- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen joysticket vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasa311 #3398 üzenetére
Értem. Hát, akkor csicsa felejtős. Nem sajnálom rá a kest, ha már veszek nem akarok sz@rt, és az, hogy 11 vagy 16 az mindegy. Viszont azt nem a külsőre költeném. 20 fölött meg már nem veszek pipát. Akkor maradni fog egy dohányra is, meg egy kerámiára. Ennek még utánanézek alaposabban a topicban. Köszönöm a választ
-
sasa311
veterán
válasz
hoffman_ #3397 üzenetére
10 rongyért 70 centis pipa nem épp olcsó. A 2. az csak simán szebb, azért drágább.
250 gramm dohány kb 30-35 tömésre elegendő normál kerámiába és olyan 25-re ha nagy kerámiátok van.
Én tegnap vettem vortex kerámiát (egy ezresre lealkudtuk a szultánban úgy, hogy 3-at vettünk
) és ég és föld a különbség egy sima kerémiához képest! Nme folyik ki belőle a melasz, így sokkal intenzívebb és hosszan tartóbb az íz! Nagyon megéri!
-
hoffman_
nagyúr
Hali!
A kövi pár hétben lehet, hogy pipavásárlásra adom a fejem. Elég sokszor szívtam már, többször volt rossz, mint jó...
De ha haver tömte, az egyiptomi pipát, jó dohánnyal, szakértelemmel(10-ből 1x), akkor ütött. Szóval tudom nagyjából mi fán terem, de annyira nem vagyok benne, mint ahogy itt az elmúlt 100 postot olvastam. Semmiképp se szeretnék seggrakétát, a 80-100 centi meg már túlzás itthonra - egyelőre. Ilyen 70 centi körül nézelődtem, de már az elején elakadtam. Mi a különbség a sztenderd pipa között, amit kvázi mindenhol látok, és mindenhol kapható, és mindenhol ugyanaz, meg mondjuk e között. És érdemes mondjuk plusz 5000 ezret rádobni, az alábbi példában? Esetleg mi az ami tuti befutó, és ajánljátok? A dohány egyenlőre nem érdekes, a cső és a kerámia egy darabig mégannyira se. A dohány max egy kérdés erejéig: egy 250g-os csomag 2 embernek meddig elég mondjuk napi 1 pippantás mellett?
Előre is köszi,
Ábel
-
sasa311
veterán
Vettem ma ilyen Shiazo követ, hát azt kell, hogy mondjam nagyon durva!
Tapasztalatok:
- Lassan indul be (be kell melegíteni a kerámiát)
- Durva mennyiségű füst
- Sokkal erősebb aroma, mint dohánynál
- 50 percig simán füstöl és íze is van!
- Újrahasznosítható
- kb. fele annyiba kerül, mint a dohányNekem bejött!
-
MmDorian
őstag
őszire gondoltam, de ha van sárgabarack alternatíva, akkor azt szívesen veszem
őszis mizo van raktáron, hogyha azt mondjátok, hogy ez jó, akkro hozok egyet.
jaigen, megemelték a nagy dohányok árát
az af 6000, az aw 3200
(#3395) Sianis jojo, köszi, valamikor beszerzek egyet.
-
14adam
addikt
valaki csinál innen videót a President Vizipipa Shop webáruház videó pályázatára?
én tegnap nekiálltam,eddig egész jól haladok
részleteket majd meglátjátok ha kész lesz a videó. Nem akarom,hogy pár vetélytárs ide tévedjen
-
somasz
addikt
Vettem sima nakhla cseresznye dohányt a szír húsboltban, a Karinthy F. úton, nincs rossz állaga, de nem sikerült még jót tömnöm belőle. Tippeket tudnátok adni? Van Vortex kerámiám, meg egy eredeti nargilem pipához kapott. Bamboocha faszenet használok!
Dohány mennyiség, alufólia rétegszám, lyukmennyiség, szénmennyiség érdekelne.
Kipróbáltam a túltöméses módszert, de nem jártam sikerrel, nem tudom, próbálkozzak-e még vele egyáltalán...
Mellesleg pedig vettem Shiazo-t a Szultán kincseiben, és sztem nem éri meg, és hamar kis is fogy, akkor pedig elég szar íze van.
-
kismikis
tag
Dabes Wallah Fire teljes vízipipa szett eladó. A pipa 55cm-es, öntvény testű, vadonatúj, használva nem volt.
Tartozékok:
- szívócső
- kerámia
- széncsipesz/szurkáló
- tömítések
- ajándék szipkák, 5dbÁr: 6500Ft
Ár: 5000Ft -
MmDorian
őstag
~200g Al-Waha 2 alma eladó, ha valakit érdekel.
-
MmDorian
őstag
sziasztok!
aki írta a af dohánnyal kapcsolatban, azokntól kis türelmet kérek. köszönöm
-
MmDorian
őstag
sziasztok!
megvettem a kilós cococoal-t, meg hozzá 2almás al waha-t, redbullos masah-t, meg mizu guava-t.
a kérdés annyi, hogy hány cococoal kell egy pipára ? egy elég, vagy kell kettő ?
-
14adam
addikt
Valaki még emlékszik arra a német oldalra ahonnan lehetett pipákat rendelni? és nagyon egyediek voltak,mo-n nem is lehet olyanokat venni. Itt linkeltétek egyszer,csak nem találom
-
14adam
addikt
azt írják,hogy brutális füstje van. Szerintem 30-50 tömésenként cserélni se ártana. Vízbe kell áztatni(hogy az eredeti íze eltűnjön) utána meg bele az ízesített glicerinbe,elég neki 2-3 óra és már szívható is.
Mindenképp veszek és akkor a sima dohányhoz bedobok pár kavicsot ezzel is csökkenteni a dohányt -
somasz
addikt
Engem nagyon érdekelne, youtube-on van fent róla jópár videó, együntetű a vélemény róla, úgyhogy személyes próba kéne... Nameg nem tudom elképzelni, hogyan lehet másik ízt használni, mint amivel elkezdtem használni. Valamint hány tömésre lehet használni azt a kis tégely kavicsot?
-
14adam
addikt
Valaki használ shiazo-t?
-
MmDorian
őstag
ha minden jól megy, lesz eredeti al fakher dohányom, olcsoé, ha valakit érdekel, írjon.
-
kismikis
tag
válasz
szokeherceg #3327 üzenetére
ITT egy jutányos áron eladó, használt Espresso vízipipa.
-
kismikis
tag
válasz
MmDorian #3359 üzenetére
Akkor marad a régi, lejárt dohány. Gyártás dátuma? Zárjegy? 3 éve kötelező, ha nincs, akkor a cucc 3 évnél korosabb, vagy taxfree. Talán Nakhla dobozán olvastam, hogy a minőségét 2 évig őrzi meg.
A jövedéki törvény 2008. február 1-i változásával a csekély dohánytartalmú, vagy dohánymentes, de elszívásra alkalmas termékek - vízipipadohány - is jövedéki termékké váltak, így jövedéki adókötelesek.
-
MmDorian
őstag
Sziasztok!
Megvettem az ezüst csomagot vizipipawebaruhaz-nál. nem neten rendeltem, így nem nakhla-t kaptam, hanem al-waha-t. citromos, az utúíze jó, de ahogy szívom nem érzem az ízét. mit cisnálok rosszul ?
-
kismikis
tag
Eladó dohányok:
Mizo Guava 185g -2400Ft
Hennawy 2alma 140g -1100Ft
(Együtt olcsóbb -3000Ft!)
Budapesten személyes átvétel, vidékre posta. -
kismikis
tag
Az a baj, hogy hamar fogynak. Hogyan tömjem őket úgy egy Vortexbe
A vortex szereti a dohányt, érdemes pár darab kaviccsal kitölteni.
Esetleg kisebb kerámiát beszerezni, pl. a Vortex Genie (1500Ft), vagy az Aladin Evo (900Ft) jó választás lehet. A Genie alsó nyílása kicsi, vásárlás előtt próbálni kell, vagy utána csiszolni. Az Evo hihetetlenül kevés anyaggal megelégszik, de nagyon el kell találni a tömést és a hőt, hogy jól "muzsikáljon".
-
somasz
addikt
Finomak, dragon fruit a favorit, karácsonyi mixet kerüld!, citrom egész jó.
Amit szag alapján kipróbálnék, az az eper, meg valami áfonyás keverék, nem vágom már a nevét, de hasonlít a dragon fruit-ra. Többit még nem próbáltam. Az a baj, hogy hamar fogynak. Hogyan tömjem őket úgy egy Vortexbe, hogy akár két kör szenet is elbírjanak? Jelenleg 3 bambuszszén van rajta, második körnél már rossz íze lesz, ellenben még nedves a dohány a természetéből fakadóan. Tipp? -
Eagl3
veterán
2000+ pár száz forint egy nagy doboz Nakhla ha jól emlékszem. És he ezekben a sokat pörgő üzletekben nem friss, akkor máshol sem.
Amúgy én szinte csak kis dobozt veszek, így mindegy, hogy milyen márka mert mint 1000ft már a zárjegy miatt. Kivéve a Nakhla, de az sem sokkal olcsóbb.Akartam én is rendelni ilyen Elements dohány keveréket, de kifogytak a dohányból és csak aromájuk van
így várnom kell még. Amúgy mik a tapasztalatok, finomak?
-
somasz
addikt
Masah bizony nem mind jó, sőt, alig van, amelyik finom.
Én is Mizo-t szívnék, ha nem 4k lenne egy nagydoboz... Mostanában a Szultán kincsei-féle keverős dohányokkal ügyködöm, de nem tudom, olcsóbban jövök-e ki belőlük, mert nem túl nagy adagok.Mennyi itt a nagy doboz Nakhla, és friss-e?
-
Eagl3
veterán
Én már nem nagyon vacakolok ezekkel a különböző márkákkal, ha lehetőségem van rá, csak Mizot veszek, abban még sosem kellett csalódnom. Az utóbbi 5 doboz mahas dohányom is szívhatatlan szar volt. Nem is veszek mostanában belőle... csak sajnos Mizoból meg kevés íz van itt Fehérváron.
-
kismikis
tag
Betty Keleti Kincseiben is vettem száraz citromos Prince dohányt
Betty megszűnt. Sajnos.Szultán kincseiben van sima nakhla?
Van!
Úgy emlékszem 650Ft/50g és túltöméshez a legjobb itthon kapható cucc.a szír hentesüzletben szinte csak nakhla van, de nem tom, mennyire frissek.
A 250-esek régebbiek, az 50-esek nemtom milyen frissek. -
somasz
addikt
Betty Keleti Kincseiben is vettem száraz citromos Prince dohányt, egyszer meg kaptam egy tocsogósat. Pedig itt sokan megfordulnak.Szultán kincseiben van sima nakhla? Azt tudom, hogy a szír hentesüzletben szinte csak nakhla van, de nem tom, mennyire frissek.
Az viszont biztos, hogy csak zárjegyeset árulhatnak... -
Eagl3
veterán
A nakhla dohányok jóval szárazabbak mint a többi, de ettől még jól füstölnek és az ízük is jó.
Most épp Nakhla El Basah - kék szőlős dohányt szívok, ez kicsit nedvesebb mint a hagyományos nakhla, próbálj meg ilyet keresni. Vagy a nakhla Mizo dohányok jók még, ez átmenet a száraz és a tocsogós dohány között. De túltöméshez azt mondják sima nakhla a legjobb... én nem tudom, mert még nem próbáltam. -
somasz
addikt
Valaki tud Pesten boltot, ahol glicerinmentes, ám friss dohányt adnak? Ki szeretném próbálni a túltömést...
Köszi!
Asszem csak szimpla Nakhla felel meg a célra -
kismikis
tag
válasz
Német webboltban King Hookah Espresso XXL (55€).
-
kismikis
tag
válasz
Csak tippelek, a képre van írva a kulcsszó. [Taqseem]
-
Eagl3
veterán
Nem találok fekete Razan vagy Nammor szívócsövet... még talán a fekete fehér is szóba jöhetne, a fekete ezüst az nem. Nem tudtok valamit?
-
14adam
addikt
kismikisnek
-
mrbig25
őstag
válasz
kismikis #3311 üzenetére
Végül úgy lett megoldva, hogy a második kör szenet nem hagyom teljesen beízzani, hanem félidőben leveszem a tűzhelyről és úgy rakom a pipára. Így a pipán ízzik át teljesen és ennek köszönhetően nem kap egyből olyan nagy hőt a már amúgy is száraz(abb) dohány, ergo nem ég meg.
Egyébként tegnap este kevertem egy érdekeset...maradt négy féle dohányból egy kevés és hát gondolva egy merészet összekevertem
1/10 Al-Fakher citrom
3/10 Al-Waha narancs
3/10 Nakhla Mizo cseresznye
3/10 Nakhla Mizo guavaMivel a guava-nak elég erőteljes az íze, így leginkább az dominált némi citrusos beütéssel, de egész jó volt
Kellemes ünnepeket és jó pipázást mindenkinek!
-
Eagl3
veterán
válasz
mrbig25 #3309 üzenetére
Igazából ha az első széntől nem kapar, akkor a másodiktól sem kéne. Valószínű hirtelen nagy hőt kap. Próbáld meg azt, hogy miután lement az első kör szén, tekersz egy alucsigát, ezt ráteszed a fóliára és erre megy a 3 új szén. ha már kisebbek a szenek vagy nem jön elég hő, akkor vedd ki a csigát a szenek alól.
Az lehet a gond, hogy ugye az első kör szén kiszárítja a dohány tetejét, de mire idáig jut a dolog, addigra már kisebbek a szenek és nem ég meg a dohány (nem ad annyi hőt). Viszont mikor ráteszed a friss szeneket, az baromi nagy hőt termel és hirtelen megégeti a már amúgy is száraz dohányt. -
mrbig25
őstag
Lehet megpróbálom én is több réteg aluval, hátha úgy jobb lesz, mert 2réteg esetén, a második kör szén megégeti a dohányt, így jó 10percig kaparós a füst...
MmDorian:
Törvényi szabályozás miatt nem árulhatnak a webshopokban dohányt. Viszont, ha telefonon felhívod őket, akkor valószínűleg raknak a csomagba a pipa mellé...
Én természetes szenet ajánlok, abból is a Cocobrico-t. Semmi mellékíz, kb. másfél-két óráig ízzik, szóval frankó. Annyi a hátulütője az öngyulladós szenekkel szemben, hogy tűzhelyen lehet csak normálisan beizzítani... -
Eagl3
veterán
Vettem én is egy vortexet ma. Első tömés nem sikerült túl jól, kicsit kapart a cucc... viszont iszonyat mennyiségű dohány kell bele, úgyhogy kitömtem az alját egy kis alufóliával, most izzik a szén, kipróbálom. 3 fél cococoalt teszek rá.
-
mrbig25
őstag
Szellőző lyukak természetesen vannak a fólián. Tehát benne a dohány, két réteg alu és erre jönnek a lyukak. Viszont a második kör első 10percében ég a dohány...
Próbaképp megpróbálok majd kevesebbet tömni bele, hogy ne legyen annyira közel a fóliához [bár mondjuk így sem ér hozzá a dohány a fóliához...
]
-
mrbig25
őstag
válasz
kismikis #3302 üzenetére
Egyet értek
Én is ilyet vettem egy pár hete. Korrekt kis pipa, minőségibb a noname cuccoknál, viszont az ára most nagyon korrekt. A legjobb, hogy a hasonló árú pipákkal ellentétben nem 90cm-es csövet adnak hozzá, hanem 150cm-eset, így sokkal kényelmesebben elfér az ember.
Nemrég újítottam hozzá 3k-ért egy Vortex kerámiát, így most még finomabb füstöt produkál.Más:
a Vortex kerámiát 2x 3fél Cocobrico-val használom. Nincs alugyűrű, csak két réteg grill alufólia.
Az első kör közben nagyon finom, bő füstöt ad. Viszont amikor a második kör 3fél szenet felrakom, akkor az első 10percben olyan, mintha égne a dohány. Kaparó, rossz íze van...viszont utána ahogy a dohány felső rétege elszenesedik, ismét visszatér a normális, kellemes íz.Namármost a kérdésem az lenne, hogy ezt a kellemetlen 10percet hogy lehetne kivédeni?
Vortex-esek tapasztalatát várom. -
14adam
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Reklámblokkolók topikja
- Nintendo Switch 2
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest