Hirdetés
Aktív témák
-
ZedX
csendes tag
válasz Kornel #40700 üzenetére
Valóban, asszem minden (nem a leggagyibb) Samsung TV-hez adnak egy 320 GB USB-s winyót jelenleg. Ez kiegészülve a MM-ban a héten futó használtcucc beszámítós akciókkal, elég jó vételt lehet kifogni.
A plazma csere melett egy 32" LCD gyere is folyamatban van nálunk, már majdnem elcsábultam egy Samsung UE32D500P irányában, amíg meg nem néztem sötét képeknél mennyire tökröződik.
Konkrétan fali tükörnek is nyugodtan lehet használni kikapcsolt állapotban, ehhez képest a Pana G20-asom szinte matt, alig tükröződik. És akkor még az eladó kissrác meg akarta magyarázni de hogy milyen jó is az, mert hogy kontrasztkiemelő réteg, és akkor deszépakép.
Aha, csaképpen világos helységbe kell, ahol oldalról-szemből kapja a természetes fényt, szóval egy ilyen tükör az felejtős. -
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül az S30-as Pana milyen beállítások mellett adja a legvalóságosabb színeket?
Geeks-en adják meg mindig teszteknél, csak sajnos S30-ast nem próbáltak... -
ZedX
csendes tag
válasz szonti #40691 üzenetére
Nem tudom a hangot hogy akarod átvinni, én a notebook fejhallgató jacket dugtam rá a plazma RCA bemenetére, de nekem pl. több ilyen bemenet is van, és csak az egyiken szólalt meg végül. A menüben is át kellett állítani a hangot analógra, mert természetesen alapból digitálisra van állítva a HDMI interfészeknél.
Én erről szépen el is feledkeztem, aztán amikor a UPC-s emberkék hozták a HD mediaboxot, akkor csodálkoztak miért nincs hang. Eltartott nekik egy ideig mire rájöttek mi a bibi. -
ZedX
csendes tag
Pl. ha megnyitod az Áruházaknál a PólusC-t:
http://www.mediamarkt.hu/mcs/special/promotion,19801,index_budapest_polus.html?navigationId=mystore&navigationId=mystore
, akkor bal oldalt találod az aktuális reklámújságot (Media Flyer).
A nyitólapon az akció részletei. -
-
Integra
titán
válasz erdoke #40709 üzenetére
akkor azok talán még a régi kockák. amúgy a régiek szerintem jobbak, pont azért mert a közép és a magas egyben van, az újaknál már csak a magas van a kockában, a mély-közép meg a ládában. eduval sokat hallgattuk oda-vissza őket, övé volt a blahánál a bose bolt, most nemtom mi van vele, mert a boltot bezárta. elég fasza ingatlan az amúgy, jó nagy, főleg lent, hátul.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
psg5
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz eaglesas #40679 üzenetére
A fekete szint csak akkor jó, ha világos és sötét tartalom egyaránt van a képernyőn (SD műsornál). Ha teljesen sötét a képernyő - pl. éjszakai kép - akkor a fekete-szint nem jó, inkább szürkés.
Kimondottan csak SD-jelforrásnál van ez? Mert akkor még nem lenne vészes, ha csak az A/D-konverter gagyi benne (legalábbis számomra).
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz janos666 #40694 üzenetére
Az MLL (minimum light level ~ fekete) is változhat az APL (average picture level - a teljes kép átlagos fényerőssége) függvényében.
Milyen alapon? Kicsit furcsa nekem ez a magyarázat. Negyedmillióért megmagyarázni a szart? Csak nem azt akarjátok ezzel mondani, hogy ha veszek egy plazmát, a fekete nem lesz rajta fekete, sőt még ingadozni is fog a feketeszint, a pillanatnyi képtartalom függvényében?
Nekem például fényerőben nincs nagy igényem, nem is bírja a szemem az erős fényt (itt nem a napfényről van szó, azzal semmi gondom, hanem csak TV, monitor, fénycsövek vonatkozásában). Tehát jelenleg a nagyképernyős CRT-n beállítok egy fényerőt, egészen addig minimumra csökkentve, hogy a fekete minél feketébb legyen, de a szürke képrészletek már kiemelkedjenek. Kontrasztot pedig ehhez képest, amennyit még elbír a szemem.
Ezután a fekete-szint marad stabilan, soha nem változik. Baromi rosszul esne, ha az új plazmán ingadozna a fekete, illetve nem tudnám a fentiek szerint beállítani. LCD-kacatot ezért sem akarok venni, mert utálom, ha bevilágít.
Most akkor plazmában sem lehet bízni ilyen szempontból? Én egyébként csak este, illetve sötétben nézek tévét.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Egyébként plazmánál miért szoktak megadni dinamikus kontrasztot, amikor ez a paraméter elvileg LCD-nél a modulált háttérvilágítás fogalmával együtt jött be a köztudatba?
Azt gondolhatnánk, hogy plazmánál éppen ezért értelmezhetetlen a dinamikus kontraszt. Vagy mégis?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Kernel #40714 üzenetére
Sajnos teljesen tökéletes technológia nincs.
A feketeszint ingadozását azért nem úgy kell elképzelni, mint valami baromi látványos és zavaró dolgot. A G20-nál ez például annyiban merül ki, hogy ha nagyobb részben sötét a képernyő, akkor az tényleg fekete is, de ha egy kb. tenyérnyi felület világos képelem is kerül a fekete képtartalomba, akkor egy picit megemeli az MLL-t, amit leginkább csak a szélesvásznú film fekete sávjain fogsz észlelni. Ha már az említett tenyérnyi világos felületnél valamivel több vagy kevesebb van jelen a panelen, akkor már például nem is jelentkezik a probléma. Az idei modelleknél ezt elvileg javították, de ott meg cserébe a világos jeleneteknél is észlelhetően ingadozik a fényerő. Ugyanez figyelhető meg a Samsung-oknál is egyébként.
Ettől függetlenül ezek igen ritkán jelentkező jelenségek (csomó filmnél elő sem jön ilyen szituáció, de ahol igen, ott sem túl gyakori), ezzel szerintem bőven együtt lehet élni, míg az LCD számos hibájával sokkal kevésbé.
Nyugodtan bízhatsz tehát a plazmatechnológiában, hidd el, LCD-ről áttérve fülig fog érni a szád minden alkalommal, mikor használod.
Get Moded!
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Erről a készülékről érdeklődnék:
Samsung PS 43 D490 3D plazma. Mégpediglen a 3D-s része érdekelne, hogy mennyire élvezhető? Vannak tapasztalatok, vagy információk? 150000 Ft lenne, ezért csinálnak használható 3D-t?
Köszönöm előre is a válaszaitokat!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
janos666
nagyúr
válasz Kernel #40714 üzenetére
A CRT-ken is tud ám ingadozni a fekete.
Én D550-en nem igazán figyeltem még meg, hogy konkrétan az MLL változna, a sötétszürkék eloszlásának változása látványosabb (nyilván az egész gamma görbét el kell torzítania, ha vissza akarja venni a fényerőt, egyébként durva banding lenne a fényerő limitálás eredménye...), de az is csak ritkán szembeötlő (ha pl. játék közben egy párbeszéd alatt ide-oda váltogat a kamera egy világosabb és sötétebb kép közt ahelyett, hogy körbefordulna...)
Egyébként műszeres mérések szerint elég sokat tud mászkálni az új Samsung-ok feketéje:
24 Hz (CS off) and 60 Hz measures 0,034-0,051Cd/m2 depending on APL
24 Hz (CS on) and 50 Hz measures 0,051-0,065 Cd/m2 depending on APLEzt egy német gyerek mérte ki egy Klein K-10-el (drága és precíz cucc) európai 51"-os modellen.
A 2011-es Panasonic-ok feketéje elég sokáig konstans, ellenben ott most a világos árnyalatok szabadultak el jobban.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Sickboy25 #40717 üzenetére
Már többször említettük, hogy a HD-Ready készülékeknek nem erősségük a 3D, alapvetően már azért sem, mert kevésbé minőségi panelt kapnak, ami a 3D-megjelenítésénél problémás, másrészt a felbontásuk miatt sem. Amire 2D képnél tökéletesen elegendőek, a 3D-nél kevesek. Ha ezirányú igényeid vannak, akkor a Samsung D550-nél olcsóbb plazmát nem érdemes megvenni.
De keress fel egy boltot, nézd meg, ha tetszik, akkor vedd meg! De arra számíts, hogy 3D-ben esetleg közel sem azt fogod kapni, amire egyébként számítanál. A 2D már más tészta, bár abból meg szerintem az egyébként olcsóbb Pana C3-mmal jobban jársz, általános képminőségben többet nyújt, persze 3D-t azt nem tud.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
snefftamas
aktív tag
-
Sztu
csendes tag
Segítsetek légyszi , most kezdtem bele a Vt 20 beüzemelésébe és több dolgott nem tudok , nem találok. A tévé szép és gyönyörű képe van, de vettem egy 1Gb-os mobil hardot, amit fel is ismer ,a USB HDD eszköz beállítása menüben, de ott csak leformázni akarja és ugye csak a saját felvételeit tárolni. De én nem ezt akarom, hanem a hardon lévő filmeket lejátszatni vele, lehet nem tudja, vagy csak én bénázok még? Az SD kártyát simán beolvassa és szépen le is játsza ami rajta van A másik fontos kérdésem hogy csatlakoztattam a helyi wifimre , és azt írja a routernél és a tévé hálózat beállítása menüjében is , hogy csatlakozva van, de mikor a viera cast gombot megnyomom a távirányíton, azt írja ki hogy "A kiszolgálóhoz való csatlakozás megszakadt. (008) "újraindítottam már tévét, routert, de semmi
Galaxy Note II / Galaxy S3
-
erdoke
titán
válasz Integra #40710 üzenetére
Az biztos, hogy a közép a kockában van, mert a mélynyomóban nincs. A kockákat ketté lehet tekerni középen, hogy ne egy pontban ülve legyen csak jó. Többet tényleg nem tudok már mondani róluk. Illetve annyit, hogy egy Ohio-i outletben volt Bose márkabolt,m és ott hallgattam meg egy teszt előadást, utána indultam be, és vettem itthon a cuccot. Kb. 2001 tavaszán lehetett.
Btw, holnap már hozzák is a tévét, úgyhogy sürgiben vettem a Cora-ban 10e-ért fali konzolt. Nagyon univerzálisnak tűnik, úgyhogy meglepődnék, ha valamelyik furat együtteshez nem passzolnának a tévé hátulján lévő felfogatási pontok. Dönthető és 65 kg-ig terhelhető, a márkája pedig valami Vivanco, amit sose hallottam, úgyhogy nálam noname kategória.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Integra #40726 üzenetére
Nem Vogel's, a Vivanco másik cég, de hasonlóan teljesen jó.
Get Moded!
-
erdoke
titán
válasz Integra #40728 üzenetére
Egészen pontosan róla van szó. Remélem, nem lesz vele gond.
A legjobb aláírás a héten
-
Sztu
csendes tag
Oké értem , hogy lehet valami bezavar, bár a csatlakozás tesztelése menüpontban az utolsó pontig rendben van , meg amúgy is telefon , notebook, megy tökéletesen, ennek is menni kéne
A másik kérdésemre esetleg egy választ nagyon megköszönnék, mert azért vettem a hardot hogy rá töltsem a filmeket, és azt a tévére kötve nézhessem. Hogyan oldható meg ez? Médialejátszóm nincs, de gondolom az avikat lejátszaná amúgy , nem?[ Szerkesztve ]
Galaxy Note II / Galaxy S3
-
Jmedve
tag
Sziasztok!
A sok Panasonic tanács ellenére, ma bevásároltam egy LG 50PZ250 3D tévécskét. szerintem gyönyörű, tű-éles képe van, (a fekete is fajin) pedig csak kábeles DIGI TV előfizetésem van. És láss csodát, jönnek rajta, a HD minőségű csatornák is. Sajna a 3D-t még nem tudtam kipróbálni, mert ahol vettem ott nem tudtak szemüveget adni hozzá, de biz isten, holnap addig járom a várost, amíg nem kapok egyet. USB-ről is viszi eddig az összes, eddig a torrent-ről leszedett, ilyen-olyan MKV, AVI, DIVX, Stb., filmeket, igen jó minőséggel. A menüje jó, felhasználóbarát, és még tetszetős is.
Majd adok némi info-t a 3D minőségéről is. Remélem abban sem fogok csalódni!
Eddig nekem is minden cuccom SAMU volt (TV, igaz, csak egy 72" CRT, házimozi, blu-ray lejátszó) de nem hiszem hogy minden áron, márka-hűnek kell maradni. Bár, biztosan vannak ennél jobb TV-k is, ezen nem vitatkozom, de ennyiért ez tök fajin (persze ha a 3D-vel is meg leszek elégedve), higgyétek el.
Remélem tudtam segíteni azoknak akik unják már hogy ebben a topic-ban folyton csak a Panasonic, és vagy Samu TV-ket ajánlják (talán nem véletlenül, mert biztos jobbak is) csak hát az áraik kissé magasabbak.
Fáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"
-
priest87
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nem ide kellene, de végül is plazma téma. Van egy Panasonic plazmám amiből hiányzik 2 panel, hogy mi is azt nem sikerült kiderítenem. Szeretnék bele venni valahonnan . Ha rakok fel képet róla tudna nekem segíteni valaki hogy mi is kellene bele és azt honnan lehetne beszerezni? köszönöm előre is. Konkrétan egy Panasonic TH-42PV60EH tv.
-
zsomle98
csendes tag
vettunk nem reg egy42" panasonic plazmat es ket naponta egyszer hirtelen kikapcsol vissza kapcsoljuk es mukodik tovabb ez miert tortenik?
-
KTTech
veterán
válasz zsomle98 #40735 üzenetére
Sok mindentől lehet... az enyém pl. azért kapcsolt ki, mert szar volt az elektromos hálózat. Igaz az vissza is kapcsolt, szóval inkább csak resetelt... mióta új lakásba költöztem jó (előtte volt egy főpanel és egy tápegység csere benne, sok telefon a Panasonic fejeseivel stb...)
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
BBéci
legenda
Nálam ugyanezt művelte a VT20, nem szerette a TP-Link routert, viszont Linksyssel hibátlanul együttműködött.
Merevlemezről szinte semmit nem képes lejátszani, ne kínlódj vele, vegyél egy médialejátszót!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Integra
titán
válasz erdoke #40738 üzenetére
na majd kíváncsi vagyok, mert nekem a teljes keretet kellatt felszerelnem a tévére és egy függőleges központi szerelvényt fúrtunk csa fel a falra, és abba rögzítettük keretestül a tv-t. kicsit macerás volt.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Farkas82
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy p42 c3-ast, A leendő nézési távolságra (2,5-3 méter) fölöslegesnek érzem a full HD-t, csak egy fenntartásom van a felbontásával. 1024X768 az 5:4 képarányt jelent, míg a tv ugye 16:9-es, ha számítógépre kötöm, lehet rá olyan felbontást küldeni, hogy ne legyen torz a kép? A tesztekben azt írják hogy a TV fogadja a Full HD felbontást ( ez azt jelenti hogy az a catalyst controll center fel fogja ajánlani az 1920X1080-at?) csak lekonvertálja. Kíváncsi vagyok van-e ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Áh sajna tolódik a szülők TV vásárlása.
Egyébként S20-hoz van új firmware?
Anno a Samsung kb. havonta dobott ki egyet, míg a Panasonic nem kapkodja el.
Igaz nincs is semmi panaszom!Hibátlan a TV.
-
Ijk
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest