Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 8nemesis8

    veterán

    válasz Horbal #22479 üzenetére

    Első mondatoddal rám ijesztettél kicsit. Azt hittem már van aki nem ajánlja!
    Van egy 50es fiem 1.8, illetve 18-105 kitobi. Utóbbi gyenge fénynél lassú szerintem eléggé és nem vágom földhöz ettől még, tehát ezzel együtt tudok élni, bár őszintén megmondom kicsit többet várok tőle.

    Decenter, AF gond vagy bármi volt?

    Szeretek a természetben fotózni, csarnokban is használnám alkalmanként ahol nem tudok közelebb menni, jó pár méternél. Imádok hegyekbe járni. Eredetileg 70-200/f2.8-akat kezdtem nézni, de rájöttem, hogy nincs rá szükségem, mert nem fotózok annyira sötétben vagy nem sportot fotózok, persze biztosan jó lenne, de az már túl van a "lelki" keretemen. Így kezdem nézelődni nem fix fényerősökben, elsőként a Nikon aztán jutottam ide.
    Hátizsákban hordom a cuccaim, ha túrázni megyünk és nem gond, ha van a hátamon jó pár kiló :)

    Ki tudja, hogy mennyi használom majd ki, inkább az idő dönti el, most azt mondom, hogy szeretném, de függ az időtől/mindentől majd ez. Most viszont jó feltételekkel tudok vásárolni 1-2 dolgot, így ki kell ezt használnom.

    A másik amin még gondolkoztam egy fix fényerős alapzoom. Esetleg csak veszek egy jobb vakut és máris könnyebb a dolga a 18-105nek. Sajnos nem tudok dönteni, mert külső vakut még soha nem volt lehetőségem használni! Ellenben a fix fényerős 50-est nagyon komálom.
    A 18-105 nem tudom nálatok milyen, de nálam elég lomha, hangos, bár ha talál fókuszt utána már öröm van!

Új hozzászólás Aktív témák