Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi haladó szinten
Aktív témák
-
Integra
titán
válasz DM-Fan #40494 üzenetére
igazság szerint ugye ott van mögötte a 42g30, de most azon gondolkodom, hogy igazából minek is...
és van redőny is természetesen, vak sötétet tudok az egész lakásban csinálni.Dorian: mitsubishi hc4000, nativ fullhd projektor, picit butácska, de ez a belépő szint a dlp világába és még meg lehet fizetni. kurva jó, felejtsétek el a tévét, nem tudok mást mondani 3.5 méterről nézem a 90 inches vásznat, benne ülök a meccsben. más kérdés, hogy már kettővel vernek minket
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
DM-Fan
nagyúr
-
Integra
titán
válasz DM-Fan #40502 üzenetére
azért vettem, hogy a tv azon zúgjon, meg ha este bambulok, akkor elég az bőven, meg csöndesebb is és nem kell hozzá bekapcsolni a hangrendszert. meg nappal valóban jobb fényben, egyértelmű.
nem érzem, hogy kevés lenne a fényereje, most eco-ban megy a sötétben, teljesen default módban és az én amatőr szememnek már most tetszik, nem sötét a kép. majd ha bekalibráltuk, akkor kiderül, hogy mit tud igazán. nem volt cserélve, vadonat újonnan vettem, ma szereltem össze a nyitó meccsre.
beszarás milyen fasza a képe, az arcok, a bőr tónusa, a színek, a ráncok, a kép sebességa, igaz a forrás is minőségi, nincsen gyenge rész az egész láncban, erre különösen figyeltem. semmi sem csúcs, de erős középkategória, egy jó, masszív, minőségi egységet alkotva.nem szeretek amúgy sem vak sötétben mozizni/tévézni, mert nem tesz jót a szemnek, kell egy kis háttérfény, úgyhogy a bútorzatba ezt is beterveztem, színes, fényerő szabályzott led csíkokkal, amik rejtve lesznek, indirekt fényt kiadva. amolyan paraszt ambi-light lesz, mert ha megy a focimeccs, akkor zöldre váltom majd az egészet és leveszem a fényerejét, és... ha csajozok, akkor meg vörösre
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #40502 üzenetére
Optimális körülmények esetén 800 lumen is elegendő lehet. 6000 óráig kevés lámpa működik, a régebbi SIM2-k bírtak annyit.
Haveromnál a vetítő vezérli a motoros redőnyöket, és természetesen a vásznat is, bekapcsolásakor leereszkednek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Az automatizálást is ésszel érdemes csinálni: Ismerőssel egyszerre vettünk lakást, mindketten motoros redőnyöket csináltattunk (nehéz alu redőny, nehogymá' megerőltessem magam ), csak ő beépített egy programozható időzítőt is. Egyik este nála borozgattunk páran az erkélyen amikor elkezdett leereszkedni a redőny. Viszonylag későn vettük észre, mert szólt a zene, beszélgettünk, iszogattunk, úgyhogy éppen sikerült a havernak bebújni alatta. Nem lett volna vicces egész éjjelre kizárni magunkat a hatodikon az erkélyre
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
eaglesas
tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani médialejátszót, plazmatévén internetes tartalmak lejátszására?
És az is érdekelne, hogy az interneten hol érdemes megvásárolni.
-
jilian
addikt
válasz DM-Fan #40491 üzenetére
Értem, köszönöm mindenkinek.
Most is egy Panam van, ( Panasonic TX-37LZD85F) legszívesebben kidobnám az ablakon, nem vagyok vele megelégedve, nem is tudom akkor miért vettem meg annó...
Szerintem már eladni sem tudnám....ugyh buktam 300 ezret és mehet ajándékba....
Ami még rohadtul idegesít az a távirányítója csak egy bizonyos szögben képes fogadni a jelet, (hányszor röpült már a párnák közé )Esetleg 300 -tól felfelé tudnátok egy sorrendet állítani nekem?
...azért túlzásokba se essünk...[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sam 51D550 vagy Pana 50G30 viselkedik jobban a nappali fényben való tévézés közben? Vagy mindegy?
F.K.T.
-
TCr
veterán
Tegnap megnéztem élőben az 50C3-az az egyik Panashopban, tetszik!
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
ZedX
csendes tag
Urak/Hölgyek,
akkor ha valakit érdekel egy eladó, alig használt Panasonic TX-P42G20E plazma TV,
akkor keressen bátran, ha jól látom lehet itt privát üzenetet is küldeni.Sorry a nem szakmai hozzászólás miatt, de kellene a hely (és a zsé) a P50G30E-nek, amire már régóta fáj a fogam...
-
törölt tag
Emberek! Létezik, hogy egy nagy áruházban 190k forintért láttam panasonic tx-p42gt20e-t???
-
DM-Fan
nagyúr
válasz #88471552 #40520 üzenetére
Ezt neked kell tudnod, de egyébként simán létezhet. Egyrészt lehetnek egyedi akciók, másrészt meg lehet kiállított példány is csökkentett árral. Amúgy a GT20 nem volt valami fényesen sikerült és nagy eladási mutatójú modell, szóval még akár ez is indokolhatja az alacsonyabb árat.
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
A D550-en nincs semmiféle antiglare réteg, úgyhogy erős fényben, kikapcsolva egy túlméretezett szobatükör (főleg, ha nem a háta mögül jön és csak szórt fényt kap, hanem közvetlenül éri). Bekapcsolva kevésbé gáz, de erős nappali fényben (mondjuk világos tapéta és semmi érdemleges árnyékolás az ablakon, kint meg tűző nap...) már könnyen zavaró lehet.
Rendesen sötétített szobában viszont ez épp hogy az előnyére válik, mert minden zavar nélkül látod a pixeleket. (A bevonat igazából mindkét irányba működik, csak az a trükkje, hogy nem egyforma mértékű a torzítás, de pl. az új LG IPS panelek folyton "piszkosnak" látszódnak az AR filter miatt - amit ráadásul sohasem hagynak el az OEM gyártók sem, és te sem hámozhatod le csak úgy, otthon, mert ez a réteg egyben felületi védelmet is ad az alatta lévő rétegnek. Engem ez nagyon zavart a H-IPS LCD-men, olyan volt egy fehér háttér, mint valami csillámporos sminkkészletet tükörfedele.)
A 4 jegyű típusszámú modelleken van ilyen-olyan filter, de úgy hírlik, hogy nagyon könnyen lehámozható (egyeseknek magától megindul ).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Gabor970
addikt
válasz snefftamas #40519 üzenetére
C sorozatban biztos,hogy egyik sem 5:5-ös, hanem 3:2-es. Legfeljebb neked nem tűnik fel. Engem sem zavar, de nem hazudhatom azt, hogy nincs, mert van.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
imi68
tag
Árulják az RTL népszerű műsorát: Jövőre máshova kell kapcsolnunk?
Forma–1, te drága! Valószínű, hogy jön a HD-közvetítésJenson Button filmbe illő győzelménél is jobban lázba hozta az F1 brit rajongóit a Magyar Nagydíj hétvégéjén, hogy kiderült: jövőre csak a fizetős Sky Sports csatornán tudják élőben nyomon követni kedvenc sportjukat. A közvetítési jog Magyarországon is gazdát cserélhet 2012-ben, de biztos, hogy földi sugárzású adón marad az F1.
[ Szerkesztve ]
-
eaglesas
tag
Nem tudna valaki segítséget adni abban, hogy eldöntsem: a laptopomon (HP G62) a HD felbontású filmeket - pl. 1080p - a Win. Med. Playerrel le lehet-e játszani? Tehát ha összekötöm a plazmával, akkor a teljes 1080p felbontás ki jön-e? (Le tudom játszani. Csak a felbontást nem tudom eldönteni.) A tv: Samsung 50B550
[ Szerkesztve ]
-
Vindex
tag
Érdemes lecserélni egy tavaly karácsonyra vett 42g20-as kb. 350 órát ment tv, egy 50U30-ra? Elsősorban a képminőségre szeretnék válasz kapni nem a méretre. Köszönöm!
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz eaglesas #40527 üzenetére
Legalább egy tesztet elolvastál a laptopoddal kapcsolatban, mielőtt megvetted? Itt is volt róla a PH!-n, keresőt használni nem szégyen!
Idézet a tesztből:
"Említést érdemel még az 1366x768 képpontos kijelző meghajtásáért felelős Mobility Radeon HD 5430 grafikus kártya. Az igazat megvallva nem vagyunk benne biztosak, hogy szükség van rá. Az alapszintű grafikát a processzorba épített Intel IGP is megoldja, még a HD videókkal is elbír. Valószínűleg a kis Radeon egy jó tévén szebb képet tud mutatni, és Blu-ray lejátszás esetén is az Intel megoldása fölé kerekedik, akárcsak 3D-ben, és ott van még az általános alkalmazásgyorsítás Windows 7 alatt."
Egyébként meg miért ne tudna 1080p felbontást kinyomni HDMI-n? Csúnya is lenne, ha nem! De amúgy meg miért nem próbálod ki?
Get Moded!
-
Vindex
tag
válasz DM-Fan #40529 üzenetére
Köszi!
Akkor maradna az 50g30, de annak nem igazán tetszik a ventillátora. Valamely tesztben írták, hogy nem lényeges a 20-as és a 30-as közti képmincsi. Csak a méret szólna az 50g30 mellett, de az a fránya venti. Érdemes belemenni a cserébe, ha jó áron eladnám? Tudom, hogy ez az én saram, de szeretném a véleményeket olvasni pro és kontra. -
ZedX
csendes tag
válasz Vindex #40531 üzenetére
Én ugyanebben vagyok éredekelt, P42G20E csere P50G30E -ra. Nálam a méret a lényeg, kell a nagyobb. P50G20E is tökélletesen megfelelne, de kifutott modell, nincs értelme abban gondolkodni, főleg hogy most lenyomták az újnak az árát.
Nem tudom neked mi a "jó ár" eladásnál, mindenesetre sok szerencsét hozzá, nekem még nem tettek elfogadható ajánlatot, úgyhogy kivárok.
Ami a ventillátort illeti:
már a G20-ban is benne van a C.A.T.S. az automatikus kontraszt állítás, a ventillátorok pedig fordulatszabályozósak a G30-nál, tehát szerintem akkor lehet a G30-nak zavaró ventillátorhangja ha valami tök világos és meleg helységben leveszed a hangerőt, és ráküldesz valami brutál full HD jelet a panelra.
Én hallgatóztam több kiállított G30-nál, ventillátorzajt nem hallottam, trafó cicergést sem. Persze ha porosodik a cucc mert nincs takarítva, és öregszik a ventillátor, akkor elkezdhet zajosodni, de ez minden ventillátorral így van.
Amúgy nem tudom a te G20-asoddal mi a helyzet, de az enyémnek (és a tesztek szerint másoknál is) cicereg a trafója, de az is csatorna (ill. megjelenített kép) függő, és igazából csak akkor hallom ha odahajolok hallgatózni, szal. nem zavaró.
Szóval trafó cicergés kontra ventillátorzaj, szubjektív hogy kinek mi a para ezügyben... -
Vindex
tag
Én is olvastam a cicergést, de lehet, hogy én olyan szériából vásároltam, amit kicsit máshogy sikerült összerakni, mert én nem hallok semmit. Járj szerencsével az eladással. Láttam, hogy neked 180000Ft-t saccoltak az eladáshoz, anyiért én is odaadnám és a maradék 100000Ft-t hitetlböl kifizetném, de kakiért nem adom el.
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
válasz Gabor970 #40524 üzenetére
A projektoromhoz képest semmi különbséget nem látok addig amíg nem érzékelem nem is foglakozom vele. Különben meg van 4:4 lekepzes a c7000 Ben csak meg a tesztelok sem ajánlják bekapcsolt állapotban hagyni cinema smooth plusz a tesztekben a mozgasmegjelenitese verte a pana vt-ket is. Persze c7000 alatt mar más a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
ZEN1TH
őstag
válasz snefftamas #40534 üzenetére
Kicsit jobban oda tudnál figyelni a helyesírásra ha megkérnélek? De lehet, hogy csak engem zavar ennyire az utóbbi időben.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
kpal
nagyúr
Az egyik amerikai újságban jó kis összehasonlító teszt van az alábbi Pana P50ST30 ,P50GT30 ,P55VT30 . Hát nem gyenge TV -k
[ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
Panasonic TX-P42C3E -99,9K?
Jövőhéten meg is rendelem."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
cybershow
csendes tag
Sziasztok,
a Panasonic 42s30 van kinézve de nem találok 46 vagy 50-esben.
Tudnátok segíteni, hogy van e forgalomban ilyen képátlójú tv?Köszi!
-
ZedX
csendes tag
válasz Vindex #40533 üzenetére
Csak az én vágyálmom lenne az a 180k, az egyik rutinos kollega javasolta 170k-t.
Tehát ha szerencséd van, és elpasszolod 170-ért, akkor még bizony 120k-t kell kihögödnöd (jelenleg).
Avagy az árúhitel opció. Bátor ember vagy hogy az újabb gazdasági válság küszöbén hajlandó vagy bevállalni egy hitelt.
Én inkább lemondok valami másról, de fel nem veszek még egy hitelt, rohadjon meg az összes bank... -
BBéci
legenda
válasz snefftamas #40543 üzenetére
Szerintem teljesen magyartalan, helytelen.
Általános iskolai tanárnőm mondta mindig, amikor valamelyik diákja hasonlóképp fogalmazott: a macska fel van mászva a fára, a farka le van lógva.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nightshadow
veterán
Budaörsön az Electroworld helyén nyílik egy Euronics Mega áruház augusztus 10-én 5:45-kor. 10-50% kedvezménnyel lehet vásárolni az aukciós újságban szereplő tévéket. Két plazmatévé van az újságban:
Samsung PS43D450 100k [link]
LG 50PT250 150k -
BBéci
legenda
Most nem fogom a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének állásfoglalását mellékelni, amit vitás esetekben kérni szoktunk, feleslegesen "szenvedsz" ezen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
addikt
Megjött a futár az ÚJ P50G30 -al Szerencsére ez sem zizeg vagy cicereg vagy zúg. Ennek már működik mindkét ventilátora de aki attól fél hogy hangos lenne azoknak mondom hogy semmi hangjuk nincs ettől nem kell félni. Egyébként most hogy kibontottam ezt van egy olyan sanda gyanúm, hogy az előző amit kaptam nem volt új vagyis már egyszer újracsomagolták mert ennél az utolsó szögig be volt zsugorfóliázva minden. Na lényeg a lényeg hogy ez már jó nem kapcsol ki 5 perc után és nincs semmi idegesítő hangja sem
Először is azt kell mondjam hogy szó szerint óriási élmény még ez előző 42" plazmához képest is. Nagyon jó rajta filmet nézni vagy játszani (GTA4 /TDU2) és thome box ról is szép képet ad. HDMI kábellal van rákötve és a kimeneti jel is 1080p -ra van állítva a duna HD vagy m2 HD remekül élvezhető rajta.
Összességében nagyon áldom érte az eszem hogy az 50" est vettem és nem a 42"-est pedig max 2 m ről nézem de inkább 1.7m.
Egyedül az zavar, hogy pcről hajtva windows ba ilyen lehetetlen felbontást kell beállítsak (1876x987) mert kilóg különben a széle. Ez nem értem miért van nvidia driver okozza vagy a tv n van elállítva valami. HDMI kábel al van összekötve és GTX580 as a vidkari.
Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- VoIP telefonálás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest