Hirdetés
Aktív témák
-
adamsz82
tag
Helyesbítek.. hálózati kábel = tápkábel, utp, optika stb.. de a szleng hétköznapi használatban a hálózati kábel a számítógépes - internet hálózatot takarja legalábbis manapság.. nyílván 20 évvel ezelőtt a hálózat kizárólagos alapon a 220as hálózatot takarta..nomeg a víz és gáz hálózatot
Ugyanakkor a PanaG20 manuáljában ismétlem UTP hálózati kábel van írva!! nem 220as..lol.. kb bele sem lehetne tekerni..
No mind1 -
gprspeter
senior tag
-
gprspeter
senior tag
válasz snefftamas #36503 üzenetére
Valószínűleg:
50Hz = 2x50Hz (100Hz)
60Hz = 60Hz -
janos666
nagyúr
válasz adamsz82 #36498 üzenetére
Hát, a füzet még egy képen is mutatja a 220V-os tápkábelt.
Három volt a zacsiban: két fekete és egy szürke. Én a képnek megfelelően ráerőltettem a szürkét és a feketét a tápkáblre. A harmadik talán a koax-ra való.@ GeneraL_XTX
Na, ha te ezen a plazmán is foszforrlagtól szédülsz, akkor tényleg ne is kísérletezz velük többet.
A G20-as panához képest ez semmi, amit az EIZO teszt alatt produkált. Azon láttam szinte egy egész téglalapnyi szellemképet (mondjuk ez nekem csak a teszten tűnt fel, egyébként nem zavart), ezen csak egy minimális (pár pixelnyi) kis sáv követi, és azt is csak akkor látni igazán, ha követed a szemeddel a mozgást. Simán ráver az overdrive-os 5ms g2g H-IPS-re.És igaz, hogy nem szájtátós a feketeszint, de mellétéve a ~800:1-es IPS-t, már igen látványos a különség. (És nem babráltam még semmi picture settings-t, csak standard és minden alap.)
Ja, és nincs egy sub-pixel hiba se (ezen azért paráztam kicsit).
Érdekes, hogy nem talált új firmware-t, a 4 számjegyes D tulajok már túlestek egy bugos frissítésen is.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Gabor970
addikt
válasz adamsz82 #36498 üzenetére
samsunghoz amit adnak az a tápkábelre való. Én is felraktam elejére-végére. Mondjuk kicseréltem a gyárit, mivel a falon van a készülék, becsatornáztam mögötte tapétázás elött, így már nem is ért volna ki alul a falból a gyári tápkábel. Tulképp valóban vicc a hossza, nekem is 3m kell.
Amúgy nem gond, ha hosszabbítóba megy, attól még ellátja a funkcióját. A hosszabbító további vezetékkel az utcai oszlopra van kötve, az meg a városi elosztóba, trafóba stb, mégsem akarunk paksnál ilyent rakni a kijövő kábel tövére[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz baliska #36499 üzenetére
Médialejátszóra szavazok.
Viszont ennyi pénzért 5.1 analóg kimenetre ne számíts. Ha mégis létezne, annak a minőségével lennének gondok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A hétvégén hosszasan vizsgálgattam a VT30-at, egyelőre semmibe nem tudtam belekötni, szinte tökéletes.
Még bőven bejáratós, de semmi bajom a színeivel, ghostnak nyoma sincs (Csillag születik, RTL logó sem hagyott nyomot), 3D-ben besza... behu...!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zippofcy
senior tag
válasz snoopy #36517 üzenetére
Tudtommal milla alatt csak DLPs 3Ds projektorok vannak, azoknak meg csapnivaló a kontrasztarányuk, nem is beszélve arról hogy csak 720p-sek (ami sokak szerint már 50 colra se elég, akkor 300ra ? ), és aki (mint én is) érzékeny a tárcsa "szivárványeffektjére" ami 3D alatt még fokozottabban jelentkezik, azok számára egyenesen nézhetetlenek.
500-600 ezerért már vannak jó (100 ezres dinamikus kontrasztú) 3 LCDs full HDs projektorok, de azokhoz egy jó motoros vászon még legalább 150-200 ezer (határ a csillagos ég).
Meg helyigényük se annyi mint egy 50 colos TVnek, nézési távolság, elhelyezési távolság, stb.
Szvsz a projektor nem a plazma ellenfele, más ligában játszanak. De persze van akinek csak a méret számít, haverom pl. a sorozatokat is fél millás epsonon nézi.Szerintem projektor annak való aki egy egész, nagy szobát be tud rendezni neki. Olyannak nem gáz az 1 millás költség se, plusz fél milla a hangcuccra.
Többieknek rongyrázás. De ez a magánvéleményem, amivel tutira egyedül lehetek a 3 millás autókat 20 éves futamidejű hitelre vásárlók országában[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz snoopy #36517 üzenetére
Viszont a tavalyi trend alapján jövő év elejére szépen lemegy 400 eFt környékére és annyiért viszont erősen best buy lesz az 50VT30. Nem beszélve a Németországi árakról, ahol 300-350 eFt között lehet most megkapni a tavalyi 50VT20-at. Ezért nem szabad TV-t venni a megjelenéskor, ugyanis hatalmasat buksz rajta.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz zippofcy #36521 üzenetére
Pedig elhiheted, már volt szó róla, hogy 400 eFt alatt elérhető volt az elmúlt 2 hónapban is egyes helyeken az 50VT20. Más kérdés, hogy Te nem tudtál róla.
Amúgy az általad linkelt árnál jelenleg is olcsóbb pl. az Interhifi-nél is, ami a Pixmániával szemben teljesíti is a rendelést, de még az E-Digital-nál is megkapod 489 eFt-ért, pedig ők már igen drágának számítanak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos7
csendes tag
A Samsung PS50C7000 tévémhez előfizetett digitális és HD csatornák kártyás vételénél "kódolt jel" felirat jelenik meg az automatikus keresés megtörténte után minden csatornánál az ingyenesek kivételével. A szolgáltatóm szerint biztosan én nem állítok be valamit, amit be kellene, mert ők a központjukban ráadták a jelet és működnie kellene mindennek. Sajnos, csak ennyit tudtak segíteni. Előre is nagyon szépen megköszönöm mindenkinek, aki segíteni tudna, hogy mitévő legyek. Még egyszer köszönöm, ha valaki hasznos tanácsot tudna adni.
-
metron
tag
válasz janos666 #36510 üzenetére
"A G20-as panához képest ez semmi, amit az EIZO teszt alatt produkált. Azon láttam szinte egy egész téglalapnyi szellemképet (mondjuk ez nekem csak a teszten tűnt fel,"
TEnyleg eltero az emberek szeme. En is direkt teszteltem a foszforlaget ezekkel a mozgo teglalapokkal a GW20-on, de maximum 1-2 sor zoldulest lattam -
metron
tag
válasz janos666 #36512 üzenetére
Ezeket a ferritgyuruket, ferritmagokat nagyjabol mindegy ki hova teszi Olyan hatasa lesz mintha egy vasmagos tekercset beraknal sorba. (Legalabbis igy okoskodtam ki magamnak A nagyfrekis zavarasokat fogja levagni. Ha a betap kabelre tetetik akkor valoszinuleg vmi kapcsolouzemi tap zavart akarnak vele orvosolni, just in case, de nem a bejovo jelre szerintem, hanem amit a tap kifele termelne, mint egy antenna a tapkabelen. Azaz ha rateszed, akkor a kabelre nem ul ra a TV-bol vmi nagyfrekis zavar es nem "sugarozza" ki az erre esetleg erzekenyebb, kozel levo LAN, esetleg HDMI kabelre, netalan koaxra..
Ha a LAN kabelre tetetik, akkor ezeket a nagyfrekis zavarokat ott vagja a "bejovo" pontnal.
Szvsz ez amolyan just in case megoldas szerintem.
Ugy tunik a Samu a kabelre teteti, a Pana meg a LAN-ra. En alapbol nem foglalkoznek ezzel, en sem tettem ra a LAN kabelre a PAnanal, de szvsz fontos, hogy a tapkabel ne legyen osszekotegelve a tobbi madzaggal. Ha ossze van, akkor lehet van ertelme -
DM-Fan
nagyúr
válasz metron #36529 üzenetére
"TEnyleg eltero az emberek szeme. En is direkt teszteltem a foszforlaget ezekkel a mozgo teglalapokkal a GW20-on, de maximum 1-2 sor zoldulest lattam"
Szerintem nem csak az emberek szeme eltérő, de még típuson belül az egyes példányok is. Magam is teszteltem gradiensekkel, az Eizo teszttel is és nemcsak hogy nem tapasztaltam égbekiáltó foszforlagot, de az említett ditherelési, zajosodási problémákat sem tapasztaltam a G20-on. Minimálist persze mindenből, de azt ugyanúgy láttam a Samsung C6500-on is, meg a C530-on is és nagy összegben mernék fogadni, hogy látnám a D550-en is.
A ferritgyűrűről: emlékeim szerint a Pana tápkábelen gyárilag van mindkét végénél és a használati utasítás a mellékelt két gyűrűt az UTP-kábelre javasolja rakni. A Popcorn-omba most épp egy 20 méteres CAT5-ös kábel fut bele, mindenféle ferritgyűrű nélkül. Eddig semmilyen adatátviteli problémám nem volt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
zippofcy
senior tag
válasz metron #36530 üzenetére
Én az enyémet hozzávágtam a macskához mikor felugrott a függönyre. Azóta nem tudom hol van de kb. annyi értelmét látom mint azoknak az ingáknak amikkel az úri gellért az olajat keresi a sivatagba. Persze tudom, bennem van a hiba
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
Dorian
félisten
válasz DM-Fan #36531 üzenetére
Na ez nem fér a fejembe, hogy a Samsungnál miért nem bírták beépíteni a kábelbe, helyette a usernek kell szívnia vele. Szerintem még olcsóbb is lenne olyan kábelt legyártani, mint külön ilyen biszbaszokat.
Hozzáteszem, nálam semmi változást nem okozott, hogy feltettem őket, ahogy utánaolvastam, inkább annak a kiküszöbölésére való, hogy a szar táp okozta zavarok visszajussanak a hálózatba.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
metron
tag
válasz DM-Fan #36531 üzenetére
"de az említett ditherelési, zajosodási problémákat sem tapasztaltam a G20-on."
Nalam mitol lehet vajh` a durva dirherelesi zaj, ha a DVI settings a TV-n full-ra van allitva? HA normal, akkor eltunik es nagyon szep mely feketek vannak. Mac-rol hajtva a mini display port-hdmi kabelen keresztul. Nem birok rajonni, tegnap tekergettem, de normal settingsnel mintha eltunne nemi reszlet a sotetben, full-nal meg zajos."A Popcorn-omba most épp egy 20 méteres CAT5-ös kábel fut bele, mindenféle ferritgyűrű nélkül. Eddig semmilyen adatátviteli problémám nem volt."
Na ezert irtam, hogy ez amolyan, "csak arra az esetre" megoldas. Inkabb berakjak a dobozba, filleres dolog, ajanljak feltenni, csakhogy elkeruljenek vele nemi szerviz hibaszazalekot Kis esellyel szvsz, de elofordulhat, hogy meggajdul vmi atvitel es persze ez ugy szokott lenni, hogy idoszakos jellegu. Ha nem szakerto a user, ra nem jon mi lehet, a szerviz meg megussza a kimenetelt a ferritgyuruvelPl. ilyen hiba lehet amit tegnap tapasztaltam. Helyhiany miatt a NAS-om mellett kozvetlenul van a DVB-T antenna. Idonkent azt vettem eszre, hogy a kep eltunik, no signal, kockasodik a kep mint orult. Nemi megfigyeles utan rajottem, hogy a mac time machine-ja automatikusan radolgozik idonkent a NAS-ra es mikor ir a winchester a nagyfrekis elektromagneses jelek meghulyitettek az antenna erolkodojet, vagy egyszeruen raultetett vmi frekiben kozeli zavart az antennara! Arrebb huztam 30cm-et es megszunt a hiba. NA ha ugyanez vmi mas kabelre ul ra, akkor jol johet a ferritmag tekercs. BAr ez meg nem hangolt, szal 100as nem lesz. szvsz
-
baliska
csendes tag
köszönöm a válaszokat.Ha médialejátszó akkor 35.000-ből mi az amit érdemes választani?
Wdtv live esetleg asus oplay?nem igazán láttam még egyiket sem mire képesek,úgyhogy szakértő tanács jól jönne, holnap mennék vásárolni.Nektek mik a tapasztalataitok melyiket érdemes venni?a hangkimenet szempontjából lényegtelen milyen stereo erősítőre kötném.www.szakossound.eoldal.hu
-
zippofcy
senior tag
válasz metron #36534 üzenetére
"Nalam mitol lehet vajh` a durva dirherelesi zaj, ha a DVI settings a TV-n full-ra van allitva? " - te most TVt akarsz nézni vagy hibákat keresni?
Steve Jobs is megmondta: "Ne fogd úgy!" (én ezt a barátnőmnek mondtam anno de aztán megunta hogy helyette mindig a TVt/monitort bámulom és lelépett)
Ha látnád milyen randa kép van a TVmen ha egy 100Wos lámpával telibe világítom ... mégse zavar a dologNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
gprspeter
senior tag
-
gprspeter
senior tag
válasz gprspeter #36540 üzenetére
Vagy egy kicsit több:
Dune HD Lite 53D -
snoopy
aktív tag
600 nem 600, én nekem meg fog felelni szerintem a 230-ért vételezett c7000 is. szombaton hozzák. remélem semmi baja nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
janos666
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #36515 üzenetére
Akkor bocs, de a teljesség kedvéért hozzáteszem azt is, amit nem akartál hallani:
Próbaképp betoltam 15 percre a BFBC2-t (kb. akkor kezdtem a single kampányt mikor megjelent és még fut ), és az első pár percnyi "huhh, de jó, hogy az a kis motion blur is eltűnt" örvendezés után jött egy kocsikázós átvezető, és ha haladási irányra merőlegesen néztem oldalra, akkor a villanyoszlopok szélén volt némi foszforlaggal fűszerezett, közepesen izmos dithering-artifact (mint ha valami fraktalvihar morzsolná szét a karókat ).
Persze ez már viszonylag szélsőséges helyzet, és ha nem átvezető lett volna, akkor lekötötte volna némi figyelmem a lövöldözés, de ott volt...
Ezután azért megálltam kicsit rángatni az egeret, de csak a zajszintet sikerült vele növelni, a ditherelés illúziója még nem esett teljesen szét.
Aztán kipróbáltam a Game módot. Ez érezhetően gyorsabb, de szemre is rosszabb. Mondjuk én így szingliben nyugodtan eljátszok Movie módban is (régen félprofi Counter-Strike Source-os koromban tuti belevágtam volna a ferritbogyót a kijelzőbe, ha ennyit lagol, de szórakozásból játszani szerintem elég jó.)
Aztán találtam egy filmet, amivel nincs jóban a samsung ditherelési eljárása sem: az új Harry Potter sötét jelenetei (vagyis kb. az egész film ).
De van még mit állítgatni rajta, ha hazaértem. (Már elfelé vonatozok.) Pl. a PC módot sem próbáltam még ki...
Viszont nem mókusüldözés ez a 18 bites elektronika, gyakorlatilag transzparens a CMS (nincs banding gamut emulált módban sem, vagy ha tologatom az RGB csúszkákat - a pana G20 is bőven jól tűrte, de nem ennyire), és eddig nyomát sem látom az RGB<->YCC mismatch-nek.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #36545 üzenetére
A CinemaSmooth-al mint ha megemelkedne picit a zajszint is, de nem vészes (csak a tesztábrán tűnt fel ; bár lehet hogy Harry-nek is ez segített hangyásodni...), a 4:4 szinkron viszont kellemes.
50Hz-et nem próbáltam még, de hétvégén betolom majd az új Doctor Who részt és kiderül. (Így viszont már tényleg meg kéne oldani, hogy eredeti 1080i50 formátumban jussak hozzá, ne deinterlacelve - eddig a 60Hz-es LCD-nél így is úgy is szar volt. )
-
zippofcy
senior tag
válasz janos666 #36545 üzenetére
Bad Company 2 shaderei nem semmik, az egyetlen játék két év alatt amiben a monitoromon látom a response time gyorsítás hibáját.
A homokvihar meg a hóvihar benne olyan effektet csinál mint a foszforlag ha be van kapcsolva az RTC vagy mi. Amúgy se értem mi értelme mert kikapcsolva se látok utánhúzást, igaz akkor is csak 5 ms a response. Mi a fenének 2 vagy 3 ms? Előbb kezdi el zavarni a hardcore CSseket az input lag.
(arról nem is beszélve hogy így 10 év után én már nem "követek" a célkereszttel senkit hanem fejmagasságban tartom és pont mielőtt belemenne a játékos feje, lövök. Szvsz 8 ms response time se zavarna. Bár amennyit játszom mostanában ... kb havonta 1x pár órát)
Quake Liveban mondjuk zavaró lehet a lightning gunnal de azzal nem játszok.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #36548 üzenetére
Azt hiszem igen, de előbb még azért bekalibrálom --ez a Cell light igen mogorva jószágnak tűnik-- (az akkor sem árt, ha "bejáratott és kalibrált"-ként akarom hirdetni ), és legalább egy napot eltöltök úgy vele, mielőtt lehúzom a káváról a fóliát és bedobozolom az LCD-t.
A kontraszt egyértelműen jobb, a 24p mód is érezteti kellemes hatását. Eddig még IR-t sem sikerült produkálnom.
A szöveg is olvasható normális sharpness mellett.
Még az a kérdés hogy ehhez a zajhoz hogy viszonyul a kognitív rendszerem, mert azt hiszem ahelyett, hogy "megszokná" a dolgot, eddig inkább "le akarja leplezni az illúziót". De gondolom ezt a mostani vizsgálódó hozzáállásom terelte ebbe az irányba. Majd ha leülök és egy BD film elejétől végéig...-> Majd tekerj bele a Harry Potter 2011-be, ahol a víz alá merül a gyerek a kardért, és mondd, hogy látsz-e valami furát.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest