- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi haladó szinten
- ISO elrendezésű Keychron klaviatúrák numerikus paddal
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Naras
őstag
válasz superecneB #4056 üzenetére
Én ismerek olyan embereket, akik konkrétan káros hatással vannak az elektronikai eszközökre... A közelükben valahog folyton meghibásodik minden...
Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)
-
Naras
őstag
Mégis mi a rossebet vársz egy videóbemenettől???
A TV - re a videókaridról kötsd rá az S-Videó - t... s lám, lesz kép
..kivéve, ha a TV - é meg kimenet... (mivel írtad, hogy a moncsin bejött a TV képe )[ Szerkesztve ]
-
Naras
őstag
válasz Dajkusz #3326 üzenetére
Te, az, hogy majdnem szétrobbannak a kondik, barmira nem normális... Ha meg még barnás foltot is látsz (lehet hogy valami égésnyom?), akkor meg aztán főleg...
Én egy szervizt, vagy egy hozzáértő embert megkérnék, hogy cserélgesse ki a kondikat... így első körbenDon't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)
-
Naras
őstag
válasz Sziszifeca #3319 üzenetére
Hát, ha alapból hibás volt, mikor megvetted, sztem helyből cserélniük kellett volna, nem szerelgetni... most meg visszakaptad egy másik hibával... az lehetséges, hogy van némi hanja a tápnak, de azért nem normális, ha nagyon nagy, sztem vidd vissza...
-
Naras
őstag
-
Naras
őstag
Emlékeim szerint monitorelosztók külön adapter formában szoktak létezni, nem Y kábelként... Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne egy kettészelt drótköteggel több kijelzőre kikötni a képet...
Egyébként mily ősi masinéri az, mely nem rendelkezik több Videókimenettel?
Még a leggagyibbakon is van már manapság egy DVI, meg egy Analog csati... de ha más nem, akkor egy S-Videó? ... s ha már itt tartunk, a projectorokon meg S-Videjó is szokott lenni... hát hajrá!Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)
-
Naras
őstag
válasz Zoli bácsi #3259 üzenetére
A színhőmérséklet mennyire van állítva? 6500 - on kapsz melegebb, fehérebb színeket...
Ha annyin van, és már egyszerűen nem tudsz min állítani, akkor nemtom...
Én most vettem új moncsit, ennek tényleg fényesebbnek tűnik a képe, meg kontrasztosabbnak is talán, de nemtom... azért azt is vedd figyelembe, hogy sokat fejlődött azóta a technika... CRT - knél tudom, hogy egy idő után "kiég" a felület, ott ez a kép elsötétedését okozza... hogy ez TFT - knél mennyire igaz, hát az már más kérdés, én nemtom... a tranyók kevésbé engednék át a fényt az idő múlásával? Hmmm... érdekes...
Valakinek van erről valami infója?
Ha a színhőmérséklettel tudtál alkotni valamit, akkor jó... ha nem, írj, és csinálok egy gyors tesztet a régi (amit odaadtam öcsémnek, dehát max majd visszakötöm) és az új közti különbségekről...Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)
-
Naras
őstag
válasz [pod]Diablo #3249 üzenetére
Igen, ezt én is megnézném a helyedben, hogy a gép betölt-e egyáltalán...
Megesik, hogy bekapcsolod, és felpörög minden, de "nem indul el" csak zúg...
Ilyet pl. a processzor meghibásodása szokott okozni.
Ha csippan egyet, ahogy kell, akkor jó esélyed van rá, hogy ilyen probléma nem áll fenn, ezesetben azonban kéne kapnod egy kezdőképernyőt is, még a windows előtt...
Ha már az sem jön be, akkor lesz ott valami.
Próbáld meg a videókarit megmozgatni beljebbnyomni, hátha kilazult a slotban.
Meg igazísd meg a kábelt is, hátha azzal van valami (bár, gondolom ilyeneket már kipróbáltál)
Aztán ha ezek nem vezetnek eredményre, szerezz egy kölcsön videókarit, és nézd meg azzal is... ha úgy jó, akkor nagy valószínűséggel videókari problem lesz...Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)
-
Naras
őstag
válasz jgermeister #3254 üzenetére
Hi!
Sztem vegyél egy 19es TFT - t, aztán kész... nem érdemes már a régidre nagyon költeni, egész olcsón vannak TFT-k (bár ajánlom, hogy szánj pár ezressel többet egy DVI - osra, mert megéri)Egyébként véleményem szerint is valamiféle táp gond lehet, nem bírja leadni a megfelelő feszültséget... vagy valami hasonló... sztem...
-
Naras
őstag
Hát, az a moncsi sem egy mai darab már...
Nekem ez úgy hangzik, hogy valami ott megadta magát...
..hogy mi, azt nemtom megmondani, próbálkozz meg talán egy szervízzel, de előtte egy másik kábellel...Vagy, vegyél egy újat... Én is most cseréltem le a 1710esem... megérte
[ Szerkesztve ]
-
Naras
őstag
válasz iverson3 #3229 üzenetére
Akkor használd 60Hz - en...
Bár, nemtom mit jelent egy TFT nél a vibrálás, én nem is láttam még ilyet, el sem tudom képzelni... node, tényleg azt tudom mondani, hogy annyin használd, amennyin jó...
Egy TFT nél a frissítési freki amúgy sem számít, mivel teljesen más a működési elve, mint egy CRT nek... (ahol ez még ugye "problémát jelentett"...)
Viszont a felbontás úgy godolom, annál inkább fontos, hiszen, a natív felbontáson a legszebb a képe...[ Szerkesztve ]
-
Naras
őstag
válasz #80959232 #3222 üzenetére
Mit értesz azalatt, hogy vibrál??? Nekem a régi csinált olyat, hogy néha a fényereje kicsit ingadozot... De ettől eltekintve nem vibrálhat... vagy ha mégis, vidd vissza...
Egyébként, sztem leginnkább semmi baja a monitorodnak , én is belelátok néha mindenféle hülyeséget, annyira vizsgálom eleinte az ilyen cuccokat...
Aztán, lehet mégis igazad van, ezesetben mondom... szervíz... ott aztán műszerekkel szépen bemérik neked, hogy mennyire vibrál...
A sávosodás meg sztem tudi, hogy a telefonod valamiféle szarsága volt... (mondjuk én néztem azzal is az enyémet, semmi ilyesmi nem volt, dehát telefonból meg aztán annyi van már, hogy .... szal... )[ Szerkesztve ]
-
Naras
őstag
Hi!
Ezt nem értem, valami használt boltban nézted?
Ha meg nem, akkor mit törődsz vele?
Egyébként nemtom mi lehet, ahol nézted, kérd meg az eladókat, hogy mutassanak meg rajta neked még más cuccokat is... egy TV2 - es (gondolom analóg) adásból úgysem sokmindent tudsz leszűrni a kép minőségét tekintve...
EgGyébként magával a problémával még nem találkoztam, bár valaki mintha írt volna hasonló jelenséget (a monitor közepén egy csík) feljebb, kérdezd meg, hátha talált már rá valami megoldást... én mondjuk nem vennék eleve hibás (már ha ez valós hiba, de gondolom ezért ilyen olcsó ) monitort... akarom mondani TV - t...Szart az utcán is összekaparhatsz a kutyád után... és az legalább ingyen van...
[ Szerkesztve ]
-
Naras
őstag
válasz #80959232 #3220 üzenetére
Ez a dolog a CRT - kre jellemző, a működéséből adódóan, hiszen ott teszem azt 75Hz - en villog, méghozzá váltott képekkel, fönn-lenn (nagyon leegyszerüsítve)...
Namármost, a TFT - knél az alapvető technológiai különbségek miatt nem lehetséges, hiszen ott adott egy háttérvilágítás, illetve a fényt különböző módon áteresztő tranyók (megintcsak nagyon leegyszerüsítve)... Ebből adódóan a frissítési frekinek ehhez aztán semmi köze nem lehet, az max annyit ad meg, hogy milyen gyakran kapja a jelet a forrástól (vagy valami ilyesmi, után kéne nézni, nem foglalkoztam vele)...
Ezek a monitorok nem villognak, azaz úgy nem okozhat sávokat a kamerádban, mint egy normal CRT... Ez kizárt dolog...
Ha szabad szemmel nem látod, de a kamerádban mégis ilyen, akkor ott valami másban kell keresni a hiba okát.
A CRT - knél azért fordul ez elő, mert van a kamerának is egy "frissítési frekije", illetve van ugye a monitornak is... namármost, ha ezek deszinkronban vannak, akkor a villódzás miatt eltérés keletkezik, és ezt látod te sávosodásnak...
Kamerákon szokott lenni viszont ilyen szinkronizációs beállítás, mikor belövi magát 25Hz - re, így a TV - ket is sávosodás nélkül fel tudod venni (elvileg)
Talán próbáld meg ezt kikapcsolni, hátha magában a kamerában bezavar valamiért...
Egyébként router, mágnes, és többi hasonló szintén nem lehet hatással, hiszen a CRT - nél a mágnesesség meg ilyenek eltéríthetté a katódsugarakat... de itt nincsenek katódsugarak, amit eltérítsen...Egyébként, egy hasonló moncsim van (eggyel nagyobb TVs LG), nekem nem sikerlült produkálnom a dolgot (semmilyen frekivel), szal gondolom nem ez a gond
[ Szerkesztve ]
-
Naras
őstag
Üdv!
Hol lehet beállítani, hogy a gép küldje az infókat DVI - on a monitornak, és az automatikusan válasszon Üzemmódot (Dsktop - hoz pl. Normal, Filmhez meg Cinema - t), és ne nekem kelljen állítgatni...? (Desktop nézegetéséhez a Mozi baromi világos, de Filmhez a normal meg sötét...)
Létezik ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
Naras
őstag
Üdv!
Egy LG MonitorTV - m van, DVI - on csatlakozik a számítógéphez, TV nek nem nagyon használom... lehet, hogy csak az én lustaságom, és nem néztem utána, de valahogy működik olyan dolog, hogyha pl. benyomok egy filmet, akkor jöjjön be a Mozi fénybeállítás, ha kinyomom, és pl. webezek, akkor álljon vissza a Normal módra?
VAn valami funkció, mely arra hivatott, hogy információkat fogadjon a forrástól, vagy mi, az be van kapcsolva... ez valami szoftveres beállításon múlik? Van egyáltalán ilyen?előre is köszi...
(unom folyton a távirányítóval átnyomkodni a módokat )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Alienware AW3420DW dobozában, gyári tartozékaival
- Iproda 18.5 hüvelykes hordozható monitor 1920x1080P 120Hz FHD hordozható monitor laptopokhoz és PS5
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- 27" Odyssey G5 S27AG550EP, 165Hz G55A Qhd Ívelt Gaming Monitor
- BlackView 15,6" IPS FullHD külső/hordozható monitor - HDR- HDMI - USB-C - hangszóró - ÚJ! 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest