Hirdetés
Aktív témák
-
bsanya
aktív tag
válasz julius75 #37450 üzenetére
Amennyiben a kipróbálás előtt a Samu állt közelebb hozzád a vékonyság, lejátszó, káva, stb. miatt, akkor rosszul fogalmaztad meg, mert a hendikepp hátrányt jelent (a Pana részéről, mert ezek nem voltak benne)....
Én úgy értelmeztem az általad írottakat, hogy úgy mentél el kipróbálni, hogy a Samu állt közelebb a szívedhez, de próba után ez változott és a Panasonic-ot rendelted meg
Xiaomi Mi 11i
-
janos666
nagyúr
válasz julius75 #37447 üzenetére
Így már érthetőbb, az első hsz számomra kicsit félrevezető volt.
A 3D minőségéhez mondjuk nem tudok hozzászólni, azt egyiken sem próbáltam még. (De ugye kb. elég a 10 ujjam megszámolni az összes valódi 3D filmet, főleg amit érdemes megnézni...)
----
Csak próbálom kideríteni, hogy a nyilvánvalón (nem ég-és föld, de azért láthatóan mélyebb feketeszint - bár nem tudom ez neonfény áradatban is látszik-e) mi az, amitől sokan ilyen egyértelműen jobbnak látják a Panasonic-ot.
Én itthon vak sötét szobában is mellé tudtam tenni egy üveghangra kalibrált fél-profi H-IPS paneles LCD monitort. (Állóképben kontraszton kívül nincs jellegzetes lemaradása egy IPS panelnek. És valószínűtlen, hogy a két meredeken eltérő technológiájú kijelző egyforma defekteket mutatna, szóval így láthatóak lesznek mindkettő hibái...)
És az én megítélésem szerint nagyon korrekt színeket ad a D550 is (a D8000 pedig csak jobb lehet-> bér én külön örülök, hogy nincs anti-glare filter, IPS-en is utáltam a "piszkos" kinézetét a képnek, amit ez okozott...).
Méricskélgettem is már rajta egy kicsit spectrophotometer-el, és a dE2000 számok is igazolták ezt (csak a feketéhez közel voltak kilengések, de ott a szenzor is kezd bénulni, és az emberi szem is kevésbé érzékeny a huye/saturation jellemzőkre, a feketéhez közel inkább csak fényerőt különböztetsz meg, nem színeket...).Persze én kikapcsoltam az összes kép"javító" sz@rt, amiből van dögivel, ráadásul alapból bekapcsolva. Szóval még erre tudok gondolni, hogy aki nem kicsit, hanem egyértelműen jobbnak érzi a Panasonic plazmák képét, az úgy veti őket össze, hogy hülyén van beállítva a Samsung. Mert az tény, hogy sokkal korrektebbek a Panasonic gyári alapbeállításai. (Kb. csak át kell bökni THX-be, Samun meg átnyálazni az egész OSD-t...) -> Mondjuk ez is egy valós erény...
És persze lehet jobb, csak nem úgy, hogy rápislantasz és kijelented, hogy "ez a jobb!", csak gondolkozol, őrlődsz és nagy nehezen sok nézelődés után odaállsz az egyik mellé hezitálva...Vagy még olyan lehet, hogy kolorimetriailag hasonló a deviancia, de a Panasonic épp olyan irányba görbül, ami szubjektíven szebb a legtöbb embernek, a Samsung pedig épp a másikba. (Ilyen lehet akár az is példaképp, ha elvesznek a feketéhez közeli szürkék, és ettől kevésbé tűnik zajosnak az egyébként gyárilag zajos forrás, na de korrektül nézve ez nyilván nem feature, hanem bug, és erősen függ a beállításoktól is...)
Ja, meg ott van még a HDMI black level, ami megtévesztő Samsungnál, mert a Normal a Full és a Low a Limited range RGB. Ha Low-ra rakod és Full RGB-vel eteted, akkor beolvadnak a feketék. (De ugye még a Sarpness-ből sem az alapérték az igazi...)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
snefftamas
aktív tag
válasz julius75 #37449 üzenetére
Persze elfogadom az álláspontod csak azt fogadom kétkedve, hogy nem lehet őket egy lapon említeni. Sok teszt nagyon jókat írt a C7000 tavaly ebből kifolyólag a D8000 remélhetőleg még jobb lett. Szóval ha V sorozatról lenne szó mint írtam az már hihetőbb lenne a különbség. De persze mindenki máshogy ítél illetve egy ilyen tv hd-ra termett végső soron, mondjuk nekem otthon a c7000 szépen teljesít analóg upc kábel adókkal is legalábbis nekem elég azokhoz a műsorokhoz, a kedvenc DVD filmjeimet pedig meg szoktam találni mkv-ban így azokat nézem.
Remélem elégedett leszel a TV-del, én személy szerint ha panát vennék az VT lenne az alatt nem hiszem, nem azért mert a többiek nem jók csak az én szemem extra érzékeny és láttam a G30-on is dolgokat amiket nem szerettem volna míg a csúcs C,D, VT már nem illetve kevésbé.
Próbáltam egy VT20-at is 3D-ben ha minden igaz egy 3D kamerával volt összekötve és elég meggyőző volt a vibrálástól eltekintve persze. Tény, hogy a pana jobb 3D-ben mint a Samu.
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
Dorian
félisten
válasz janos666 #37453 üzenetére
"Samsungnál a Normal a Full és a Low a Limited range RGB"
Ez komoly? Én meg mit szenvedtem a kontraszt-fényerő-cellafénnyel, hogy minél több shadow detail-em legyen... Este kipróbálom...
Ha a médialejátszó nem tudjuk, hogy milyen színteret ad, de az erősítőn lehet választani, akkor Samsung tévéhez melyiket érdemes?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
janos666
nagyúr
válasz Dorian #37455 üzenetére
Nem tudom, én feltételezném, hogy Full Range RGB-t, esetleg Limited Range YCC-t küld ki, mert ezek a szabványos formátumok, viszont a gyakorlatban létezik Limited RGB is (és fizikailag lehetséges a Full YCC is...)
Derítsd ki úgy hogy kihagyod a köztes eszközöket...TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
D.Dani
tag
Kedves plazmások, elsősorban panások!
Gondolokodom egy új tv vásárlásán, a kiszemelt jelenleg a Pana TX-P42G30E.
Elbizonytalanodtam, miért érdemes ha érdemes új modellt venni, ha jóval olcsóbb egy régebbi, pl. a TX-P42UX30E vagy S30E verziók.
Megéri az árkülönbözetet az újabb modellek kisebb fogyasztása?
Van jelentős különbség képminőségben, fényerőben, beégési hajlandóságban a legújabb modellek javára?Érdemes esetleg várnom őszig árcsökkenésre?
köszönet minden észrevételért.
-
-
D.Dani
tag
Tényleg, köszi!
Itt találtam egy összehasonlítót a 30-asokra (engem csak a 2D-s érdekel):
http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/comparison_plasma.html
Ha jól látum, a G-sben jobb panel van az S és U-hoz képest és mindhárom fullHD-s
Akkor a 20-asok a tavalyiak, azok felejtősek, mert többet fogyasztanak, kisebb fényérő, régebbi technológia, stb.?
-
snefftamas
aktív tag
válasz D.Dani #37464 üzenetére
Elég változó, hogy melyik évjárat modelljei jobbak sokszor előfordul hogy egy régebbi modell jobban teljesít mint az új. És igazából vagy már nem nagyon van hova fejlődni plazma technológiába vagy tudatosan nem építik be vagy túl drága lenne de nagy előreugrások már nincsenek évről évre.
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
D.Dani
tag
válasz zippofcy #37465 üzenetére
Bölcs vagy, én is hasonlóan látom. De amíg OLED tv-nk lesz, addig is szeretnék nézni valamit.
Kell legyen optimális választás, legalábbis számomra optimális.
Nem vagyok sem vájtfülű sem vájtszemű, csak nem tudom, hogy megér-e (nekem) pár plusz tízezer forintot egy idei modell, amire most az árban 5év gari is lenne, szemben egy 1-2 évvel ezelőttivel.
Nem látok fogyasztási adatokat a korábbi modellekról, csak az ideiekről. Sőt a specifikációkat sem tudom összehasonlítani, csak az ideieket látom....
-
BBéci
legenda
válasz D.Dani #37467 üzenetére
A plusz 3 év garancia már önmagában megéri az árkülönbözetet, de minden egyéb tekintetben jobbak az idei modellek.
Nem neten, keresztül, specifikációkat böngészve kellene tévét választani!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
D.Dani
tag
Egyetértek, hogy élőben kell megnézni.
De egy nagy áruházban neonfényben van vagy 100-féle tv kiállítva, nem mindenhol van mindegyik modell, amelyik engem érdekel, nem olyan körülmények vannak, amilyenek itthon lesznek. A fogyasztási adatok elvétve vannak kiírva.
Csak egy szaküzletben történő nézelődésnek / próbálgatásnak látom értelmét, ahol be lehet sötétíteni vagy éppen világosítani, rá lehet kötni sokféle jelforrást (analóg kábeltv, műholdas, földi/kábeles digitális, hd lejátszók, usd, hdd, stb.) és nem csak valami betelefonálós adás látható.Neten előre tudok tájékozódni,leszűkíteni a szóbajöhető típusokat, nálam konkrétan:
- min. 40-42"
- max.ár xxx Ft (neten kapásból rengeteg üzlet ára látszik, a komolyabbaknál a naprakész, valós ár és több tízezret lehet spórolni.)
- nem fontos a 3D
- plazmák esetén nálam kiesnek a jóval nagyob modellek a nagyobb fogyasztás (kb. 150-200W helyett 300-400-500W) és jóval magasabb ár miatt (nem kastélyban lakom, nem kell extra nagy)
- olvastam, hogy vizsgálatok szerint az lcd / led jobban fáraszthatja a szemet, mint a plazma (ezt például üzletben még nem hallottam / láttam kiírva)
- lcd (tft) monitort használok munkára és jelenleg ezen nézek tv-t is, nyilván ez nem egy csúcsmodell, de látatlanban is elhiszem, hogy jobb a plazma gyors jelenetek, mozgások megjelenítésében és azt is, hogy az új, komolyabb ledes tv-k is elég jók már ilyen téren, de ezt például hogyan tesztelnétek?üdv.
-
BaLee
addikt
-
BaliTHC
tag
Sziasztok!
Hozzáértők tanácsát kérném:
Jelenség: ha fekete alapon fehér betűk jelennek meg egy filmben, a fekete háttér kivilágosodik egy kicsit, ha a fehér betűk eltűnnek, a fekete újra fekete lesz. Ez zavaró pl. filmek végén a stáblistánál, de a feliratos filmeknél is, ahol jön-megy a felirat sötét jelenetekben.
Kérdés: hogyan tudom a rendszert rávenni, hogy ez ne történjen meg, a fekete mindig fekete maradjon. Ez TV beállítás, vagy valami szabályozza szoftveresen a PC oldalon?
A rendszer:
TV: Panasonic TX-P50X10Y
Kábel: HDMI
Videoforrás: PC, Win7, K-Lite codec pack, Media Player Classic
Videokártya: Sapphire ATI Radeon HD 4830 512M PCI-E
Általában este, sötétben nézek filmeket - értékelném, ha nem változna a fekete intenzitása.Kösz minden válaszadónak!
BaliIn the ghetto - washing non colour fast synthetics at 60 degrees - could cost you your life! (Ali G)
-
BaLee
addikt
válasz snefftamas #37475 üzenetére
Feliratok nem szoktak floating blacket okozni, mint ahogy a youtube-os floating black video teszt sem hozza elő.
-
julius75
aktív tag
válasz janos666 #37453 üzenetére
"Vagy még olyan lehet, hogy kolorimetriailag hasonló a deviancia, de a Panasonic épp olyan irányba görbül,ami szubjektíven szebb a legtöbb embernek,a Samsung pedig épp a másikba."
Na ezt én egy kicsit leegyszerűsítettem: odaálltam eléjük, és az alapján amit láttam, eldöntöttem, melyiket akarom..... -
BaliTHC
tag
válasz Majstor #37473 üzenetére
A módszer működik: nem árt lekapcsolni a dynamic contrastot a Catalyst Control Center-ben:
Start->Video->Video Quality->Other Video Settings->Enable Dynamic Contrast checkboxKösz!
[ Szerkesztve ]
In the ghetto - washing non colour fast synthetics at 60 degrees - could cost you your life! (Ali G)
-
janos666
nagyúr
válasz BaliTHC #37482 üzenetére
Úgy egész konkrétan semmit sem árt kikapcsolni a CCC Video fülén, a deinterlace-t kivéve. Sőt... ajánlatos mindent kinyomni.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
törölt tag
A Panasonic 42G30 a Panashopnál 239. ,vagy 30-al olcsóbb mint a G20 tavaly ilyenkor vagy olyan áron van mint kb karácsony előtt.
-
domika
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak olvastam a fórumot, de most a segítségeteket kérném, mert tv vásárlás előtt állok.
Az elmúlt időszakban eléggé belemerültem a témába és úgy döntöttem az LCD-ket teljesen elvetem és mindenképpen plazma (lehetőleg Pana) lesz a befutó. Csak az a kérdés melyik?A felhasználási paraméterek jelenleg: kb 2,5-3m nézési távolság, pillanatnyilag sok DVD-s film, divx és heti 3-5 alkalommal 1-1,5 óra tv nézés. Ez utóbbinál inkább csak a MindigTV-s csatornák játszanak, mivel kábel nincs. Ja, és pénzben 180-200e lenne rá a keret.
Először 42C3-ban gondolkodtam, aztán felkerült a listára a 42S30, mint FullHD-s modell fejlett médialejátszóval. A távolság miatt nem tudom, hogy megéri-e a FullHD a többletet? Mondjuk az is igaz, hogy minimum 6 évre terveznék a készülékkel és könnyen előfordulhat, hogy 1-2 éven belül költözünk, utána pedig ez a paraméter meg is változhat.
Viszont másik két nagy dilemmám is van:
1. tegnap voltam a pécsi MM-ban élőben is megnézni a tv-ket és láttam (igaz HDReady-s) 50C3-at élőben, ami a mérete miatt elég vonzónak tűnt. De ahogy otthon méregettem, lehet hogy nem is fér el a szobában...
2. újra van 5 éves akció, és +40e Ft-ért vehetnék egy 42G30-at is, +3 év garival, a minőségi ugrásról nem is beszélve az előzőleg felsorolt modellekhez képest.Mi a véleményetek, melyik érné meg jobban? Esetleg tudnátok alternatívát mondani Samsung vagy LG fronton is?
Köszi előre is segítséget!
-
D.Dani
tag
válasz domika #37486 üzenetére
Én is ebben a cipőben járok most.
Panából a TX-P42G30E-t szemeltem ki, ez most akciós és 5év garival adják illetve még az S30-is lehet befutó.
De mivel falra szerelném, minnél vékonyabb megoldás kell, ezért filózok még a Sharp legújabb LED-es tévéin is.
Illetve lehet hogy jobb lenne nagyobbat venni, mint 42-est, talán 46-50-est, csak hát ugye azok jóval drágábbak, legalábbis az új modellek.
Egyébként nézegettem árakat és mintha németországban jelentősen olcsóbbak lennének, de lehet tévedek, és ugye az euro árfolyam is tud kavarni.
üdv
DD. -
gazfickooo
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék.Rendeltem egy ilyen tv-t Panasonic TX-P42G30E. amit hamarosan megkapok.Ebben van dvb-c tuner.Azt szeretném kérdezni,ha van itt olyan egyén aki digikábel előfizető,hogy,jelenleg analóg DIGI+ csomagban vagyok,mi kell majd ahhoz hogy a digitális adásokat élvezni tudjam az új tévén?Át kell váltanom digitális csomagra+bérelni a hd boxot?,vagy nem kell csinálnom semmit,csak simán az antenna dugót bedugom a tv-be és mivel abban van dvb-c tuner így egyszerre élvezhetem a digitális adás nyújtotta magasabb minőséget?
Köszi!Gateway P-7805u FX/ Note3
-
Patice
nagyúr
válasz gazfickooo #37490 üzenetére
Csomagot kell váltanod és nem kell hozzá HD-box, set-top-box meg ilyesmik.
Ha megvan a digitális csomag, akkor szimplán bedugod a kábelt a TV-be, behangolod a csatornákat és kész.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
formax
tag
A P50C3 méretei: 1212x782x324 mm (állvánnyal), 1212x747x93 mm (állvány nélkül). P50C3 Operating Intructions
formax
-
domika
csendes tag
válasz formax #37492 üzenetére
Igen, én is ez alapján mértem le tegnap. Nagyon passzentosnak tűnt már a mérőszalag alapján is. Persze biztosat csak akkor tudnék mondani, ha élőben is ki lehetne próbálni, de erre, valljuk be, kicsi az esély.
Azt meg nem szeretném, hogy megveszem az 50"-eset és nem fér el... -
gelay
csendes tag
Szia
Nekem egy LG 50PK550-em van. Sokat filóztam, hogy mit vegyek lg vs. samu vs. pana..., ami biztos volt az a méret min. 46-50 col.
A Méret!! Ár/teljesítmény tekintetében szerintem ez volt a legjobb választás.
A média lejátszója elvileg minden fontosabb formátumot támogat, bár én egy Asus oplay HD2-t használok...
Mióta megvan a TV azóta nincs Sd anyag a lejátszómon..
Lakótelepen, nappaliban nézem kb. 2,5 méterről egy onkyo hangcuccal megtámogatva, hát mit ne mondjak zseniális! Kicsit mozis feeling...(most már tudnám értékelni a 3D támogatást) és hab a tortán, hogy beépített bluetooth modulja van, így éjszaka kábel nélküli fülessel lehet vigéckedni...vagy telefonról képeket zenéket küldeni, bár ezt már felváltotta a DLNA...Ennyi...
-
formax
tag
Egy kis érdekesség: 3D közvetítés a Roland Garros-ról
formax
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest