Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Hozzászólok Aktív témák
-
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
"Lassan még tovább csökkenhetnek az árak, erre várni mindig lehet. De bármikor veszed, rá 2-3 év múlva rossz vételnek fog tűnni..."
Aki sokat számol/kalkulál annak nem mindegy hogy mihez képest volt rossz vétel, de aki ilyen annak soha nem lesz 65"-os tévéje.Mondjuk a 65"-os tévé még sokáig prémium méretű lesz.
Anno még Crytek fórumtárs reszelte minden videokártya topikban hogy ő miért vár a vga vásárlásával.Egyszer csak váratlanul vásárolt egy 980Ti kártyát mindenki meglepetésére.
-
Joshi
félisten
válasz
attiati #7998 üzenetére
Az LG mellett csak az ár szól, egyébként szerintem picit jobb a Sony. Sajnos Androidos, pont ma fagyott le, nem tudtam semmit csinálni vele csak az áramtalanítás segített.
Haveromnak egy 8509c Sony tévéje van, de mondta hogy 3-4 havonta fordul elő hasonló fagyás, azzal még elvagyok.
"Találsz valami kivetnivalót a Sony-ban?"
Nagyjából le is írtam. -
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #8001 üzenetére
Anno a projektoros tévék milliókért mentek, és akkor még jóval többet ért a Ft.
-
Joshi
félisten
válasz
Alföldi Peti #8010 üzenetére
-
Joshi
félisten
Nekem egy Sony 65A1 van, tesztek alapján hajszállal jobb mint az LG B7 vagy C7. Egyébként a B7 olcsóbb mint a C7, legalább is nagyobb a választék B7-ből. Az én javaslatom az, hogy ha min 50ezerrel olcsóbban tudsz venni LG B7-et akkor azt, ha nagyjából egy árban van a Sonyval akkor inkább Sony-t. Sonynál figyelj oda a kialakításra, ugyanis nincs klasszikus értelemben vett talpa. Ha falon lesz, akkor is eltartja a hátlapja a faltól a kialakítás végett. Ha konkrét kérdésed van a Sonyról kérdezz bátran.
ui.: egyébként az LG B7 és C7 között csak dizájnban van eltérés, műszaki szempontból teljesen egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Bubukain #8014 üzenetére
Ahogy nézegettem az árakat a B7 mindig olcsóbb mint a C7, ha azonos áron beszerezhető akkor nyilván C7.
A Sony 65A1 akciósan 984 000 Ft
Az LG 65B7 ~950 000 Ft, ahol nagyon olcsó azokkal a boltokkal vigyázni kell.Egyébként az árukereső nem jól mutatja az árakat, mert a Euronics-ben is 984 000 Ft a Sony 65A1.
-
Joshi
félisten
válasz
Dadek79 #8027 üzenetére
Az IR az image retention akar lenni? Szerintem nagy gáz lenne ha alig egy hónap alatt problémája lenne az A1-nek. Egyedül ezt a függőleges sávosodást vettem észre, de ez is érdekes mert nagyon ritkán és csak egy fajta szürkés árnyalatnál. Valaki írta hogy az LG 1080p-ben tudja a 120Hz. És ezt hogy? Max megduplázza a képkockákat máshogy biztosan nem. Nekem nincs konzolom nem tudom kipróbálni.
Hol lenne a tévé? Mert ha nem a falon, akkor vedd számításba, hogy aránylag nagy felület kell a Sony A1-nek. Ja és kicsit hátrafele dől a kijelző. -
Joshi
félisten
Megválaszolták neked, én azt se tudom miről van szó.
Vagyis most már tudom.
Viszont ha már ghosting. Anno a plazmánál teljesen jól működött a ghosting ellen ha zoomolt csatorna logo nélkül ment egy fél napig. itt is működik ez?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #8166 üzenetére
-
Joshi
félisten
válasz
Zolom89 #8175 üzenetére
Csak a Nagymenőket vettem az Xpress-ről, meg még az Interstellart fogom, az Alient és a Planet Earth II-t az Amazonról vettem. Elvileg a lejátszóm tud külső feliratot rendelni eredeti lemezekhez is, egyedül az időzítéssel lesz egy kis játék. Egyébként a sima BD50-es anyag is piszok jól néz ki az OLED-en, szóval nem gond az FHD sem.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #8181 üzenetére
Teljesen jó a FHD, de folytatni kell a fejlődést. Nem véletlenül váltották a DVD-t pedig már az is digitális volt. Az hogy a BD és 4k BD között már kevésbé szembetűnő a különbség az egy más kérdés, de ugye ott van a HDR is és még ki tudja mit találnak ki. Senki nem mondta hogy váltanod kellene 4k-ra, habár egyre kevesebb FHD tévé van a piacon.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #8184 üzenetére
Azért ne túlozz, BD-t simán kapsz minden normálisabb Média áruházban. A webes áruházakban meg hegyekben van a BD. Ne a postahivatalokban kirakott 300Ft-os DVD-ket vedd alapul.
-
Joshi
félisten
válasz
Zsmester89 #8190 üzenetére
-
Joshi
félisten
válasz
elektrotank #8251 üzenetére
Nézd meg a filmet Mediainfo progival, valami ilyesmit fogsz látni. A WebOs-ra nem lehet letölteni valamilyen lejátszó progit?
-
Joshi
félisten
válasz
elektrotank #8257 üzenetére
Próbáld meg a H264/AVC Level Editorral Level 5.1-ről 4.1-re változtatni a filmet, elvileg nem konvertálja át csak a profilt változtatja meg. Ezután már mennie kéne.
-
Joshi
félisten
válasz
adamssss #8318 üzenetére
Ahogy előttem írták van még hova fejlődnie a kijelzőknek. Az alábbi táblázatok megmutatják, hogy az egyes színterek egymáshoz képest hogy viszonyulnak. Sajnos hirtelen nem találtam olyan ábrát amin a Rec.2020 is rajta van. Az én Sony OLED tévém és így az LG is, a tesztek alapján az sRGB-t 109%-ban fedi le, úgy hogy még nagyon messze van a Rec.2020 nem hogy a teljes színtér.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #8328 üzenetére
Én nem tudom, de nálam nagyon is voltak színek. Lehet hogy nem a cam verziót kellett volna megnézni?
Ja és hol van a HDR-es verzió.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
A hangulattal nem volt gond, de attól még uncsi volt néha. Sokan elalélnek a film láttán, hát nem tudom, vagy csak lehet nem voltam ráhangolódva a témára.
"Szerintem üde színfolt, mert más mint a megszokott filmek."
Akkor nézd meg a Brawl.in.Cell.Block.99-et.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #8417 üzenetére
Belenéztem a Mad Max HDR 4K verzióba, és tényleg fura az egész. Egyébként nem rossz, főleg a homokviharban a lángnyelvek és egyéb effektek nagyon erőteljesek. A Mad Maxnél szerintem ez előny, mert amúgy is apokalipszis feeling a lényeg. A HDR-t is a helyén kell kezelni, ha a rendező ezzel tisztában van, és tudja mértékkel kezelni, akkor a filmnek még előnyére is válhat.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #8421 üzenetére
Az Avatar hivatalosan nem jelent meg nem hogy HDR-ben, de 4K-ban sem. Szóval nem tudom milyen kópiát láttál, de szerintem az valami tákolmány volt. Ilyennel ne példázódjunk.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #8426 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, ha ezt Gipsz Jakab készítette a pincében, akkor enyhén szólva se nevezhető referencia HDR-nek. Én erre gondoltam.
ui.: majd ha Cameron kiadja 4K HDR-ben, na akkor lehet róla beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #8439 üzenetére
"de látom a "lényeget" megint lemaradt ...."
Ja, én is ezt érzem nálad.Egyébként se tudom elképzelni hogy hol látod a HDR adta pluszt.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Most néztem meg a Deepwater Horizont HDR-ben, nagyon durván jó. Itt tényleg ott van a HDR effekt ahol kell, lehet ezt jó alkalmazni.
-
Joshi
félisten
Gyári lejátszó tud DTS-HD MA hangot? Mert ugye a teljes sávszél a hanggal együtt értendő. Vannak olyan demo anyagok amik 100-as lannal nem mennek, dlna-val meg tuti nem. Ugye itt 4K HD hangos videókról van szó, de FHD anyagnál is előfordulhatnak magas bitrátás anyagok.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Zsmester89 #8488 üzenetére
Nálam pl ezért se jöhet szóba a TV belső lejátszója. De amúgy se üti meg a mércét, csak vegyük a kadenciahelyes lejátszás hiányát.
Hozzászólok Aktív témák
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 (GA102)
- [Re:] Noctua NH-L9i chromax.black i
- [Re:] Asus Z170i pro gaming mini ITX
- Outriders (PS4, PS5, XO, XS, PC, Stadia)
- Flash SSD
- [Re:] Félkonfig eladó (alaplap, processzor, videókártya, memória)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Strix LC Radeon RX 6800 XT 16GB
- X1 Yoga 2nd, 14" IPS érintő, i5-7300U, 16GB/256GB NVMe, magyar vil bill., ujjl.olv., toll, 6 hó gar.
- Remek áron eladó 10.Generációs gyártói garanciás Lenovo ideapad C340 /2in1/i5/8Gb/512Ssd/Fhd/
- Új! Kingston Server Premier (KSM24SES8/8ME) 8GB 2400MHz DDR4 ECC CL17 SODIMM 1Rx8 Micron E
- Új! Kingston 8GB 2666MHz DDR4 RAM Client CL19 (1x8GB) (KCP426NS8/8)
Állásajánlatok
Cég: Rackforest Kft.
Város: Budapest
Cég: Simplexion Informatikai Kft.
Város: Budapest