint 3 db 100 Wattos villanykörte), ami szerintem abszolút nem sok egy 106 cm-es fullHD-s paneltől.
Ha ennél is kedvezőbb fogysztású TV-t akarsz, akkor az idei neoPDP paneles Pana plazmák közül válassz, de az árban zsebbenyúlósabb lesz és annyit meg nem spórolsz a villanyszámlán a TV teljes élettartama alatt sem.
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest