- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
Aktív témák
-
kamikaze boci
őstag
Gyászjelentés
Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretet barátunk, munkatársunk, áldozatunk Acorp 350W ma váratlanul elhunyt. Szerveit végrendelete szerint a Kamikaze Boci Hospital használja fel, hogy a rászorulókat segítse majd.
Temetéséről gyilkosa egy későbbi időpontban dönt.
Nem mondom, hogy hamis biztonságérzetem volt, amíg bütyköltem, pedig csak 12 volt:DDD Külsérelmi nyomok nincsenek, de a táp nem indul el. Mit szóltok hozzá?
Persze az igazi autentikus kísérlet Egoné lesz.:D
[Szerkesztve] -
kamikaze boci
őstag
válasz
kamikaze boci #48 üzenetére
Látom 45-re, és a nem a világot sarlaiból kiforgató, a hűtést új alapokra helyező kísérletre upoltál, bocsi:B
-
Biaggio
őstag
up
-
Biaggio
őstag
Szóval mindenféle ötletre várok, molex csatis ventik leszabályozására, amit laza elektronikai ismeretek birtokában meg tudok valósítani:D Ne kíméljetek!
-
Biaggio
őstag
Kéne egy ilyen átalakító, aminek mindkét vége molex (az egyik apa, a másik anya) és 7v-t küld ki a végére. A sárga melletti fekete és piros átkötését már megcsináltam, de nem észlelek számottevő változást. Hol lehet a gond?
A ventiszabályzó-projekt kilőve, a ventik túlnyomó része 4 pines. -
atus
senior tag
válasz
kamikaze boci #38 üzenetére
Támogatom, ennek ellenére se mondtam, hogy nem _lehet_ belőle gond, csak azt, hogy eddig még sose volt. Most legalább megtöritek a hagyományt... ;]
-
kamikaze boci
őstag
válasz
kamikaze boci #38 üzenetére
Fú, most jut eszembe, van feláldozható tápom.:DDD (Sőt, talán cd-m is, hdd-m is) A végeredmény szempontjából közömbös, hogy Power on-nal, vagy alaplappal indul, ugye? Mert alaplapot, egyebeket nem áldozok.
Hétvégén jövök a részletekkel (Acorp 350-es):DDD
Azért a sörös ajánlat áll:D
(Szerk.: mielőtt barbárnak néznétek, a táp 12 v-os ága erősen ingadozik, ezért nem lehet már felhasználni. Ezeket a feltételeket figyelembe véve (power on, ingadozó 12 v), elfogadható a teszt objektívnek?)
[Szerkesztve] -
kamikaze boci
őstag
A 7 voltos megoldást támogatók tábora szerint nem lehet belőle gond (én még nem foglalok állást, majd a teszt után:D)
Egon: kóla, sör, milka csoki járna érte.
Előszőr próbáld ki valami régebbi beépített védelem nélküli tápban, hdd-vel
Aztán egy hasonlóval nézd meg a cd-t/dvd-t.
Majd jöhet mindkét verzió egy komolyabb újal is:DDD
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Nincs kamerám... De ha vállalod a kamerázást (és elég kicsi a kamera ahhoz, hogy észrevétlenül behozd a céghez; nálunk nem biztos hogy örülnének neki), akkor egy előzetesen egyeztetett időpontban (du. 4 óra utaán) megejthetjük a tesztet...;] Úgyis szeretnék új gépet...;];];]:D
-
kamikaze boci
őstag
Ezt én most komolyan veszem.:DDD
Egyszerűen fogj egy darab vezetéket, és zárd össze a 12 voltos és 5 voltos ágat.:D
Vagy, ha ragaszkodsz a ventihez, van itthon 15-20, egyet beáldozok. Olyan zárlatot forrasztok bele, hogy még a paksi atomerőmű is leáll.:DDD Van molexem is, összeépítem. Ha áll az ajánlatod, küldj egy címet, ahová mehet a csomag.:P -
Egon
nagyúr
válasz
kamikaze boci #32 üzenetére
Nemtom...:) De ha valaki tud szerválni egy tutira zárlatos ventit (én még egyet sem láttam...), bevállalom hogy kipróbálom a dolgot... Természetesen egy céges gépben...;]
Persze többféle táppal is (mondjuk az Enermaxommal is: holnap veszem, még garis...:D). Persze először a márkásabbakkal próbálkozom: azért 4-5 eldurrant vinyót nehezen tudnék megmagyarázni: túl sok lenne a véletlenből...;];];]:):D -
Egon
nagyúr
válasz
kamikaze boci #30 üzenetére
Igen, de a zárlat pillanatában nem jelenik meg a vinyón a 12V az 5 V-os ágon, nemde? Előbb keresztülhalad a tápon...
-
Egon
nagyúr
válasz
kamikaze boci #28 üzenetére
Külön ágra kell rakni az ilyen ventit (nem a HDD-vel közösre). Minden tápban van min. 2-3 ''ág'', amelyeken több csati is van ugye. Átlag gépben megoldható a külön ág. Zárlat esetén a tápnak elvileg le kell kapcsolnia, mielőtt a másik ágon kimenne a rossz feszültség...
-
kamikaze boci
őstag
válasz
kamikaze boci #26 üzenetére
Egy nagyon primitív rajzot összedobtam. Mit nem veszek figyelembe? (A ventilátor zárlat valószínűségétől eltekintve.)
-
atus
senior tag
Értem, hogy elméletileg okozhat problémát. A gyakorlatra lennék kíváncsi. Mert kb mindenki úgy beszél erről, mintha lángvágóval akarna nekiesni szegény srác az alaplapjának.
Nekem egy Acorp 235Wattos táppal évekig ment, és egy 360 Chieftekkel is több, mint egy éve megy két 80mm-es és egy izmos 120mm-es venti 7 Voltra kötve. Soha semmi bajom nem volt vele. Lehet, hogy én vagyok szerencsés, de még soha ilyen meghibásodásról nem hallottam, mástól se. -
Egon
nagyúr
Szerintem is baromság ettől tartani... Zárlat esetén mi is történik? Végig kell gondolni a _kapcsoló üzemű_ tápok ismérveit...
-
kamikaze boci
őstag
-
atus
senior tag
Nagyon sokszor hallottam már ezt a vészmadárkodást. Tud valaki olyan esetről, hogy bárkinek, akár ismerősnek, akár fórumozónak ebből problémája származott? Ha mutattok ilyet, akkor elfogadom, addig viszont ezt simán hülyeségnek titulálom.
-
Jancsi
aktív tag
Strike-Force szerintem nézz szét a gyár megoldások között meg ugy néz ki nem nagyon étessz az elektronikhoz, vagy ha mindenáron magad akarsz csinálni valamit akkor az a legegyszerűbb hogy egy 30-40Ohm os ellenálst éptessz a vetid piros kábelébe, ennél van egy kicsit bonyolultabb megodás is IC-vel csökkented a feszültésget ez sem bonyolult. De ha neked midenáron 7V-os átalakito kell akkor a www.overclock.hu -n van. De akkor inkább már egy ilyen igaz ez majdnem 2E http://www.overclock.hu/cgi-bin/overclock/L-KI-TTCALC2.html .
A kábel is 700Ft egyébként :DD http://www.overclock.hu/cgi-bin/overclock/L-KI-KA437V.html -
guess.who
senior tag
Az elejét elolvasva éppen írni akartam, hogy nem túl jó ötlet a tápcsatit így megmoddolni... :) Nekem mondjuk egy kétállású kapcsolón van két venti, egyik állásban mindkettő 12 Voltot kap, másik állásban meg sorosan vannak egymás után kötve, így szépen lassan pörögnek és nincs hangjuk -viszont levegőt eleget szállítanak... Aztán amikor kell (nagy prociterhelés), átváltok 12 Voltra, ami jó zajos, de arra az időre ki lehet bírni... :)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Amúgy azt kipróbálhatod hogy a ventit 5V-ra rakva forog-e még, és ha igen, elég erős-e. Az 5V használata ugyanis kockázatmentes, ráadásul ez is igen egyszerű: ehhez a piros és sárga vezetékeket kell kicserélned az előbb vázolt módon a venti molex-ében.
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
guess.who #12 üzenetére
Nem kell forrasztani... ki kell pattintani a sárga melletti fekete vezeték és a piros vezeték érintkezőjét a molexból (két kis pöcköt oldalt benyomni, aztán kihúzni a kábelt), majd felcserélve visszarakni. Mindezt persze a venti csatlakozóján csináld, ne a tápén, és akkor tényleg csak az lehet a baj, ha zárlatos lesz a venti és szétég a géped ;]
-
-
-
guess.who
senior tag
válasz
strike-force #7 üzenetére
A molex-csatid 12 V-os (sárga) és 5 V-os (piros) tüskéjét kell a ventire kötnöd -azaz lényegében csak a feketét (mint föld) kell áttenned az 5 V-ra. Forrasztás nélkül nemigen fogod szerintem megúszni, és mindenképpen készülj fel a gondokra: jobb esetben csak a venti megy tönkre, rosszabb esetben egy zárlat leégetheti a tápodat is, de ha gyengébb minőségű a táp, akkor az vihet magával mást is a gépedben...
EZÉRT intenek óvá mindenkit a hasonló barkácsolástól, és ezért nem vállal senki érte felelősséget. Én sem. :) De azért sok sikert!
Ui.: Csak egy ötlet: ha van egy fölös, nem használt tápegységed, akkor inkább azon próbáld ki előbb az átkötést, és ha úgy tuti, akkor tedd a gépedbe... -
Zoz
őstag
Azt szokták ellenérvnek mondani, hogy ha zárlatos lesz a venti, akkor minden 5V-os cuccra rámegy a 12V, ami nem egészséges...
-
WaterLo
aktív tag
válasz
strike-force #1 üzenetére
www.''túlóra''.hu-n lehet kapni.
-
-
Szeni
aktív tag
válasz
strike-force #7 üzenetére
SZVSZ a buherálásra gondol. De mindenki a saját felelősségére csinálhatja!
-
-
Szeni
aktív tag
válasz
strike-force #5 üzenetére
12V - 5V = 7 V
-
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
strike-force #3 üzenetére
Ami csinálni akarsz azt nem illik (már több helyen is volt erről szó a PHn). Amúgy a piros és sárga vezetékek közt van a 7V.
-
-
Pötyi
őstag
válasz
strike-force #1 üzenetére
Amit te keresel, azt úgy hívják: ELLENÁLLÁS :D
(Sorba kell kötni a fogyasztóval...) -
Szal tud-e valaki ilyenről?? Megmondom miért. A coolerem molexről kapja a kraftot és hangos. Kéne egy ilyen átalakító, aminek mindkét vége molex (az egyik apa a másik anya (remélem jol mondtam)) és 7v-t küld ki a végére. Forrasztáshoz láma vagyok. Amúgy minden megoldás érdekel.
Aktív témák
Hirdetés
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest