Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Játékos #24635 üzenetére
Volt alkalmam megszemlelni az idei erettsegizok, szakmat vegzok fantasztikus ambicioit az egyetemi jelentkezesekkel kapcsolatban, nagyjabol stimmel, amit irtal.
Pedig nincs sok, talan 2-3 ev a mostani es az en evfolyamom kozott, nalunk megis mindenki valahogy konkretabb elkepzelessel rendelkezett a jovojerol. -
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz
Játékos #24379 üzenetére
Melyik Monster volt? Tudod a típusát? Mert az alap az 600ccm környéke, az nem egy kezelhetetlen vadállat, mi több kezdőmotornak is jó lehet. Tehát ha egy 60-70LE motort eldob valaki a próbakör alatt, és meghal vele ott óriási gondok voltak motorkezelésben és közlekedésben. Egyébként a Ducati-k között nem túl magas a fenntartási költsége a Monsternek és hétköznapokban is jó városban.
Az S4R már más tészta (majdnem ilyenem lett). 120 ló V2-ben izmos, ez a motor csak a rutinosabbaknak való. [link] -
zack
nagyúr
válasz
Játékos #24372 üzenetére
Az idő és a tapasztalat meghozta a bölcsességet.
És a sok elvesztett ismerős, barát.
Idén volt 10 éve hogy meghalt egy jó barátom egy CBR600F-fel. Még csak nem is volt rutintalan. Ügyes volt. Vasárnap beszéltem vele, mert hétfőn indultunk volna négyen (ő és a menyasszonya és mi a párommal) 2 motorral az Alpokba, és hogy mennyi EUR váltsunk. Megkérdezte megyünk e előtte egy karikát...Mondtam neki, én focizni megyek, le van beszélve. Ő sem ment, de helyette vendégek jöttek hozzájuk, akinek az egyik hölgy tagja megkérte vigye el egy körre. Elvitte. Autópálya felhajtó, valószínűleg az utas rutintalansága miatt elcsúszott, neki a szalagkorlát tartópillérének. Ő még 10 percet élt, mert a mellkasát szétzúzta a tartópillér, az utasa átrepült felette, és a csípőjét törte...Azóta se tud rendesen járni, maradandó... 30 éves volt. A tempó nem volt túl nagy, de közúton nincs bukótér. Úgy telefonált a menyasszonya sírva mi történt.
Temetésen kb 60 motoros, ravatalozóból amikor hozták ki, mindenki tiltásig pörgette a vasat. Szívszorító még most is beszélni róla.
Rutinos, jó motoros volt, de elfelejtett egy fontos dolgot ami az életébe került. Nem mutatjuk meg mit tudunk, pláne nem egy olyan utassal, aki rutintalan, mert ehhez is összeszokás kell. Egy ilyen utassal élménymotorozásra kell elmenni, ha pedig mást akar, meg kell köszönni, picsán rúgni, és közölni vele hogy menjen mással. A párommal Rétságnál, Mátrában olyanokat kanyarodtam a GSXR1000-rel, hogy térd lent, és ő is le tudta volna tenni a kezét. Érezte a motort, és azt, hogy kell hátul ülni. De ezt sok évnyi közös motorozással a hátunk mögött. Nagyon sokan rutintalanok utassal, és ha visznek valakit, ott a kaszás a fejük felett... Megváltozik a féktáv, a motor súlypontja, minden. Én egy utasnál az első kanyarodásnál megmondom kezdő e vagy sem, és kellő óvatossággal kezelem.
Könyvet tudnék írni ebből, annyi szituáció, és vészhelyzetem volt, és annyi mindent nem kalkulálnak be a mostani új generációs motorosok, hogy tényleg 50-50% hogy hazaér e. És akkor vannak feldolgozhatatlan helyzetek is, ami a reflexeken, a motorkezelésen, és a rutinon múlik. Pl amikor egy őz család kelt át éjjel a 2/A-n, mi meg jöttünk hazafelé a Börzsönyből 140-es utazóval...Megúsztuk, de az egyik őz farkincája centikre volt. 10-ből 7-en ott maradt volna, mert ilyenkor reflexből mindig az első féket tépik meg, és azonnal elmegy a motor eleje. A vészhelyzet hárítása nem mindig abból áll, hogy megállunk, hanem lelassítunk amennyire tudunk és elkerülő manőver. Ezt sokan benézik. Pánikolnak, és meg akarnak állni. Én legalább 3 olyan helyzetet hárítottam ezzel a módszerrel, ami önmagában halálos kimenetelű lett volna. -
Elmör
őstag
válasz
Játékos #24372 üzenetére
Bizony, nyomtam volna erre a bölcsességre én is, mert ez tényleg az.
Autós körökben is vannak balesetek mindig, mondjuk ott sem mindegy milyen fajta, de az autós forgalomban is tennék olyan kitételt, hogy a kezdő jogsival 3 évig csak max 110-120 lovas autót lehessen vezetni, 12 éve vezetek, most lesz nemsokára pont az évforduló és úgy érzem tényleg jó volt az első 3 évet 60-70 lovas autókkal kezdeni és csak utána 160 majd 8 év után 300 pacival. Meggondoltabb az ember.
Zacknek szólt a meghajlás persze. -
Elmör
őstag
válasz
Játékos #24323 üzenetére
Köszönöm én, hogy próbáltál.
Jaja az SSD-n gondolkoztam, de nem nekik való, elég hamar kinyírnák, mert mindig töltenek le ezt-azt és sokszor utólag pakolják csak át másik meghajtóra, most is néztem ,hogy a C-n alig volt hely, fel kellett szabadítani, vírust ugyan nem talált a progi, de így sem az igazi a gép. Azt mondták tudnak rá áldozni most, úgyhogy nézek nekik valamit, biztos gyorsabb lesz a mostaninál, ha meg mégsem akkor SSD-t is berakok, de én attól félek azzal jövőre már gond lenne, én meg nem igazán szeretnék fél évente nekik telepíteni.
-
Elmör
őstag
válasz
Játékos #24318 üzenetére
Szia!
Köszönöm
Sajnos a pontos típussal ez esetben senki sem menne semmire, ez egy utólagos beszerelés, mókolás, csak a cső adatai, tulajdonságai a lényegesek. Elsősorban a hőtűrés és a belső átmérő, na meg a hossz.Közben kerestem ebay-en is, van, csak eléggé borsos az ára, főleg amikor a szállítás több ezer Ft és többe kerül mint maga a cső, röhej
-
shteer
titán
válasz
Játékos #24318 üzenetére
suzuki swiftturbósított civic
-
Elmör
őstag
válasz
Játékos #24250 üzenetére
Az biztos, hogy én sem játszok már annyit mint régebben, de azért még bennem van a legalább ki kellene próbálni dolog. Család amúgy sincs, csajokat nem érdemes hajtanom, úgyhogy marad a kocsi vagy a PC, de most a kocsi áll, épp váltójavítás meg felújítás van fék+futómű fronton, úgyhogy marad a PC. Igaz ma segítettem az itteni ezermesternek hegesztésben, bár nem kívántam a meló után még ezt a 3 óra álldigálást.
-
Elmör
őstag
válasz
Játékos #24231 üzenetére
Hú ezen jót nevettem, köszi.
Hétvégén voltam az Évadnyitó Honda Nemzetközi talin Kiskunlacházán. Az autó még nem 100%-os, de a GT3076R 0.6 bar-t töltött, 5000rpm-től 8500-ig él a kocsi nagyon és iszonyat tetszik a hangja. A gyorsulásra a féltengelyem sajnos csak 9 futamra adott lehetőséget, de kb. 4 futam kellett is, hogy gyakoroljam a lámpánál beállás és rögtön felpörgetéses indulást meg a váltásokat. Elsőre 402 méteren 15.0sec majd 14.6, 14.3, 14.2 meg pár elrontott 2-esbe váltás (kidobta vagy túl hamar váltottam és leesett a fordulat). Nem tudom hány lóerő így a kocsi, de kevésnek bizonyult az időm, ekkor Boti (aki építi a kocsit) ment vele egyet ugyanazon beállításokkal és 13.4sec időt produkált 170km/h-s végsebességgel, úgyhogy próbálkoztam én is, 13.6-ot sikerült összehozni aztán a 9. futamon egyesben induláskor elpattogott a kocsi eleje, mikor leért és betapadt a ragacson akkor meg rohadt nagyon szólt a féltengely ahogy eltört. A pikáns része a dolognak, hogy a külső csukló és a kerékagy közötti rész tört el, tehát nem a hosszú szár.
Volt nálam gyári féltengely meg egy erős szinter ACT kuplungszett, úgyhogy megoldottuk a féltengely cserét, de többet már nem mentem, mert egyrészt a végleges nyomás 1 bar körüli lesz, meg nem akartam kockáztatni az amúgy is összezsúfolt kategóriában a szinte semmi helyezést, mert nem fértem volna be az első 8-ba a kikönnyített és slick-el 11-es 12-es időket produkálók közé. Vasárnap meg be kellett volna neveznem, mert kategóriámban csak 4-en voltak, a 4. 15-ös időket ment, a 3. meg 13.3-at, tehát még akár 3. is lehettem volna ha sikerül javítani.
Na mindegy, ez az év már elúszott, 2 verseny lement, a pontokkal már nem tudok kalkulálni, okoskodni, úgyhogy még majd lesz egy teszt futam, de a gyorsulás idén már nem cél, inkább csak a használat és hogy jövőre stabil autóval tudjak indulni márciusban, tehát nem akarok már variálni a kocsi motorján, de a váltót meg kell csináltatni, a 2-ből 3-ba váltáskor mintha reccsenne fordulaton, illetve valami spéci féltengelyen gondolkozok.... -
válasz
Játékos #23898 üzenetére
Hát, az...
Emlékszem, mennyire büszke voltam anno a GTS320-asomra. Ha jól emlékszem 64 ezer Forintért vettem. Most meg kicseréltem az ügyfelem VGA kártyáját, ő addig forgatta a kezében a régi GTX-t, majd megkérdezte; elviszed vagy kidobjam? Úgy martam ki a kezéből, mint az éhes macska a kolbászhéjat...
Most itt figyel az asztalomon. Ami a vicc, hogy a 3DM06 1680-ban szépen 35-70 fps-el megy rajta (egy Celeron G6950 hajtja) És majdnem a kukába került!Megy szépen a polcra dísznek!
-
shteer
titán
válasz
Játékos #23753 üzenetére
Nalam a lan nem volt gond (pc, nas, tv) se a wifivel (telok, noti) csak a bejovo netkapcsolat nem akart megindulni
En kb 3-4ev kihagyas utan mar 5. honapja edzek, emelgetem a vasakat meg magamat is mar
kezdek formasodni is, a juniusi pincebulis sorhasas fotohoz kepest mindenkepp
-
F34R
nagyúr
válasz
Játékos #23725 üzenetére
IGP nem hasznal valamennyit ? nezd meg a feladatkezeloben (Resoures Monitor ) reszletesen es ott a hardvernel (azthiszem szurke a szin lesz az ) ha ott sokat hasznal akkor biosban lodd ki mert ezek szerint nalad minketto megy.
Linkre-meg csinalsz egy html-et az aszalra jobb gomb tulajdonsagok es azt bongeszot adod hozza amelyikkel meg akarod nyitni defaulton.
vagy pedig vezerlopult - alapbeallitasok [link] -
válasz
Játékos #23692 üzenetére
Hali!
Igazából felesleges szabadkoznod. Még itt a PH-n is elírják a hivatásos cikkírók is (azért ez viszont eléggé szomorú)
A 10 MB az a százas hálózatnak felel meg ,mert az 80 Mbps a 20 meg meg a jelveszteség és a paritás miatt a "levesbe" Egyébként minél gyorsabb hálózatot építesz ki annál nagyobb a fajlagos veszteség is. 1Gbps esetén, maximálisan olyan 500 Mbps-ot tudsz elérni. Persze árnyékolt csatornában (amiben csak adat megy, áram nem, PoE sem) CAT6E kábellel viszonylag rövid távra (10-15m) összejöhet a 800 Mbps is
A két gép között amin 10 MBps a sebesség, ott az egyik kártya csak "100-on" megy. Túrd át az eszközkezelőt és az energiagazdálkodási micsodákon keresztül a protokollokig nézz át mindent...
Ha nem sodrott a kábel akkor nincsen gond, túrd be "egyenesre" mert a Routered (ha Gigabites) akkor biztosan média sense-es és így majd "kibogozza" a kiosztást, amit uplink-nek fog látni, aztán majd "rájön" hogy az patch.
-
Elmör
őstag
válasz
Játékos #23619 üzenetére
Nálunk télen a nagyjából 60-65 négyzetméteres házban 2 cserépkályha és 1 sparhelt (remélem jól írom) megy ami sajnos nem tudom hány köbméter fát eszik meg, de ami alapján számolok (amit Attis írt, hogy 1.7m magas a köbméteres rakat) az alapján múlt télen összesen fogyott talán 6-7 köbméter + még 1 köbméter a begyújtáshoz (nagyon vékony és puha fa, gyakorlatilag egy-két nemhasznált fa cucc volt). Idén 2 nappal ezelőtt gyújtottam be először, elég volt 1 nagy darab fát a begyújtósra rátenni és máris 26 fok lett, imádom a cserépkályhát.
Nálunk egy ilyen fa tároló van:
Ebből csak azt használtuk el, ahol folyik ki a fa, tehát a tégla és a fatároló közötti részt plusz azt az ajtót és még pár kisebb dolgot hasogattunk fel. Na ez hány köbméter lehet?
A mínuszokig elég 2 naponta begyújtani, annyira jól szigetelt a ház. -
válasz
Játékos #23622 üzenetére
A 10 köbméterrel ott vagy ahol a part szakad; mert az kb 150 ezer ami azért elég gázban is egy fűtési szezonra és akkor még rájön a szopás is a kazán pakolgatásával, ami a gáznál nincsen...
Ha nem vagy szemét illetve lopott-kunyerált és egyéb potya szintjén felkészülve fával, akkor jobban jársz egy kanyar feketeszén brikettel és fával, mert a fa nem tart ki egy éjszakát vagy annyira kell fojtani, hogy akkor meg meleget nem ad eleget, illetve ekkor nagy az esélye a fagáz képződésnek, ami könnyen ahhoz vezethet, hogy a család a Holdon ébred kormosan
Estére érdemes megvárni a parazsat (ezt néha elnehezülő szemhéjakkal teszi az ember a kazán mellett ücsörögve) és akkor rátúrni 4-6 brikettet, vagy 2-3 lapát kokszot amit már lehet fojtani rendesen (nem gázosodik) és annak baromi nagy a hőértéke, úgyhogy 3-400 légköbmétert melegen tud tartani 6 órán keresztül.A brikettből a REKORD a legjobb német és szinte hamu nélkül ég el.
Barnaszenet ne vegyél mert az baromi nagy koszt csinál.
Szenet ne a barkácsáruházakban vegyél, hanem a helyi HMCS-ket érdemes megkérdezni; néha rá lehet futni MÁV-osra, az is nagyon jó és tiszta. Meg olcsó is mert gondolom lophatják
Pár Tüzép is fogalakozik vele, onnét érdemes egy vödörnyivel illetve zsáknyival próbálkozni, első körben és ha beválik akkor rendelni egy kanyarral: ami 3-4 köbméter szokott lenni. -
válasz
Játékos #23619 üzenetére
Szia!
Mi kiegészítő fűtésre használjuk a kandallót (7 kW-os) és tavaly olyan 2 köbméter fa ment el. Havi 10 ezerrel csökkentette a gázszámlánkat (25-ről 15-re) mert a házunk hosszúkás és az egyik felében van azt tudja átmelegíteni csupán. Ahogy számoltam a 110 négyzetméterre olyan 4 köbméter ment volna el.
Viszont vigyázni kell, mert van ahol a hasított fát 1 köbméteres kalodában adják 1 köbméteresnek és van ahol 1,70m magas az egy köbméteres kaloda. Az a valóban egy köbméteres mennyiség. Ez általában olyan 15-18 ezer szokott lenni. Alkudozni úgy érdemes, hogy belecigánykodod a házhoz szállítást
Ami még lényeg, hogy a kertben tárolt fát:
- le kell takarni, de nem teljesen, mert szellőznie is kell
- tilos a földre tenni
- a raklap alá tegyél fóliát (különben felharmatosodik)
- lopják, tehát a kerítéstől messzebb ledepózniA pincében tárol fát:
- a kazántól legmesszebb
- jól szellőző helyre kell rakni
- poroltó kötelező arra a helyre ahonnét megközelíted a helyiséget!!!
- egy vödör homok sem árt (a poroltót nem helyettesíti!!)
- vízzel oltani nem szerencsés a kazánt mert szétdobhatja a hirtelen felforró víz a keletkező gőzpárától meg nem látni semmit és égési sérüléseket is okozhat!!
- sör nem ital, az asszony nem ember, a kazán nem játék
- érdemes még egy füstérzékelőt is beszerezni (ha kell veszek Nektek és elküldöm) ha Te már szénné égtél a pincében akkor a család felriadjon a sípolásra és tudjon menekülni-----------
Nem tudom mi van Oszival és Matyival. Volt anno valami afférjuk és itt hagyták a topic-ot...
-
válasz
Játékos #23385 üzenetére
Ekkora lúzer legyek
Már vagy két hónapja nyűglődök a géppel, hogy milyen lassan boot-ol, és ha beledugok egy USB-s eszközt akkor mindig kézzel kell frissíteni az eszközkezelőben
Április elején kaptam meg a Slider-t akkor toltam bele az átalakítót, hogy tudjak adatot mozgatni a szerkentyűre. Hirtelen fel sem tűnt, hogy mi lehetett, mert mindig csak altatom a gépet, általában csak pár naponta kapcsolom ki teljesen. -
deicide
veterán
válasz
Játékos #23319 üzenetére
Szia,
Én nem tapasztalok semmi hasonlót, pedig most próbálgattam. Esetleg próbálj játszani az előre renderelt frame-k számával a beállítások között (tálcán alul madvr ikon, de biztos észrevetted :-) ) illetve az upscaling-et Mitchell-Netravali-ra állítsd, az adja a legszebb képet. Dekódernek/splitternek a LAV-ot raktad fel gondolom. Esetleg az lehet, ha a régebbről fent levő codec-pakkok nem lettek rendesen eltávolítva.
-
deicide
veterán
válasz
Játékos #23292 üzenetére
Ha van mindkét oprendszered telepítve, akkor win7 alatt nem nagy gabalyodás kipróbálni, max ha nem jön be, akkor nézed továbbra is xp alól. Én azért kutakodtam sokat, mert ugyan eleinte nem jött be a szappanopera hatás, amit a motion blur/judder csinál a képpel, de megszerettem, viszont olyan lagos/akadós volt, hogy iszonyat és ráadásul csak a GTX680-al javult meg, mert 7970-el még a madVR is rángatott valamiért.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Netflix
- Ukrajnai háború
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest