Hirdetés
Aktív témák
-
ZEN1TH
őstag
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
zippofcy
senior tag
A Wii max felbontása amit biztosan tudok az a 480p. Ezt komponens kábellel tudja amit külön kell hozzá megvenni. Lehet tudja még az 576p-t, de ebben így emlékeim alapján nem vagyok biztos. (itt figyel a Wii a TV előtt de rég használtam)
A hozzáadott kábellel csak NTSC vagy PAL felbontást tud (ami ugye nem p(rogresszív) hanem i(nterlaced).
Ennek megfelelően CRTn vagy plazmán ad élvezhető képet. LCDn felejtős.Beégéshez tuti hogy több óra változatlan képtartalom kell.
Ghostingra az első 50-100 órában minden plazma panel fokozottabban hajlamos.
De ez változó képtartalomra eltűnik.
Én pl. első perctől GT5-öztem a C7000-esemen, és a Lap meg a Position feliratok szépen látszottak is minden verseny után. 3-4 versenyenként a Burn In Protection menüpont alatti scrollingot hagytam futni pár percig, szépen kiszedte.
Most már nem ghostol annyira, gondolom nagyjából bejáratódott a panel.
Mivel jelenleg csak VH1-em van, azon meg nagy a logó ezért mikor azon volt a kontrasztot leszedtem 70%-ra, a háttérvilágítást meg hagytam 10-en.
3Ds filmeket néztem rajta első perctől, azoknál a kontraszt 100%, háttérvilágítás meg 20-as (vagyis minden max).
Ghostingot se vettem észre utánuk, igaz max 1.5-2 órát 3Dzek mert különben lefárasztja a szemem.
Bejáratás után Samunál se kell félni a beégéstől. Csak annyit kell betartani hogy mikor nem ülsz a TV előtt, kapcsold ki. Vagyis ne hagyd a HUDot menni órákig míg kajálsz, stb.
Panák még jobbak ilyen szempontból, a PV8amon egyszer egy kontrasztos PC háttérkép kint maradt órákig, kellett egy óra mire eltüntettem de sikerült.
Ha ők is annyit fejlődtek mint a samu akkor a mostani modelleket tényleg csak 8+ óra alatt lehet beégetni szvsz.Haverom 2006-os LG 50"-es plazmájába beleégett az RTL logó de első perctől kezdve csak az ment rajta. Hiába na, a rossz ízlés büntetendő
[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz janos666 #36250 üzenetére
Teljesen egyértelmű a helyzet: ha csak bizonyos ideig van jelen a tartós képelem, akkor a folyamat még visszafordítható. Ez a ghost. Ha már olyan tartósan jelen volt az adott képelem, hogy a foszforréteg elváltozása visszafordíthatatlan, az a beégés. Magyarul minden beégés ghostként kezdi, csak tovább jelen van.
Tipikusan megfigyelhető jelenség a magyar háztartásokban jelenlévő beégés: az RTL-Klub vakítóan fehér logója. Hiába van sok-sok megszakítás, a panel azon területe egyszerűen nem tud kellően regenerálódni és a kezdeti ghost szépen beégéssé fajul, ami később már nem tüntethető el.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz madgie #36244 üzenetére
A PX80-amon szintén igen hosszú multiplayer-meccseket toltam PS3-on COD4-ben, COD5-ben is, uszkve 2 éven át folyamatosan, HUD-okkal a képernyőn. Mégcsak tartósabb ghost-ot sem tudtam produkálni, nemhogy beégést. Ezen túlmenően igen sok más FPS-t single kampányt (kb. 30 játékról beszélünk) is végignyomtam, szintén HUD-okkal. Soha semmilyen problémám nem volt. Óránként volt 10 perc szünet - annyi egyébként is kell a felhasználónak is - amikor átlöktem TV-adásra és ez maradéktalanul lemosott minden esetleges ghost-ot.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz snefftamas #36226 üzenetére
"Az üzemidőt nagyon egyszerű lenullázni a szerviz menüben."
Kíváncsi lennék, hogyan nullázol szervizmenüben üzemidőt a Pana plazmáinál. Én konkrétan egy módszert ismerek: az alaplapcserét.
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #36256 üzenetére
Én már láttam olyan monitort, ahol közvetlenül a számláló alatt van a Reset a szervízmenüben, és működik is.
(Pedig nem értem miért jó ez. A szervízmenübe elvileg úgy is csak az illetékes személynek szabadna bekukkantani, ő pedig miért veri át saját magát vagy a kollégáját...?)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz snefftamas #36257 üzenetére
Hát, az elég szánalmas! Sokat nem ér ebben a formában.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
GeneraL_XTX
veterán
na megváltam a GT20-tól, egy viszonylag öreg csóka jött érte, ezen meg is lepődtem. Gyorsan elvitte miután belőttem neki a az Avatart blu-ray-en annál több nem is kellett neki. Az a fura hogy miközben mutogattam neki én az Avataron is láttam elég csúnya foszfor lagokat,míg a bácsi ebből semmit nem vett észre Ami még furább, hogy legutóbb amikor 3D-ben néztem, nem láttam f.lagot.
lehet bennem van a hiba
szerk: visszaraktam a régi Pana IPS LCD-met, egyből feltűnt az a bizonyos mozgáselmosás is De ez még mindig sokkal kevésbé zavaró nekem mint az elszíneződés. Persze ez még egy nagyon régi 8ms-os panel, az újabb LCD-k biztos jobbak ebből a szempontból is (főleg 100hz-en)
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Jah és még annyit hogy FullRange RGB-n, a kis pana LCD is meglepően szép képet mutatott az Avatar BR-el sőt....egészen el vagyok ezen csodálkozva.
-
janos666
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #36264 üzenetére
Most azon csodálkozol, hogy az LCD sem olyan rossz, mint amilyennek a plazma-marketingesek akarják elhitetni, vagy azon, hogy még te is meg tudnad erről győzni magad, hogy és és föld köztük a különbség?
(Mielőtt valaki...: nem azt mondom, hogy nincs, csak hogy nem ég és föld...)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #36263 üzenetére
én már mondom egy ideje, hogy benned van a hiba....
Te lehetsz az az emberke, aki a csaján is nagyítóval keresi a bőrhibákat (ahelyett, hogy mást csinálna vele), majd visszacseréli, gyártási hibára hivatkozva...
Ha az ember nem keresi ilyen intenzitással a hibákat, mint Ti itt ebben a topicban, akkor talán még élvezni is lehetne a mozizást
Mondom, én még sose láttam foszforlagot. Igaz, nem is kerestem 20 centriről...
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz janos666 #36265 üzenetére
Bizony.
Sőt erősen elgondolkodtam hogy lehet nem plazmát kéne venni újból hanem jó nekem bőven a Pana 42D25E,(ott legalább tuti nincs foszfor lag, és gondolom a mozgáselmosás se olyan durva főleg 200hz-el)most nagyon jó áron van a DigitalKo-nál az is (kuponnal 200k, médiában ugyanez 300k volt)
csak hát a D550 is nagyon jó árban van
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #36268 üzenetére
Hát ha úgy is vársz rá 1-2 hete, addig én össze fogom majd addig vetni a D550-et egy pöpec H-IPS panellel (igaz, hogy minitor, de a szofisztikáltabb fajtából, szóval akár még jobb is a feldolgozás, mint egy átlagosabb IPS TV -> na persze nem a fix-60Hz jedderre gondolok, és nyilván nincs háttérvilágítás vibráltatás se, de az állóképet ezek nem befolyásolják érdemben...).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz snefftamas #36262 üzenetére
Miért is? Annak pont az a lényege, hogy ne tudd nullázni. Kb. olyan szerepet hivatott betölteni, mint a kocsiknál a kilométeróra. Ha a Samsung-nál ez menüből nullázható, akkor szart sem ér.
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #36271 üzenetére
Szerintem csak eltévesztette, de nyilvánvaló hogy nem szabadna ilyen egyszerűen nullázhatónak lennie.
Ugyanakkor a usernek eleve nem szabadna a szervízmenüben turkálni. (Bár ez nem mentség arra, hogy a life counter-nek nem szabadna lenullázódni, főleg így mellékhatásként egy másik opció kapcsolgatásától, akár "véletlenül".)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #36272 üzenetére
A VT30 médialejátszója sokkal jobb, mint vártam, 900 gigányi filmet tartalmazó merevlemezemről sok mkv-t le tud játszani, 10-ből 3-ra írja, hogy ismeretlen formátum. Olyanokra, amiket a Samsungok hibátlanul vittek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
Tényleg, *.m2ts fileokat (pl. AVCHD kodekeseket) lejátszik a Samsungok beépített lejátszója?
Mert akkor filmeknél akár ki is van küszöbölve a "nincs CinemaSmooth PC módban" probléma.
Sőt, le tud esetleg játszani filmeket hálózati meghajtóról is?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #36275 üzenetére
Az m2ts kiterjesztésű filmeket nem, de ts-re átnevezve már igen, lejátsszák a Samsungok. A Pana úgy sem tud mit kezdeni velük. Most neveztem át Celine Dion koncertjét avira, kíváncsi vagyok, mit kezd vele.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #36277 üzenetére
Hát ha így halad, akkor lehet hogy csak jövő hétfőn. (Átutalással fizettem, és úgy tűnik kamu volt a hír, amit nemrég arról olvastam, hogy jelentősen felgyorsították a belföldi bankok közti tranzakciókat. )
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz janos666 #36279 üzenetére
bakker pedig általában max 2 nap az átfutási idő, elvileg legkésőbb holnap meg kéne hogy kapják és már pénteken hozhatnák is.
egyébként aztán lehet mégis maradok az LCD-nél arra nem kéne ráfizetni, és most pont Gow3 bétázok és valahogy sokkal nyugodtabban teszem mindezt, nem látom a zöld után húzásokat plusz nem kell aggódnom a HUD-ok miatt sem.....
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #36280 üzenetére
Effektíve csak ma utaltam át, mert az Email-es számla csak 5 után jött meg (és én is elfoglalt voltam, csak éjjel nyomtam le). Szóval tapasztalat szerint inkább csak péntekre ér majd át, ami hétfői kézbesítést jelent. De majd kiderül holnap. (A rosszabb verzióval saccoltam...)
Amúgy megtaláltam a cikket, és nem álmodtam, de csak jövő nyáron vezetik be az új rendszert.
(#36278) BBéci
Jól hangzik, akkor gyakorlatilag van benne egy Blu-Ray(-RIP) lejátszó.[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #36283 üzenetére
A kérdés hogy a szebb színeket, szélesebb látószöget és jobb mozgást vagy a mély feketét preferálod. IPS az első SPVA a második. Házimozira filmekhez PVA-t ajánlják inkább.
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz snefftamas #36284 üzenetére
inkább a jobb mozgást és a szebb színeket. A feketeszint innentől nagyon nem érdekel mert full range RGB-n még ebből a 3 éves LCD-ből is durva feketét tudott kihozni. Mélyebbet mint pl a C430-nál mert ott még full range-en is látszottak a rácsok a Tron elején, míg az LCD-n nem (pont mint a panánál)
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #36283 üzenetére
A PVA nem csak átlagban lassabb, de érzésre sokkal zavaróbb az utánhúzás, mert sokkal nagyobb a szórás a váltási időkben a kristály aktuális helyzetétől függően, mint IPS-nél. Főleg a sötét árnyalatokban tud izmosan csúvázni. (-> c-PVA motion blur)
Aztán ott van még a gamma shift. Igaz, hogy ettől csak a fényerő változik, de nekem madjnem olyan zavaró volt egy S-PVA-n, mint amit a TN csinál (csak ott a szín is változik, és nagyobb mértékben). Ez semmi ahhoz képest, hogy az IPS feketéje felfénylik oldalról (ami megoldható egy extra polarizáló réteggel, bár TV-kből nem tudom hány használ ilyet).
Az IPS azonos g2g és b2w vagy w2b értékek mellett is kevesebb zavaró utánhúzást produkál, és az IPS-ek szépen lentebb tornázták ezeket a számokat, míg az új PVA-k inkább a kontraszt növelésére fókuszáltak, még némi válaszidő növekedés árán is.
Általánosságban a szíhelyességük is jobb az IPS-eknek. (Sok múlik az elektronikán, de könnyebb jobb anyagból dolgozni...)
Mondjuk az IPS-eket az LG gyártja, és nagy általánosságban rosszabb a gyártási minőségük a Samsung PVA-inál (pl. panel homogenitás).
Szóval ha ragaszkodsz a magas kontrasztarányhoz, akkor PVA, egyébként IPS.
-
GeneraL_XTX
veterán
Tudja valaki hogy hol lehet megnézni élőben egy samu 51D550-et?
-
snefftamas
aktív tag
-
gprspeter
senior tag
válasz GeneraL_XTX #36287 üzenetére
pl Euronics...
-
Keksz
senior tag
válasz janos666 #36275 üzenetére
A hétvégén néztem faterom LED Samsung tévéjét, c6000 -es.
Meglepően vitt minden MKV-t amit rátoltam, DTS, több hangsáv... minden.Egyedül az mkv-ban lévő feliratot nem csipázza, ki kell belőle szedni, .srt -t már tudja utána.
A képe annak a tévének viszont nagyon fura volt, mint az ilyen dokumentum filmeknek, ahol a háttér ilyen elmosódott, de ami éppen középen van, főleg az emberek feje az ilyen éles, mintha ilyen fekete vonallal körbe is lett volna rajzolva.
Tront, Avatart, Fastert és a Little Fockerst néztem rajta.
Vhogy nem tetszett.
A természetfilmek, Planet earth jónak tűntek.Még a 4 éves LG S-IPS LCD-m mellett sem, aminek szerintem szép a feketéje és semmi utánhúzást nem látok se xboxról, se filmeknél.
-
janos666
nagyúr
Mondjuk a hangot nekem trükkös lenne visszavazetni a TV optikai kimenetéből a PC-s hangkártya optikai bemenetébe (X-Fi), ami az analóg rendszert hajtja, de nem lehetetlen.
(Vagy van esetleg 6 csatornás analóg kimenet is a Samsungokon? )
Majd kiróbálom, hogy jobb képet ad-e a beépített lejátszó, és ha igen, akkor megpróbálkozom vele...TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
Feliratról jut eszembe, a VT30 megjeleníti a belsőket is, lehet válogatni közülük, viszont a méretüket nem sikerült változtatnom.
-
baliska
csendes tag
Sziasztok.
Tudja valaki hohy a samu c430-nál ez a film mód micsoda a menüben?Hogy lehet egyáltalán aktiválni,és mit tud?www.szakossound.eoldal.hu
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz snefftamas #36294 üzenetére
Ő eddig se nagyon látta a foszforlagot szóval gondolom most sincs vele gondja. De ez egyéni érzékeléstől is nagyban függ, mondom a papa aki megvette semmit nem látott a GT20-on se.
-
ZEN1TH
őstag
válasz GeneraL_XTX #36295 üzenetére
Egy gond van vele, hogy 4Gb-nál nagyobb fájlokkal nem boldogul. Mondjuk engem nem izgatna. Arra teljesen jó, hogy a gyorsan letöltött 720p-s sorozatokat megnézze vele az ember, de egy komolyabb mozihoz amúgysem használnék beépített eszközt.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
BBéci
legenda
válasz snefftamas #36294 üzenetére
Egy méternél közelebbről vizsgáltam a kép alján futó fehér feliratot, egészen minimális, alig észrevehető zöldességet láttam, ami sokkalta kisebb mértékű, mint a VT20-on volt.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest