Hirdetés
Aktív témák
-
fiorella
csendes tag
válasz KTTech #16598 üzenetére
hát most nézegettem a nappalit,megjegyzem nem rég rendeztük át
a férjem biztos kiborulna ha újra akarnám rendezni
nem lehetetlen de mindent át kéne cserélni,a számítógépet átvonszolni a másik oldalra,
az étkezőt is és akkor talán áttehetnénk ide a tv elé a garnitúrát...hát óriási a nappalink közel 50m2 de ilyenkor ha már be van rendezve..nehéz újra tervezni...ha a tv elé teszem a garnitúrát ez a rész zsúfolt lesz ..na még átgondolom ,max a fotelt áthúzom ha full hd-t nézekhttp://mesterbrigad.hu
-
Gabor970
addikt
válasz KTTech #16600 üzenetére
ezt a lecsiszolják z IC-ket meg honnét veszed??? Minden TV-hez beszerezhető a részletes szervíz könyv, kapcsolási rajz. Nincs speciális egy TV-be való IC, a világpiacról beszerzett tömeg IC-kből dolgozik mindenki. A mi cégünk is rak össze LCD TV-ket is, teljesen standard alkatrészekből szerelik őket. Brámi beszerezhető, ha megvan az MPN.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
nagyúr
válasz fiorella #16595 üzenetére
Ez nem összerakási minőség kérdése, a mikronos por ellen nem nagyon lehet mit tenni. A telefonod kijelzője alatt is ezért jelenik meg, ráadásul a zsebben/táskában ez még előbb megtörténik, mint a TV-nél. Nálam 2 év után jelent meg egy porszem a TV-m paneljén az üveglapon belül, ami főként fehér képernyő előtt volt (számomra) zavaró, mivel rögtön kiszúrtam, hogy ott van. De a kitisztítás során megszabadultam tőle.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz DM-Fan #16601 üzenetére
Na igen, ez meg a másik Bár, bárki vehet forrasztóállomást, a cégnél amit használtunk egy elég olcsó típus volt, 18 milliót kértek érte...
Mondjuk a mai napig cserélgetek kézzel olyan BGA-kat (hőlégfúvó, alulról IR-el melegített panel, hőelvezető fóliák, flux), amik 1.5x2mm-esek és van 8 lábuk... mobiltelókon előfordul az ilyen. Meg az is, hogy ezeket az alkatrészeket csak a gyártótól lehet beszerezni, emiatt gyakorlatilag meg is áll a tudomány.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Gabor970
addikt
válasz DM-Fan #16601 üzenetére
hát én már cseréltem BGA-t is kis hőlégfúvóval. De bent a gyárban ha kell van akár lézeres cserélő is. (fine placer) Nincs lehetetlen, több évig javítottam mai technológiával készült -felületszerelt- paneleket. Természetesen nem pisztolypáka kell hozzá. Hidd el, bármilyen alkatrész lecserélhető egy panelen!
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gabor970 #16606 üzenetére
Persze, ez nem vitás, csak fizesd is meg a javítás költségét. Egy átlag TV-szerelő/szervíz nemigen rendelkezik fine placer-rel, ezért is egyszerűbb a panelt egy az egyben kicserélni. Nekem a Nokia telefonommal a központi szervízben sem szarakodtak: főpanelcsere és kész. Márcsak azért is ezt alkalmazzák a gyártók, mert elemzik a hibákat a kiszerelt paneleken és próbálják levonni a konzekvenciákat.
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz DM-Fan #16609 üzenetére
van oyan gyártó aki elemzi a hibákat? papíron.... mihozzánk is jönnek vissza un RMA-ba a hajózási elektronika paneljei. Annyira elemezzük, hogy megtaláljuk mi a baja, kicseréljük a hibás alkatrészt, teszterezzük, oszt mehet vissza beépítésre. Nem mondom, hogy sosem kutakodunk egy kis okosodás végett, de leginkább csak egy hibás darab, aminek a javítását megoldjuk mihamarabb.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz KTTech #16611 üzenetére
Épp most megyek majd a Nokia készülékért (ez volt a második főpanelcsere), gyanítom ez alkalommal egyszerűen azért cserélték ki a főpanelt, mert hibás volt a legutolsó firmware (amit gyanítom a szolgáltató cseszett el) és mivel nem downgrade-elhető, az új firmware meg még nem jött ki, ezért úgy gondolták, hogy cserélnek egy főpanelt inkább. Gyanítom nekik így is megéri, ha kijön a jó firmware, akkor majd bepakolják a frissített főpanelomat más készülékébe.
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz KTTech #16611 üzenetére
olcsóbb, ha nem ragasztott, nálunk legalábbis minden esetben törekszünk a ragasztás nélküli kivitelezéshez. Gyártunk legalább 200 különböző panelt, talán ha háromnál használunk ragasztást.
Amúgy meg bocs az offér, biztos csak nekem, EMS gyártónál dolgozónak természetes, hogy bármi javítható, nem csak panelcsere. Sajnos pl egy TV-hez ha a gyártótól megrendeled a panelt, az egy vagyon, míg nem nagyon van olyan IC, ami több mint 40$, de jellemzően inkább egyszámjegyűek.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gabor970 #16612 üzenetére
Nyilván nem a szervíz fogja elemezni a hibákat, de egyszer már olvastam valamelyik gyártó kapcsán (talán ASUS), hogy külön részlegük van arra, hogy bevizsgálják a garanciális csere keretén belül hozzájuk visszakerült termékeket és statisztikát készítenek, hogy mi a leggyakoribb hibaforrás, leggyakrabban meghibásodó alkatrész. Az alaplapom pl. azért volt feláras, mert minőségibb, válogatott japán kondik és egyéb alkatrészek kerültek rá, van ugyanis van olyan verziója is a lapnak, amin a szokványos van. Nem hinném, hogy marketingrizsa, mondjuk eddig egyetlen ASUS alaplapommal sem volt baj, pedig több, mint 10 éve használom őket.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dorian #16615 üzenetére
Attól függ mekkora panelen, 42"-on pl. biztosan nem lehet. Nem arról van szó egyébként, hogy két, egymás melletti TV-n meg tudod-e különböztetni, de amúgy bizonyos távról úgy sem tudnád, mert egyszerűen a szemed nem képes már érzékelni a pixeleket olyan messziről és mindkét TV képét azonosnak látnád (leszámítva persze azt, hogy adott esetben a fullHD ugye nemcsak felbontásban jobb, hanem egyéb képtulajdonságokban is).
Nekem is van egy-két olyan referenciaszintű DVD-m, amit 42"-on 3-4 méterről nézve erősen elbizonytalanodnál, hogy HD-t látsz-e.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz DM-Fan #16613 üzenetére
FW probléma esetén nem csinálnak ilyet, sőt DG is lehetséges, bizonyos szinten felül Ha meg csak simán elrontották a FW-t, akkor újratöltik, ezért nem cserés. Viszont, ha gyanítható a combo flash hibája akkor igen, mert cserélni azt az újabb típusoknál nem lehet, mert természetesen ragasztott. Ahogy a tápellátás, a végfok, a CPU is...
De ha most mész érte, akkor biztos nem nálunk van, mert mi már nem javítunk... köszönhetően a Nokia konszolidációjának.Alsóbb szegmensben meg egyenesen tilos az alkatrészcsere. Olcsóbb az új panel, mint a gyártónak kifizetni a javítás költségét...
-
KTTech
veterán
válasz Dorian #16615 üzenetére
Tapasztalat: 3.3m-ről (lemértem) már nem igazán tudom megkülönböztetni a jó minőségű DVD-t a 720p-től. 50"-os plazmán. A filmnéző kanapén 2,35m-re van a fejem a TV síkjától, ez még a F-HD-hez is szűkösen, de elég lenne.
A szememmel nincs gond, sőt, kissé túl is van korrigálva (tehát jobban látok az átlagos embereknél egy picivel).Persze most szigorúan csak a felbontásról beszéltünk. Arról nem, hogy HD-Ready panelek általában gyengébb képminőségűek (ami egyértelműen látszódik is az adatlapokról).
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
-
szabessz
tag
válasz DM-Fan #16623 üzenetére
Köszi.
Nem hiányzik Media Pc-ről mennének Filmek gondolom arrol jól menének rajt
Más gyártotól Pl Samu 50C530 vagy LG50Pk550 gyengébb kép minőség és több hiba lehet rajt ghost foszfor ha jól olvasom?
Pananál sok helyen 1 teljes +1 alkatrész garanciával adják az normális hivatalos gari,szabad ot vásárolni Pligitalko? -
sas81
csendes tag
G20: Valaki segítsen pls, hogy ez mit takar pontosan ez "floating blacks" dolog. Ez minden plazmánál megvan ez a jelenség? Van aki tapasztalt már ilyeneket? Ez mennyire zavaró normál felhasználási körülmények között nem köröket huzogatva?
[ Szerkesztve ]
Ha írok neked légyszives válaszolj! :)
-
fiorella
csendes tag
válasz DM-Fan #16592 üzenetére
"A pendrive sebessége bőven elég a HD-film lejátszásához, nem az szokott a szűk keresztmetszet lenni, hanem a TV válogatós ízlése. "
közben kipróbáltam pendriveról egy mkv 720p filmet (con air tökéletesen megy ez is,hibátlan!! ha meg lesz a nagyobb pendrive-om kipróbálom az 1080p is
szóval a media lejátszó is jónak bizonyul a divx után az mkv-t is lejátssza gond nélkül[ Szerkesztve ]
http://mesterbrigad.hu
-
moland007
tag
hali!
egy kis dlna lehet h már valamelyikőtök belefutott :
vostro 1015 - 2.1 ghz c2d a notim wifin
pana 42g20e a tv-m vezetéken
win7 + mp 12 van
kapcsolodik és tudok is böngészni. de sajna csak a kisebb és/vagy gyengébb minőségű videokat lejátsza (hd_other_samsung_led_tv_series és divx ek) de a 200 mega körüli videokat azokat KÉREM VÁRJON nál megáll és nem játsza le pedig a teljes adatsebesség (9000kb/s) ugyanannyi mindegyknél
mi lehet a baj ?55A83J
-
sEsE123
csendes tag
Tegnap óta boldog tulaja vagyok egy P50S20-as Panának.
Még nem igen volt időm teljesen elmélyedni a beállításokban de így is nagyon szép képe van számomra.Köszi szépen, hogy segítettek a választásban (tudtotokon kívűl)
Hála DM-Fan leírásának sikerült előhoznom a service menu-t, csak sajnos nem tudom, hogy melyik érték is jelenti az üzemórák számát. Olvastam, hogy valami Timing félét kellene keresnem, de nekem nincs ilyen a menüben.
Tudátok segíteni, hogy a csatolt képen melyik is az a bizonyos érték?
(Talán az a 40 lenne? Ha igen, akkor az nem túl sok egy zsír új készülékhez képest?)szerk: link beillesztése
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
-
SLYM
veterán
hali LCD, vagy plazma TV-t vegyek? olyan 200k-m van rá most kb és csak TV-zésre és DVD-zésre használnám a TV-t. köszi
-
Tomi_Sci
őstag
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
KTTech
veterán
Nekem ez az LG nem igazán jött be képminőség terén... Ami meg tetszene, nem fér bele a keretedbe. Szerintem érdemes lenne nem FullHD téren nézelődni ilyen árkategóriánál.
Ha 200 körül kellene vennem, még mindig a Panasonic 50X10Y mellett döntenék, elvileg 190E Ft-ért.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
BBéci
legenda
válasz fiorella #16610 üzenetére
LCD tévés topikban volt szó többször az LG-k porosodásáról. Állítólag sokkal jelentősebb, mint más típusoknál.
A PK760 képminősége nekem nem tetszett, egy hónapig néztem 3,8 méterről, néha közelebbről. 6-ról biztosan nem találtam volna rajta hibákat.
Szerintem rossz ötlet 32 gigás pendrive-ot venni, mikor ugyanannyi pénzért 320-as merevlemezt kapni.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
napola
csendes tag
hello , egy olyan problémám lenne hogy éjjelre kihuztam a plazmát , ebben a nagy melegben ne fütse potyára a szobát . másnap este rácsatiztama hálozatra , elszállt minden csatorna , ezt újraprogramoztam... de eltünt az input felsorolásból a hdmi/dvi meg a hdmi bemenetem valakinek valami tipp esetleg?elég nagy érvágás lenne ha nem jönne helyre... lg 127 cm es plazmáról van szó, ha kell tipus megkeresem a számát! válaszotokat előre is köszönöm! üdv.: napola
-
P00By
nagyúr
Lehet az, h ezt a Z szériás tv-t nem találom panasonic global honlapján?
-
szp1
addikt
Tegnap, július 16-án megérkezett ajánlott levélben a Panasonic SEE-tól az 5 éves kiterjesztett garancia. Egy A5 méretű 200g/m2 minőségű papíron.
Május 27-én regisztráltam a C10Y-t.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest