Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxika15
tag
Sziasztok, először is leírom a konfigot.
CPU: Intel(R) Pentium(R) D830 CPU 3.00GHz
VGA: NVIDIA GeForce 210
RAM: 2GB DDR2 667Mhz
Windows 8.1 32 bit
Tegnap telepítettem újra, eddig sosem volt vele gond mióta megvettem. Egy Geforce 6700 XL volt benne, de a héten ezt lecseréltem. Na most az a baj, hogy 3 órája 15-30 percenként lefagy, de nem úgy, hogy semmit nem tudok csinálni, hanem úgy, hogy az egér mozog, a win gomb műkődik(tehát váltja a képet az asztal és a csempék között) alt+tab kombináció is működik, ctrl+alt+del is! De semmi több, semmire nem tudok rá kattintani, és semmi nem is megy, tehát csak a kiakpcs. gomb a hatásos! Vírusirtó van fent, a hardverek nem melegednek túl, a windows friss, szóval minden kóser(annak tűnik). Mi lehet a baj?UP: Lefutattam egy memtestet, minden oké, ram hiba kizárva. Újra raktam, most win 7-et, a probléma még mindig fenn áll, elméletileg a winyónak nincs baja. Azt viszont furcsálom, hogy ha elindítok egy filmet, és lefagy, akkor a hang megy tovább, de a videó megáll.
[ Szerkesztve ]
-
maxika15
tag
Sziasztok, először is leírom a konfigot.
CPU: Intel(R) Pentium(R) D830 CPU 3.00GHz
VGA: NVIDIA GeForce 210
RAM: 2GB DDR2 667Mhz
Windows 8.1 32 bitTegnap telepítettem újra, eddig sosem volt vele gond mióta megvettem. Egy Geforce 6700 XL volt benne, de a héten ezt lecseréltem. Na most az a baj, hogy 3 órája 15-30 percenként lefagy, de nem úgy, hogy semmit nem tudok csinálni, hanem úgy, hogy az egér mozog, a win gomb műkődik(tehát váltja a képet az asztal és a csempék között) alt+tab kombináció is működik, ctrl+alt+del is! De semmi több, semmire nem tudok rá kattintani, és semmi nem is megy, tehát csak a kiakpcs. gomb a hatásos! Vírusirtó van fent, a hardverek nem melegednek túl, a windows friss, szóval minden kóser(annak tűnik). Mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
maxika15
tag
válasz trancemusic #26585 üzenetére
Azért ennyire nem vagyok hülye.
Most, hogy írok, és csak egy oldal van megnyitva, és nem megy semmi, csak az alapvető folyamatok meg a böngésző, és 100% kihasználtság van. De bármit is használok akkor ez van.http://kepfeltoltes.hu/141118/941932228n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/141118/n_vtelen1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
-
maxika15
tag
válasz Keeperv85 #26576 üzenetére
Megpróbáltam de nem változott semmi. Egyébként amíg ez a gép használva volt pont egy GeForce 4MX 440-es volt benne. Egyelőre pihen a polcon, lehet holnap be próbálkozom vele. Van még egy radeon 9600 is. Amúgymeg nem driver gond van ezek szerint, és a processzor használat 100%-on van bármit is csinálok, még a speedfantól is. Pedig stabil 40-50 fok között mozog, a fordulatszám pedig 3500-4000 között van ami szerintem nagyon sok, emiatt már fáj is a fejem mert ki*aszott hangos.
Lefutattam a hard disk sentinel-t is, semmi problémát nem talált és 100%-os a kondíció, fel telepítettem egy kaspersky-t és egy adware-t is, hát ha vírus, de nem.
Remélem nem dögledezik az alaplap, vagy a processzor... -
maxika15
tag
válasz Keeperv85 #26573 üzenetére
A probléma ugyan úgy fenn áll, lassú, lomha a gép. Youtube videókat akadozva játsza le, a hang is akadozik.
Hardveres gondra gyanakodom de remélem nem az a baj. Le pasztáztam a procit, 40-50 fokos mostmár. Vinyó formázva lett és új windows került rá. Tehát a vírus gond kizárva. -
maxika15
tag
válasz trancemusic #26570 üzenetére
Konkrétan egy gramm paszta sincs rajta, mert emlékszem, hogy egy nem hozzá értő ember takaritotta, és lekaparta róla a pasztát. Tehat akkor a 70fok miatt lassu?
-
maxika15
tag
Sziasztok! Adott egy 9 éves gép. A konfig: Alaplap: ASRock Prescott 800 Proci:Intel Celeron 2,60 Ghz VGA: Sapphire Radeon HD3450 512Mb DDR2 RAM: 1,50 Gb DDR1 400MHZ.
Tegnap raktam újra a gépet, 4-5 évig nem volt használva, vga-t és ramot cseréltem benne, mert ami volt benne nagyon gyenge volt. Windows xp home edition-t raktam rá, természetesen sp3-at.
Emlékszem 7-8 éve lett ki takarítva a processzor hűtőbordája, és nem lett rá kenve paszta.. Maga a ház belülről tiszta, nem poros, nem koszos, rendben volt tartva. A probléma az, hogy a processzor alapjáraton, erőltetés nélkül 70 fok felett megy. Újra fogom pasztázni ez egyértelmű, csak vasárnap van ezért nem volt nyitva üzlet. A gép egy picit lomha, lomhábbnak érzem a kelleténél, ez lehetséges a magas hőfok miatt? Youtube zenét,videót akadozva játssza le,böngésző sem az igazi, pedig emlékszem, hogy ez régebben nem volt ilyen, és akkor még csak 256mb ram volt benne. Az, hogy lassan nyit meg egy-két dolgot nem zavar, és tudom, hogy nem is lenne ezerszer gyorsabb, de az biztos , hogy ennél gyorsabbnak kell lennie. Azért ez nem egy jó processzor, sőt amin a windows van vinyó sem egy gyors vinyó és csak 40gb, bár az nem számít. Alkatrészt egyértelműen nem akarok hozzá venni mert nem éri meg, talán egy ssd-t, csak ahoz kell egy SATA-IDE átalakító mert a lapon nincs sata csati. Tehát a kérdés maga az, hogy miért ilyen lomha? A magas cpu hőfok miatt? Vagy a régi vinyó miatt? Vagy esetleg valami más? Olyat is hallottam régebben, hogy sokkal erősebb a VGA a CPU-nál és ez okozhat ilyen galibát. Még annyi, hogy nem formáztam le a vinyót amin a windows van, mert régi képek és egyebek vannak rajta amiket még le akartam menteni, tehát még lesz egy újra telepítés,formázás. -
maxika15
tag
válasz #10726912 #23621 üzenetére
ez a szar gép egyébként úgy müködik hogy mikor bekapcsolom újra kell inditani hogy adjon képet, tök mindegy hogy van benne vga vagy integráltal használom. egésznap próbáltam fel telepíteni a windowst kb 1 órája abba hagytam és láttam hogy kaptam itt választ, hát hozzá akartam fogni ahoz amit írtál és egyáltalán nm adott képet és a vinyó sem indult el amit ma vettem. úgyhogy úgy döntöttem hogy nem érdekel tovább ez a fémhulladék
[ Szerkesztve ]
-
maxika15
tag
sziasztok!
reggel vettem egy vinyót a számtech boltba mert már csak ez hiányzott a gépemből(alaplap: asrock 775vm800, vga: sapphire radeon hd3450, radeon 9600 agp mindekettő, ram:1db 1gb ddr1, 1db 512mb ddr1, proci: celeron 2,6ghz)
elkezdtem feltelepíteni az xp-t kicsit furcsáltam hogy nagyon lassan csinálja sokkal lassabban a szokottnál. formázást befejezte aztán kezdett másolni de 54%-nál lefagyott... megpróbáltam még egyszer megint, nem ugyan ott de lefagyott. gondoltam a lemezemmel van baj hát kölcsön kértem egy win7-et. sokáig lefagyott ott hogy:"windows loading new files...." ezt betöltötte és rotty. aztán egyszer tovább ment, bejött a kék háttér meg a kurzor és semmi de nem fagyott le. várni kellett kb 5-10 percet mire tovább lépett.. elkezdtem a telepítést nagyon királyul csinálta csak rohadt lassan... aztán a legvégén amikor ott jár hogy a telepítés befejezése akkor megint lefagyott.. nem tudtam elképzelni hogy mi a baj, hát bepróbálkoztam egy régi 6gb vinyóval, ugyan ezt művelte tehát vinyó hiba kizárva.. nem? aztán jöttek a ramok cserélgetése ez sem jött be. hát ki írtam a hirens bootot, és nyomtam egy memtestet. mindig lefagyott.. elkönyveltem hogy ram hiba kész. aztán kivettem a videókártyát és végig futott 0 errorral oO wtf? ilyet még nem láttam. hát megpróbáltam integráltal telepíteni dehát úgy se ment... a memtest mostmár végig fut vga-val is és anélkül is. 0error. elképzelni se tudom hogy mi a baj. másik táppal is próbáltam már. a kondik nem púposak a lapon, az olvasóm biztos hogy jó mert kipróbáltam másik gépbe. a vinyók is biztosan jók és a memtest szerint a ramok is. akkor tönkre ment a lap vagy a proci? help!! előre is köszönöm
-
maxika15
tag
válasz #10726912 #23411 üzenetére
na bele raktam a sapphire radeonomat meg volt még egy kingmax 1gb ramom. így mostmár mindig ad képet de ugyan úgy csak az f1-el tudok tovább lépni. se az f2-re se az f11-re nem reagál. jajj dehogy veszek tápot nem akarok erre költeni ha nem jó vagy ha nem kell. van egy másik tápom, most próbáljam meg azzal is? tehát mondom, kép már mindig van!!!!!
-
maxika15
tag
válasz #10726912 #23405 üzenetére
minden le van szedve. integrált vga-t használok direkt azért hogy nehogy amiatt. a ramokat már próbáltam úgy ahogy mondtad de úgysem adott mindig képet. de most addig próbáljam velük amíg képet nem ad és próbáljak bemenni vele a biosba? rendben megpróbálom! azért köszönöm szépen hátha...
-
maxika15
tag
válasz DAVID0000 #23402 üzenetére
akkor valószínűleg az az elem is levan merülve amit szereztem valamelyiknap... na mindegy most telefonáltam, valószínű hogy hoznak nekem egyet pár percen belül. viszont azt kihagytam hogy egyből tovább lép a kezdő képernyőnél és utána nagy sötétség. nem tudok a biosba belépni! és csak 15/20 ujrainditás után adja a kezdő képet.
-
maxika15
tag
válasz DAVID0000 #23400 üzenetére
a memóriák: 1db 1gb ddr1 400mhz+1db 512mb ddr1 400mhz. ugyanolyan márka, kingmax.
a proci egy intel 2,6ghz-es. pontosan nem tudom hogy milyen...de le írom még egyszer pontosan hogy értsétek hátha rosszul fogalmaztam az előbb ://
na most kb. 15-20-szor kell ki/be kapcsolni ki a gépet hogy megjelenjen a kezdő képernyő ahol mutatja a hardvereket stb.. nem tudom mi ennek a képnek a neve sorry. ilyenkor próbálnék belépni a biosba de nem reagál. sem usb-s sem ps2-es billentyűvel. ezen a képen még ír egy ilyet is:cmos checksum error, vagy cmos checksum bad, sorry nem tudom pontosan de biztos hogy valamelyik a kettő közül. cmos reset már volt, elemcsere is, tehát mi lehet a probléma? ja egyébként nem tudom hogy számít-e bár szerintem nem de azért le írom. a sata csatlakozók letörtek sajnos... kb 3évvel ezelőtt láttam ezt a gépet működni, ugyanezekkel a hardverekkel! akkor még ment. nem hibátlanul mert akkoris csinált olyat hogy nagyon sokszor nem adott képet bootolásnál. de egyéb probléma nem volt. nagyon szeretném megmenteni és újra visszahozni az élők közé, mert számomra nagyon sokat jelent!! integrált vga-val probálkozom amúgy. hátha a vga-val van baja.
-
maxika15
tag
Üdv mindenkinek! van egy ilyen lapom: asrock775vm800 van benne ram, proci de semmi más. egyszerűen nem csinál semmit. kb 3cmos reset után be adja a kezdő képet de nem tudom behozni a biost. hiába ütöm a parancsot neki usb-s klaviatúrával. de hangsúlyozom hogy 3cmos reset kell neki különben csak sötét képernyő és kész. semmi nem tudok cserélni mert nincs. ezek vannak. ramokat ki/be tettem már úgyse jó. elemet is kivettem már... ps2 klaviatúrával is próbáltam úgy se jó. mi a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest