Hirdetés
Aktív témák
-
atom360
tag
hello.
samu c430 tulajoktól kérdezném;mennyire tapasztalták a gép tulmelegedését,mert nekem bizony néha égett szaga van,mikor 30c fölött jár a hömérséklet.(marha voltam,hogy idén sem vettem légkondit..)lehet csak azért mert még viszonylag uj,de a másik tévémnél ami egy panasonic nem tapasztalok ilyesmit.elég sokat megy a masina és nem szeretnék ugy járni mint annó a 360-al.ügye abban is az ólom mentes forrasztások okozták a gondot.elöre is köszi a választ. -
Gabor970
addikt
válasz atom360 #16901 üzenetére
hát ez elég érdekes. Nekünk 50C430 van, de pont az is feltűnt, hogy mennyire nem melegszik. Épp halványlangyos max. Nekünk sincs odahaza klíma, és 28C is előfordult már a nappaliban. Szag meg egyáltalán semmi, ez tuti. Mikori vásárlás?
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
tomyoy
senior tag
Üdv
Segítséget kérnék a választásban:
LG 50PK250 vagy Samsung PS-50B530 vagy Samsung PS-50C530 ??? ez a 100Hz vagy 600Hz ez mennyire új dolog és miben-mennyire számít?
nyiknyiknyiknyik
-
atom360
tag
válasz Gabor970 #16902 üzenetére
két hónapos kb.a felül a jobb oldalán majdnem forró a "hütőrács".nekem fent van a falon,lehet ez a baj,bár van 2-3 cm hely a fal és a tv,között. a szag meg olyasmi mikor egy uj gép felmelegszik állatira.ps3 nál éreztem hasonlót mikor közel hajoltam.
régebben olvastam itt a forumon,hogy a samsungok haljamosabbak tulmelegedni,meg ugye ez az olom mentes forrasztás teknológia sem valami jó dolog,legfeljebb a természetnek ha igaz.
csak kiváncsi voltam mások tapasztalataira.amugy 25c körül tényleg csak langyi. -
bogabi
senior tag
válasz DM-Fan #16893 üzenetére
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz: csak azokra érvényes, akik eddig tetőantennával nézték a DVB-T MPEG4-es tuner nélküli tévén az analóg sugárzást. Akik pl. kábelen kapják a cuccost (sztem a többség, de javítsatok, ha tévedek) azoknak nem oszt, nem szoroz az átállás. Csak azért kukacoskodok, mert legalább itt szerepeljen jól, mi változik... Én egyébként úgy tudom, hogy digitális átállással csak a sugárzás módja fog változni (analóg helyett digitális), a felbontás, képarány terén nincs előírás, így sok csatornánál marad az SD felbontás és a 4:3.os arány.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
EmThor
addikt
itt egy érdekes 50X20 VS 50G20 teszt, norvégul
hififorums.de-t, avforums.com-ot + minhembio.com-ot szoktam nézegetni, ha érdekel valakit, az USA-s avsforum-on túl.
[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
Joshi
titán
válasz tomyoy #16903 üzenetére
Próbálj meg egy olyan üzletbe tévedni ahol ezek a készülékek együttesen vannak jelen és így össze tudod hasonlítani a képminőségüket. Nekem egy LG 50PK250 van de sajnos nincs összehasonlítási alapom , állítólag a Samsungok valamivel jobbak a Panasonic-ok pedig sokkal. Az ár mindenképpen az LG felé billenti a mérleget, de hangsúlyozom hogy neked kell megnézni hogy melyik számodra a befutó. Nekem első látásra megfelelő volt az LG képminősége az árcédulájával együtt, hogy neked megfelelő-e azt csak te döntheted el.
Gyorsba annyit a negatívumokról hogy tükröződik, ghostingol és talán nem olyan röccenés mentes a 24p lejátszás de ez utóbbiba nem vagyok biztos.
Néhány szó a pozitívumokról is, a DVB-C tuner hibátlanul működik(Digikábel). A távirányító és kezelése szvsz nagyon jó valamint a képernyő tulajdonságainak testre szabhatósága is jónak mondható. A lényeg hogy egyáltalán nem egy szégyenfolt a szobában sőt szerintem nagyon is komoly cucc a méretéhez és az árához képest.[ Szerkesztve ]
-
tomyoy
senior tag
köszi, holnap benézek a MM-ba, és megcsodálom. Ezt a 100Hz 600Hz technológiát, láttam már két 42 es plazmán, elég meggyőző volt csak azt nem tudom, hogy tényleg ennyire utánna húz a 100Hz es, vagy csak a videó volt marketing Samsung felé hajlok 199e, de az 100Hz, a 214e es Samsung viszont 600Hz...az LG-is 600Hz és az ára is jobb, de ha vannak ilyen negatívumai akkor inkább rászánok többet, nem 1-2 évre tervezem a tv-t, T-home Sat van HDMI-n csatlakozik, meg gépről mennek majd xvidek, de tuti kifogok próbálni egy-két 1024p-s filmet is.
nyiknyiknyiknyik
-
Joshi
titán
válasz tomyoy #16908 üzenetére
A 100Hz-et és a 600Hz-et nem kellene keverni ugyanis két különböző dologról van szó, hogy pontosan mi a különbség azt majd kifejtik azok akik jobban értenek ehez a technikai paraméterhez.
1024p? Ilyen specifikáció nincs, 720p illetve 1080p van gondolom utóbbira gondoltál. A 24p az a képfrissítés frekvenciájára utal. -
fiorella
csendes tag
a barátnőmnek egy hd ready samu plazmája van (típusát nem tudom 200e-ért vette),a leírásban azt olvasta hogy ha összeköti a számítógéppel,és abba vesz egy 3D-s videokártyát,a plazmán nézheti 3d-s szemüveggel a 3D-s filmeket..lehetséges ez?? szerintem nem,hisz pont ezért vannak a méreg drága 3D-s plazmák...de én nem értek hozzá,ezért kérem a hozzáértők segítségét
http://mesterbrigad.hu
-
Dorian
félisten
válasz atom360 #16901 üzenetére
C530-am van nem melegszik.
A ricegéssel kapcsolatban: honnét lehet tudni, hogy egy film 24p vagy sem?
Néztem blu-ray iso-t, blu-ray ripet, ahol a mellékelt infóban írták is, azok nem ricegtek, a Planet Earth meg csak mkv-k sorozataként van meg info nélkül, azon lehet látni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Friczi
csendes tag
válasz fiorella #16912 üzenetére
A barátom karácsonykor vett egy Samu PS42B450B1W plazmát 140e-ért, és a leírásában is ez van. Pontosabban kell még egy 3D infra egység amihez a szemüveget kell összekötni és így 3D-s játékok is működni fognak rajta. Már akkor is furcsáltam a leírást, mert ehhez még demót sem láttam soha. Szerintem jelzik majd a Samu tulajok mire jutottak valójában ezzel.
-
Ijk
nagyúr
Lehetséges, mert a vga a jobb és bal szemnek vetített képeket felváltva küldi a képernyőnek. Ezzel szinkronban működik a szemüveg, egyik képkockánál a jobb szemnek másiknál a balnak engedi át a fényt. Viszont ez azt jelenti, hogy minden második képkocka tartalmazza a valódi képi információt, tehát a megjelenítő képfrissítési frekvenciája feleződik. Tehát egy 100Hz-es plazmából 50Hz-es lesz, ami már rettenetesen villog, hosszú távon elviselhetetlen.
Mondjuk azt nem tudom, hogy a vga egyáltalán leküldi-e a jelet olyan megjelenítőnek ami nem bírja a legalább 120Hz-et./人◕ ‿‿ ◕人\
-
fiorella
csendes tag
Friczi:
Ijk:Szóval akkor működhet?Ehhez akkor milyen videókártya kell szerintetek?van kifejezetted 3D-s?az infra mennyibe kerülhet..?
igen Én is ezt mondtam hogy egy 100HZ-es tv nem fogja rendesen megjeleníteni...
plusz a gépük is elég gyengécske,nem ártana 2-3Gb ram,és legalább 512Mb-os videókari,
jól gondolom?,már csak a hd filmekből kiindulva..gondolom a 3D-hez is kell erő-...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz moland007 #16917 üzenetére
A VT20-at csak fénykétnézegetéskor láttam villogni, de azt a 24 Hz is okozhatja, amire a notebook kimenetét állítottam. Pár tucat fotó kedvéért nem volt kedvem változtatni rajta.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
minas
aktív tag
Időnként bedobom a kérdést:
Kapott már valaki papírt a kiterjesztett garanciáról azok közül, akik májusban, de még 21.-e előtt vásároltak Pana plazmát?
Pillanatnyilag nagyon úgy tűnik, hogy a szakik (DM-Fan, KTTech és BBéci) voltak mégis rossz információ birtokában. Szóval nem én haladtam rossz irányba az autópályán, hanem mindenki más
[ Szerkesztve ]
-
-
szabessz
tag
Hi
50s20 és 46G20 képminőségbe nagy a különbbség?
G20 sokal szebb a kép?
Melyiket érdemsebb megvenni? -
moland007
tag
válasz szabessz #16927 üzenetére
sajnos nem tudtam összehasonlítani őket pedig jómagam is s20 vs g20 között hezitáltam igaz 42" ban
nem bántam meg a g20 at ... sokkal többet tud és persze neo pdp-s
az 50" ra igen jó anyag kell de 'S' széria usb, d-sub, ethernet hiánya miatt csak médialejátszó (hdmi) jöhet szóba ... ezt tartsd szem elött
jómagam p46g20 ra szavazok még ha drágább is mint s5055A83J
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bogabi #16905 üzenetére
"Ez így ebben a formában nem teljesen igaz: csak azokra érvényes, akik eddig tetőantennával nézték a DVB-T MPEG4-es tuner nélküli tévén az analóg sugárzást. Akik pl. kábelen kapják a cuccost (sztem a többség, de javítsatok, ha tévedek) azoknak nem oszt, nem szoroz az átállás."
Akkor kijavítalak, mert tévedsz. Aki jelenleg kábelen kapja az analóg adást, annak sem fog menni a CRT-n 2012. január 1. után a jelenlegi rendszerben tovább az adás, ugyanis módosítania kell az előfizetést és megrendelni a digitális csomagot, amihez kap egy SetTopBox-ot, amit aztán pl. scart-on rá tud kötni a TV-jére. Tehát ilyenformán használhatja továbbra is a CRT-jét, de belekényszerül a változtatásba (digitális csomagra váltás), márpedig a magyar háztartások jelentős részében szerintem sima analóg csomag van, STB nélkül. Na, ezek az emberek váltani lesznek kénytelenek. Arról nem beszélve, hogy nagyon sokan (főként vidéken) fogják még az adásokat mezei tetőantennával, amelyek a CRT-re vannak kötve. Ezek az emberek is váltani lesznek kénytelenek: ezek után digitális jelet fognak majd az antennák, amiket megfelelő tuner hiányában a CRT-k nem tudnak megjeleníteni, csak egy dekóder vásárlásával, ami alsó hangon 15-20, de inkább 30 eFt. Másik lehetőség, hogy új TV-t vesz.
A felbontás és a képarány meg szerintem előbb-utóbb mindenféle kötelezés nélkül is megváltozik, ugyanis egyre nagyobb lesz rá az igény, miután kikopnak a CRT-k a háztartásokból.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Ezt felejtse el, nem fog működni! Alsó hangon 120 Hz-et kéne tudnia a TV-nek, márpedig ezek a plazmák nem tudnak annyit. Nem csak vibrálásban, de kadenciaproblémákban is megnyilvánulna a jelenség, szóval nem érdemes. A PS3-mam egyébként már múltkoriban megkapta a 3D firmware-t, csak még éppen tartalom nincs rá, amivel ki lehetne próbálni, de egyébként is esélytelen a dolog egy nem-3D plazmán. Nem véletlenül kérik meg az árát ezeknek a modelleknek, amibe véleményem szerint a 3D miatt teljesen fölösleges beleugrani, mert egyszerűen nincs még tartalomszolgáltatás rá és egy darabig nem is lesz elfogadható mennyiségű. Az már más kérdés, hogy ezen modellek (pl. Panasonic 50VT20) képtulajdonságai is annyival jobbak, hogy öröm ránézni, csakhát ezért meg kevesen fognak 700+ eFt-ot kiadni.
Get Moded!
-
cvn69
tag
Abban kérnék tanácsot, hogy melyik beállítás a legjobb az oldalpanel számára? Mikor pl. 4:3 arányban nézem. Én úgy gondoltam, hogy kikapcsolt állapotban, hisz ilyenkor nem világít, így beégni sem tud, de már több helyen is olvastam, hogy úgy éshet bele, ezért a fehér javasolt.
[ Szerkesztve ]
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
DM-Fan
nagyúr
A legjobb az arany középút, amikor se nem fekete, se nem fehér, tehát mondjuk szürke. A Pana TV-inél ez a három lehetőség van. A fekete azért nem jó, mert ilyenkor kvázi nincs aktivitás (vagy legalábbis nagyon kevés) azoknál a celláknál, amelyek a fekete sávokba esnek, ezáltal a panel ezen része kevésbé "amortizálódik", mint az a része, ahol a kép megjelenik. A fehér meg azért nem jó, mert egyrészt ilyenkor rendkívül fölhevül a panel, ugyanis folyamatosan maximumon izzítja azokat a cellákat (ezáltal ez a terület gyorsabban is "amortizálódik"), másrészt meg ilyenkor a fogyasztás is megugrik.
Magyarul a panel homogenitásának megőrzése érdekében a legjobb, ha szürkére állítod. Ettől függetlenül én - azon kevés esetben, amikor 4:3-at nézek a TV-n - feketére állítom, mert így a legjobb az élmény a szememnek. Amennyit én így 4:3-at nézek még nem okozott semmilyen diszhomogenitást a panelen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
No.01
őstag
58-60-as meretben mit ajanlanatok? 60 LG PK950-et neztem ill Samsung 58C6500-at.
Melyiket erdemesebb? Tudom, h plazmaban a Pana a huzo marka, de az ebben a meretben "kicsit" dragabb
-
fiorella
csendes tag
válasz DM-Fan #16932 üzenetére
vártam a válaszodat
igen Én is ezt mondtam neki,de megígértem hogy megkérdezem a szakértőket,
mert Én csak ész szerűen átgondoltam,és erre lyukadtam ki Én is,...ha egy "mezei" plazmán működne a 3D ki venne több százért 3D-s plazmátmég egy kérdésem lehet?csak kíváncsiságból a plazmánk 100Hz-es,és a képfrissítése 600Hz-es,ez mit jelent?mi a két Hz között a különbség?
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #16931 üzenetére
Több helyről származó információim szerint, az amalóg kábeltévé szolgáltatást semmilyen formában nem érinti a digitális átállás.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz fiorella #16937 üzenetére
A plazmád 100 Hz-es, tehát a képfrissítése is 100 Hz-es. A 600 Hz csak az alképpontfrissítésre vonatkozik, ez segíti a folyamatosabb mozgás megjelenítését. A panel ugyanúgy 100 Hz-en működik, mint minden plazmánál, legyen az 600 Hz-es SubFieldDrive-val szerelt, vagy anélküli.
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
egy ismerősöm 3d tv vásárlásán gondolkozik, megkapta a samsung technológiája, ami a 2d adásból egy algoritmussal 3d-t próbál csinálni. (tesztek szerint nem is rossz eredménnyel) A VT20-as is tudja ezt, vagy csak a PS50C7000-es?
köszönöm!
Esetleg azt tudjátok, hogy melyikhez hány 3d szemüveget adnak? (ha egyáltalán tartozék, én nem tudom) Az árban elég nagy a difi, a samu 440e körül, a pana 600e.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gabor970 #16941 üzenetére
A VT20 nem tud ilyet sajnos! Viszont én láttam a Samsung modelljét, plusz már laptop-ot is láttam, ami ezt az algoritmust használja (Toshiba). Hááát, azért nem mondanám tökéletesnek. Én ezért biztos nem fizetnék annyit. Azt aláírom, hogy az eredetileg is 3D anyagoknál nagyon jól néz ki a Samsung TV-je is, meg a laptop-on is nagyon szépen festettek az ilyen anyagok, de a 2D-ből előállított 3D kép azért hagy némi kívánnivalót maga után, mondhatni közel sem olyan. Szóval én ezért biztos nem adnék 435 eFt-ot.
Get Moded!
-
cvn69
tag
válasz DM-Fan #16934 üzenetére
Köszönöm.
Bár, a TV-n 4 lehetőség van, fehér-közép-sötét-ki, de ha jól értem az sem jó, ha kikapcsolom, mert nem öregszik a többivel azonos szinten, ezért később kijön a különbség.
Általában a TV műsorok nem 16:9-esek, én meg nem szeretem, ha laposak az emberek. De tegnap néztem egy feliratos filmet DVD-ről, és hiába volt 16:9 eredetileg, mert a felirat nagyon alul volt és kilógott a képből (pedig, eredeti lemez volt), így kénytelen voltam 14:9-ben nézni.Mondjuk, azt sem értem, hogy automatikus beállításnál miért nem állítja 4:3-ra a csatornákat, ha az olyan. Az Eurosport2-t és a Duna TV-t minden beállításnál 16:9-re állítja, akkor visszafelé miért nem működik?
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
Ijk
nagyúr
Én még abban reménykedtem, hogy majd egyszer a tv saját tunerjét tudom használni a szolgáltatónál a digitális műsorokhoz.
Mondjuk most az m1/m2 elég jó analógon is, néha alig tudom megkülönböztetni a HD digitálistól. Mondjuk a számítógépről lejátszott HD anyagok keresztbe nyelik le mindkettőt, de meglepően jó analóg a plazmán. Apám 32"-os lcd-jén sokkal rondábbak az analóg műsorok./人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
nagyúr
"De tegnap néztem egy feliratos filmet DVD-ről, és hiába volt 16:9 eredetileg, mert a felirat nagyon alul volt és kilógott a képből (pedig, eredeti lemez volt), így kénytelen voltam 14:9-ben nézni."
Akkor ott valami nincs rendben. Jól van beállítva a DVD-lejátszód? Nem volt bekapcsolva valami zoom-opció? Csakmert a feliratnak bőven a panel területére kell esnie, akár 16:9-es, akár 4:3-as DVD-t nézel, akár letterbox-os, akár anamorf a kép.
Az Automatikus beállítás csak a 16:9-es kapcsolójelet figyeli, egyébként meg alapból ki akarja tölteni a teljes képernyőt, ezért húzza szét a 4:3-as képet. Ha 4:3-ban akarod nézni ezen csatornákat, akkor a "4:3" zoom-opciót kell kiválasztanod.
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz DM-Fan #16942 üzenetére
köszi az infót!
ááá, nem érdekes az ára. Persze feleslegesen nem szórja, de ha nekik ez jutott eszükbe, akkor vesznek egyet. Kár, hogy a pana nem tudja, mert ha a VT20-at ajánlom, nem akarom, hogy jöjjön a dolog hiányával később. A képminőség nem elsődleges, szerintem ha megveszik, sima alap normál beállítással nézik, oszt nem nyúlnak semmihez.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gabor970 #16946 üzenetére
Én inkább vennék egy nagyon penge képtulajdonságokkal bíró, "sima 2D" TV-t ennyi pénzből, mintsem, hogy egy nem kiforrott technológiát nézzek, ami közel sem tökéletes, de hát eltérőek az igényeink, nincs is ezzel semmi baj. Ha nekik tetszik, akkor vegyék meg, nem más fogja nézni, hanem ők! A Panasonic VT20-at felejtsék el, ha a 2D -> 3D az elvárás, mert ezt nem erre fejlesztették, meg ugye jóval drágább is. Viszont az is igaz, hogy 2D-ben mindent aláz a képe. Meg 3D-ben is, csak ahhoz 3D forrás is kell. Sajnos.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #16947 üzenetére
Majd meglátjuk, mi lesz a kábeles analóggal.
Csak a Pana ad szemüveget a tévékhez.
Egy halom 3D-s játék jelent és jelenik meg még idén PS3-hoz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest