Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hali!
Sajnos az nem jó megoldás, mert az eredeti névre van szükségem. De az furcsa, hogy a HTML-kódra lecserélve sem fogadja el a w3c validitás-ellenőrzője.
Na, de jobb, ha elmondom, mire kell:
a Jeditable nevű jQuery-plugint használom egy admin-oldalon, ahol módosításokat lehet elvégezni egy adott névnél és egyéb adatbázisban szereplő elemeknél, de úgy, hogy a felhasználó csak kétszer ráklattyog a névre, és máris módosítható az elem, a módosítást pedig elküldi a feldolgozó PHP-fájlnak. Kényelmes, olyan jellegű, mint pl. Facebook-on a módosítható mezők (pl. a Magamról résznél, stb.), helyben módosítasz, nincs szükség az egész lap újratöltésére, stb.A HTML-elem (div, stb.) azonosító (id) attribútuma segítségével (többek közt ezt alakítja a Jeditable $_POST adattá, úgy, hogy a div-et formmá alakítja a ráklattyogáskor! Meg elküldi az input mezőbe beírt adatot) elküldöm az adott elem azonosítóját, ami alapján lecsekkolom az adatbázisban, tényleg van-e ilyen elem, valamint egy alsóvonással elküldöm az eredeti nevet is (ez viszont egyelőre hibaforrás lehet, ha a felhasználó alsóvonás-jelet ad meg a névben, mert explode()-dal bontom szét az elemeket, de ezt majd megoldom), hogy amennyiben megegyezik a módosított névvel, akkor egyszerűen visszaküldöm az eredeti nevet, és nem dolgozgatok fel, így gyorsabb.
Természetesen minden oldal elején ellenőrzöm, a felhasználó belépett-e (a módosító oldalon és a feldolgozó fájlban is), tehát valamelyest biztonságosnak mondható, még ha egyelőre vannak is lyukak benne...Ezért szeretném elküldeni az eredeti azonosítót és magát a mezőnevet is.
Többnyire nincsenek brutálhosszú dolgok, ami ne férne bele egy id-be, ezért gondoltam ehhez a módszerhez folyamodni...
Kerülő megoldás lehetne az, hogy csak az id-et küldöm el, de akkor minden alkalommal tényleg szükség van adatbázis-lekérésre, eddig ezt kerültem el azzal, hogy csekkoltam, megegyezik-e az eredetileg a mezőben szereplő értékkel, vagy sem, ha igen, akkor nem dolgozgattam fel, egyszerűen visszaadtam a júzernek ugyanazt a nevet (amit nem is módosított).Nem tudom, érthetően írtam-e le...

Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-book olvasók
- Milyen routert?
- Kutya topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Apple iPhone 16 256 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest