Hirdetés
Aktív témák
-
Perillustris
senior tag
válasz bgabesz75 #16740 üzenetére
Pár órás vajúdás után jómagam a PS42C450-et választottam (az általad is említett LG volt versenyben még). Mindent lejátszik, amiket írtál, mkv-t, mp4-et, stb. Simán viszi pen drive-ról is.
Innen töltöttem le rengeteg minta videót, s még az alapbeállításokkal is lenyűgöző a képminősége.
Merem ajánlani.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
bgabesz75
tag
válasz Perillustris #16751 üzenetére
Köszi az infot.
-
imi68
tag
válasz Perillustris #16751 üzenetére
Szia.
Hogyan lehet letölteni? Mert kér valami fizetös részt. -
Santiagain
őstag
Ezt találtam a Wikipédián:
"In 1936 Kálmán Tihanyi described the principle of "plasma television" and conceived the first flat-panel television system."
Talán be lehetne írni az 1. hozzászólásba.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Santiagain
őstag
Még egy érdekesség:
1997-ben egy 42-es, 852*480 felbontású plazma tv 15k USD volt, de ezért a pénzért üzembe is helyezték az otthonodban.http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Perillustris
senior tag
válasz Santiagain #16757 üzenetére
Ennyiért én még ma is beüzemelem bárhol a világon.
Nekem régebbi infóm is van: Feheru varu rea mene hodu utu rea vevee plazm aa teeve.
Perillustris
-
ebigtom
csendes tag
Sziasztok
Lenne két kérdésem, G20-as készülékem van:
1, Régen, szintén panasonic CRT TV-nél úgy működött a fülhallgató, hogy ha bedugtam a TV-be, akkor a TV külső hangszórója elnémult, és ha a távirányítón változtattam a hangerőt, akkor az a fülhallgató hangerejét változtatta. A G20-as készüléken, ha bedugom a fülhallgatót, akkor a külső hangszóró nem némul el, hanem a le kell halkítani a távirányítóval, és a fülhallgató hangerejét a menüből lehet állítani. Ez meglehetősen kényelmetlen. Nincs-e valakinek ötlete, hogy hogyan lehet ezt átállítani, hogy úgy működjön, mint a régi TV-nél?2, ha a távirányítón csatornát akarok váltani, akkor mindig két számmal kell megadni a csatornát, tehát, ha mondjuk a 3-as csatornára akarok váltani, akkor nem elég megnyomni a 3-ast, hanem 03-at kell nyomni. Ha viszont csak megnyomom a 3-ast, akkor azt gondolja a TV, hogy 3x-es csatornára kívánok kapcsolni. Ezt nem lehet valahogy átállítani, hogy ha a 3-ast nyomom, akkor a 3-asra kapcsoljon?
Köszi
Tom -
Vajga
tag
Hali, G10-es panám van, és két kérdésem lenne, nem találok sehol infot.
-Matricán a válaszidejéhez az van írva, hogy 0.001 On/Off. Mi az hogy On/Off, nem találok a menüjében ilyen funkciót.
-A következő gondom az lenne, hogy nem tudom melyik bemeneten, és mi a maximális freki, amit rá lehetne tolni (csak pc csatihoz van írva valami 85Hz, vásárlás előtt igazán megoszthatták volna velem, hogy megkajálja-e a 100Hz-et.
köszi előre is a válaszokat
-
veterán
A plazmák egyik jellegzetes baja,hogy ha, sokáig lát valamit a képernyön az beég,itt gondolok a rohadék korhatáros sárga karikára,meg ugye tisztelt tv társaságok sarki logójára,ami álladóan fixen egy helyen van,és mondjuk 8 10 órán keresztül megy valamelyik adó akkor mi van a beégéssel?Sajnos láttam olyan plazmát nem mostani darab volt amibe bele volt égve egy Samsung logó,mivel gondolom a boltban ilyen jellegü demó ment.Nos tehát a kérdésem kell e ettöl félnem,mert nem örülnék egy mindig fixen látható korhatáros sárga karikának,vagy a sziluttjének.Tudom az LCD-nél ez nem probléma,de nem szeretnék LCD tévét venni,nekem a plazma sokkal jobbnak tünik tévézésre.Remélem a sok tévé guru tud nekem megnyugtató választ adni.
[ Szerkesztve ]
duree54
-
veterán
válasz madgie #16764 üzenetére
Hát ha mondjuk a HBO megy egy majd 4 órás film(Gyürük ura)akkor nincs megszakítás sem reklám hanem megy egybe és a HBO logo meg a karika ott lesz folyamatosan.
Mondjuk ilyen biztosan nem lesz ez csak elméletileg kérdem,tehát a plazma be tud égni vagy nem[ Szerkesztve ]
duree54
-
madgie
titán
Hm, na látod, HBO, erre nem is gondoltam
Az elején egy darabig nem szabad ilyennek kitenni ,mert a bejáratás alatt hajlamosabb beégni. Pár hónapos használat után viszont elvileg ennek sem kéne problémának lenni, bár megmondom őszintén, nem merném kipróbálni, hogy mit szólna a négy órás HBO-stress-test-hez a tévém
(nem is fenyeget a veszély, Gyűrűk Ura szintű filmet minimum 720p-ben néznék, rendezői kiadásban, logok nélkül) -
M_AND_Ms
veterán
válasz Santiagain #16756 üzenetére
Igen ez így van.
"1939-ben jelentette be teljesen lapos, valójában egy igen korai plazma televíziónak tekinthető televízióját, amely a leírás szerint keretbe foglalva akár falra is akasztható (!), s amelynek gyártását a háború után Magyarországon tervezte beindítani. A gondolattal a jelek szerint már 1933-ban kezdett foglalkozni. Egy ilyen dátumú, valamint egy már tökéletesen kidolgozott, 1936-os szabadalmi leírás (igénypontok és rajzok) kézirata maradt ránk." (Wiki)És a szabadalma ami meg is valósult (és épp mostanában temetjük):
"Nevéhez fűződik a teljesen elektronikus, töltéstároló típusú televíziórendszer feltalálása, amely lehetővé tette a több száz soros képfelbontást és képvisszaadást, ahogy az szabadalmai alapján világszerte megvalósult. Az új televízió alapelveit és számos kivitelezési módját 1926-ban benyújtott magyar szabadalmi bejelentésében dolgozta ki, katódsugárcsövet alkalmazva mind a kamera céljára, mind pedig vevőcsőként. " (Wiki)És még valami:
"2001. szeptember 4-én az UNESCO beiktatta Tihanyi 1926-os szabadalmi bejelentésének iratait azon egyetemes jelentőséggel bíró dokumentumok közé, amelyeket, mintegy szellemi világörökségként jegyez A világ emlékezete programban." (Wiki)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz M_AND_Ms #16767 üzenetére
És ha már témában vagyunk. Azok a magyarok, akik olyan dolgokat találtak fel, dolgoztak ki, terveztek meg, amiket az egész világon mindennap használják(használták) mégis nagyon kevesen tudják, hogy kiknek köszönhetik.
Galamb József - Ford T-model tervezője
Goldmark Péter Károly - mikrobarázdás hanglemez, színes televízió
Kemény János - Basic programnyelv
Jánosi Marcell – a floppy feltalálója
Pavlics Ferenc – a holdautó kifejlesztője
Schwarz Dávid – a kormányozható léghajó (Zeppelin csak megvásárolta a találmányt)(és ugye ott vannak a "közismert" magyar feltalálók és találmányaik: golyóstól, helikopter, számítógép, hologram, stb )
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz madgie #16766 üzenetére
A HBO és sok más adó logója átlátszó. Vagyis alatta áttetszik a képtartalom. Ebből következik, hogy az ottani pixelek is változó tartalommal dolgoznak és nem statikusan világítanak. Egy mai, korszerű plazmának ettől nem szabad beégnie. Esetleg egy kis ghost előfordulhat. (a gyengébbeknél)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Vajga
tag
Játszottam is már rajta, az sem égett be. Őszintén szólva nekem olyan mintha ilyen probléma sosem létezett volna, hálistennek nekem még sehogy sem sikerült beégetni. Volt hogy windows asztalt úgyfelejtettem több órára akkor sem volt gond. (tx-p46g10)
#16762-re valaki?
[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
Visszaolvastam + elolvastam az első post-ot, igen hasznos, köszönjük!
Mivel anyagilag a G20 nem fér bele (ha lesz suli kell netbook + lehet a régi tévéhez hogy ne maradjon HD anyag nélkül komponensen 720p-ben, szerzek még egy PS3-at, a G20 közti különbözet árából!), várni meg nem fogok, egy 42S20E mellett raktam le egyelőre a voksom (net nem érdekel, kontraszt így is jobb lesz mint volt, THX viszont nem rossz a G20-nál), illetve ott az 50C2E, de ennek az 1024-es felbontása kicsi lehet ekkora képernyőn PS3-hoz meg BD filmekhez 2-3 méterről, így ezt meg kell néznem boltban. Mindkét tévé az új G13-as panel miatt került szóba, a G10 + V10-et a fekete problémák miatt érdemes kerülni, ahogy olvastam avforums-on. 46 col fullhd nem lenne rossz, de a 46S20 280ért sok.
Hasznos volt keresni, meg visszaolvasni, thx
[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
-
EmThor
addikt
válasz EmThor #16772 üzenetére
Csak maga a dolog, hogy ha már új tévé, mindenképp legyen jobb a réginél, viszont az S20 "csak" ugyanúgy 42", de fullhd, az 50C2 pedig óriási lesz az előzőhöz képest (5x5-ös szobáról van szó) csak az a fránya 1042x768, bár a 42PV70-nél is leesett az állam BD közben. 50C2 nem tud 600hz-et (igaz az S20E is csak a tavalyi neoPDP, az új "neoPDP2" csak a G20 és felfele), még ennyi, de mégis 127cm
50C2-ben van még vieralink ami nem tudom mennyire jó dolog... szóval ez vagy kisebb de fullhd :/ nehéz dönteni!
[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
Köszi
fekete probléma terén sok a g10...
Ez az 50X20E elkerülte a figyelmem! 220e, ugyanúgy G13 panel, 100hz , vreal 5, nem sokban különbözik az 50C2E-től első ránézésre, mégis 30-el drágább. Talán valami digitális tuner, de hát sima SD adást nézek, nem is tervezek mást, nem érint.
Remélem ezek is fogadják az 1080p jelet, mint a régi 42PV70-em HDMi-n!
MM-be beesek este melóba menet, és megnézem jó, csak ezek is komponensre vannak kötve. Igazából 50"-on a bajom hogy a kis felbontás ki fog-e jönni filmeknél meg játékoknál... de a nagyméret bogarát elültettem a fülembe
-
laszlo168
senior tag
Tegnap megjött az 5 év garit igazoló papir, a készüléket 2010.05.25-én vettem, akkor is regisztráltam, mit mondjak nem kapkodták el
-
vhunor
őstag
válasz EmThor #16774 üzenetére
Nálam az 50 col nyert a full hd-val szemben, és abszolút nem bántam meg. Kb. 3-3,5 méterről nézem, és onnan már (főleg, hogy közellátó is vagyok ) nem igazán tudom megkülönböztetni a 720p-t az 1080p-től. Őszintén szólva amióta megszoktam a méretét, már az 50 colost is kicsinek érzem néha, és utólag biztos bántam volna, ha 42-est választok csak a full hd felbontás miatt.
szerk: PS3-at is használok rajta, tűéles a kép, FF XIII CG átvezetői brutálisan néznek ki.
[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
válasz vhunor #16777 üzenetére
Köszi, írtam privit!
Néztem még a 46PZ80-at, de a G11-es panel öregecskedő. Tükröződés nem érint (redőny le , 50X10Y szintén gyanús a régi panel miatt, de a nagyobb felbontás csábítóbb.
Köszi a sok segítséget még egyszer, majd írok miket láttam ma a boltba, meg hogy döntöttem (persze csak ha megjön a fizu, így is húzós lesz :/)
-
DM-Fan
nagyúr
A plazmák ezen "jellegzetes baja" már azért eléggé túlhaladottá vált. Egy mai plazmán már igen nehéz végleges beégést produkálni, mondhatni nagyon hülyének kell hozzá lenni. Egy 4 órás film alatt sem fog neked semmilyen logó beleégni a panelbe, ha előtte kellően bejárattad már azt. Én PS3-mal több órai folyamatos játékkal sem tudtam még soha mégcsak tartósabb ghosting-ot sem előidézni, nehogy beégést, pedig egy 2008-as Panasonic modellt használok jelenleg. Pár éve még igaz volt, hogy különösen vigyázni kellett, a hőskorban (2000-es évek elején) akár fél óra alatt is haza lehetett vágni a panelt örökre. Ma már ez közel sincs így, elég toleránsak már a PDP-k. Ettől függetlenül monitornak persze nem javallott, de egy átlag felhasználó minden igényét kielégíti, még a konzoljáték sem probléma.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz EmThor #16772 üzenetére
Az #1. HSZ-ért nincs mit!
Én nem vetném el a helyedben az 50"-es HD-Ready szériákat sem (C és X, de inkább utóbbi). Az 1024x768-as felbontástól abszolút nem kell félned, a PS3-nál meg különösen nem, tekintve, hogy a PS3 címek 95%-a csak 720p-t tud. Nap mint nap használok 1024x768 felbontású plazmát PS3-mal és tökéletes, amit látok, sőt, fullHD-n még gázosabban néznek ki a 720p játékok, márpedig ugye szinte mind csak ekkora felbontáson fut.
Ha 3 méterről nézed, akkor 50"-on sem nagyon fogod már kilátni a különbséget a fullHD és a HD-Ready között, pláne nem BD-nél, nagyon mutatós az az 1024x768-as panelon is. Ugyanakkor nem mindegy az sem, hogy egy 50"-os, kiváló képminőségű HD-Ready plazmát simán megkapsz már 200 eFt-ból.Persze a G20 lenne az optimális választás, de abból meg csak 42"-ost kapnál, márpedig ilyen méretben nem sok értelmét látom a fullHD-nak, nagyon közel (1-1,5 méteren belül) kéne ülnöd a TV-hez, hogy ki tudd élvezni az előnyét.
Én azért ajánlanám figyelmedbe a tavalyi 50X10Y-t, vagy az idei 50X20-at, kiváló képű HD-Ready TV-k 200 eFt körül, nagyon baráti vétel.
A feketeszint-csökkenés nemcsak a G10-V10 sajátja, megvan a G20-V20-nál is, csak kisebb lépcsőkben és hosszabb idő alatt történik meg, de egyébként meg nem kell ezt túldrámázni, mert egy "kivilágosodott" G10 is feketébb feketét ad, mint a többi gyártó plazmája új korában.
A VieraLink-nek csak akkor van értelme, ha Panasonic DVD/BD-lejátszód, videód, kamerád van, egyébként teljesen haszontalan.
1080p jelet minden mai plazma képes fogadni, ez már rég túlhaladott problémakör.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
EmThor
addikt
válasz DM-Fan #16782 üzenetére
Köszönöm ismét,
tudod jól akkor, hogy a 42PV70-em (hdmi-jei nyugodjanak békében ), amit a Tiedhez hasonló csak régebbi, is csak 1024-es és imádom (bár igaz komponensen nem olyan tűéles a kép). És eddig sem akasztottam fel magam a fullhd hiánya miatt, 3 éve körbejártam a boltokat, anno pont egymás mellett volt egy 1024-es plazma meg egy régi fullhd samsung, 3 méterről nem láttam különbséget (nem vicc!).
Igen, 50X10Y-on spórolnék 20-30-et, felbontása nagyobb (picit több áramot eszik az igaz, de nem számít éves szinten, ez is egy lerágott csont tudom), max régebbi tech, akkor már az új.
Pana gépet pana boltból, viszont a Panashopban 220e az 50X20, edigitalban (amit szintén jó cégnek tartok, többször vásároltam náluk különböző cuccokat, javítást meg úgyis a pana végzi, ne adj isten, ezzel a pv70-el benyaltam) 210e "csak" és 2+1 év garit írnak, bár ez lehet tévedés. Na nemsoká indulok melóba, Árkádba beugrok zárás előtt!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ebigtom #16785 üzenetére
Nincs. Alternatív megoldásként javaslom egy erősítő használatát, így abba dughatod a fülhallgatót és vezérelheted a hangerőt az erősítő saját potméterével, távirányítójával.
A csatornaváltásnál az egyjegyű csatornák lapozásához meg használd a csatornaváltó gombot (föl/le nyíl a hangerőgomb mellett), az rögtön átváltja a következő csatornára. Ha elég gyorsan nyomod, akkor át is ugorja a köztes csatornákat és oda fog váltani, ahol utoljára elengedted a gombot. Ha kétjegyűről (pl. 23) akarsz egyjegyűre váltani (pl. 3), akkor meg a leggyorsabb a 3 + OK gomb kombinációja. Egyébként ha 0 nélkül adod be neki csak simán a 3-ast, akkor is odavált, kb. 3 másodperc várakozási idő múlva.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szabessz
tag
Hello
2 közül melyiknek van jobb képe?
Tavalyi LG PS8000-nek vagy a idei Panasonic S20-nak?
.[ Szerkesztve ]
-
szabessz
tag
Hello
Köszi igazatok van idei mindig jobb.
Az LG 50pk550 jobb mint s20-s?
Itt egy tesztbe azt írják ha jól veszem ki,vagy nem így van?
Panasonic Viera TX-P46S20E
http://www.cnet.de/tests/tv/41534127/panasonic+viera+tx_p46s20e+plasma_tv+mit+46+zoll+und+tollem+bild+unter+800+euro.htmLG 50pk550
http://www.cnet.de/tests/tv/41530574/lg+50pk550+gut+ausgestatteter+plasma+mit+tollem+bild+zum+aeusserst+fairen+preis.htm[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szabessz #16791 üzenetére
Az S20-szal maximum az LG 50PK750 lehetne pariban, de a PK550 semmiképp. Egyértelműen az S20 a jobb. Meg ha már ennyit szánsz TV-re, akkor ne LG-t vegyél!
Amúgy ha már teszt, akkor ez alá ne add:
Ez ugyanaz, mint a 46S20, csak 50"-os és a UK-be szánt modell (ezt jelöli a végén a B).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
G.F.
aktív tag
Kicseréltem a routeremet. Talán DM-Fan emlékszel, hogy fikáztátok a tp-linket, én meg védtem. Na, Linksys WRT54GL-t vettem, beállítás után a tv-m egyből kapott IP-t, frissítette a szoftwert. Jár nektek a pont.
Más.... Szerintetek a G20 csak a saját kamerájával - ami mellesleg aranyáron van - képes használni a Skype-t, vagy esetleg egy jobb minőségű, mezei pc-s kamerával is jó lenne?
-gf-
-
szabessz
tag
válasz DM-Fan #16793 üzenetére
Köszi
46s20 fér bele csak 50" már sok árba sajna és Fulhd akarok 50" Hd-ready kicsi nekem felbontásba.
Akkor nem érdemse Lg 50pk550-t vagy Samsung 50c530 venni a méret miat mert mindegyik gyengébb képileg?.
Nekem fontos szép képminőség legyen a nagy és a rosszab minőségű tv-adás és film is.[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz szabessz #16796 üzenetére
"Nekem fontos szép képminőség legyen a nagy és a rosszab minőségű tv-adás és film is."
A fullHD-n a rosszból nagyon rossz lesz. Főleg 50"-on.
De lehet, hogy nem jól értem az idézett mondatot.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Joshi
titán
válasz szabessz #16796 üzenetére
Ha van pénzed akkor mindenképpen Panasonicot vegyél de jó TV adás nincs, leszámítva azt az egy-két HD adást ami jelenleg van. Ha HD filmeket nézel arra bőven megfelel egy LG vagy Samu is már csak a költséghatékonyság végett. Egyébként nekem LG 50PK250 van ami teljesen megegyezik az 550-el leszámítva multimédia támogatást(zene, film lejátszás hiánya) de nem bántam meg a nagy méretet. A fogyasztás lehetne kevesebb is de valamit valamiért.
Az árakat nem tudom de minőségben állítólag az LG van a legutolsó helyen a 3 gyártó közül(Pana-Samu-LG). Ha nem Panát veszel akkor nehéz lesz a választás mert az LG-nek nagyon jó árai vannak, én is ezért vettem LG-t. Gyakorlatilag lövésem se volt a részletekről egyszerűen megtetszett és megvettem amit utólag se bántam meg. A ghosting az játszik elég keményen az LG-nél de hál isten a beégés már itt se probléma. Ami még zavarhat az a tükröződés, de amennyire zavart az elején mára már teljesen átnézek fölötte természetesen nappal(sötétben nincs szerepe).Nem tudom hogy mennyi pénzed van a projectre de ha teheted akkor Pana G20 42", az 50"-os modell szerintem már túl sokba kerül egy TV-ért legyen az akármilyen überkirály.
-
DM-Fan
nagyúr
Nem szoktunk hülyeséget beszélni a router-ek kapcsán sem.
Szerintem kéne tudnia használni más kamerát is - bár, ahogy WiFi-modulból is csak a sajátjával megy, még érhetnek meglepetések. Célszerű kipróbálni egy már meglévő kamerával és ha megy más gyártóéval is, akkor hajrá.
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest