- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz Delphinus #101649 üzenetére
A saját képed tökéletesen NEM mutatja a valóságot és még te magad meg is válaszolod miért nem:
egyébként a fekete mintha egy led tv lenne és fényereje lenne, valóságba természetesen korom fekete az egész és a pohár jobboldala is koromfekete nincs bevirágzás, Meg a piros sokkal pirosabb.
Képekkel nehéz megmutatni a valóságot, én is szoktam fotózni, de "profi raw" -ban ahol annyira testre tudom szabni a kamera módot hogy az a valóságot tükrözze és ne pedig szarrá emelje a fenyerőt. A feketéd is azért nem fekete és a piros is azért rózsaszín már a képeden. Ha már dinamikát akarod megmagyarázni Vhiktornak( ), csináld jól.
[kép] [kép]
UI: Képek neked szólnak, nem Vhiktornak...szerintem neki nem kell bemutatni mit tud egy-egy modell.. -
alaves
addikt
válasz syIex #101639 üzenetére
Igen, a fekete vaslemezt nem tetted még rá a talpra. Célszerű lenne filmmaker-ben is (a megfelelő módosításokkal S90C: [link] ; 806-on pedig amit még kell) képet készíteni, amely jobban közelítene a valósághoz. Az S90C-ről amúgy sem lehet összehasonlító korrekt képet készíteni, mert rózsaszín-lila eltolódás lesz, ha nincs benne a fotóban teljes képernyő.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
szkutyi
addikt
válasz krx21 #101654 üzenetére
Nincs semmi baj a telefonnal készített fotókkal sem ha az a helyén van...
Forumtars is telefonnal kiszetette szerintem.
Itt inkább az a baj hogy amit mutat, az semmiben sem fedi a valóságot...
Ez is telefonnal készült, mégis a helyén van majdnem minden és azt látod amit szabad szemmel a helyszínen.: [kép] [kép] -
alaves
addikt
Az lett volna még "szép", ha 55S90D-t (WOLED) rendelsz és kb. nem lenne különbség a képminőségben, vagy akár még a Philips képe szebb is lenne.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
veterán
Uhh nem volt szándékom megbántani senkit vagy vitát indítani. Szimplán szemléltetni akartam azt amit én láttam élőben is egymás mellett a kettővel.
Nyilván nem használunk automatában semmit viszont Auto-Auto ellen elég fairnek gondoltam mivel az S90C-t még nem tudom mire kell állítani ezért mind a kettőt arra tettem és így bizony ekkora különbség volt a két TV között. Meglepődtem, mert tudtam, hogy lesz, de ekkorára nem számítottam egyáltalán.
Nem tudok több képet készíteni a kettőről, mert ma reggel el is vitték a 806-ot.#101657 Akkor az ment volna vissza egyből.
S90C-re tippek, beállítások tanácsok? Kalibrálás nyilván jó ötlet lehet, de ahhoz kell egy kis idő.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Squirrel
őstag
Gratulálok a tv-hez!
-
MODERÁTOR
A fénykép összehasonlító találkozó kezd személyeskedésbe torkollni.
Fejezzétek be, semmi értelme nagy általánosságban sem. (mindent el lehet hinni egymásnak, de rengeteg tényező manipulálható, felesleges)Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Delphinus #101649 üzenetére
Mit nem látok?
Most írom le kb 4-edszer, hogy a 806 és S90C között bazi nagy különbség van. Akkor is ha mindkettő szabvány szerint van beállítva.A QD OLED fölénye egyszerűen a technológiából kifolyólag vitathataln egy sima WOLED-el szemben.
De beszéljenek a számok (igaz a C1 van összehasónlítva az S90C-vel, de a 806 nem jobb a C1-től, jó esetben is max ugyanolyan)
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz syIex #101658 üzenetére
Film vagy Filmmaker képmód. A többihez kalibrálás kell.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
veterán
válasz Vhiktor #101665 üzenetére
Kereslek majd 100+ üzemóra után, a monitor is lassan eléri amiről korábban beszéltünk csak azon nem találom sehol a tényleges órák számát...
Addig is a kettő közül amelyik szimpatikusabb kiválasztom.
Feleségem sima TV adást is néz (sajnos) az is mehet a kettő közül bármelyikben ugye?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
belan
addikt
válasz szkutyi #101651 üzenetére
Na ez azért már jobb kép van fekete , az a kép amit a fórum társ készíttet egy jó Mini led tv be is sokkal jobb fekete meg a kép . Persze ezeken a képen annyira nem jön át valóság szóval Viktornak teljesen igaza van ! S90c sokkal jobb készülék mint a 806! Kiváncsi lennék Viktornak milyen tv-je van .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz belan #101669 üzenetére
Mindig más, általában ami teszten van nálam. Nappalibann egy miniledes tv van, ha meg filmezünk akkor azt projektoron tesszük nagyrészt.
[ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
Egy érdekes kérdés:
Falra szerelhető tv, mondjuk egy G3 mennyire közvetíti a zajokat a falon keresztül szomszédos szobába?
Akinek volt lábas és fali tévéje, meg egy asszonya talán érzékelte már a különbséget? -
veterán
Próbálom beállítani a film módot a TV-n viszont ki van szürkülve...Ha be kapcsolom az Apple Tv-t akkor a HDR bekapcsol, de a Film uzemmod továbbra is szürke. Mi lehet a gond?Sikerült végre beállítani és Alaves amit írt le checkoltam és egyeznek. Viszont ez ilyen sárgának tűnik nekem ahol fehér kellene legyen. Ez azért van, mert meleg színű nagyon és megszokom majd?
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz syIex #101673 üzenetére
Egyrészt azért van mert eddig a hideghez voltál szokva, másrészt kalibralas nélkül elég erősen sárgába húz. Próbáld ki a meleg 1et.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz TechN7ne #101675 üzenetére
Úgy használd, ahogy legjobban szereted. Mindenki más. Pl. a 6500 K-es led spot lámpákat nem tudom elviselni itthon, úgyhogy inkább 2700 K-es van, pedig ugye a TV D65 környékén megy. Furcsa.
S90C 2.meleg beállítással (előtte C1:meleg 50, 754: meleg ) nálam pl. fehér a hó, nem sárgás.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Partz
senior tag
"Mi alapján lett behatárolva ,hogy a valósághoz legközelebb a melegebb színhőmérséklet dukál..."
Egyrészt a valósághoz a hideg színhő áll közelebb.
Viszont, ami a tv-ken "meleg" beállítás az a való életben kb. a hideg skála kellős közepén helyezkedik el, ez a 6-7000K, általában ez a tv-ken "meleg 1-2" beállításnak felel meg. A "normál", "hideg" beállítások a való életben hideg fényérzet szélső értékei.HDR filmek esetén a fentiek alapján 6500K lett a szabvány, tehát ezen masterelik a filmeket. Ha te nem ilyen színhőt használsz hideg fals színeket fogsz látni, erre szokott jönni a magasabb fényerő csomó részletvesztéssel.
-
alaves
addikt
válasz syIex #101673 üzenetére
Egyébként, ha a 806 melegre volt állítva, akkor az S90C-n is jónak kell lennie a 2.meleg-nek. Ha másra, akkor nyilván azt szoktad meg.
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #101674 üzenetére
Színhőmérséklet kapcsán: mikor az optikus kérdezte, hogy a Hoya szemüveg lencsére kérek-e kékfény szűrőt, akkor visszakérdeztem: hány K-el tolja el a színhőmérsékletet? Azóta is ott áll az ürge, pedig van mögötte vagy 30 év optikusi tapasztalat. A választ a neten is kerestem, de nem találtam, pedig biztos ott van valahol. Tippre az enyém legalább 100-200 K.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Oldalakon keresztül lehetne ezt taglalni, hogy miért D65 a szabvány.
LG-n pedig úgy lett megállapítva, hogy ki lett mérve
-
junkpod
veterán
-
alaves
addikt
válasz junkpod #101685 üzenetére
Bocsánat, rosszul fogalmaztam. A szemem érzékeli úgy hogy más a színhőmérséklet szemüveg nélkül és szemüvegben. Most ahogy nézem, a kék zöldebb, a zöld sárgább, a pirosnál nem tudom, de más egy kicsit. Lényeg, hogy egy műszeres kalibráció értékét csökkenti, ha ilyen szemüveged van. Ennél jobban nem tudom leírni, mert nem ismerem a Hoya kékfény szűrés 'know how'-ját.
-
veterán
válasz Vhiktor #101674 üzenetére
Le vittem 1-es módra így sokkal fehérebb számomra ez lesz a jó beállítás addig.
Viszont a hangszórók annyira halk a Philipshez képest...
Azzal is állítani kell valamit?
Philips 10-esen volt annyi, mint ezen a 25 kB.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Ez a különbség amúgy minden woled és qd oled között érzékelhető ,fényesebb élek és erősebb színek.
Én a S95B VS G1,G2 ,C3 között is azonnal észrevettem ,Bármit csinál az ember ,picit "fakultabb" marad egy qd panel mellett az LG.
Szerk.
Még annyi ,hogy EZ teszt nagyon nem állja meg a helyét.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz syIex #101687 üzenetére
-Hang > Hang üzemmód: 'hangosított'
-Általános információk > Intelligens mód: be > Adaptív kép: ki; Aktív hangerősítő: be; Adaptív hangzás+: be; Adaptív hangerő: beSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz TechN7ne #101688 üzenetére
Azt azért érdemes tisztázni összehasonlító teszteknél, hogy az S95B "párja" a C2/G2, a C3 párja az S90C, a G3-é pedig az S95C. Így korrekt, ha azonos évjáratok vannak összevetve.
-
SafE84
tag
Megérkezett a C3 a hálómba. Ez az első OLED tv-m, eddig nagyon tetszik. De hirtelen nem tudtam pár dolgot megoldani. Pl. C3-on hol tudom bekapcsolni a DLNA-t? Egyszerűen nem találom sehol.
HDR és DV tartalom lejátszásához milyen programot használjak? Néztem a Kodit, de ahhoz dev mód kell. Ez nem okoz problémát garancia terén?
Notebook-kal összekötve nem ment át a DV tartalom, bár az egy hirtelen próba volt, lehet én csináltam valamit rosszul.
Valaki leírná, miképpen tudok HDR és DV filmeket nézni?
NAS-om van illetve egy gamer notebook amiket használni tudok erre a célra.
Előre is köszönöm a segítséget! -
szkutyi
addikt
válasz TechN7ne #101696 üzenetére
Te nem vagy elfogult? hangosan felnevettem, ne haragudj...
Nem tudok mit hozzá fűzni az egészhez..nincs mit mondjak, neked, aki bfi-vel használja az oledet,(persze csak a Sony bfi-je a legjobb, mert ezt is máshogy csinálja...(Dehogy csinálja másképp.xd)) aki szerint az A85L jobb még egy g3-nál is, aki szerint csak a Sony tudja megoldani az automatikus fényerő dolgot, a Sony és a válogatott paneljei és még sorolhatnám...xdddd
Egyszerűen már nem tudunk mit hozzá fűzni a dolgaidhoz...itt már csak a mágia lehet a hátterben..valami lehet ott a házban...hogy minden ellentettként van nálad....
Akkoris elfogult vagyok ha azt mondom hogy az s95c jobb mint a c3? Vagy az s95D jobb mint a G3?mert jobb....csak az egyes bugok és faszsagok miatt inkább választanak Lg-t az emberek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- eBay
- HWR Telecom
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest