Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Asztor

    újonc

    Sziasztok!

    Először is azzal kezdeném, hogy a napokban vásároltam meg az LGB8 modelljét, és csak így utólag olvastam utána, hogy sajnos az OLED a technológiából kifolyólag hajlamos lehet a statikus tartalom huzamosabb ideig történű megjelenítése esetében a beégésre. Ezt szeretném elkerülni, így néhány tippre lenne szükségem, hogy ezt miként kerülhetem el.
    A készüléket csak TV-ként használom, monitorként és játékokra egyáltalán nem.

    1. Kérdés
    Olvastam, hogy a képernyő tetején és alján látható fekete sávot is célszerű "eltüntetni", mert ez is beéghet. Ha a képernyőt minden irányba megnyújtom, ezzel eltüntetve az alul-felül látható fekete sávot, ez megoldásként szolgálhat? Illetve olvastam, hogy az ECO üzemmód bekapcsolása is segíthet a beégés ellen. Esetleg van valami beállítás még, amit ajánlanátok? Kontraszt, fényerő csökkentése egy konkrét értékre?

    2. Kérdés
    A készülék nincs napi szinten használva, mert nem költöztem még át a lakásba ahova vásároltam. Heti néhány órát kapcsolom csak be, főként hétvégente. Viszont áram alatt van a TV, be van dugva a konnektorba.
    Ettől lehet valami baja esetleg a TV-nek? Ez most lehet, hogy nagyon bugyuta kérdés, mert nyilván áram alatt van, de nincs képi megjelenítés, mert nincs bekapcsolva a készülék.
    Itt is a beégésre lennék kíváncsi. Nem igazán ismerem a technológia hátrányait, így szeretnék elővigyázatosabb lenni, ha már az ember kiadott fél misit egy TV-ért.
    Hagyhatom továbbra is bedugva a TV-t? Nem baj, ha csak heti 6-8 órát megy hétvégente? Vagy inkább áramtalanítsam és húzzam ki a konnektorból?

    Köszönöm a válaszotokat előre is fórum lakók!:)

Új hozzászólás Aktív témák