Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
klampfer
tag
MO-on van olyan szerviz, aki Xiaomi vagy kevésbé ismert kínai márkákat is eredménnyel tud javítani?
-
gonzo987
újonc
Sziasztok!
Szalagkábel sérülésre gyanakszom a sony xperia z3-as telefonomban. Vizuálisan mennyire lehetséges megbizonyosodni róla? Leejtettem kb 1 méter magasból, azóta nem működik a kijelző, nincs rajta látható sérülés. Kőre esett, a hátlapon volt a kamera mellett egy kisebb repedés plusz a szélei elváltak a testtől. leszedtem a hátsó borítást, a szem előtt lévő szalagkábeleket megigazgattam de a probléma továbbra is fent áll.
Lehet az egész kijelzőt cserélni kellene? -
Andralin
aktív tag
Nagyon köszönöm a tippeket!
Sikerült!!! És tökéletes lett!
Az újonan rendelt példány tökéletesen működött, csak annak meg meg volt halva a fizikai billentyűzet háttérvilágítása. Így a kettőből összegyurmáztam egy jót.
Szétbontottam mindkettőt a billentyűzet szintjéig a youtube-os videó alapján. A most rendelt telóba beletettem az én összetört telóm jól működő billentyűzet paneljét + magát az alaplapot is. Összeszerelés után varázsimák mormogása közben nyomtam meg a power gombot, és juhéééé, elkezdett bootolni az én régi rendszerem, rajta az összes adatommal!
Tesztelgettem mindent rajta, tökéletesen működik minden funció. Semmi változást nem vettem észre.
Ha esetleg valaki hasonlóra vetemedne, adnék pár tanácsot:
1. Ahogy már Aygor említette, mindenképp profi műszerész csavarhúzót kell használni. Ha nem tökéletes csavarhúzót használunk, akkor az erősebben meghúzott csavar nem fog engedni és csak összebarmoljuk a csavar fejét, utána meg semmivel nem lehet majd kicsavarni.
2. A ház, burkolat szétpattintásához mindenképp ajánlom a speciális műanyag szétszedő szerszám használatát, én az Amazonon rendeltem Angliából, a neve PRY TOOL, lehet kapni mindenféle teló típushoz már 1-2 fontos áron. Egyesek esküsznek még a gitárpengetőre, én azt nem próbáltam. Viszont ezzel a pry tool-al teljesen sérülésmentesen lehet szétkapni a telót. Nekem burkolton az összes kis műanyag kapaszkodó fog épségét sikerült gyári állapotban megőrizni szétszedés során, így összerakva még mindig gyári állapotúnak néz ki a készülék.
3. Pár tipp a szétpattintáshoz, ami nálam a legnehezebb feladat volt igazából: nagyon lassan és megfontolva kell csinálni, nem szabad kapkodni. Ha valamelyik részen nem enged a tartófog, ne feszegesd, ne erőltesd, inkább gondolkozz hogyan lehetne továbbmenni. Nekem ilyenkor bejött, hogy elindultam a másik irányba pattingatni és körbeérve már magától szétjött a necces részen is.
4. Az alaplapon lévő mini antennacsatlakozó le és felpattintását szintén extrém finoman kell csinálni. Régebbi, wifi router-es tapasztalataim alapján ezek a mikorszkópikus koaxcsatik max 4-5 le és felpattintást bírnak ki, utána egyszerűen leválik a csatlakozó a NYÁK-ról és eldobhatod az teló alaplapját.
-
Aygor
tag
De: Csináld!!!
Én hasonlóan jártam, csak HTC Desire kijelzőjét törtem be
Kijelző ment, de érintést nem érzékelt.
Mivel szintén régen volt backup, próba szerencse, a tartalék készülékemet és a napit házasítottam. Kijelző szintjéig (belülről) lebontottam és párosítottam a szükséges dolgokat.
Nem mondom, h hibátlan (85-90%), de telefonál, netez csinálja a dolgát. Mondjuk lassabb lett szerintem és némelyik navigáció nyűgös lett illetve ha WAZE ment akkor netre nem akar felmenni csak ha újraindult... Eddig ezek jöttek elő mint hibajelenség ami korábban nem volt.
Mondjuk a kamera modult is kiszedtem a foglalatból és a jobbik nem betörtre cseréltem (mert az is megrepedt már régebben, de nem volt a képeken nyoma) és az meg érdekes mód jobban szuperál mint előtte hehe.
De működik! Várom, h meglegyen az új telefon és költözök, addig jó ez így
Mondjuk nekem lehet már időben jóval eltérőbb volt a széria... én nem cicóztam...
Amúgy youtubos videók jobbak, mint némelyik pdf-es leírás, ill. józan ész fontos!!! Ha látod, h van ott csavar és szerinted azt ki kéne csavarni a következő bontási fázisban, akkor azt csavard is ki!!! És nem törsz műanyagot...
Mondjuk 2 telóból összekukázol egyet.
Szóval hajrá és sok szerencsét hozzá.
Aygor
Ja és fontos: Legyen mini csavarhúzószetted hozzá!!! A narancssárga barkácsáruházban van most ~500 forintért 5-6 darabos kasszához közel. Nem tökéletesen jó hozzá, de használható.
-
ksanc
őstag
Biztos, hogy eltört az a kijelző? Ritkán szokott pont úgy sérülni, hogy teljesen sötét maradjon.
Egyébként leírtad: ha egyszerűbb az alaplapot kicserélni, akkor tedd azt.
Bár én egy másfajta Samsunggal szívtam meg: rendeltem hozzá egy elvileg hozzávaló érintőt, de nem indul el vele... Óccsó vót, az igaz -
Andralin
aktív tag
Senkinek nincs semmi ötlete?
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam topikot ilyen témában ezért nyitom meg ezt.
Alaplap cserével kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményetekre.
Van egy spéci, USÁ-ból rendelt Samsung telefonom (Captivate Glide, SGH-I927), ami leesett, sajnos eltört a kijelzője és teljesen sötét. Látszólag minden más működik rajta, bekapcsoláskor bejelentkezik a hálóra, jelzi az üzenetek érkezését hanggal, ki is csörög ha felhívom és vakon elhúzva az ujjamat a képernyőn még fel is tudom venni a hívást és tökéletes a hang mindkét irányban. Sajnos backup nincs a rendszeremről, ez nagy hiba, tudom.
Most beszerzés alatt van egy használt, ugyanilyan típus, aminek a HW revízió száma is megyegyezik az enyémmel. Youtube-os videók alapján maga képernyő csere igen macerás, előtte melegíteni kell hőlégfúvó pisztollyal, az új LCD-t meg visszaragaszgatni, félek, hogy nem tudnám olyan profin összerakni utána, hogy gyáriként nézzen ki, idegen szervízbe meg nem akarom leadni, mert kicsit az is lutri.
A kérdésem az lenne, hogy mi lenne, ha az újonnan rendelt, tökéletesen működő telóba csak átraknám az én telefonom alaplapját. Technikailasokkal egyszerűbb az alaplap szintjéig lebontani a telefont, mint az egész LCD panelt kicserélni benne. Abban bízok, hogy akkor az új telón az én telepített rendszeremnek kellene felállnia, a megszokott beállításokkal, adataimmal, stb. Elvileg ennek így működnie kellene? Valakinek van ezirányú tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! ASUS TUF FX506HE Gamer notebook - i5 11400H 16GB RAM 1,5TB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest