Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Apple notebookok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz polgcsabi #5144 üzenetére
"Nálam van most egy olyan kábel ami OPTIKAI DVI->DVI na Ezzel se jault meg a minőség pedig ez már nem olcsó darab ( kb 100 e az ára)! Hát sajna ez van!"
Miért várod egy 100 eFt-os kábeltől (amit ráadásul leginkább arra terveztek, hogy hosszú kábelszakaszokat váltsanak ki vele), hogy jobb képminőséget produkáljon neked, mint egy szimpla 2 eFt-os, 2 méteres Hama kábel? Nem azért kerül 100 eFt-ba, hogy jobb képet láss vele, mint egy 2 méteres Hama kábellel, hanem azért, hogy akár 20 méterre is elvihesd vele a jelet anélkül, hogy összeszedne mindenféle interferenciát és 20 méteren is olyan képet láss vele, mint 2 méteren a Hama-val. A HDMI-kimenet egy 2 méteres kábelt feltételezve is kiadja, amit tud és ezen a 2 méteres szakaszon nem is gyengül annyit a jel, hogy drágább kábelbe kéne invesztálj.
Szóval amíg egy 2 méteres, 2 eFt-os kábellel nem vagy elégedett a látottakkal (amit egyébként nem tudok mire vélni, mert fenntartom, hogy ennél az interfésznél csak rosszabbat tudsz mással elérni), addig fölösleges akár 1 mFt-os kábellel is hülyíteni magad (és másokat), mert nem lesz jobb semmivel sem, amit látsz.
Get Moded!
-
macikos
addikt
válasz polgcsabi #5144 üzenetére
Bocs, de akkora baromságokat írsz, hogy az valami hihetetlen.
A HDMI és a DVI szinte teljesen azonos? Mi van? Analóg jel neked hol megy HDMI-n?
"Nálam van most egy olyan kábel ami OPTIKAI DVI->DVI na Ezzel se jault meg a minőség pedig ez már nem olcsó darab ( kb 100 e az ára)! Hát sajna ez van!"
Na ez aztán tényleg... Mielőtt beírsz ilyen "szakmai" hozzászólásokat, talán tisztázd már le magadban, hogy mégis mi a különbség az Analóg és a Digitális jel között. Attól, mert drágább egy digitális kábel, attól nem lesz rajta jobb a képminőség! DIGITÁLIS JEL! Nézz utána, hogy mit jelent.
-
Csöves
őstag
Valami új Panaplasma a láthatáron!
Aquila non captat muscas.
-
tlala
addikt
-
DM-Fan
nagyúr
válasz macikos #5153 üzenetére
Én meg inkább neked javaslom, hogy olvasgass kicsit:
Digital Visual Interface (DVI)
A DVI véletlenül sem analóg interfész, a neve is mutatja: Digital Visual Interface és egyébként részben kompatibilis a HDMI-vel, ebben az egyben igaza van polgcsabi-nak. A többivel én sem értek egyet.
Ugyanúgy tömörítetlen jelet szállít, mint a HDMI, ezért is létezik DVI -> HDMI átjátszó kábel, másképp ez nem működhetne. Szerintem erősen megkeverted a D-Sub-bal, ami csakugyan analóg és nem kompatibilis a HDMI-vel sem és a DVI-jal sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz macikos #5157 üzenetére
Köszönöm, én tisztában vagyok a kábelek felépítésével, nem véletlenül linkeltem a wiki-t.
polgcsabi ezt mondta:
"ha DVI->HDMI kábelel kötöd össze a tv-vel annak működnie kell, ugyanis ha megnézi valaki a DVI, HDMI csatlakozók specifikációját akkor látja, hogy a két csatlakozó típus szinte teljesen azonos csak az alakja más!"
Tehát a DVI -> HDMI átalakító kábelekről beszélt és ott sehol sem játszik a DVI analóg szekciója. Pontosan azt mondja ő is, hogy a DVI analóg részét leszámítva a két kábel (videojelre vonatkozó) felépítése ugyanaz és ez igaz is, csak a HDMI még ugyebár a képen felül hangot is szállít.
Szóval szerintem Te voltál az, aki kicsit átsiklott a lényeg fölött, senki sem mondott olyat, hogy a HDMI kábel analóg jelet szállítana. Épp ellenkezőleg: ezt sulykolom már hosszú HSZ-ek óta, hogy ne mondjunk már olyan hülyeséget, hogy egy analóg interfész (komponens, D-Sub, S-Video) lenyom képminőségben egy digitális interfészt (DVI, HDMI). Polgcsabi ugyanis ez utóbbit állítja és ebben tényleg nincs igaza.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tom_gal007
csendes tag
Sziasztok!
Panasonic TH-42PA30 Plazma TV-hez keresek asztali állványt, ami tudomásom szerint a TY-ST42PX20 cikkszámú termék.
Kérlek segítsetek kideríteni, hogy ez a kiegészítő beszerezhető-e, és ha igen, akkor hol és mennyiért!
Akár használt termék is érdekel.
Kérlek az esetleges infót a tom_gal007@hotmail.com e-mail címre küldjétek!
Köszönet!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz tom_gal007 #5159 üzenetére
Speciel pont ez a típust nem látom, de ha valaki, akkor a Panashop.hu (a Pana Magyarország) beszerzi neked.
Itt a TH-37/42PA50 plazmához a TY-ST42PX5W állványt írják, a Te TV-dhez nem tudom jó-e, rá kell kérdezni. Ennek az ára 14.990 Ft, de sajnos akadnak asztali talpak 44.990 Ft-ért is. Rá kell kérdezni, hogy tudnak-e hozni az általad keresett típusból.
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
válasz polgcsabi #5151 üzenetére
Általában nem írkálok ahhoz, amit nem értek teljesen és ha hibázok, akkor azt elismerem. Ezen felül akkor sem írok, ha a kérdés nem a témához kapcsolódik, de most nem bírtam megállni. Digitális jelet hordozó kábelek közt mindenképpen a HDMI és a Display Port az ász az átlagfelhasználók számára (gondolok itt a PC, TV és egyéb szórakoztató elektronikai műszaki cikk összekötésére alkalmas médiumra, valljuk be kevesen használunk otthon BNC csatlakozót például). Analóggal már eleve hülyeség összehasonlítani, mivel a legelterjedtebb szabványosított csatlakozók úgy mint a SCART és a VGA például, 1977-ben illetve 1987-ben lettek bevezetve. Azt egy akármilyen műszaki jártasság nélküli laikus is meg tudja állapítani, hogy ezeket nem lehet összehasonlítani bármely, a XXI-ban bevezetett kábeltípussal minőség tekintetében, már csak azon egyszerű oknál fogva sem, mivel akkor nem léteztek azok az igények, amelyek kielégítésére kifejlesztették az utóbbiakat.
A másik az a "A cuccaimat nézd meg az adataim közt" részre vontakozik. Egy szóban tudnám jellemezni: legjobb! Leírod az alaplapot, proci, háttértárak és a videókártyát. Ezek közül legjeljebb a videókártya lehet releváns a most vitatott helyzettben, de jelen modell (szerintem) 100%-ban ki tudja használni a tévé lehetőségeit. Kábel és a tévéról egy szó sem (kábelre még visszatérek), ami viszont fontos lenne (talán olvastam, hogy PY8-as). Továbbá nem látom, hogy az optikai meghajtód Blu-Ray vagy HD-DVD lenne és azt sem, hogy volna valamilyen más eszközöd, amelyről igazi nagy felbontású anyagot tudnál megtekinteni (nem HD MKV, TS, WMV-HD vagy hasonló rippeket). Ha egy 1080p-s filmet megnéznél a PY8-on mondjuk PS3-ról, akkor biztos vagyok benne, hogy nem kételkednél a minőségi fölényében a HDMI-nek (azért mondtam ezt a kombinációt, mivel ezt saját szememmel is láttam speciel).
Az az optikai DVI-DVI kábel a harmadik dolog. Na az nem semmi, sőt. Már nekem egy kicsit furának tűnt az ára, de azt hittem, hogy 100 Euró, ami még mondjuk belefér egy prémium kábel árkategóriájába. Ha esetleg valami típusnevet/számot tudnál adni, megköszönném, mivel tényleg érdekel (éredekelenk az efféle tűlárazott, exotikus cuccok). Csak viszonyítás képpen kikerestem a Monster Cable oldalán az ehhez árban legközelebb álló ($430 körüli) HDMI kábelt. A legnagyobb kategóriás HDMI kábelből is símán veszel egy 10 métereset ($400). Ez viszont már teljesíti a jelen pillanatban létező összes elávárást, melyet egy kábeltől elvárunk: 1080p fölötti felbontást lehetővé tevő sávszélesség, 12 bit színmélység (igaz a 10 méteres és e fölötti hosszúságúak csak 8 bit-esek), tömörítettlen hangsávok átvitele (TrueHD és DTS-HD 7.1 csatornáig). Nem mellesleg a Monster Cable a legismertebb mainstream prémium kábelgyártó, mely nagyon sok referencia anyagot tud mutatni híres zenészetők kezdve a profi stúdiókig.
Ezek fényében szerintem egészítsd ki a profilod és fogadd el, hogy tévedtél.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
DEW3yl: Valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem is, csak lusta voltam leírni.
Iceapo: Egy PY8-as típusú 42"-os plazmához (pláne valami kókány DVD-játszóról való meghajtás esetén) még a 10.000 Ft is pénzkidobás kábelre, nem még a 100.000 Ft. Egy 2.000 Ft-os Hama kábel mindenre elég ilyen szinten.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Elsősorban DM-Fan -hoz szólna a "kérdésem";
Panasonic TH-42PX80 -véleményeznéd nekem ezt a készüléket?
Elég nagy dilemmában voltam eddig,a szokásos plazma vs. lcd...
..nagyjából már összeállt bennem a kép,107cm körüli plazmát szeretnék.
Tudnék 120k-ért vásárolni egy ilyen típust,újonnan fél év garivalal (csomagolás sérült volt)
Köszönöm előre is a segítséged.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz runner 125 #5164 üzenetére
Bocs, most nincs időm, sajna mennem kell.
Röviden: ilyen TV-m van. Olvass vissza, már mindent leírtam róla. Annyiért ráadásul ingyen van. Ne habozz! Kiváló készülék.
Get Moded!
-
Burt01
csendes tag
Sziasztok
Nagy gondom van és ebben szeretném a hozzáértő kollegák véleményét kikérni.
tv.: 127cm full plasma 1080p samsung, DVD Pio.555 felskáláz 1080p re.
a gond.: összekötöm hdmi kábellel a cuccost és ahogy a DVD t feltolom az alap 760 rol az 1080 ra a dvd menüképe rögtön keményem szellemklpes lessz, s vélhetően ezért a képen sem látok javulást...sőt /
Ha lenne ötletetek erre,azt nagyon megköszönném mert ez így elég elkeserítő !Burt
-
tom_gal007
csendes tag
-
DM-Fan
nagyúr
Valószínű a DVD-lejátszóddal lesz probléma, talán az upscaler-chip-pel nem stimmel valami. Jó lenne kipróbálnod másik TV-n is, hogy ott is jelentkezik-e a probléma. Lehetőleg ugyanazzal a kábellel kéne kipróbálnod, amit itt is használnál. Ezzel ki tudnád zárni, hogy a TV a ludas. Nem tudom van-e másik HDMI-kimenetes készülék (pl. Blu-Ray lejátszó, PS3)? Ott jelentkezik a probléma?
Kábelhiba is elképzelhető, a legegyszerűbb ezt cserélni és megnézni másikkal.
Egyébként meg szerintem hagyd a DVD általi felkonvertálást és bízd a dolgot a TV-re: küldj ki 720x576i-s jelet a DVD-lejátszóról a TV-nek és ő majd feltornássza 1920x1080-ra a jelet (mondjuk igaz, hogy a Pioneer lejátszó upscaler-chip-je valószínűleg jobban muzsikálna, mint a Samsung TV-é, de azért nem lehet az olyan rossz alapból sem).
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz tom_gal007 #5167 üzenetére
Értem. Hát, ha ők nem, akkor szerintem senki nem szerzi be újonnan. Akkor próbálj keresgélni használtak között, hátha akad olyan, akinek még van ilyen TV-je és mondjuk falikonzollal használja és ott porosodik neki valahol az asztali talp. Esetleg e-Bay?
Get Moded!
-
runner 125
nagyúr
Hali!
Köszi.
Ne haragudj de kb merre keressem? 5000 hsz.-t nincs kedvem átnyálazni..
Esetleg nem tudnád linkelni azt a hsz.-od?!
Nagyon köszönöm.
Üdv.M[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
polgcsabi
aktív tag
válasz macikos #5153 üzenetére
A " full"-os dvi kábelen ott van az analóg jel is majd néz meg a bekötését!
De a hsz-mat megnézed azt írtam, hogy a HDMI sokkal rosszabb minőségű mint az analóg D-SUB!! Te meg mi előt beírsz egy szakmai hsz-ba olvasd el rendesen, hogy mit írnak az emberek, utána ócsároljál valakit (én csak a tapasztalataimat közlöm veletek, hogy mondjuk pl. ne kellessen valakinek megvenni egy 100.000 ft-os kábelt)! Amúgy a 15m-es HDMI kábel nekem csont nékül ment a pna tv-n, de a samu LCD-n meg se nyikant (csak ennyit a smu-ról)! -
-
DEW3yl
tag
válasz polgcsabi #5171 üzenetére
Tényleg az a lényege a fórumozásnak, hogy tapasztalatait ossza meg az ember és így mások ne "száraz" tesztek vagy elfogúlt promós cuccok alapján válasszanak egyet s mást, de ebben az esetben félrevezeted a laikusakat. Akármennyiben fogadok, hogy az otthoni szórakoztató elektronikai cuccoknál 99,999999%-ában az eseteknek a HDMI győz bármilyen analóg átvitel fölött.
A 15 méteres HDMI kábel esetében pedig nem a Samsung a szar és a Panasonic olyan jó, hanem valami hiba van az előbbiben. Abban az esetben ha HDMI-n küldöd a videó/képanyagot a tévére, a tévé passzív rész és nem számít a márkája és semmilyen tulajdonsága a jel fogadásának folyamatában (értem itt, hogy nem erősíti a jelet meg nem dekódolja jobban). Olyan távon már van jelveszteség és számít a jó árnyékolás, de annyit kell tudjon a Samsung is (és bármely más gyártó is), hogy 15 méteres kábelen érkező jelet "felfogjon". (Kicsit furcsán fogalmaztam meg, de remélem meg lehet érteni a lényegét)
Közben kerestem optikai DVI kábel és tenyleg mocskosul drága, de mint te is írtad azok a nagy távolságok áthidalására valók. Akinek olyanra van szüksége az nem fórumokon keresi meg az ideálisat (szerintem), de ha mégis tuti nem itt. Nagyon életszerűtlennek tartom, hogy bárki is kiad 100.000 forintot vagy többet egy kábelre, amelyet csak számítógéppel tud otthon használni (max egyes STB-al vagy MMP-vel).Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
polgcsabi
aktív tag
válasz runner 125 #5164 üzenetére
Annyiért vedd meg azt a tv-t!!
De ha nem vesszed akkor kell az öcsémnek! Írd meg pü-be hova lehet érte menni! -
DM-Fan
nagyúr
válasz runner 125 #5170 üzenetére
Nem tudok csupán egy HSZ-t linkelni, mert lassan egy éve vettem a TV-t és azóta folyamatosan írok róla itt és buzdítom a fórumozókat a megvásárlására. Legegyszerűbb, ha beírod a topic melletti keresőbe a PX80 kifejezést és feljönnek az érintett HSZ-ek.
Ha nincs kedved ilyen sokat átnyálazni, akkor itt egy korrekt gyakorlatias teszt a TV-ről, amivel nagyvonalakban egyet tudok érteni:
Ebből gyakorlatilag szinte minden leszűrhető, amit érdemes tudni a TV-ről.
Get Moded!
-
runner 125
nagyúr
Ezt a tesztet átbújtam már róla.
A keresőt is használtam, bár teljes típust írtam be, "PX80"-ra meglettek a hsz.-aid.
Olvasom őket, köszönöm még egyszer.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz polgcsabi #5173 üzenetére
Nem, Te tévedsz!
Olvass utána a DVI-szabványnak. A DVI kábel szabvány szerint nem szállít hangot, ezért is hívják Digital Visual Interface-nek. Az ATI csak kihasználja a kábel egyes csatornáit, hangtovábbítás céljára, de ez abszolút nem felel meg a DVI szabványnak, más nem is alkalmazza az ATI-n kívül. Ha megnézed az általam linkelt wiki-oldalt, ott is láthatod:
"Unlike HDMI, DVI carries no audio data."
Azt meg fogadd el, hogy nincs igazad a HDMI kontra D-Sub vitában. Nem összehasonlítható a kettő. Olyan mintha azon vitáznál, hogy hol kisebb a jel/zaj viszony: a bakelitnél, vagy CD-nél.
A HDMI kábelen 0 és 1 megy, az analóg kábelen meg a digitális jelből analóggá alakított jel. Az interfész anyaga és a kábel karakterisztikája így a digitális jeltovábbításnál sokkal kevésbé tényező, mint az analóg jelnél. A digitális jeltovábbításnál tömörítetlen formában megy a jel és nincs veszteség, a konverziót egy az egyben a megjelenítő végzi. Analóg továbbításnál már a D/A átalakításnál van veszteség, nem is beszélve a továbbítás során a kábelben keletkezett és összeszedett zajig.
Tényleg ne vezesd félre a fórumozókat azáltal, mert van egy készüléked, amin hibás a HDMI bemenet és rossz minőségű képet produkál.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
peetpro
csendes tag
Na én mindenesetre továbbra is szomrú vagyok és csak tesztelgetek! Egyik pajtimnak van egy asus laptopja aminek saját videokártyája van. Abban már vmi kétmagos proci van, tehát jóval komolyabb mint az én asztali öreg pc-m. Van is rajta hdmi kimenet. Rá is kötöttük. És sajnos nem voltam elájúlva a látványtól.
Tapasztalat ugyanaz: A sima monitor összekötéshez képest levág az asztal bal és jobb feléből hdmi-nél, vmint a tesztelt filmeknél ugyan vmennyivel meggyőzőbbek és a színek de mintha pixelesebb lenne... Mindenesetre itt már vitatkoztunk, hogy melyik a jobb...
Csak hangosan gondolkodom: Nem lehet, hogy a magasabb felbontás miatt látjuk pixelesebbnek a filmeket? Tehát mintegy jobban kihozza a hibákat? A tesztelt videok továbbra is innen származtak:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx
Eleve nem értem miért zoomol rá az asztalra hdmi összekötésnél. Kb az első oszlop ikonjainak feleéig levág jobb és bal oldalon... -
DM-Fan
nagyúr
válasz peetpro #5182 üzenetére
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy vagy valamilyen PC-s beállítás (felbontás, pozícionálás), vagy pedig a TV túlpásztázási beállításával lesz a probléma. Amikor én kötöttem össze plazmát PC-vel HDMI-n keresztül semmilyen disztorziós problémával nem találkoztam.
Ugyanígy semmilyen problémam nem volt még soha a DVD-lejátszók, illetve a PS3 összekötésével sem HDMI-n kereszül, minden esetben felbontás- és színhelyes képet kaptam a plazmán.
Ugyanezt már nem tudnám elmondani a D-Sub-on, SCART-on, vagy a komponens bemeneten keresztül elért minőségről.
Természetesen a forrásanyag nagyban befolyásolja a látottakat, senki ne várja azt, hogy a 720x576 felbontású DivX/Xvid jobban fog kinézni azáltal az 1920x1080-as felbontású panelen attól, hogy HDMI-n keresztül történik a jelátvitel és natív felbontásra állítva történik a hajtás, márcsak azért sem, mert egy mezei PC-konfiguráció nem alkalmaz olyan képjavító eljárásokat, mint amit egy kifejezetten erre tervezett upscaler chip-es asztali DVD-lejátszó produkál, ami - mondhatni - célhardver.
PC-ről való meghajtás esetén alapkövetelmény a kifogástalan minőségű HD-képhez az, hogy a forrásanyag ne csak felbontásban érje el az 1920x1080-as értéket, de képminőségben is Blu-Ray referencia színvonalú legyen. Ugyanis a különböző forrásokból elérhető, HD-Rip-nek nevezett, 8-10 Gb méretű .mkv fájlok minősége gyakran közelről sem éri el a Blu-Ray-en megjelenő (vagy azon még ki sem adott) anyagét, ami méretben is inkább 30-40 Gb közötti lenne.
Tovább árnyalja a képet, hogy még mind a mai napig problémás a PC-ről történő - ténylegesen - HD-referencia bitsebességű anyagok lejátszása, aminek leginkább szoftveres okai vanna. Így például az ATI a 2008. június driver óta nehézségekkel küzd ezen anyagok lejátszásával, mert még a leginkább ajánlható MP Home Cinema az fddshow kiegészítőkkel és hardveres VGA-gyorsítással sem tudja makulátlanul és eldobott képkockáktól mentesen lejátszani az anyagokat. Már hetek óta küzdök a problémával és egyelőre nem találtam kompromisszummentes - és engem teljesen kielégítő - megoldást.
Számos Blu-Ray referencia lemez létezik, ahol egy egy perces sample anyag is több száz Mb méretű. Ha ilyen anyagokkal kísérletezel, a TV-n látott kép is garantáltan kifogástalan lesz. A gyenge minőségű forrásanyagoknál ezért fordulhat elő, hogy a kisebb felbontási értéken dolgozó D-Sub-on keresztül szebb képet látsz. Ezért azonban közel sem az interfész tehető felelőssé, mert a minőségi anyag viszont csak HDMI-n keresztül élvezhető teljes pompájában, ezek maradéktalan megjelenítésére ugyanis az analóg interfészek (D-Sub, komponens) már nem alkalmasak,
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
runner 125
nagyúr
Hali!
..visszaolvasva találtam egy hsz.-t miszerint nem lehet fektetve szállítani a plazma TV-t..-miért?
Köszi
-
DM-Fan
nagyúr
válasz runner 125 #5184 üzenetére
Ez így van, technológiájából adódik: a gázzal töltött kapillárisoknak nem tetszik ha eldöntöd a TV-t. A HSZ-t anno asszem én írtam, szívtam is vele, mire hazajött, mert nem fért be állítva a kocsiba, így alternatív megoldást kellett keresnem, de megoldódott.
Lényeg a lényeg: plazmát csak állítva, az LCD-nek teljesen mindegy.
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
válasz peetpro #5182 üzenetére
Hasonló problémám nekem is volt és nem tudtam megoldani (igaz nagyon keveset próbálkoztam, leírom a továbbiakban az okát).
Általánosan a tévém (PY80) Philips DVI-HDMI adapterrel (apa DVI-anya HDMI) és Panasonic HDMI-HDMI kábellel használom mindenféle gond nélkül (nVidia FX5200). Egyik haverom laptopját is összekötöttük a tévémmel az én adapteremmel és kábelemmel, de akkor volt egy olyan 5 centis fekete keret a kép körül. 2008-as Asus laptop ATi 3450-es videókártyával (tehát erősebb jóval az enyémnél). Átfutottam a beállításokat, de nem tudtam megoldani, hogy teljesen kitöltse. Nem zavart, mivel csak kipróbálás szinten ment és azóta sem kötöttük össze. Egy másik haverom laptopjának van HDMI kimenete és azzal tökéletesen ment egyből (a hangot is átküldte és az is ment gond nélkül HDMI-n). Az is 2008 modell, de nVidia 9500M GS videókártyával.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
peetpro
csendes tag
Az én menumben nem nagyon van ilyen csúszka sajna... De az sem biztos, hogy tudom mi az a CCC???
Plazma szállításra meg egyáltalán vásárlásra a legnagyobb story jóapámé.
Elmentek tv-t venni 2 éve. Nem elég, hogy kifogyott a pv70-es a médiamarktban és ezért megvette a kiállított darabot, ki tudja mennyi üzemórával, aztán fekve bebaszarintotta a kocsiba utaztatta 120km-et, majd el kezdte használni 4:3-ban mert utálja a szétnyújtott fejeket, és azóta sincs semmi baja....:-)
Hallott is ő bejáratásról meg állítva szállításról...:-)))))
Más meg szétforumozza, kinézi, összehasonlítja, megrágja, aztán megszívja. Érdekes a világ nem? -
polgcsabi
aktív tag
Ok!
Leírom a tényeket!
A D-Sub csati a samu LCD-knél tényleg sookkal jobb képet produkálnak (LE40A656A1F LCD), a Plazmán (42PV80) nem igazán ugyan az jön le! Az igaz, hogy a plazmán a HDMI számgépnél nem 101-es de a D-SUB-nál sokkal jobb!? A 2 kép közt annyi a különbség, hogy a D-SUB-nál egy kicsit mosottabb a kép de a karakterek jobban olvashatók, a HDMI-nél, mintha olyan lenne mint "az LCD-n más felbontást állítanánk be mint amit a monitor tud, monitor full felbontása 1680*1050 és erre 104*768-at állítok be a" szóval olyan fura!
Leteszteltem mindent: úgy néz ki HDMI->plazma, LCD->D-SUB, v. komponens a legjobb választás!
Az lcd SAMU LE40A656A1F
A plazma PANA 42PV80A 100 E ft-os kábel itt található! hát nemigazán rossz cuccokat forgalmaznak!
A hd-s dolgokról itt mindent meglehet tudni! Havi hírújságunk link alatt 2006 októbertől! Nézzétek és olvassátok!
Az is IGAZ, hogy "Olvass utána a DVI-szabványnak. A DVI kábel szabvány szerint nem szállít hangot, ezért is hívják Digital Visual Interface-nek." de ez már régen volt, az ATI és az NVIDIA is kihasználja ezt a lehetőséget! KITOLJA A DVI-N A HANGOT ÉS TÖKÉLETESEN MŰKÖDIK
A 0, 1-el kapcsolatban nézd meg ezt az oldalt tökéletesen látszik, hogy a 0, 1 nem mindíg 0,1 az elektronika számára ( jeltorzulás)! Azért nem mind1 milyen kábelt használ az ember fia!
Most töltök le egy FULL HD-s rippet az ncore-ról és evvel is kipróbálok mindent BLU-RAY lejátszóval, számgéppel HDMI, D-SUB, Componenes kimeneten!De azt mindenféleképpen hozzáteszem csak a TAPASZTALATAIMAT írom le!!
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Tudni valaki egy beállitást lökni az Lg 50pc51 plazmámhoz? Mert a képet nem tudom beállitani.Ha van valakinek ilyen LG-je irjon?
Köszönöm a segitséget !! -
runner 125
nagyúr
Hali!
Értem köszi.
..és ha esetleg vki véletlenül fekteti egyszerre meghibásodik? Vagy van vmi jele h az volt "fektetve"?
Bocs..de tudod "használt" tv-t szeretnék.. Biztosra szeretnék menni.
Köszi
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Van egy laptopom, amin csak S-Video és VGA csatlakozó van, dvi nincs. Mostanában szeretnék venni egy plazma TV-t is mellé, amin a laptopon lévő HD-Ready és Full HD-s videoimat szeretném megnézni. Viszont dvi és hdmi castlakozó hiányában nem pontosan tudom, hogy milyen lehetőségeim vannak a laptopcserén kívül... Találtam egy helyen egy VGA-HDMI átalakítót, de az nagyon drága volt, 30k körül...
Remélem jó topikba írtam, és a válaszokat előre is köszi!
-
ksancy
csendes tag
Sziasztok !
Ma vettem egy Pana 46PY80 as tvt. Megtudja valaki mondani mi lenne a legoptimálisabb beállítás , hogy ne szakítsa le a falról a villanyórát egy kicsit sokallom a fogyasztását amit normál üzemmódra írnak (470watt)( tudom hogy ez csak a teljes fehér kép előállításánál van). A szállításhoz meg annyit fűznék hozzá hogy nem tudtam hogy csak állítva lehet szállítani és elfektettem az autóba kb 20 percet feküdt, hazaértem majd 2 óra mulva bekapcsoltam de eddig minden rendben van , remélem a fektetés miatt a későbbiekben nem jön elő semmi baja.
Üdv. -
macikos
addikt
Attól, mert el volt fektetve semmi baja nem lesz, ez nem hűtőszekrény.
Viszont! Akkor baj van, ha a fél városon, lehetőleg a legrosszabb utakon vitted végig, magyarul szétráztad, mert a probléma a rázkódásból adódik, nem abból, hogy el van fektetve. Fektetve nem bírja elviselni a képernyő nagy felülete a rázkódást és egyszerűen elválik az üveglap és a panel egymástól.
-
lacos001
senior tag
Vásárláskor ( 1 éve kb ) II. kerületből XIII.kerületbe én is autóba megfektetve vittem haza,mai napig semmi baja.Azóta volt 1 költözésem III.kerületbe,ekkor már doboza nélkül a csupasz tv-t kocsi hátsó ülésen kicsit eldöntve ( első két ülés támasztotta ) szállitottam,szintén semmi hibája........és boltokba szállitáskor minden plazma tv állitva van dobozában?Kétlem,mert láttam a bolttokba is szinte dobálják ezeket össze-vissza..........Úgyhogy gyanítom,remélem nálad sem jön elő semmi hiba.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest