Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
Valamilyen termisztorral meg lehet csinálni NTC-re 12V-ra és passz mekkora teljesítményre van fenn kapcsolás net-en. Én biztos valami FET-el csinálnám az erősítő részét és hanyagolnám a bipoláris tranzisztort. Katalógus hiányában ( amúgy sem foglalkoztam termisztorokkal ), nem tudok konkrét alkatrészeket mondani, így pár napig kapcs. rajzot sem, utána igen. / másképp is lehet szabályozni, de egy erősítő alapkapcsolás elég FET meg csak feszültségfüggő, annak függvényében engedi az áramot./
Igen megoldható manuálisan a vezérlés, akkor is ha van a tápon ilyen akkor is, ha nincs.
#10219) Boogie33: Nem valószínű, bár különleges rendszereknél akadhat, de erre kicsi az esély.
-
Kvazár
őstag
Szabályozás és vezérlés között nagy különbség van! Neked mi a célod? A ventik fordulatszámát te akarod egy "tekerentyűvel" állítgatni manuálisan (vezérlés), vagy egy olyan eszközt akarsz ami pl. mér valahol egy hőfokot és ahhoz képest egy előre meghatározott függvény szerint állítja a ventik fordulatszámát (szabályozás)?
A táp elnevezéséből ítélve annak állítható a kimeneti feszültsége, tehát nem kell vezérlő.
Ami a képen látszik "valami", az egy PC-be szerelhető vezérlő. Fő jellegzetessége az ilyen eszközöknek, hogy 12 VDC-től 5...7 VDC-ig állítható kimeneti feszültsége, tehát neked az sehova sem jó.
-
Kvazár
őstag
Tápot csinálni nem a legegyszerűbb feladat, és a 230 VAC-val játszani meg nem életbiztosítás, ha nem értesz hozzá! Én ezt az utat az előbbi hozzászólásod alapján nem ajánlanám, mert nem szeretném, hogy megrázzon az áram téged!
Viszont a Lomexben találni állítható tápokat olcsón:
- 24-00-65; TÁPEGYSÉG 20W 9-48VDC 350mA LPC-20-350 (MW) KAPCS.ÜZ. max 16.8W (350mA POWER LED !) CONSTANT CURRENT MODE IP67; 3290.00 Ft
- 24-00-66; TÁPEGYSÉG 20W 9-30VDC 700mA LPC-20-700 (MW) KAPCS.ÜZ. max 21W (700mA POWER LED !) CONSTANT CURRENT MODE IP67; 3150.00 FtMind a két esetben 2-t kell venned. Az első esetén 3-at kötsz párhuzamosan az egyikre, és a másik 3-at a másikra párhuzamosan és készen is vagy. Hátránya ennek a megoldásnak, hogy a tápok csak 48 VDC-t képesek leadni, ezért nem fogod tudni max.-on járatni a ventiket, viszont biztonságos és hármasával állítható lesz.
A második esetén egy kicsit szakbarbárkodni kell. A 2 tápot sorosan kell egymáshoz kötni, majd a 6 ventit párhuzamosan rájuk. Vigyázni kell majd arra, hogy így a tápok 60 VDC leadására képesek, míg a ventik max. táp fesz.-e 56 VDC ezért max.-ra kitekerni nem szabad!!!
Én az első megoldást választanám a helyedben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest