Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Narancs81 #16348 üzenetére
Egyelőre még semmi hivatalos nincs ezzel kapcsolatban, csak remélhető, hogy lesz, de ha engem kérdezel, akkor szinte tuti, mivel tavaly év végén is nagyon nagy siker volt és most a foci VB alatt is megdobta az eladásokat. Szerintem a Panasonic is belátja, hogy jól jár egy ilyen akcióval, mert a hibák nagyrésze úgyis kijön az első 2 év alatt, az utána jelentkezők (pl. esetleges pixelhiba, panelfáradás) meg úgysem igazán tartoznak a garanciális problémák közé, maximum egy-két elszálló táppal vagy főpanellal lehet számolni hosszú távon.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bendeguz76 #16339 üzenetére
Szerintem bőven várható, hogy leesik az áruk bőven 350 eFt alá év végére, karácsonyra. Kifuttató akciókban a jövő évi modellek megjelenésekor szerintem 300 eFt-ra vagy az alá is le fogják akciózni a nagyobb G20-akat. Az eddigi évek statisztikája is ezt igazolja, tehát mindenképp érdemes várnod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz holden72 #16347 üzenetére
Szia
Nekem technisat CX típusú CAmodullal tökéletesen működik a vidanet dvb-c szolgáltatása a Panasonic 42C10Y-al. Finnország van beállítva. Egy gond: a többnyelvű adóknál nem lehet a magyart beállítani alapértelmezettnek, ahol nem úgy adja a szolgáltató ( pl NatGeo Wild), és a feliratnál sem a magyar az alapértelmezett. Amúgy minden maradt úgy, ahogy egy hónapja beállítottam.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
SLYM
veterán
TV vásárlás előtt állok. ami fontos szempont. 100-120 centi közötti méret. full HD. és mpeg4-et ismerje, asszem ez kell ahoz, hogy ne kelljen sep top box-ot venni. igaz ez egyébként? max 200.000 HUF-om van rá. addig kellene nekem az ár/teljesítményben a legjobb TV. lehet plazma, vagy LCD, vagy tőlem bármi. csak TV-zésre használnám, semmi másra. köszi
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Figyelmetekbe ajánlom ezt a tesztet.
A 4.-ik oldal alján van egy kép, Eurosport-on a Tour megy.....teljes mértékben reprezentálja az LCD ( akár led akár nem led ) TV-k SD képminőségét.....
És akkor ez egy 400 k-s TV.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz holden72 #16357 üzenetére
Olyan van, hogy új csatorna jelzés - ez ki van kapcsolva.
Viszont van olyan menüpont ami a CA modulhoz visz, annak a menüjében lehet állítgatni..Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Striga
csendes tag
Segítség kellene fiuk. Próbálgattam itt utána olvasni de egyre jobban bele zavarodtam.
TV vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni plazma vagy LCD . Na a lényeg 130k van rá max. Átlagos felhasználó vagyok (TV DVD nézés). Itt olvasgatva a plazma lenne jó választás, ki is néztem Samsung PS-42C450 B1W, de LCD TV-töl se zárkózom el. Előre is köszi -
bolic
őstag
Tipp a korábbi ventihűtős Pana TV-kre, kánikula idejében kikapcsolás előtt ajánlatos lehűteni valamelyik fekete képpel (én pl. HDMI3) kb. 15 percig, különben visszakapcsolási problémát fog jelentkezni, elsősorban az analóg SD tuner egység. De még nem tudok bizonyítani hogy melyik egység túlmelegedett, lényeg az óvatosság.
Üdv.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Joshi
titán
Egy biztos hogy az SD adás messze nem üti meg a mércét főleg egy full hd tv-nél legyen az plazma vagy lcd. Ettől függetlenül a plazma tényleg jobb képet produkál mint egy lcd. Igazság szerint a magyarországi műsorszórás enyhén szólva is le van maradva egy időszakkal, olyan tv csatornák mint a tv2 és az rtl klub még mindig 4:3-ba sugároz ami felháborító. Az m1 HD is egy nagy kamu, rengeteg műsor 4:3-as vagy egyszerűen felkonvertált sz@r, még talán a Digi Sport az ami egész tűrhető.
Még kell minimum 3-5 év mire itt minősíthető adások lesznek. -
szp1
addikt
Hát nem tudom....nálam az SD Eurosport ennél klasszissal jobb, ilyen mértékű pixelesedés egy plazmánál nincs. Érdemes megnézni az út szélén a frissítős embert...ez szerintem legalább 80%-ban a TV sara.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, én a képen láthatóhoz hasonlóan gyenge SD-adást még fullHD plazmán se nagyon láttam. Nyilván szolgáltatófüggő is a dolog, de ez egyértelműen LCD-betegség. Az m1 HD-t azért nem nevezném kamunak, tekintve, hogy a foci VB-t is olyan minőségben adták, hogy "lejött" a képernyőről és még SD-ben is igen tisztes volt. Nyilván nem a tucatreklámok meg az esti beszélgetősműsorok fognak HD-ben menni, inkább ott látom a problémát, hogy tartalmat nem tud szolgáltatni a magyar televízió. Ugyanez vonatkozik a kereskedelmi adókra is. Maúnikasót akarnál nézni 16:9-ben és fullHD-ban? Ugyan már! Amihez kell a fullHD (lásd Nat.Geo., EuroSport, HBO, stb.) azt meg úgyis eléred HD-ben, olyan minőségben, hogy lemész hídba.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Striga #16363 üzenetére
Csapj hozzá még 10 eFt-ot és vedd meg a Panasonic 42X20-at. Annál jobb képminőséggel rendelkező HD-Ready plazmát ugyanis most nem kapsz 42"-ban, márpedig a felhasználási körödet tekintve az neked bőven elég, 140 eFt-ból pedig korrektebb vétel, mint az általad említett Samsung. Az LCD-t meg felejtsd el! SD-képanyagokra (így az általad említett TV-re és DVD-re) rosszabbat nem is választhatnál az LCD-nél, borzasztó kása képet kapnál.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
Nekem a 720p-s tv-men meglepően jók az analóg adások (kábeltv). Persze egy számítógépről lejátszott HD fimtől mérföldekre van, de a jelenlegi műsorokért nem sírok a jobb minőségért.
Egyébként nem tudom, más hogy van vele, de az újabb filmekben nincs túlhúzva a kontraszt? Ugyanis eddig lcd-n nem annyira tűnt fel, viszont plazmán igen, esetenként részletek vesznek el a feketében. Régebbi filmeknél és normál tv adásnál nem vettem észre ilyet, csak az újabb főként "látványfilmeknél".
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
villli
csendes tag
Hogyan köthetném össze a laptopom a samuc430-amal?
a lapin: 15tűs vga? és 7tűs s-video kimenet van
a c430-on: scart , HDMI , component in lyukak -
Joshi
titán
A tesztben szereplő kép ne tévesszen meg, próbálj meg PrintScreen-el lefotózni egy Full HD mkv filmből jelenetet, messze nem lesz olyan minőségű mint amit látsz. Aztán fotózz le egy TV képernyőjét, na az még olyan se lesz. (kivéve ha nagy felbontású hiperszuper kamerád van)
DM-Fan: Az m1 foci vb HD adása szerintem rosszabb volt mint a Digi Sport ismétlései. Ami véleményem szerint jó minőség az a DigiSport MotoGP közvetítései, az valami fantasztikus.
Egyébként pont a beszélgetős műsorokat tudja HD-ba adni a csatorna mert az a jelenlegi technológiával van rögzítve, az nem meglepő hogy egy 1970-es film olyan amilyen.
De ha már itt tartunk én nem tudom hogy ki mit néz, de az m1, m2, DunaTV kit érdekel? Nagyon sok csatorna van amit már HD-ban kellene sugározni, sajnos a National G és a Eurosport nincs benne a HD csatornák között(Digi Kábel). Ami fejlődés az a Eurosport 16:9 képaránya.
Visszatérve a "Maúnikasót akarnál nézni 16:9-ben..."-re, szvsz tök mind1 hogy mit nézek ha a képarány nem stimmel. Egy 4:3-as műsor 16:9-re húzva olyan mintha mindenki vízfejű lenne és túlsúlyos. Szerintem ez nem megszokható főleg embereknél.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jópár hsz-al elöbb próbáltam kérdezősködni a SVCHD-ról de sajna senki nem adott választ.
A tv képes lejátszani ezt a formátumot, gondoltam lejátszom azon, nem működtetem közben a PC-t is.
Hát végülis sikerült megoldani a dolgot, de felejtős.....
1. A 4 perces videót majd 10 percig konvertálta a gép
(pedig nem hiszem hogy gyenge lenne a PC-m)2. a 60 megából csinált vagy 300 megát
(sajna a videó felbontást nem nagyon lehetett állítani, minimum 1440x1080, talán másik progival lehetne az eredeti képméretet tartani s kisebb lenne a file méret is)Akárhogy is számolom, ha pc-n játszom le a filmet, kevesebb áramot fogyasztok
-
BBéci
legenda
Amíg SD-ben sugároznak, nem sok értelmét látom a 16:9-nek, pláne a letterboxosnak. Le sem merem írni a véleményemet azokról, akik széthúzva nézik a 4:3-as adást, mert kimoderálják.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Perillustris
senior tag
válasz DM-Fan #16368 üzenetére
Ez egy jó tipp, köszi. A Panasonic TX-P37C2E-t néztem, de az általad javasolt jobban tetszik. Azt tudni kell, hogy egy kedves ismerősömnek segítek TV-t választani, mert a régi CRT besz@rt, akik Vajdaságban élnek. Tehát szinte kizárólag SD műsorokat néznek majd, nagy ritkán esetleg DVD filmet. Sportbuzi a család, tehát ezért gondoltam plazmára. Nem lesz "sok" a HD Ready felbontás? Nem volna optimálisabb a kisebb, 1024xx768, ami ugye 4:3?
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
válasz Perillustris #16374 üzenetére
Bejött még a képbe a Pana 42C10. Na, mindegy, a héten el kell döntenem, lehet, fej vagy írás lesz...
Perillustris
-
cannibal
senior tag
válasz DM-Fan #16350 üzenetére
Szerintem nem egyre gondoltunk A háimozimon is ugyan ez a dízájn elem van egy kb 2cm széles csík ami a közepénél a legszélesebb és a széle felé keskenyedik a felső éle pedig egyenesen fut végig. Magyarul egy kis "hasa" van középen Szerintem ez a tavalyi design lesz.
Ide várom az új TV-t sok szeretettel [link] (nemtudom mennyire lehet kivenni a házimozi design-ját, de ahhoz illene nagyon az a fajta plazma design) -
BBéci
legenda
válasz Perillustris #16374 üzenetére
Nem vagy tisztában a HD-ready jelentésével, mivel az 1024 x 768 is az, ráadásul - bármilyen furcsa - nem 4:3, hanem 16:9 arányú.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz cannibal #16376 üzenetére
A centersugázót véletlenül nem pontosan a kép közepe alá vagy fölé szokás tenni??? Inkább ne is legyen, ha nincs lehetőség a megfelelen elhelyezni, mert többet árt, mint használ!!!
-
Perillustris
senior tag
Az 1024x768 is HD-ready felbontás, ráadásul - bármilyen furcsa - nem 4:3, hanem 16:9 arányú. Tehát ne ez döntsön a választásban.
Nincs sértődés, de ugye mennyivel finomabban hangzik, mint a kioktató "Nem vagy tisztában"?
Ezzel együtt köszönöm a választ, tényleg nem tudtam, hogy már az is az.
Perillustris
-
napocska2
senior tag
válasz villli #16370 üzenetére
Örülj neki, hogy van s-video kimenet a laposodon, azzal jóformán bármire átvihetsz képet.
Nálam a mezei s-video kábel és s-video-scart átalakító vált be még a CRT tv-nél. Nem nagy beruházás, igaz a minősége nem lesz HDMI, de egy próbát megér.
Nem tudom milyen típusú a videokártyád, de előfordulhat, hogy több s-video-scart átalakítót ki kell próbálnod, míg megtalálod a megfelelőt, így célszerű inkább kölcsönkérni, amíg rá nem lelsz az igazira.[ Szerkesztve ]
-
SweetWally
tag
válasz DM-Fan #16352 üzenetére
A próféta szóljon belőled!
Én is csak arra várok, hogy az 50G20 valahol 330 körül, vagy az alá essen.
Addig is győzködöm magam, hogy nem kell nekem a G30 (vagy G25, még nem tudni mi lesz). Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy elcsábulok az új felé, mikor a régi is tökéletesen megfelel, és még olcsóbb is.
Nem rossz dolog a magány, ha van veled valaki.
-
BBéci
legenda
válasz Perillustris #16380 üzenetére
Aki egy tévés szakmai topikban az alapokkal nincs tisztában - talán az első hozzászólást sem olvasta el - annak jár a kioktatás.
-
G.F.
aktív tag
válasz DM-Fan #16367 üzenetére
Igazad van, de épp a Maónikasó féle produkciók engedhetnék meg maguknak a HD-t. Amúgy ha HD-ben tudnak sugározni, a kamera meg felvenni, akkor meg miért ne menne minden stúdió műsor abban? Számomre teljesen érthetetlen a kereskedelmi adók hozzáállása. Ki vannak tömve pénzzel, és hátráltatják a fejlődést. És akkor még a színvonalról nem beszéltünk. A nép meg arra gúvasztja a szemét...
-gf-
-
Ijk
nagyúr
válasz madgie #16384 üzenetére
Tegnap este néztem meg a Keresztapa 2-t, egy 11 gigás 720p-s BD-ripet. Gondoltam régi film, de sikerült nekik "felújítani", ami feltehetőleg a digitalizálás utáni kontraszt csúszka felhúzásával és a fehéregyensúly machinálásával történt meg.
Az eredmény:
Biztos csak az én szemem finnyás erre, sokat fotózom és utófeldolgozok, de az ilyen mértékű kontrasztot mindig kerülöm./人◕ ‿‿ ◕人\
-
madgie
titán
Hm, azért látni kéne az eredeti BD-t, mert az átalakításnál is bele-belenyúlnak, emlékszem, a Public Enemies című filmnél láttam olyan gány 720p-s ripet, hogy a maradék hat szál hajam fele is kihullott
Szerk: tegnap is a The Losers-t néztük és borzasztóan túlszaturált volt az egész. Még nem derült ki, utólag húzták-e fel, vagy alapból ilyen az anyag, bár a trailer alapján is Kenrockwelles (te úgyis érted a fotózás miatt, miért írom ezt ), de talán nem annyira, mint az adott 720p-s változat.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz madgie #16389 üzenetére
en ezt az egeszet nem is nagyon ertem. Adott egy regebbi film, az ugye elkeszult meg anno cellulozra, 24 szep kis kepkocka / sec. Nos az pont olyan kontrasztra, szinre stb tulajdonsagokra, amilyennek a rendezo megalmodta. Annak sem a felbontasaval sem a reszletessegevel nem lehet gond. Ha jol emlekszem, akkor valahol azt olvastam, hogy egy 36X24-es dia kep kb 25megapixeles digitalis kepnek feleltetheto meg. Nos ennel nekunk sokkal kisebbek az elvarasaink, vagyis a 2megas full hd felbontashoz boven elegnek kell lennie a nyersanyagnak. Gondolom a filmeknek is valahol megvan az eredeti un mester szalagjuk, azt is gondolom hogy a kiadok ehhez hozzaferhetnek, ha BD-t akarnak rola csinalni. Ha azt akarjuk, hogy a lemezen az legyen, amit a moziban anno lattak a nezok, minden buheralas nelkul be kell digitalizalni. Nos nekem innet egyszerunek tunik a dolog, bar lehet en vagyok tul egyszeru
kozben latom nem is annyira a Te hozzaszolasodhoz kellett volna ezt fuznom, mert pont azt mondod, hogy az eredeti bd meg lehett jo, aki a tomoritett 720p-s torrentezheto mkv-t csinalta, az is elbaxhatja.... ok.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
madgie
titán
válasz Gabor970 #16390 üzenetére
Valószínűleg nem ilyen egyszerű. A filmes fotográfiánál is ugyanez volt, mikor jött a digit világ: miért nem elég jó az objektívek 80%-a huszonsok megapixelhez, mikor elvileg a film is kábé annyit tud (?). Az az igazság, hogy hiába tudsz az adott médiumból XY pixel felbontású képet kihozni, ha maga az optikai rész annak idején még nem erre lett tervezve. A filmnél még bonyolultabb is a helyzet, mert az anamorfikus lencsék is belerondítanak a képbe, bár erről a témáról KTTech fórumtárs tudna részletesebben beszámolni, ő mozigépész volt
-
KTTech
veterán
válasz Gabor970 #16390 üzenetére
A felbontása a régi filmeknek khm... nem a legjobb. Sajnos... köszönhetően a MF-nek, a használt objektíveknek. Így gyakran a FHD felbontás is kihívás róluk.
A filmek színezését régen se forgatáskor csinálták meg, hanem külön színezték, ráadásul minden kontaktmásolattal változott.
Az eredeti szalagokat nem nagyon használják, nagyon sérülékenyek, törnek már 10 évesen is.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
pisti0315
tag
válasz villli #16370 üzenetére
Szia,
ilyenem is van jópár darabitt találod:
S-Video to 3 RCA HDTV100% pozitív visszajelzés
-
pisti0315
tag
válasz Santiagain #16393 üzenetére
Egyetértek
ezért néztem én 720p-ben reklámok nélkül100% pozitív visszajelzés
-
Gabor970
addikt
válasz Santiagain #16393 üzenetére
hat tenyleg, egyre gyakoribb nalunk is odahaza:
Jon a csalad valamely tagja: jajj, ez es ez a film lesz este a TV-ben, nezzuk meg.
En: ok nezzuk, csak adjatok 1 orat, es adom nektek reklam nelkul 16:9, 21:9 keparannyal normalis minosegben. Azert eleg szegyen.....
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
nebancsa
senior tag
Sziasztok!
1 hete boldog tulajdonosa vagyok egy samsung PS50B430P2W plazmának.
[link]
Kis igényű voltam, nekem csak a méret számított és az ár, a 0%THM, meg persze a gari is. Nem is értem hogy tudták leárazni 150e-re ezt a TV-t biztos valami kifutó széria..
Nagyon féltem hogy a kábeltv szolgáltatóm miatt élvezhetetlen lesz a kép, de van benne zavarszűrő, így szebb a képem mint a régi kis tv-en.
Most a családban csak harcok árán tudok a TV elé ülni, mert mindenki ezt akarja nézni.
Amit kérdezni szeretnék, ismeri -e valaki ezt a tipust, kell -e valamire odafigyelnem. Milyen módon szokás finomhangolni, hol találok ehez útmutatást.
Minden tanácsot szívesen veszek... -
pisti0315
tag
válasz nebancsa #16397 üzenetére
Szia,
gratula az új TV-hez, remélem sokáig fogjátok használni.
PS50B430P2WXXH
Magyar piacra áprilisban gyártottuk utoljára, a többi európai országokba pedig májusig készültek ezek a modellek.
Ez a "legbutább" 50"-es PDP TV, de nincs velük gond, átlag TV-nézésre pont jó, az egyik munkatársamnak is pont ilyen van, még tavaly vette.
Régebbi laptopot nem lehet vele összekötni PC csatlakozón keresztül, mivel ezt is lespórolták róla.100% pozitív visszajelzés
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest