Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple notebookok
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Raspberry Pi
- Androidos tablet topic
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Narancs81 #17300 üzenetére
Tegnap a Mammut Saturnjában nézegettem a tévéket, közülük a legtöbb komponens kábellel volt a lejátszóhoz kötve.
Semmi nem bizonyítja, hogy az általad látiott két tévé egyforma jelet kapott. Nem a képtartalomra értem.
Legjobb a HDMI-HDMI összeköttetés.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Narancs81
tag
Azt tudom, hogy az S20 biztos a HDMI-ről kapta. Persze lehet, hogy a mellettelévő LCD nem arról kapta, de nagyon valószínű, hogy HDMI. Igazából mindegy. A jelforrás ugyanaz volt, a közvetítő réteg lehet különbözött, attól még a szaggatás szaggatás. Nem kéne. Haver is megnézte, és nem csak én láttam.
Amúgy nálam a HDMI-HDMI sajna nem opció, mert csak DVI van a PC-n, esetleg komponens. Azért nem egyértelmű a DVI-HDMI, mert egy csomó helyen láttam, hogy a VGA bemenetet (DSub-ot) használják az emberkék, holott az előbbit én jobbnak gondolnám.
-
Vajga
tag
válasz Gabor970 #17299 üzenetére
Keresd meg a fórumot ahol foglalkoznak vele a szakik, én nem tudlak kiokosítani, mint írtam nem vagyok szakértő. Ott találsz linket meg mindent ami kell. De nem polárszűrős cucc (tehát nem az ami függőleges sort lát egyik szem, vízszinteset másik, hanem egy ilyen folyadékkristályos szemüveg, ami felváltva takarja egyik szemet/másik szemet. A szinkronjelet egy kis kütyü adja egyszerre a szemüvegnek és a monitornak.)
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
"folyadékkristályos szemüveg, ami felváltva takarja egyik szemet/másik szemet. A szinkronjelet egy kis kütyü adja egyszerre a szemüvegnek és a monitornak.)"
Pontosan így működnek a mai 3D tévék.
"LCD projektorról meg még nem hallottam"
Ezt miként értsük?
Gábor semmi hülyeséget nem írt. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gabor970
addikt
valahol láttam, csávó szétkapta az lcd monitorát, és azt ráfektette egy írásvetítőre. kimaszkolta az lcd panel körül, és ebből készített projektort. Frankó gagyiság volt :-)
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
pisti0315
tag
Augusztusi lehetőség:
KATT RÁ100% pozitív visszajelzés
-
szp1
addikt
válasz Gabor970 #17312 üzenetére
Ja én is láttam ilyet, a Fresnel - lencse a lényege, meg egy spéci kerti halogénizzó, egy noti kijelzővel csinálták meg.
Utána egymást dicsérgetik, milyen fasza a buherálás, jobb mint a gyári stb....Nagyon kreatívok, irigylem is az ilyen fazonokat, csak ennek semmi köze az élvezhetőséghez.
Valamikor csöves erősítőket építettek az emberek, most meg ilyeneket. Akkor is tízből egynek sikerült csak....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Mazsika
őstag
Helló! Szeptember elenjén szeretnék plazma tv-t venni, mégpedig egy pana u20e-t néztem ki. Szerintetek érdemes akkortájt venni, vagy várjak még vele, vagy esetleg tudnáktok-e, ajánlani egy másik modellt? Főleg ps3hoz kellene, és divix, xvid, dvd filmeket néznék rajta, később esetleg blu-ray-t is. Segítségeteket előre is köszönöm!
Dáccsika
-
moland007
tag
lenne egy kis gond/érdekesség ki hogy érzi...
egy dvd játékosrol (lg) hajtok egy g20 tv-t (hdmi-n) és egy pana erősítőt (optikai-n).
ha mindkét egységen van hang akkor érzékelhető h kb 70msec csúszás van a hangok közt
dvb-t esetén van rá mód (még otomata is), h ezt kikorrigáljam és ez sikerült is (innen tudom h kb 70msec), de dvd(divx) esetén nincs ilyen állítási lehetőség ...esetleg más pana és/vagy g20 tulajok is tesztelhetnék ^ várom az eredményeket.
tnx
55A83J
-
EmThor
addikt
Panashop oldalán megnéztem a katalógusukat és most látom, hogy aug.-ban 3 év garit adnak a boltjaikban vett tévékre. Otthon megbeszélem a dolgot (lakáson belüli tv cserék) és úgy néz ki hamarosan egy 42S20-as remélhetőleg boldog tulaja leszek.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
Pityke78
őstag
Hogy lehet megnézni a pana plazmákban, hogy mennyit volt használva, hány órát ment?
-
szp1
addikt
válasz Pityke78 #17326 üzenetére
Ez be szokott jönni:
1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-t
Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-est.
5. "OK"
Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig.
Elő jön 2 számsor, az üzemidő és a bekapcsolások száma.Kilépés: az "Exit" gombot hosszan nyomni.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz Pityke78 #17328 üzenetére
Nálam igen : C.
Az X , G sorozaton is.
De rákereshetsz a fórumon belül, kb 10szer leírták....
Azért ilyen, hogy a láma júzer, vagy a feleség-gyerek ne kavarjon bele véletlen nyomkodással[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Joshi
titán
Ha már a szervízmenüről van szó akkor megkérdezném én is hogy az LG PK szériás plazma TV-ken hogy lehet előcsalogatni a szervízmenüt. Rákerestem itt a fórumon és találtam is hasonló kéréseket de érdemben senkinek nem válaszoltak. Esetleg nem is lehet bejutni az LG készülékeken a szervízmenübe? Válaszokat előre is köszi.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Mazsika #17321 üzenetére
Szeptemberig nem hinném, hogy túl nagy változás menne végbe az árakban, de sosem lehet tudni (pláne a mai politikai helyzetben, mikor egy-egy benyögés hatására 10 Ft-ot is romolhat az árfolyam egy nap).
Az U20 korrekt TV, a legolcsóbb fullHD Pana TV. Mindazonáltal érdemesebb lenne az S-szériát választanod, tekintve, hogy ott már 1080 soros a mozgóképfelbontás és 600 Hz-es az alképpont frissítés, míg az U-nál csak 900 soros és 400 Hz-es.
Ha viszont sok DivX, Xvid és DVD van - ahogy írtad is - akkor elképzelhető, hogy csalódás lesz, ezekre jobb választás a HD-Ready és a PS3 sem igényli a fullHD-t, tekintve, hogy szinte az összes cím 720p, csak a BD-k miatt érdemes, de azok meg nagyon szépen festenek HD-Ready-n is. Én a helyedben elgondolkodnék egy 50"-os HD-Ready-n, nem sokkal lenne drágább, mint egy 42U20, viszont képméretben brutális lenne a különbség.Amúgy a 3 garancia korrekt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Mazsika
őstag
válasz DM-Fan #17332 üzenetére
természetesen szóba került a 50" is de az sehogy sem fér el, max 42" amúgy is a szobába ahova szánom kb 2,5 méterről nézném! akkor most ezekre a panákra 3 év gari van? és hd ready-be milyet ajánlanál (olcsó kategóriába).
Szerk: esetleg egy x20e-re vagy c2e-re gondoltál?
[ Szerkesztve ]
Dáccsika
-
rayoliviero
veterán
Vettem egy DVI-HDMI adaptert az XFX 4830 videókártyámhoz, hogy össze tudjam kötni a számítógépet a Panasonic plazmámmal. Amikor bekapcsolom a főkapcsolóval a tv-t, kiírja az alábbi szöveget a Catalyst (ez mindig megtörténik, amikor áramtalanítom a tv-t, majd újra bekapcsolom a főkapcsolóval):
A HDMI audio része nem működik megfelelően. A jelenleg csatlakozott AMD DVI-HDMI dongle nem ehhez kijelző adapterhez készült. Annak érdekében, hogy a hang működjön, kijelző hátulján audio in panelre csatlakoztatsson audio kábelt.De nekem van hang, mivel nem HDMI kábelen továbbítom, hanem optikain. De ahányszor bekapcsolom a tv-t a főkapcsolóval, ez a szöveg felugrik.
Használhatom ezzel a DVI-HDMI adapterrel a videókártyát/tv-t?
(Ez szerintem régebbi DVI-HDMI adapter lehet, ami csak képet továbbít, hangot nem)
Ha használhatom, akkor a tv bekcsolásakor felugró szöveget, hogy tudom eltüntetni? Mert elég idegesítő...[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz rayoliviero #17335 üzenetére
Az Nvidia Control Panelen belül ezt az opciót ki lehet kapcsolni, már mint a HDMI-Audio lehetőségét. Az AMD-nél ez nem tudom hogy működik de célszerű lenne megvizsgálni a Catalyston belül hátha ott is ki lehet kapcsolni.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Mazsika #17334 üzenetére
Ha nem fér el nagyobb 42"-nál, az más tészta, akkor valóban nincs nagy árkülönbség mondjuk egy HD-Ready 42X20 (kb. 140 eFt) és egy fullHD 42U20 (kb. 160 eFt) között, igaz, tudásbeli különbség sincs sok közöttük a felbontást leszámítva. Végül is akkor így megérheti a 42U20, de a fullHD felbontás előnyének kiélvezéséhez elég közel (1,5 méteren belül) kell majd ülnöd, egyébként nem fogod észlelni a különbséget. HD-Ready-ből egyébként a 42X20 ajánlható ilyen méretben.
Ha a Panashop-tól azt hallottad, hogy 3 évet adnak, akkor annyit adnak, de erre feltétlenül kérdezz rá náluk! Eddig mindenki megkapta itt az aktuális akcióban szereplő plusz garanciát, még az is, aki az akció valós időtartamán kívül vásárolt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dorian
félisten
Elvileg a képernyőt csak tiszta vizes- nedves ruhával lehet letörölni. De mi van az ujjlenyomatokkal? Barátnő...
Van rajta valami bevonat aminek esetleg árt pl egy kis Clin ablaktisztító?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Sziasztok!!!!
A hónap végén kapok egy Samsung 50C6500 Plazma TV-t.
Valaki látta már személyesen a Samsung ezen idei modelljét?Arra volnák kíváncsi hogy a múltévi 6-os szériához képest mennyit fejlődhetett. Esetleg hogy a múltévi 8-as széria képminőségét megközelíti-e, mert az akkor nagyon tetszett.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dorian #17339 üzenetére
A tiszta, enyhén nedves ruha le fogja hozni az ujjlenyomatokat is. Clint annyira nem ajánlanám, a külső bevonat (mert valami azért van) nemigen köszöni meg. Amúgy miért kell fogdosni a panelt? Ezt sosem értettem. Nem érdekel ki az: töröm le a kezét, ha hozzányúl. Munkahelyen is falnak megyek, amikor valamelyik kolléga jön és elkezdi böködni az LCD-t. Nem érintőképernyő az, basszus, ha meg rámutat a dologra akkor is látom, nem kell hozzá is érni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dorian
félisten
-
törölt tag
válasz pisti0315 #17343 üzenetére
Szia!
Igen néha írogatok
Néztem pont hogy valóban a C6500 szinte teljesen ugyan úgy néz ki mint a múltévi B850. Remélem hogy a képminősége is minimum olyan lesz Az ugyan is nagyon tetszett.
Haver hozzájut egy 63C7000 modellhez. Na majd ha megkapja jól letesztelem azt is -
doktordrog
aktív tag
Sziasztok!
Már múltkor a segítségetekkel eldöntöttem, hogy melyik TV-t vegyem meg. Az eladó hatására elbizonytalanodtam. A kettő közül melyik legyen PS3-ra, tv-zésre?
Samsung Ps-50c430
vagy
Panasonic TX-P50C2Eköszi
-
szp1
addikt
válasz doktordrog #17346 üzenetére
Szia
Miért, mit mondott az eladó?[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz doktordrog #17348 üzenetére
Szignifikáns különbségek nincsenek a két TV között, a Panasonic-nak valamivel tényleg szebb képe van. A PS3 miatt ne fájjon a fejed, tökéletesen fest 1024x768-as felbontás mellett is, a szoftverek 95%-a csak 720p-ben vagy az alatti felbontásban fut csak, úgyhogy semmi gond nincs ezzel. Egyébként is a TV saját felbontására downscale-eli a képet, így semmit nem veszel észre belőle, hogy nem 1366 a felső felbontás, az alsóban meg ugye megvan a 720 sor.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz doktordrog #17348 üzenetére
A pixel dologra DM-Fan megválaszolt.
Nem könnyű a választás, műszaki érvek nem nagyon vannak.
Szerintem ilyenkor az ár és a dizájn, valamint a személyes szimpátia alapján lehet csak dönteni....már a kiterjesztett garancia sincs a Panára (sajnos), ami nálam eldöntötte a kérdést.
Esetleg marad a pénzfeldobás.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest