Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Egérpad topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
frame>24
addikt
válasz
Janoska26
üzenetére
Ja, ezt természetesen hihetetlenül érzem.
De komolyra fordítva, azért az jelent valamit, hogy több országból (USA, Portugália, Csehország, Olaszország) is van 1-2 egyetemi hallgató (vagy volt hallgató), aki különböző kamu-ösztöndíjakat szervez magának, azzal az egyetlen céllal, hogy tanulmányai, gyakorlatai, stb. után itt töltsön még pár hetet/hónapot. Igen, azt hiszem, ez azért jó.ezt persze nem az EKF projectnek köszönhetjük, valami másnak...
-
közeledik az idő

-
SLYM
veterán
nagyon aktuális a téma mégse ír senki. mi van Pécsiek, elhappolja Debrecen a címet?
-
Androo
tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Rajtam nem fog múlni
...ha nyitva lesz, akkor mindenképpen érdemes lesz értékelni, mit ''tudtunk'' kezdeni címmel járó juttatásokkal. -
Androo
tag
ez a topic megadta magát...legalábbis 2010-ig

-
Agostino
addikt
Szerintem Pécsen a közelekedés példaértékű, mindamellett hogy megvannak hibái. Új buszok vannak mindefele, pontosan mennek, hogy csak a helyit említsem.
Távolságiról is nagyon pozitiv véleményem van csak. Kultúrált felszállás, tisztelettudó sofőrök.
Egyébként visszakanyarodva a topic címére, engem csak az érdekelne, hogy mi lesz a végleges döntés a hangversenyteremmel kapcsolatban. Ha odarakják a 6 os meg a vasút közé buli lesz az biztos.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WeghA
tag
királylány ! Jók, amit írtál.

-
WeghA
tag
Hello
Most jöttem haza Pécsről hát elég egy f…..ó egy hely. A közlekedés, ami ott van!! Ha nem vagy helybéli! Katasztrófa
-
Androo
tag
Azért eszembe jutott, h nem akarom bántani a polgármesterünket, mert azért talán némi köze volt, h elnyertük ezt a megtisztelő címet...

-
Androo
tag
válasz
királylány
üzenetére
kíváncsi vagyok Toller úr, mikor ''bulizza'' ki az új 6-os gyors elkészülését
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
királylány
csendes tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Szia!
Igen,teljesen igazad van,jobban össze kellene kötni a két ''féltekét''

Az autópálya a mostani polgármesterünknek köszönhető,ő ''bulizta ki''

Mi is imádjuk a hegyeket...amint meglátom a Diósgyőri Várat, rögtön valami bizsergés lesz bennem, ugyanis mögötte már ott a Bükk...
Főleg így télen, amikor fehér,havas hegytetőket látni...jajjjj

-
Dalai Láma
őstag
válasz
királylány
üzenetére
Északkelet felé még így is több autópálya vezet, mint délnyugat felé. Debrecenről én is láttam képeket, tényleg szép lett a belváros, meg ilyenek. Mondjuk az alföldi városokkal szemben a hegyvidéki helyeket jobban kedvelem
Nekem szükségem van hegyre. Meg Pécsre, mint helyre. Miskolc meg legyen szép és gazdag, mint minden magyar település. 
És tényleg tök sok szép dolog van a messzi keleten. Viszont innen dél-nyugatról elég macerás átjutni oda, vonattal pl nem Bp-n keresztül elég lehetetlen
-
Androo
tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Lehet, hogy ha tényleg ennyire katasztrófális a helyzet, akkor a polgármesterrel az élen egy kicsit hangosabban kellene rámutatni erre a ''régió-diszkriminációra''.
Kedves Királylány, én sem szeretnék belemenni a politikába, és pártállásokba, de szerintem, pont ez az ami igazán fontos ebben az ügyben
-
királylány
csendes tag
Sajnos Androo azt kell mondjam,hogy igenis ilyen kontrasztos a helyzet...Kelet-Magyarország, ki kell mondjam, a kormányok hibájából került oda, ahova került...én nem szeretek politizálni,nem is akarok...gondoljatok bele, mennyi szépség van Kelet-Magyarországon...a Hortobágy, az Aggteleki Cseppkőbarlang, Lillafüred..hogy csak a leghíresebbeket említsem...ezek mind-mind turístahívogatók...ezek miatt (is) kellene segíteni ezt a régiót...
(És most megint nem arról volt szó,hogy az ország többi részén ne lennének hasonlóan szép helyek...)
Én, ha lehet ezt mondani, patrióta vagyok, szeretem Magyarországot- a Kedvesemmel a nászutunkat is belföldre tervezzük...

Amúgy ha valaki valaha is tervezte,hogy eljön Miskolcra, most jöjjön!A karácsonyi kivilágítás meseszép, az egész főutca és évről évre egyre több utca úszik karácsonyi fényben...

-
Latissimus Dorsi
senior tag
-
Androo
tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Ezek szerint, akkor Miskolcon jól kimutatható volt a fejlődés mikor a ''narancs/szegfű'' volt a vezér? Esetleg fordítva...az egy helyben toporgás erősen összefügg az adott kormány színétől? A polgármestert a polgárok választják, nem?
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Nem az a baj, hogy nem fejlődik Miskolc, hanem az, hogy bármennyit is próbálnak tenni az emberek ezért a városért az ország szemében megmaradunk ipari putrinak, ahol semmi sincs...
A pénzelosztási séma meg végtelenül egyszerű! Ha van valamelyik város élén egy épp aktuális kormányhoz közel álló személy van, akkor oda ömlik a pénz...
[Szerkesztve] -
Androo
tag
válasz
ferenc999
üzenetére
Nem látok bele az állam ''pénzelosztási-algoritmusába'', de szerintem pénztől függetlenül a keleti régióba befektett anyagiaknak sokkal több idő kell, ahhoz hogy látványos fejlődést lehessen észrevenni. A kétszer annyi pénz, is csak fele akkora fejlődést mutathat egységnyi időn belül.
-
ferenc999
tag
Hello mindenki!
Nem szeretnék lavinát elindítani de sajna nem tom megállni, hogy ehez ne szoljak hozzá.
Az előbbi oszág- az országban meglátás helyes volt - ez így van csak épp nem fer.Mint ahogy az sem, amit a tiszántúllal csinálnak.Ide már nem menő az állami pénzt lenyomni?
És valóban ahogy Dorsi mondta ''A független bizottság''.Hát nem tudom ki járt közületek Debrecenbe mostanság.Én miskolci vagyok ugyan ,de mikor ott jártam az állam leesett GYÖNYÖRŰ nem hittem a szememnek épp ezért akkor sem mikor olvastam, hogy Pécs kapta a címet.Mert, hogy Miskolc nem kapta meg azt még ''megértem''.Egyébként tényleg szarul néz ki a gyár itt és sajna az előző tahó aki polgármesternek hívta magát 8 évig polírozta a fa...pénztárcáját.A mostani vezetés pedig 3 éve ''mindent'' megtesz azért , hogy az ipari szó kultúra szóvá váljon de sajnos úgy látszik ez sem elég ahoz , hogy egy díjat ideítéljenek.Ez áhhhhh
-
Androo
tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Szerintem egy kicsit túl reagáltad a dolgot ezzel: ''Ja és Hajrá Magyarország! (Dunántúl) A keleti rész meg le van sz*rva'' Nem hiszem, hogy ennyire kontrasztos lenne a helyzet. Másrészt meg elég egy ''ország az országban'' -Bp
...így ez a meglátásod csak felesleges feszültség keltés, vagy inkább csak dühös elkeseredés. 
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Azt kell mondjam, hogy sajnos elég gyenge Miskolc PR-ja, ha ilyen rossz véleménnyel vannak a városról az embereknek.
Különösen azoknak a véleményén csodálkozok, akik rendszeresen járnak Miskolcra, és mégsem ismernek mást belőle, mint Lilafüred és a főutca.
Igazából jól felidegesítettem magam ezen a demagóg ''Miskolc iparváros'' szemléleten, de már rájöttem, hogy aki ilyen felületesen ítéli meg Miskolcot, az nem érdemli meg hogy degesítsem magam miatta.
Ja és Hajrá Magyarország! (Dunántúl) A keleti rész meg le van sz*rva
Egyébként meg nem tom hogy lehetnek az emberek annyira naívak, hogy beveszik a független bizotság véleménye dumát, és azt hiszi, hogy nem politikai döntés született...
Bár ez megint Miskolcot minősíti (le). -
VladimirR
nagyúr
''valami azért nem stimmel'' - jah, pl az, hogy az emlitett kilatobol - mely a varos jelkepe - nezve, a varos harmada (jo, a kilatobol nezve, nincs annyi, de ha olyan helyrol nezi az ember, meg tobbnek is tunik) egy rozsdasdo, rohado acelgyar, aminek az elbontasara nincs penz, es valoszinuleg egy jo darabig meg nem is lesz
[Szerkesztve] -
tiv61us
őstag
Megvan! Uranvarosnak hivtak
na leptem -
tiv61us
őstag
-
tiv83us
veterán
válasz
királylány
üzenetére
Ez szep, minden elismeresem

-
királylány
csendes tag
Köszönöm a bókot, hidd el, hogy sokan vannak a városvezetésben, akik sokat tesznek a városért.(Én annyiban tudok hozzátenni csak, hogy a város történelmét kutatom.) Épp ezért voltak a miskolciak olyan szomorúak, amikor meghallották a híreket. Itt tényleg mindenki összefogott, pártállástól függetlenül...a tiszteletbeli konzulensem a doktorin a levéltárigazgató úr, ezért tudok sokat erről a pályázatról...
Üdvözlettel és szép hétvégét:
Királylány
U.I.: Jól elbeszélgetünk mi itt...
-
Androo
tag
válasz
királylány
üzenetére
Azt hiszem a te gondolkodásoddal, kifejezőkészségeddel, stílusoddal többet elérhetne a város, mint a nyers támadásokkal...

-
királylány
csendes tag
Köszönöm a válaszod!
A mecsetes gondolatom talán erős volt, de arra akartam utalni ezzel,hogy ne csak azokat a városokat tekintsük nagymúltúnak,ahol egy-két történelmi emlékmű van, gondolok itt Pécsre, Esztergomra, Sopronra..stb. tehát az emberek nagy részénél,ahol van óváros, az nagy történelmi múltra tekint vissza.
Érzésem szerint nem ez adja feltétlenül egy város történelmi értékét-és most egyáltalán nem arról van szó, hogy a fent nevezett városok ne lennének történelmileg értékesek...
A városról kialakult képet sok minden befolyásolja. Mint írtam, a szocialzmus árnyéka még erősen rajtunk van. Másrészről már eleve mivel Kelet-Magyarországon vagyunk, az ad egy pejoratív kicsengést...hogy a kisebbség arányáról ne is beszéljek...Ezek mind-mind hozzájárulnak ahhoz,hogy ilyen kép alakul ki rólunk...a másik viszont ,hogy pl. az Operafesztívál kapcsán meg sokkal híresebb lett a város..és a jó oldaláról..épp a kultúrális oldalról...
MÉg egy: nem az én városom...a miskolciak városa...
Én szeretem, tisztelem.
Nem zavar,ha valakinek nem tetszik. Csak az zavar,ha úgy mond róla véleményt, hogy nem is volt még itt. -
Androo
tag
válasz
királylány
üzenetére
Sok mindent megtudtam most, amit eddig nem...dolgok amik miatt valóban több tiszteletet érdemelhetne a városod.Ezek az értékek miért nem teszik a Világörökség részévé Miskolcot...valami azért nem stimmel...?
Azért az mindenképpen gondolkodásra ad okot, hogy ezek ellenére miért ez a városról alkotott közkép, ami...miért ennyire lesújtó sokak véleménye Miskolcról...?!
Azért -ne haragudj, hogy ezt írom- ez a ''van egy mecsetje, meg egy -két híres épülete'' megjegyzés elég lekezelő volt részedről is...
Amúgy már jártam Miskolcon, és szerintem az életszínvonal, kultúrális felfogás koherensek...
Ui.: Örülök, hogy a hazám egy ilyen régi várost is magáénak tudhat.
-
Androo
tag
válasz
királylány
üzenetére
Várostörténeti előadás...kitűnő

-
királylány
csendes tag
Tisztelt Hozzászólók!
Szeretnék hozzászólni a témához,mert nagyon érzékenyen érintett szülővárosom ilyennemű lenézése...Miskolcról van szó.
Kezdeném ott, hogy helytörténettel foglalkozom, remélhetőleg 3 éven belül doktorálok is belőle.Tehát a történelmét igencsak ismerem.
Nem ott kezdődik egy város nagy múltja,hogy van egy mecsetje, meg egy -két híres épülete. Elmondanék egy pár dolgot Miskolc történelméről.amiket esetleg nem tudtok.
- kb. 70 ezer éves település-így a mostani leleltek tükrében Európa legrégebben lakott települése.A Bükk híres a Szeleta-kultúráról, több újkőkori barlang is megtalálható a környező vidéken.
-Itt épült fel Magyarország első kőszínháza, a már említett Miskolci Nemzeti Színház 1823-ban.
- földrajzi jellegénél fogva az Alföld és a hegyvidék találkozási pontjában fekszik, a kezdetektől fogva kereskedőváros
- Nagy Lajos királyunk hétvégi palotája, a Diósgyőri Vár, később a királynék kedvenc tartózkodási helye.
-a város híres építésze Hajós Alfréd, első olimpikonunk.
.itt épült fel, szinte egy időben a Pesti Áruházzal a vidék eslő ''Plázája'', 1911-ben, a Weidlich-palota-bérház és üzeltközpont, alagsorában mozival.
- a történelmi belváros a világörökség része
-Lillafüred-bár eredetileg szervesen nem tartozik Miskolchoz, de mára már teljesen összenőtt vele.
-Miskolc -Tapolca- Kelet-Európa egyik leghíresebb barlangfürdője
-Az Avas-''Miskolc bokrétás kalapja'', híres borpincéiről és a kilátójáról,mely Miskolc jelképe.
-Miskolcon indul meg Pest után először Kelet-Magyarországon a villamosközlekedés 1897-ben- mely akkoriban az infrastrukturális fejlettség egyik mérföldköve volt.
És a jelen: a már említett Operafesztivál, Kocsonyafesztivál, Egyetemváros- Magyarországon a legnagyob campus a miénk, gyönyörű,zöld területen.Őszi-Tavaszi-Nyári kultúrális napok, Kaláka Fesztivál a Diósgyőri Várban, ugyanitt ősztől tavaszig folyamatosan minden hétvégén hagyományőrző programok.
-A Miskolci Ortodox templomban található Kelet-Európa legnagyobb ikonosztáza, mely művelődéstörténet jelentőségű.
Itt alkotott és itt élt a magyar történelem híres polihisztora: Herman Ottó
Itt rendezik majd 2009-ben a tájfutó világbajnokságot, ebben az évben 2005-ben pedig a gyalogló világbajnoság helyszíne volt.
Miskolc iparváros VOLT a szocializmusban. Most már nem az. Az itt élők szeretik ezt a várost, és tenni akarnak érte. Most lett kész az új terünk, amit máris megszerettünk.
Ha még nem voltál itt gyere el, de nem mondj úgy véleményt, hogy nem ismered.
Bocsánat a hosszúságért, de ezt le kellett írnom.Köszönöm,ha elolvastad. -
Androo
tag
Remélem jól kihasználjuk majd az anyagi forrásokat...

-
Dalai Láma
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Milyen politikai döntés? A legjobb pályázat nyert. Ha Debrecen sokkal jobbat ír, akkor nyer. Ennyi. Nemzetközi zsűri jabvasolta Pécset, persze lehet, hogy mindet lefizették, megfenyegették, stb.... valószínű, nem? 2010-ben meg ki tudja, milyen színű lesz a városvezetés...
Szivesen mutatnéák neked párat azok közül a ''lepra'' helyek közül! Biztos van néhány nem szép rész, de még a kertvárosi lakótelep is rendben van, nyírják a füvet, stb. A hegyoldal sem mondható leprának szerintem. De ez az én véleményem, én szépnek látom. -
Androo
tag
válasz
Superman
üzenetére
Igen van sok igazság abban amit írtál. Én személy szerint csak a kultúrális főváros címre tartottam alkalmatlannak Miskolcot.Már voltam Miskolcon, és valóban lenne mit javítani a város összeségén.De talán ezt a javítást az emberek felfogásában kellene elkezdeni, mert egy fecske nem csinál nyarat.
-
Superman
nagyúr
Én miskolci születésű vagyok, de jártam Magyarországon mindegyik városban, amelyik beadta pályázatát erre e nemes címre és jártam pár európai városban is, sőt, Bécsben és Heidelbergben hosszabb időt is eltöltöttem (éltem e helyeken).
Egyszóval van némi összehasonlítási alapom. A miskolci pályázatot én elkapkodottnak és megalapozatlannak találtam és voltak megmosolyogtató részei, igaz.
De sajnos az itt hozzászólók 90%-ának véleménye szerint Kelet-Magyarország úgy, ahogyan van, mehet a süllyesztőbe. És ez sajna tükrözi a rendszerváltás óta a mindenkori kormányok politikai állásfoglalását az adott térséggel kapcsolatban. Bármelyik párt is került hatalomra, egyik sem igyekezett tenni a térségért, legalább a munkanélküliség mérsékléséért, persze eljöttek kampányolni a szavazatokért. Úgy nem lehet kultúráról beszélni, vagy legalábbis nagy képmutatás kell hozzá, amikor Miskolcon a legmagasabbak a fűtésszámlák az országban (központifűtésről van szó) és az itteni hőszolgáltató kinnlévőségei milliárdos nagyságrendre rúgnak. Az emberek nem azért nem fizetnek, mert nem akarnak, hanem azért, mert nincs miből és ennek oka a rettentő kevés és szelektált munkahely.....
De persze ez nem politikai, hanem szociális állásfoglalás részemről. Aki leszólja a várost, hogy mekkora porfészek, meg pöcegödör, az talán gondoljon arra, hogy miért jutottak ide, idáig a dolgok. -
Androo
tag
Megvolt az ünneplés is, tűzijáték, meg minden népmulattató dolog

-
Androo
tag
-
Androo
tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
A legmagasabb lakatlan, de lézer showra igen alkalmas épülete... remélem hamarosan komolyabban beindulnak a munkálatok. A Coordinator Rt. alátámasztási munkái óta kicsit megdöglött az ügy...
-
biga
őstag
A topichoz nagyon nem kapcsolódik, de nem tudok e mellett elmenni:
''Nagyon érdekes. Járatos vagyok egy kicsit a témában, és tudtad, hogy maguk a Nyíregyháziak mondták azt, hogy ennek a költségek figyelembe vételével semmi értelme nincsen?''
Ha annyira járatos vagy a témában, akkor tudnád, hogy összesen 4 terv készült az M3-assal kapcsolatban, ebböl az A már kb 30 éve, hosszú tervező munka után (nem, nem pártpolitikai alapon, ennek ugyebár az egypártrendszerben nem sok értelme lett volna). Ez a nyomvonal Tiszaújváros érintésével érte volna el Nyíregyházát (Tiszaújváros akkor épp kirobbanóvá váló fejlődésével és ipari ''központtá'' válásával ez érthető volt). Ezt váltotta fel később a B terv, ami már nem Tiszaújváros felé ment volna, hanem Polgár-Tiszavasvári vonalon haladt volna, ahonnan egyenesen ment volna Nyíregyháza irányába, és onnan (mint az A vonal is!) egyenesen Záhony felé (hisz ez volt a fő cél, hogy Ukrajnával, illetve akkor még a Szovjetúnióval autópálya kössön minket össze). Pár éve, az előző kormány idején ezt a két nyomvonalat kezdte megkérdőjelezni Debrecen Fideszes vezetése (igen, itt már számít az, hogy melyik oldal vezetéséröl van szó, mert a megkérdőjelezés egyértelműen pártpolitikai okokbol történt). Javaslatuk egy Polgár után egyenesen Debrecen felé haladó M3-ast javasolt. (Ennek szakmai szempontbol semmi értelme nincs, a 3-as vonala mindig É-Magyarország felé haladt, az M3-as is eredetileg Budapest és Eger-Miskolc-Nyíregyháza-Országhatár (Ukrán, illetve korábban Szovjet) irányba lett tervezve). Hosszú távon létezik terve az M4-esre is, ami viszont tényleg Debrecen érintésével menne a Román határ felé, illetve - bár ez már tényleg nagyon hosszú távú terv - beszélnek egy Szeged felöl jövő nyomvonallal, ami ugyancsak Debrecennél csatlakozik a leendő M4 nyomvonalához. (E miatt tehát Debrecennek nem igazán van szüksége az M3-asra!) Megjegyzem, ha sikerült volna ezt a (azóta D tervnek(bár időrendben C-nek kellene nevezni) tervet véghezvinnie, akkor lényegében kivégezte volna Borsod keleti részét, és Szabolcs-Szatmár-Bereg teljes egészét, elszigetelve az ország többi részétöl (Debrecen szerint egy valamikor gyorsforgalmi út Debrecen és Nyíregyháza között elég konc az itt élőknek). A végeredmény egyébként még ennél is siralmasabb lett, egy kompromisszumos megoldás született (a szakmai szempontokat tökéletsen felrugva) és létrejött a C terv, ami végül készül. Ez lényegében a két város között majdnem félúton (Görbeházánál) halad el, és innen kanyarodik fel ÉK-re. Sajnos, bár végül mégis Nyíregyháza felé halad, nagy kerülővel éri azt el, miközben Debrecennek sem lett jobb (Polgár sem lett volna sokkal meszebb tőle).
Szóval én nem tudom, hogy te a jártasságodat hogyan szerezted a témában, de a tényekhez nem sok köze van, azt meg, hogy a Nyíregyháziak szerint nem éri meg feléjük vinni az autópályát, egyszerűen lol
. Ilyet épeszű ember nem mondhatott, aki ismeri a körülményeket, hacsak nem valami fanatikus pártkatona, aki elhiszi a sületlenségeket, amit felülröl diktálnak neki.
Még egyszer bocs a hosszú OFF-ért. Az én véleményem szerint jó döntés született, és a sorrend is reális, valószínűleg tényleg Miskolc lett volna a következő, aki megérdemelte volna. -
Androo
tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Akinek Pécsről csak az uránbánya jut az eszébe, annak meglehetősen korlátolt a kultúrális látótere. Pécsről szerintem sokkal inkább az ''Egyetemváros'' megszólítás amire asszociálhatni lehetne. Miskolc szerintem esélytelen volt, és ezzel nem a város fontosságát akarom megkérdőjelezni hazánkban, csupán a kultúrális főváros címre való alkalmatlanságát. Pécs szerintem óriási történelmi múlttal, és emlékekkel rendelkezik.Örülök, hogy nem Bp. kapta a címet, mert ez nem ''az ország az országban'' pályázat volt.
Úgy tudom, hogy Nagykanizsa szintén partner város lesz. Amúgy meg nem tartom kizártnak, hogy a politikai vezetés szálai Pécsett szintén nem játszottak szerepet...
...függetlenül, hogy érdemesnek tartom a várost a címre...gratula hozzá!
-
taltos
senior tag
Hát nem tudom. Mi Pesttől addig a településig, ahonnan majd össze lesz kötve NyH és ez az autópálya, legalább 2-2,5 órát gurulunk. (nem trabanttal). Ha figyelembe vesszük, hogy Debrecen és NyH egymástól fél órára van, és azt, hogy ha ezen az autópányán kerülve jön valaki, akkor sokkal több, akkor lehet látni, hogy csupán akkor van értelme, ha NyH-ról Pestre megy az ember. DE! Mérlegelni kell, hogy a megspórolt idő - ami marha kevés az összúthoz képest - valyon megéri-e azt a pénzt, amivel többe kerül ez az egész? Arról már nem is beszélve, hogy ha ez fizetős lesz (vagy már fizetős? Azt nem tudom.) Akkor mégúgy értelmetlen ez az egész, mert senki nem fogja arra használni, amiért most pmpognak.
De ezt egyébként a NyH-ak is tudják, és nem értem, hogy mások miért problémáznak, amikor Nekik is jó így? Vagy azt a pénzt nem lehet máshol okosabban elkölteni?
-
válasz
Blackmate
üzenetére
''Hozzátenném még, hogy a főutca valóban nem egy nem szám, de én nem is azt tekintem egy város látványosságának. Egyébként a nem nagy számról annyit, hogy Európa leghosszabb főutcája.''
A soproni Deak ter meg (Kozep-(?))Europa leghosszabb tere. Ennek ellenere szinte biztos voltam abban, hogy nincs sok eselyunk, mivel ami az ujsagon keresztul atjott a palyazatbol (amit mondjuk nem lattam), az nem volt igazan meggyozo. -
''szörnyet is halnak fél óra úttól, amit nem autópányán mennek, amikor utána meg 2,5-3 órát mehetnek majd rajta.''
Hat, az autopalya.hu-n talalhato terkep alapjan inkabb ugy tippelnem (a Sopron-Bp utvonal alapjan, mert arra jarok sokat), hogy majd' egy oraba telik, amig eljutnak Polgarig, onnan meg nincs masfel ora Bp.
Ilyen ertekekkel azert mashogy nez ki a dolog. -
taltos
senior tag
''Hát ha vmit keleten fel kellene zárkóztatni, az kurvára nem Debrecen....2002 előtt az autópálya be sem ment volna pl Nyíregyházára, ugyan már, nem is arra van Ukrajna. Ennyit Debrecenről, mint régió felzárkóztatásának élharcosáról.''
Nagyon érdekes. Járatos vagyok egy kicsit a témában, és tudtad, hogy maguk a Nyíregyháziak mondták azt, hogy ennek a költségek figyelembe vételével semmi értelme nincsen?
Nézd meg, hogy ez az egész mennyire könnyítené meg a Ny-ak dolgát, akik Debrecenbe járnak. Akik meg nem Debrecenbe akarnak menni, hanem pl. Pestre, azok szörnyet is halnak fél óra úttól, amit nem autópányán mennek, amikor utána meg 2,5-3 órát mehetnek majd rajta. Valószínű megéri X millióért (tán milliárdért?) spórolni 5-10 percet egy 3-4 órás Pesti úton.
-
rdi
veterán
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Azta, ki gondolta volna. Akkor Pécsnek nem kell erőlködnie ...

-
Dalai Láma
őstag
Én úgy tudom, hogy 2 város lesz. Egy német, és egy magyar. Magyar városok közül egyet jelöl a kormány, ezt Brüsszelben vagy elfogadják, vagy nem. Valószínűleg elfogadják. Tudtommal nincs többi sok pályázó város, mert az egyik városnak Magyarországon kell lennie. Fura lenne, ha ennyi pályáztatás és bírálóbizottsági döntés után Brüsszelben azt mondanák, hogy legyen inkább Makó.
A döntést pedig a bírálóbizottság hozta, ami pedig független. Ha jól tudom, nem is magyarok voltak. A kormány pedig ''csak'' jóváhagyta a döntésüket. Igaz, felül is bírálhatta volna, és másik várost nevezhetett volna meg, természetesen a pályázók közül.
Én meg talán azért is örültem a hírnek, mert valamiféle elismerését látom benne a városomnak. Itt Budapesten tanulva sokszor megkapja az ember, hogy ő csak vidéki, stb... De erről másik fórumtéma szól.
Remélhetőleg 2010-ben tényleg lesz autópálya Pécsre, de hiszem, ha végigmegyek rajta. Azt ÍGÉRIK, hogy 2007 végére elkészül. Majd meglátjuk.
Én örülnék annak is, hogy ha az ország keleti fele is gazdagodna, fejlődne, de nem keserített el, hogy most egy dél-nyugat magyarországi város kapta a címet.
És ami a legjobb, holnap ismét a városomban leszek, vagyis fölötte, a Mecsek csodálatos hegységben, ahonnan az ablakból rálátok felülről a városra, és az erdőkre is
-
_az
senior tag
2010-ben már tán nem is leszek... engem inkább az érdekelne, hogy
1. miért 5 évvel előre verjük erre a nyálunkat?(pláne ilyen agresszíven, csak kicsit politizálva
)
2. IDÉN melyik város az eu kulturális központja?????????? -
domedee
senior tag
Sőt, mondok valamit, mióta a kohászat és a nehézipar mondhatni ''nehéz'' helyzetbe került, vagy inkább lassan megszünt, azóta Miskolc az egyik legtisztább levegőjű város (a nagy városok között - most már ''csak'' a népsűrűség miatti hatásokat kell figyelembe venni).
Annak én is örülök, hogy nem Bp. nyert, de azért érzésem szerint egy fontos dolog miatt jobb lett volna, ha Mc nyer. nevezetesen a kelet, hiszen be kell vallanunk, hogy a Dunántúl helyzete egyértelműen jobb, mint a keleti régió. És hiába van Pécs lemaradva a nyugati országrésztől, de sajna északkelet még jobban le van.
Azt pedig ne felejtsük el, hogy ez a pályázat végső soron a pénzről szól... Hiszen ha pénz van, akkor sokkal könnyebb a kultúrát is építeni, nemde
Amelyik régiónak több jut, az jobban is fejlődik. Akkor a keleti rész még jobban lemarad, mert látva a költségvetést és az egész politikát, szóval túl sok esélyt nem látok a felzárkózásra. Nem baj, majd eltartja a jól menő nyugati rész a keletit. De ha közel egyenlő szinten volnának, akkor a köztük ébredő verseny csak jót tenne a gazdaságnak, de így...
Na mindegy, már nagyon eltérek a témától...
De tényleg, ha valaki jön ide a környékre és szeretne sokat kirándulni, csak szóljon, tudok ajánlani nagyon szép helyeket. Higgyétek el, a Bükk az meseszép. -
misu
senior tag
Hy!
Én is Miskolcot láttam volna szívesen, de ez van, gratula Pécsnek!
(ehhh, most nézem csak, hogy miskolci vagyok...
)
Másrészt a tavalyi kocsonyafesztivál nem volt annyira szánalmas és a Szemerén tavaly télen a kutyaszán-húzás sem....vagy mijazördög...
Csóri város akar, meg próbálkozik, hát most sem jött össze...
Azért remélem nem adja fel!
És végül itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy minden kedves PH!-s kollegát meghívjak Miskolcra (nem, nem hozzánk!...
)
Gyertek le, nézzetek szét....
Van putri is, meg gettófeeling, de nem (csak) azt kell nézni.
(amúgy meg mondj egy várost, ahol nincs tömegében hátrányos helyzetű magyar állampolgár!!!)
Én bejártam az egész országot, sok városban voltam, de objektíven Miskolc azért benne van a hazai top10-ben!
Szép napot!
Bye! -
eziskamu
addikt
Pusztaröcsögét európai fővárosnak !!!
Amúgy a tisztaság meg a szépség is a kultúráltsághoz tartozik, egy bizonyos szinten, mégha a kultúra szót máshonnan nézzük is.
Ja Pécsiek: a főtéren még mindig ott van az a rekedthangú perecárús, vagy csak minket boldogított 7 évvel ezelőtt?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
itt mindenki csak sárral dobálózik, hogy az egyik város milyen ronda, meg a másik milyen szép.......
mindenki elfelejti, hogy NEM Európa Legszebb Városa címért mérkőztek a pályázók.....
megjegyzem könnyű úgy csinosítani egy várost ha sok lóvét pumpálnak bele és nem a 3x-osa a munkanélküliségi ráta a fővároséhoz viszonyítva...... -
eziskamu
addikt
Mi a bajod Debrecennnel k*cs*g, khm..... akarom mondani kócsag?
Nagyon szép hely, a közlekedés lassú, de halad, a buszon és a villamoson nagyon közeli kapcsolatba lehet kerülni emberekkel reggelente, szép a főtér, főleg amikor van pár kéregető is, az egyetemi villamosmegállóról ne is beszéljünk.. Van egy kultúrált buszpályaudvar is (ronda mint az állat), hogy a vasútiról már ne is beszéljünk.Az emberek meg kedvesek (beleértve engem is vazze).
PS: amúgy tényleg sajnálom hogy nem Debrecen lett, de Szeged talán jobb választás lenne indulástól függetlenül.
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
válasz
Blackmate
üzenetére
visszaolvasva a sok ''sötét emberke'' hozzászólását, sokak véleménye szerint miskolc lillafüredben merül ki.
csak azt tudnám, hogy az ilyen tájékozatlan emberkék minek erőlködnek hozzászólni vagy kritizálni?????
tájékozódni kén kedves félistenek és utána mocskolódni!!!!!
Bánkút se rossz!!! Síelés, snowboard rulezzzzzzz
kelet Mo. meg dögöljön meg ott ahol van, még mindég......

[Szerkesztve] -
dat
senior tag
Remélem 2010-re azért el lehet érni Európa Kultúrális Fővárosát autópályán keresztül is...
Pécs egyébként meseszép város, bár egri vagyok, gratulálok Pécsnek. Egy dolog nem tetszik, hogy a város ''szónoka'' az idióta baseballsityakos ''Trutykó''
-
bobace
addikt
gartula Pécsnek, bár én biztos magamnak ill. Debrecennek adtam volna a lehetoséget a továbblépésre. Amugy szerintem nem az alapján választották ki h ki legyen a jelölt h mennyi a látnivaló, hanem a lehetöségek és tervek miatt. Nem ismerem Pécs pályázatát de szvsz Debrecen (legalábbis helyi sajto szerint) tette volna le legtöbbet az asztalra. Dehát ott van még a politika és egyebek, dehát ez van ezt kell szeretni
-
beencee
őstag
Döbbenten nézem a lapokat, az elektronikus sajtót, vagy ezen topik címét és már tényleg kezdek elbizonytalanodni, de lássuk csak: tehát a Magyar Kormány (nem minősítve azt) eldöntötte, hogy (idézem a topik címét, de akár a Népszabadság mai főcímét, stb. ''Pécs 2010-ben Európa kulturális fővárosa''.
Micsoda hihetelen magabiztosság, mekkora kompetencia

Bocsánat, nem arról van szó, hogy a 2005. évi Magyar Kormány jelöltje 2010-re, az Európa kulturális fővárosa címre Pécs ???
Más szóval, ez a magyar pályázat, amelyet majd Brüsszelben, sok más jelölttel egyetemben elbírálnak stb. stb. Tehát nem Pécs lett, hanem Pécs pályázik tovább a magyar városok közül.
[Szerkesztve] -
badbrother
aktív tag
Szerintem az a ''baj'' ezzel a pályázattal, hogy a városok többsége úgy tekintett rá, mint egy újabb fejööstehénre. Az EU ad pénzt, nosza pályázzunk!
Legalább felújítjuk azt az infrastruktúrát amit amúgy is fel kellene, de nincs rá pénz. Nem olvastam minden pályázatot, de úgy tüünik nekem, hogy a szinte minden városban meglévöö kulturális programokra alapítva akartak pénzt kapni.
De hát szinte már Csajágaröcsögén is van szüreti, meg borfesztivál, a nyári falunapról, meg a gyereknapról nem is szólva.
Azt hiszem ez a kulturális fööváros dolog éppen nem errööl szól. Itt olyan városnak kellett nyernie (szerintem olyan is nyert) amelyiket már most is kulturális ''nagyhatalomnak'' lehet hívni, nincs szüksége ehhez az EU pénzére.
Ha viszont kap EU-s pénzt, akkor beindíthat olyan fejlesztéseket is amiktööl igazán felpezsdül a város élete.
Az, hogy nem Budapest nyert, egyértelmüüen üdvözlendöö. Amúgy is ránehezedik ez a ''vízfej'' az egész országra, nem kellet ezt még tovább eröösíteni.
Legalább a külföldiek megtudják, hogy nem csak Budapest-Hortobágy-cigányzenébööl áll Magyrország. -
gabx76
senior tag
Ehüm.
Révén én is e ''Mediterrán hangulatú'' város lakója vagyok, örülök a döntésnek, de sajnos nem hiszem, hogy ettől túl sok minden változna.
A kultúra eddig is erősen része volt a város ''image''-ének, viszont amire igazán áldozni kellene arra ebből a pénzből nem fog jutni egy lyukas peták sem.
Pécsről szép lassan kiköltözik a termelőerő, sorban mennek tönkre (,vagy teszik tönkre gazdasági érdekből szándékosan - lásd: MIZO) azok a cégek amelyek munkával láthatnák el a térséget.
Szép-szép a kultúrára áldozni, de kinek lesz ez főváros, ha a város lakosságának egyre nagyobb hányada munkanélküli?! (Mondjuk ''imádott'' polgármesterünk is csak akkor kerül elő, ha ünnepelni kell, ha gáz van - pl. pont őmiatta - kussol, vagy másokra keni - vele kapcsolatban órákig tudnék dühöngeni, de minek. Tényleg, ki szavazta meg, mert hogy én nem, az tuti!)
Amúgy Miskolc szerintem is szép város. Üssetek agyon, de nekem még a sétálóutca is tetszett Villamossal, tokkal, vonóval!
[Szerkesztve] -
Dalai Láma
őstag
Pécs nevét csupa nagybetűvel írtam... csak így jelent meg. ráadásul egységesen kisbetűvel akartam írni. De azt hiszem ennek köze sincs a tartalomhoz, egyébkénr meg elég jó helyesíró vagyok, főleg, ha oda is figyelek.
De akkor legközelebb majd jobban odafigyelek, főleg ha ilyen kulturális témában írok.
Megígérem. -
sasa311
veterán
válasz
Dalai Láma
üzenetére
khmm....
''pécs'' az nagybetűs, a ''kultúrális'' meg rövid u. lsd Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma
nem b@szogatásnak, csak legalább a cím legyen jó -
Moddingfan
senior tag
Én pécsi vagyok és örülök

-
Gergello
addikt
válasz
Thulcandra
üzenetére
Miva?Ha ez most beszólás akart lenni,akkor elsiklott melletem. Amúgy meg mint később (számomra is) kiderült nem is indultunk. Ha nem érted akkor meg minek gratulálsz, ha azt sem tudod mihez?
-
Dalai Láma
őstag
válasz
Blackmate
üzenetére
Köszönjük a hozzászólásodat. Ezeket a dolgokat nem is tudtam Miskolcról. Nem is csoda, legtöbbször a tiszai pályaudvar, és a környéke akad a szemem elé. annál meg biztos van szebb része neki.
Nem is csoda, hogy már nem csak iparváros, külkönben 3x ennyi munkanélküli lenne ott. Pécshez közel található Komló. Nagyon szép helyen van, a Mecsek hegyei veszik körül. Egy kis falu volt, aztán a bányászat miatt várossá nőtte ki magát. Végül bezárták az összes bányát, és mindenki elveszítette a munkáját. Nyilván stílust kellett váltania a városnak. Amúgy annyira nem is lenne gáz, csak ne lenne erőmű a városközpontban.
Szóval Miskolcnak is változnia kellett. Pécs is átment egy ilyen változáson. És megy át folyamatosan. A nehézipar szinte teljesen leépült. És visszatértünk a kultúrváros arculathoz... úgy tűnik
Ennek pedig örülök, mert a városban mindig is fontos volt a kultúra, a tudás. Már az 130-as években egyetemünk volt 
-
tuskooo
addikt
válasz
Thulcandra
üzenetére
Volt hírként, topic is van már

-
Sanya
nagyúr
MINDEN INDEXES CIKKNEK FÓRUMOT A PROHARDVERRE!!!!!!!
-
Blackmate
őstag
A világért sem akarok flamet kelteni, csak szeretnék kiállni szülővárosom mellett. Hozzá tenném, hogy voltam a fent említett városok mindegyikében (Pécs, Debrecen, Szeged, Eger) és valóban eddig Pécs tetszett a legjobban. Bár Szeged sem ''kutya''
.
Szóval lássuk csak mit érdemes tudni, mint látványosság:
- Palotaszálló, Lillafüredi vízesés, Hámori-tó, Molnár szikla
- Szent István, Szeleta barlang
- Diósgyőri vár, környéke
- Avasi templom, avasi temető (itt található a Latabár család síremléke)
- Miskolci Nemzeti Színház (Magyarország első kőszínháza)
- Deszka templom (amelyet sajnálatos módon egy idóta vadbarom pár éve felgyújtott, de újjáépítették)
- Miskolc-tapolcai barlangfürdő, és környéke. A barlangfürdő szerintem eléggé egyedi Magyarországon, szvsz Európa szerte híres.
Hirtelen felindulásból ennyi jutott eszembe, biztos, hogy még nagyon sok mindent kihagytam. Azért bevallom, hogy végignéztem a Városháztéren felállított plakátokat, amin promótálták Miskolcot, és valóban volt 1-2, ami mosolyra fakasztott.
Hozzátenném még, hogy a főutca valóban nem egy nem szám, de én nem is azt tekintem egy város látványosságának. Egyébként a nem nagy számról annyit, hogy Európa leghosszabb főutcája. (Ezt én sem tudtam, egészen egy Legyen Ön is milliomos ádásáig, ugyanis ebben ez volt a kérdés, hogy 'Melyik városban található Európa leghosszabb főutcája?' és a helyes válasz Miskolc volt: 12 km a főutca hossza. Ez szerintem nem a Széchényi, mert az talán 2 km sincs, de a térképen is látható, hogy Miskolcnak egy eléggé egyenes ''gerince'' van, és szerintem ez 12 km.)
Szóval aki ezeket után azt meri mondani, hogy Miskolc iparváros, annak irgum burgum
. Igaz, hogy még mindig itt éktelenkedik a kohászat üdének éppen nem nevezhető színfoltja, de szerintem minden városnak vannak szégyenfoltjai. Bár én azt nem nevezném szégyenfoltnak, ha egy város iparváros, mert attől lehet szép, és az, hogy az ágazat így tönkrement szerintem nem a város hibája.
A kultúrális dolgokról pedig csak néhány szót:
- Nemzeti Színház : számos ''nagy'' színész kezdte itt pályáját, és napjainkban is rendeznek itt híres rendezők.
- Operafesztivál: idén 2 hetes volt, és valóban mondhatni világhírűnek, mert számos külföldi karmester, zenész látogat el ilyenkor Miskolcra
- Diósgyőri várhoz kötődő dolgok: lovagi torna, kaláka fesztivál, diósgyőri vigasságok
- a könnyűzenei vonalon pedig egyértelműen az egyetemetet, és környékét tudnám megemlíteni. Az egyetem már eleve kuriózum: 270 éves múlt (Selmecbánya), Egyetemváros: egy területen található az összes oktatási épület, és a kollégiumok, szép parkkal övezve. Szóval a fesztiválok terén: Roktóberfest, MEN, ami minden évben megrendezésre kerül.
Ezzel egyetlen másik város érdemét sem szerettem volna csorbítani, és nem is azért írtam, mert igazságtalannak tartom a döntést. Hanem csak azért, mert Miskolc már NEM csak ipari város.
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
Ha már kulturális fővárosról szól a topik, legalább a címben szerepeljen helyesen a kulturális szó, ha szabad kérnem.
-
Loretto
veterán
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Nov 28 ha jól emlkszem.Pécs topicba pillants be.
-
rdi
veterán
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Hát szerintem azért a talitokig még nem lesz euró

-
Dalai Láma
őstag
Persze az úgy lenne poén, ha már euróval lehetne fizetni addigra...Vagy direkt azért marad addig a forint, hogy külföldiek hada még láthassa a Forintot

-
Loretto
veterán
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Majd ph talin kibeszéljük ezt is.

Nem is tudtam hogy otthonom lett a befutó
-
Dalai Láma
őstag
Én pedig hiszem, és remélem, hogy Pécs adta be a legjobb pályázatot. És miért ne? Attól, hogy szoci a polgármester, még lehet, hogy miénk volt a legjobb. Én ebben bízom.
-
rdi
veterán
Divot, ha igaz az, hogy a nemzetközi zsűri döntését egy az egyben átvették, akkor ez a rinyálás okafogyott...
ha viszont politikai döntés született, ahogy monja a debreceni polgmest, akkor mi is abaj Demszkyvel voltaképpen? Hiszen akkor az is politikai döntés, hogy lesorolták Bp-et , hihi
vagy lehet, hogy csak a győztews kiválasztása történt politikai alapon, a további rangsor már szakmai? Hát ez sajátos logika lenne...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dalai Láma
őstag
Én meg a tüdőszanatórium alatt. Nagyon szép hely, de a Bárány utcához képest a verseny utca versenypálya! Azon egybefüggő aszfalt réteg sosem volt szerintem, mostanra meg a kátyúk érnek össze. És a buszmegállóban, ha esik az eső, akkor sár van, mert nincs lebetonozva. Szóval én is tapasztalom a negatívumokat. Amit pedig utálok, az az, amikor a belvárosi nemrég újrafestett házak falait összefirkálják. Az ilyeneket nagyon szivesen megverném!

Szóval nem fenékig tejfel itt se minden. -
divot
veterán
-
rollins
őstag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Hello földi!
Tudom, nem szeretik ilyenkor azokat, akik a negatívumot látják, de hát istenem...Verseny utca környékén lakom. Ugye mentél már arra autóval? 
Én abban reménykedem, hogy talán mégis fog valami történni azokkal a részekkel is.
Úgy legyen. -
Dalai Láma
őstag
Te is pécsi vagy? Hol lax?
A városvezetés egy dolog. Én akkor is szeretem Pécset, ha Toller a polgármester. A város szempontjából mindenképpen hatalmas lehetőség lesz a 2010-es fővárosság. Én abban reménykedem, hogy talán mégis fog valami történni azokkal a részekkel is. Én bízom benne. -
tcsfm
tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Hát ha vmit keleten fel kellene zárkóztatni, az kurvára nem Debrecen....2002 előtt az autópálya be sem ment volna pl Nyíregyházára, ugyan már, nem is arra van Ukrajna. Ennyit Debrecenről, mint régió felzárkóztatásának élharcosáról.
-
rollins
őstag
Ez mind szép és jó, de... Nem akarok ''ünneprontó'' lenni, de bizony vannak a városnak nem kevés elhanyagolt, balkán szintű részei. (ilyen környéken lakok). Azzal mi lesz? (gondolom nem fog változni semmi, mint ahogy eddig se). Na meg tudok 1-2 dologról, ami miatt köpök a városvezetésre. Uff.
-
Dalai Láma
őstag
Én valami ilyet olvastam:
''A szocialista kormányzat újra bebizonyította, hogy bármikor képes az ország érdekeit figyelmen kívül hagyó döntést hozni. Szemben az összes általa eddig hangoztatott lózunggal újra kimarad az a nagyszerű lehetőség, hogy az ország legelmaradottabb keleti részei is esélyt kapjanak a felzárkózásra.'' - áll a csalódott hangvételű közleményben.
Vagyis pontosan ezt, az Indexen. Szerintem a déli rész is eléggé el van maradva, csak ide még autópálya sem vezet, kelet felé meg tudtommal igen.
És még egy idézet :
Sasvári Szilárd fideszes fővárosi képviselő szerint viszont a városvezetés 14 éves tehetetlensége vezetett ahhoz, hogy még a vidéki városok is megelőzték a budapesti pályázatot. Utalt arra, hogy a Demszky féle városvezetés az expót is meghiúsította, az olimpiáért sem tett meg mindent, és ezáltal a kormány előtt is hiteltelenné válhatott.
Mi az, hogy még a vidéki városok is? Miért, még ki? Ezen kívül talán nem kellene ennyire lenézni vidéket sem. Meg fogok sértődni.
-
golyani
addikt
2005 Miskolci Egyetem Rockoberfeszt karszalagján ez áll:
''Miskolc 2010
A kultúra várost épít''
most akkor mi van???
[Szerkesztve] -
Csepy
őstag
Ugye a pénzek 75%-át adja az EU a kohéziós alapból erre a célra. A maradék 25%-ból 20% államilag támogatott, így csak 5 % önköltség kell a várostól.
A mi pályázatunk egy ésszerű összeget adott ki lésszerű célokra.
A Miskolciak és Debrecen is olyan összeget hoztak ki a végére, ami szépnek látszik, de az 5%-os önköltséget sem tudták volna kitermelni...
Regards: Csepy![[kép] [kép]](http://www.mclaren.com/images/logo.gif)
-
Drizzt
nagyúr
Nem tudom, a debreceni polgármesternél azt az indokot nem teljesen értettem, hogy Debrecennek annyi pénzre lenne szüksége keleten, szerintem keleten Debrecen van a legjobban eleresztve anyagilag. Ha mindenáron ez a preferenciája, akkor Miskolc kellett volna kapja, de hát Miskolcot meg ismerjük ugye...

-
divot
veterán
-
Drizzt
nagyúr
Szerintem az pont előnyös, hogy Egerben ha elindulsz az egyik végéről a másikra, akkor: csak szépet látsz útközben, illetve fél óra alatt keresztülérhetsz. Ráadásul a kocsik ki vannak tiltva a belvárosból. Nah mind1, Pécsen viszont talán még nem is voltam, úgyhogy lehet az is van olyan szép.
Komolyan nem voltam még asszem. Miskolc meg úgy nyerhetett volna, hogy ideiglenesen letagadták volna, hogy Lillafüreden kívül más része is van a városnak. 
-
rdi
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ezek a félistenek mindig kötözködnek

-
rdi
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Aszonta a Demszki hogy politikai döntés született. De miért ? Mit várt? Én ezt nem értem! Hát persez , hogy politikai döntés született, úgy is volt meghirdetve, ez egy kulturpolitikai folyamat.
A debreceni polgmestert meg mégannyira sem értem, most Ő akkor azt sajnálja, hogy nem Miskolc nyert?
Ja és, hogy a cucilista kormány már megint az ország, a nemzet ellen cselekedett.. hihihihi -
Csepy
őstag
Pécsi létemre nagyon örülök neki. annél is inkább, mivel EU tanulmányokat is folytatok és lvastam az összes pályázatot, mint kötelező anyagot. Pécs két lábon áll a földön, nem úgy mint egyesek...
Mellesleg tényleg igen sok kultúra van itt, a város nagyon szép, a hangulata mindig jó. Nincs olyan időszaka az évnek, amikor ne lenne valamilyen rendezvénysorozat. Most volt vége a filmhétnek nem is olyan régen. Előtte volt a Pécsi Napok és a Borünnep. Most kezdődik a Nemzeti Színházi évad is pár nap múlva...
Regards: Csepy![[kép] [kép]](http://www.mclaren.com/images/logo.gif)
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Barátnőm Miskolcon lakik és minden héten járok ott. Szépnek én sem mondanám (talán a főutcát, ahol a villamos jár), de tényleg egy iparváros képét alkotja. Tulajdonképpen semmi látnivaló nincs ott, max a vár meg az avasi kilátó. Lillafüred meg nem Miskolchoz tartozik igazából, csak nagyon közel van hozzá, az őskohó meg kit érdekel

[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Én Budapestnek szurkoltam, szolnokiként. szerintem ugyanis Budapest a kultúrális fővárosa az országnak. Viszont annak is örülök, hogy Pécs nyerte, de annak is örültem volna ha Eger, vagy Miskolc.
Apropó Miskolc talán nem szép, de azért vannak szép részei.
Én egyedül annak nem örültem volna, ha Debrecen nyeri.
Viszont én nem olvastam a pályázatokat, de azért azt tudom, hogy Pécs nem Gratz. Gratzhoz képest Pécs kb. olyan mint Pécshaz képest Celdömölk...
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Olvastam az összes pályázatot, hát sajnos azt kell mondanom, hogy a pécsi a legkevésbé rossz. Hihetetlen marhaságok szerepeltek a művekben, szegény miskolciakon jókat nevettem, bár inkább kínomban.
-
Dalai Láma
őstag
Én sem azért írtam vissza, hogy azt gondold, hogy azt gondoltam, hogy belém kötöttél
De végülis nem a hardverek közé nyitottam, itt meg sok ''fölösleges'' téma mellé még 1 már úgyse számít, nem hiszem ,hogy emiatt vesznek majd parciék új vinyót.
Szóval szent a béke
Viszont Pécsnek kijár egy külön téma. Szerintem Pécs megkaphatná a Sajátmaga fővárosa címet is, megérdemelné... -
Niquis
aktív tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Nem belédkötni akartam, csak én nem nyitottam volna neki. De végülis egy Dalai Lámának lehet új topicot nyitnia.

-
Dalai Láma
őstag
Mármint a topc kell-e? Nem tudom. Viszont én nagyon megörültem a hír hallatán, és kiváncsi lettem, hogy mások hogy látják a dolgot. Olyan ritkán nyitok új topicot kedves Niquis, hogy azt gondolom, ez a téma elnézhető nekem
Miskolcot szépnek mondó embert viszont még én sem láttam
Igaz, Budapesttől sem vagyok seggre esve, de lehet, hogy csak azért, mert suliba menet minden nap végig kell gyalogolnom a Szigony utcán. 
Viszont azt a környéket is kipofozzák állítólag, már látszanak nyomai, eldózeroltak pár háztömböt arrafelé.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Én debrecennek örültem volna miert az csak 18,9 km-re van tőlem pécsa azonban több mint 400 vonattal

Ugyanakkor teljesen mind1, debrecenben amit láttam az csak anniy volt, hogy mindenhova ki volt plakátolva, hogy 2010 Debrecen európa kultúrális fővárosa de semmi pontosabban nem láttam/hallottam, hogy mi az amit ezért tenni szeretnének. -
Niquis
aktív tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Én nem láttam még embert, aki Miskolcot szépnek mondta volna.
Veszprém, Szeged, Sopron, Eger, Győr, Pécs, Debrecen.... nálam kábé ez a preflista, de nagyon kicsi deltákkal.
Kell ez amúgy? Off-subtopicba elfért volna. -
Dalai Láma
őstag
Erről annyit tudok, hogy mondtak ilyet, hogy a két város közösen indul. De aztán azt mondták, hogy nem. Viszont bizonyos programok Szegeden valósulnának meg 2010-ben. Egyebet nem tudok, kérem kapcsojja ki...

És Pécs mellett még Szeged is olyan hely, ami esélyes lehetett volna szerintem. Viszont Miskolcot nem értem. Igaz, nem is ismerem azt a várost annyira. De bennem Miskolcról egy iparváros képe jut eszembe, nem pedig a kultúra és a művészetek fellegváráé. De hát lehet, hogy másnak Pécsről meg az uránbánya jut eszébe, és nem érti, miért Pécs kapta a címet.
Mindenesetre Pécs valamiért különbözik a többi várostól. Valamiért sokkal jobban kötődnek hozzá a lakói, és olvastam egy statisztikát, miszerint a fővárosban tanuló vidékiek közül a pécsiek döntenek úgy legfájóbb szívvel, hogy a jobb munkalehetőségek miatt oda költöznek, és legtöbbször inkább visszatérnek eredeti városukba. És ahogy az origo-n is olvastam a Pécs fórumot, az is megerősített ebben. Hogy miért van ez, nem tudom, de az biztos, hogy Pécsnek különleges hangulata van. -
Drizzt
nagyúr
Én Egernek adtam volna. Az a legszebb magyar város, ha meg még pénzt is kapna, az is maradna sokáig, sőt mégszebb.
-
tcsfm
tag
Pont BP miatt volt közös a pályázat eredetileg. Hogy Szeged közben hova tűnt, az jó kérdés. Retek klub meg tegnapelőtt verte ki nálam végleg a biztosítékot, Ravasz, az agy... c. filmnek olyan ''jó'' szinkrona volt, hogy öt perc után inkább megnéztem dvd-n, ha már rákészültem.
-
anulu
félisten
részemről örülök neki!
bár nem vagyok pécsi, de jópárszor jártam ott, és tetszik a város! 
másik városnak? jó kérdés. pesti vagyok, de Bp-nek nem adtam volna... -
faster
nagyúr
kulturális
-
katavagyok
tag
én győrnek adtam volna a címet

-
tcsfm
tag
Annak örülök hogy nem BP kapta...nem utálom én azt a várost, de ha ezt az összeget ''vidékre'' nyomják, az pl. egy megyeszékhelyt nagyon kicsinosíthat, míg amott szarnak pofon.
-
brownus
veterán
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Nekem mindegy
szép az a város, és ha már így rákérdezel én Egernek adtam volna
ha indult...
[Szerkesztve] -
Gergello
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Rettentő hülye topik, szegedi vagyok, mi is indultunk. Szerinted kinek adnám a címet?
[Szerkesztve] -
tcsfm
tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Szerintem jó döntés. A pécsi pályázat tartalmazza a legtöbb olyan elemet, amiből a város később is profitálhat.
-
Dalai Láma
őstag
Ma értesültem a hírről. Pécsiként most megelégedéssel fogadtam a hírt. Egyetértek a döntéssel. Persze más városok lakói máshogy vélekedhetnek eről, ezért is vagyok kiváncsi a véleményetekre. Egyetértetek-e a döntéssel? Ti hogyan és milyennek látjátok Pécset? És melyik városnak adtátok volna ezt a címet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

...ha nyitva lesz, akkor mindenképpen érdemes lesz értékelni, mit ''tudtunk'' kezdeni címmel járó juttatásokkal.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)