Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz lcee79 #21894 üzenetére

    Ahogy lentebb is írták, már 30k alatt, tehát a TV árának <10%-ért kapsz olyan HDMI-s lejátszót, ami pusztán kompatibilitási ("megy vagy nem megy") szempontból is jobb, mint a legjobb beépített lejátszók (és vélhetően a támogatásuk is jobb, időben hosszabb lesz), nem csak potenciálisan minőségben (itt most elsősorban a hangformátumok korlátozására gondolok, nem képminőségre, mert ha viszi a beépített, általában az is ~99% "tökéletes", ha kvázi-érintetlen képet akarsz kapni, csak az extra bekapcsolható fűszerezés lesz más a lejátszók közt).

    Erre most sajnos nehezen tudok válaszolni, mert még nem tudtam közelebbről megnézni az ide Panasonic-okat (tervbe volt, de mindig elmaradt, tolódik a potenciális alkalom).

    Személy szerint nekem idén LG-ből a B8 tűnt legjobb érték/ár arányúnak, bár mikor épp úgy jönnek ki az pillanatnyi árazások, hogy csak ~10% a különbség (még max. 20% is belefér, ha nem nagyon érdekel a pénz, vagy alapvetően maximalista elvárásaid lennének).
    Én magamnak a B8-ra böktem, de ebbe bele van számolva az is, hogy sajnos ritkán tudok megmaradni egy TV-vel 2-3 évtől tovább, szinte biztos hogy csorgatom majd a nyálam a HDMI 2.1-re. Szóval én inkább sűrűbb cseréken "égetem el" azt a pénzt, amit el lehetne a kategóriák közt.
    Az LG idei processzorra úgyis csak HDMI 2.1-el együtt lesz igazán érdekes számomra.

    A Sony-t személy szerint a pillanatnyi OLED-es BFI megközelítésük miatt nem szívlelem (de ezt >95% úgysem használja egyiken se). Viszont ha tolerálod, esetleg szereted a mozgás-interpolációt, akkor abban azt mondják (nekem mind zavaró) a Sony a legjobb (és az LG a legrosszabb -> ezt én is mondom relatívan, főleg az a vicc, amit a régebbi processzoruk csinál, a C8 talán tűrhetőbb).

    A Panasonic-ban tavaly az AR szűrő nyűgözött le. Pont erősen ferde szögben láttam meg először, és elképedtem, hogy "na, az otthoni C7 így már zöldes/magentás-szürkés valami, ez pedig meglepően hibátlanul fest így oldalról is". Sajnos LG oldalon ez idén is ugyan olyat, mint tavaly. Ezen felül a Panasonic-nál is ugyan úgy jól működik a BFI, mint az LG-nél, ugyan úgy lehet használni monitorként (valódi RGB, avagy YCC 4:4:4 kép subsampling helyett), ami a Sony-nál kicsit trükkös (azt hiszem nincs színhelyes mód és 4:4:4 egyszerre, de ebben nem vagyok most 100% biztos). A Panasoinc-on is viszonylag alacsony a lag (beállítástól függően), sőt van 2x2 nagyítás 2k-ról 4k-ra (pl. játékoknál inkább ezt preferálnám, ha kicsit "pixeles", de éles hatású a kép, nem azt ha el van kicsit maszatolva nagyítás után lágyra a kép).

    Ha az egzotikus funkciókat is nézzük, akkor viszont megint LG, mert programozható a 3DLUT (színkezelés), amit a Pana még nem lépett meg consumer vonalon. --- Noha a gyári 3DLUT a Panasonic-on szokott jobb lenni (ami kicsit elvesz a programozhatóság előnyéből, főleg hogy a hozzá tartozó szoftver is drága) és a hülye AR filter is kvázi rontja a színhelyességet is az LG-nél (de megjegyzem: sajnos még nem néztem meg tüzetesen az ide Pana bevonatot, csak a tavalyit, szóval ... ), akár akkor is ha egyedül nézed középről (a sarkok felé néha észre lehet venni, kicsit úgy mint ahogy az LCD-ken is változik a sarkok felé is a kép).

    De nagyon szerintem egyikkel se lősz mellé.
    Őszintén, szerintem csak döntsön az, hogy adott pillanatban épp mi van az átlagoshoz képest a legjobb áron (hacsak nincs valami nagyon kivételes elvárásod, háklid, stb). Én is így választottam: múltkor BF-en a B8 volt "olcsó", ma pedig a Pana a legjobb vétel az XBox-os akcióval (ha el tudod adni vagy használni a Box-ot). De a Sony is volt már "versenyképesen" árazva...
    Egyedül a Philips-ről nem tudok mit mondani.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák