Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mm00

aktív tag

válasz Fire/SOUL/CD #1667 üzenetére

Fáljban nem szoktak tárolni semmit a legtöbb esetben. A kosár trtalmát vagy adatbázisban, sessionban vagy cookieban tárolják.

Cookie: Csinál egy változót a böngészőben, amit minden lekérésnél elküld annak az oldalnak amely létrehozta a cookie-t. php.net setcookie

Session: Készít egy cookie-t a kliens böngészőjében, amiben egy kódsor található. Ugye oldallekérésnél elmegy ez a cookie az oldalnak és a szerver előkeresi, hogy melyik session tartozik a klienshez. Ugyúgy eléred a tartalmat, mint a cookieban csak biztonságosabb, mert a kliens gép nem látja/tudja módosítani a session tartalmát. php.net session_start

Adatbázis, úgyanúgy szükséges egy cookie, ami alapján beazonosítod hol található az adott kosár tartalma.

Ja és még valami, több hozzászólásban olvastam, hogy "ezt ebbe a könytárba"(pl jelszó),"azt meg abba a könyvtárba", stb. Számomra azért zavaró ez mert igazából nem találkoztam olyan doksival(angol, magyar egyaránt) amiben szó lett volna arról, hogy a php-nek speciális könyvtárszerkezetre lenne szüksége a szerveren. Szóval ezzel kapcsolatban is várom a válaszokat, esetleg olyan doksi linket amiben bent van.(ha van)

Ezt nem tudtam értelmezni

Új hozzászólás Aktív témák