-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
-
Qkackca
őstag
Ah, nekem a 95C volt meg fejemben, a kistesó nem.
SMR témában ha csak egy lemezről van szó, akkor a gyakorlatban - mondjuk nem napi 100GB+ folyamatos írás- esetén közel mindegy melyiket használjuk nem? Raid az más dolog, ott CMR az oké.
Rick4 : amúgy lassan már inkább a 3,5" hdd méretben kellene mini pc-t építeni.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Rick4
félisten
válasz Qkackca #58653 üzenetére
Én nast használok, a gépen egy SSD két részre van osztva, minden más a felcsatolt mappákon van, olyan, mint ha a vinyó a gépben lenne, tehát gép szempontjából nálam mindegy, ez mindig a nas vonal, amivel fejben küzdök, hogy épp az nem jó, mai itt van, és rendben működik!
SMR még egymagában sem az igazi... [link]
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
HookR
addikt
Cooler Master Sneaker X - [link]
Vajon adnak-e hozzá cipőkanalat a szereléshez...
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
mpierre
veterán
Ha már feljött a szó a cipőkanálról...:
Már csak a hajlított csőszörny és a táp bekábelezése, beszerelése áll a teljes gép elkészültének útjában.
8pin eps-t fix, hogy fel kell gyorskötözni a két fitting közé, mert a gépház oldalát nem lehet felrakni. Enyhén túlgondoltam a harisnyázott kábeleket. Elég lett volna sima fehér kábel is...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
HookR
addikt
FSP Dagger Pro L - wccftech.com
- SFX-L
- 1200W (lett, maradhat?)
Tetszik, hogy szépen kimaxolták a ventilátor átmérőjét.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
ASRock DeskMeet és DeskSlim MiniPC-k (AM5 / LGA1700 foglalattal) - techgoing.com
-
L4D1K
őstag
Köszönöm az ajánlást a kolink satellite-re
Végül nem vettem meg, egységes döntés alapján nem ment át a barátnő pass-on.
Inkább várok (és gyűjtök) amíg vmi nagyon pofás megjelenik.
Pl most dobta fel YT a Fractal Terra mini-t. 180 usd-ért teljesen más budget, főleg mire ideér de legalább kicsi és brutal mutatós.
# ANTAL Tuning #
-
-
HookR
addikt
SilverStone TX700 Gold (SST-TX700-G) hivatalos oldal - [link]
- TFX
- 700W
-
flashpointer
őstag
-
HookR
addikt
Cooler Master MasterAir TD4 és TD5 képek és videó - allround-pc.com / Youtube (11:31-12:51)
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Streacom ZS800 SFX(-L) táp - streacom.com / overclock3d.net / techpowerup.com
- 800W
- 125 x 63,5 x 125 mm
- Külső felfogatású 120mm-es venti, ami így tetszőlegesen cserélhető.
- Moduláris kábelezés kevesebb vezetékkel (12V megy a PicoPSU-ig).
- ATX3.0 és ATX12VO kompatibilitás.[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
válasz sasNAXO #58289 üzenetére
HDPLEX 250W GaN egy In Win Chopinba gyömöszölve:
Mint a mellékelt ábra mutatja, kellett hozzá vágni dolgokat, meg végül teljesen egyedi kábelezést kapott (20 AWG szilikon kábelek aliexpressről). A fehér 3D nyomtatott alkatrészeket majd egyszer újranyomtatom feketével, de most csak fehér PETG van itthon (60 fokig megy fel a táp külseje stresszteszt alatt, a "sima" PLA ott már kezd képlékeny lenni).
Most legutoljára az AXP90-X47 proci hűtőt raktam fel, eddig ezzel a "legjobbak" a hőfokok (90 fok alatt maradt most proci ), de itt a venti közvetlenül a vasrács előtt van, így 60% fölött kezd porszívó hangja lenni. AXP90-X36 esetén nincs ilyen gond, csak ott 92 fokig ment fel teszt alatt a proci...de lehet visszarakom, mert úgyse olyan terhelés mellett használom, másrészt azzal alapjáraton nem lehetett hallani hogy ment a gép....igen, tudom, vannak gondok.
Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
HookR
addikt
Silverstone SX1000R Platinum hivatalos oldal - [link]
- 1000W
- SFX-L (125 x 63.5 x 130 mm)
- ATX3.0
- Félpasszív===============================================
Silverstone Extreme 850R Platinum hivatalos oldal - [link]
- 850W
- SFX (125 x 63.5 x 100 mm)
- ATX3.0
- Félpasszív===============================================
Silverstone Extreme 1200R Platinum videó - Youtube (1:27-2:02)
- 1200W
- SFX-L
- ATX3.0
- Félpasszív (feltételezem ez is az)[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Végre végre...megérkezett az új procihűtőm, végre megmentik a 10940x-emet a megsüléstől, mivel 2014 óta most már az új mag elrendezésekhez optimalizálják az új generációt, már rohanok is a boltba....várj...2024? 2024?? 2024??4?44??? négy-négy-négy...
Amúgy az új ventilátor lapát elrendezés érdekes lehet, de főként az érdekel hogy 8 hőcsővel mire lesz képes, mert nem az a gond hogy a 6 egyenként kevés, hanem hogy fizikailag túl lassú és emiatt túlmelegszik a nagyobb 230W+ koncentráltan elrendezett magokkal rendelkező "X"-es proci. Meg ugye elvileg a hőcsövek belső anyag kialakításán is optimalizáltak.
[Noctua NH-D15 gen 2.0][ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Nekem a PICO-psu-vá átértékelt alaplapi csati tettszik, csak azért jobb lenne ha kicsit átdolgoznák, mert így eléggé böszme és sérülékeny, sok ház esetében ekkora méretben oda se fér. De így legalább szellőzik.
Ellenben mivel ezen is van kimeneti csati, akkor úgy kell értelmezni, hogy 2,5" SSD-ket / HDD-ket / ODD-ket innen lehetne ellátni táppal?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
HookR
addikt
válasz PROTRON #58675 üzenetére
"Ellenben mivel ezen is van kimeneti csati, akkor úgy kell értelmezni, hogy 2,5" SSD-ket / HDD-ket / ODD-ket innen lehetne ellátni táppal?"
Szerintem továbbra is van tápvezeték a meghajtók számára, és ez a megoldás inkább csak a vastag 24 pin-es ATX kanócot hivatott kiváltani az egyszerűbb kábelrendezés érdekében (és az ATX12VO kompatibilitást megvalósítani). De ez csak az én értelmezésem, majd kiderül.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Minisforum Mini-ITX alaplapok - wccftech.com
- AMD Ryzen 9 7945HX mobil APU-val
- Intel Core i9-13900HX mobil APU-val▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
sasNAXO
aktív tag
Hallod, jót kérdeztél. Megtaláltam, ő az: aliexpress.
Szerintem maga a borda rész olyan 6mm lehet, az egész talán egy centi vastag, de majd szétkapom és megmérem tolómérővel ha fontos. A hőfokokat nem tudom megmondani, mert 3 éve volt új, de szerintem egy 5-10 fokot segíthet...de rég mértem, és azt sem a chopinban.Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
HookR
addikt
Biostar-féle Intel ARC A380 dGPU Mini-ITX méretben - videocardz.com
-
HookR
addikt
Csak nem feltámadt az Abit márkanév?
===============================================
Abit AB-B760ITX nem hivatalos oldal - fekete / fehér (jd.hooos.com)
- LGA 1700
===============================================
De van ám itt minden (videokártya, memória, monitor, számítógépház, CPU-hűtő, ventilátor) - jd.hooos.com▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Vigneau
félisten
Ez most engem is mellbe vágott!!!
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
mpierre
veterán
Sz'tem is, ez már csak márkanév lehet. Az USI szétcsapta az Abitot, a régi gárda már sehol.
Pedig hát, na... jó deszkákat is tudott volt gyártani az Abit. Még most is működik az Abit ag8.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Victorio
aktív tag
Ez tuti hamisítvány, nincs a chipseten üvöltő 4 centis kis ventilátor.
Amúgy 100-as a nosztalgiafaktora, még a Slot1 időszakban a legelső gépemben Abit lap volt.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
HookR
addikt
ONDA B760SD4-ITX-W hivatalos oldal - [link]
- LGA 1700▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Thermalright AXP120-X67 hivatalos oldal - AXP120-X67 / Black ARGB / White ARGB
- 123,5 x 120 x 52 mm (+15 mm a venti)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
egy Asus B650E-I hátoldalán mennyire tud bemelegedni egy NAS-ra szánt (SN700) SSD, amit tárolásra használnék? Vagy ezt a portot nem érdemes használni, mert kb hűthetetlen, amit oda betesznek és hamar tönkremegy? -
sasNAXO
aktív tag
Nekem hátoldalon a Corsair P2 borda nélkül 50 fok körül van alapjáraton (ITX lap, ház, hűtés 0 arrafelé). Én játékokat tartok rajta, HD Sentinel szerint amit max. mért az 64 fok, 333 nap van benne és 100/100.
Ha csak adattárolásra használod, akkor én nem izgulnék miatta. De lehet valaki más mást mondd majd.Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
Rick4
félisten
Megmérhető a tüskék magassága a házban, megmérhető a hátlapból kiemelkedő SSD magassága, így könnyen kiszámolható, mekkora vastagságú thermal pad kell a hátlap és az SSD közé, de én még azt is megcsinálnám, hogy felragasztanék a hátlan megfelelő részére egy alu vagy réz közdarabot, elég egy 5X 10 centis. Ha a hátlap vagy a közdarab vezeti el a hőt, és nem fő az SSD, akkor megoldottad a feladatot.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Gausz
aktív tag
Na jó, ezek után felvetem hogy milyen házra lenne igényem, hátha van ötletetek.
Egy polcra szeretném tenni, emiatt a méretek behatároltak: 163mm magas, 450mm széles, 500mm mély helyem van. Mivel 4 oldalról körül van zárva, ezért a levegőáramlást nehézkesnek érzem. Olyan mITX ház kellene, aminél a levegőt a szoba felé tolja ki magából és hátul szívja be. Fordítva nem működik, mert a fal felől csak egy ujjnyi hely van. A teljesítmény nem lesz extra nagy, AM5-ös APU-ra várok, ami remélhetőleg még a nyáron jön.
Ha ez nem kerülne augusztus végéig piacra, akkor marad egy Ryzen 7600 alatti kategória (7500?), esetleg intel 13400F egy belépő videokártyával (RTX 4050), ami még a beszívást is megoldja, tehát inlet venti sem kell.
Mivel a levegő felfelé nem tud elszállni a CPU-ról, meg a ház is kicsi, így a front venti tehermentesítése és a jobb ház-szellőzés miatt miatt tower CPU-hűtőre gondoltam (NH-D9L, ami 110mm magas).Amit eddig találtam, custom-mod SX3 és Lazer3D LZ7 XTD. Tudnátok mást is ajánlani, amibe ilyen magas CPU-hűtő belefér, de nem lépem túl a polc méreteit?
-
Rick4
félisten
Felül mi határolja be a méretet? Oldalt van bármi, ami lezárja a légáramlás útját?
Node 202 fektetve befér, mivel mindössze 82mm magas, és az alapterülete 377 x 330 mm.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest