- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Milyen SSD-t vegyek?
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házimozi haladó szinten
Aktív témák
-
i are robot
senior tag
válasz Boolash #24367 üzenetére
Pont ebben a cipőben járok én is, de az itt lévők többségének csak játékokkal van tapasztalata. Én a mostani 2600XT-met szeretném egy erősebbre cserélni, csak tanácstalan vagyok hogy mi legyen belőle. Most erre sikerült egy FireGL V5600-as drivert ráerőltetni (Vista64-en), mert elvileg az én kártyám meg ez a FireGL majdnem ugyanaz, csak driverben tér el a kettő, de nem tapasztaltam egetverő különbséget. Van egy kiba_ nagy és összetett Archicad modellem, amit most megforgattam 3D-ben, talán egy kicsit gyorsabb, de még mindig nem az igazi. Nvidia Quadro FX 570-est tudnék 50e-ért venni, de az gyakorlatilag egy 8600-as Geforce, csak a munkaállomás változata, szóval lényegében az sem sokkal erősebb, mint a mostanim a FireGL driverrel. Attól tartok egy 4830/4850-es lesz belőle, valami jobb hűtéssel (talán Gainward 4850 GoldenSample), és arra megpróbálom ráhúzni az annak megfelelő FireGL drivert. Egyébként meg passzolok, már egy ideje olvasok a témában, de a mai napig tanácstalan vagyok. Ha jutottál valamire, szólhatnál nekem is.
A FireGL driverrel meg az a helyzet, hogy XP-n elvileg varázsolni kell hogy működjön, de Vistára nincsen még hack, és valahol azt olvastam, hogy azért, mert simán lehet telepíteni a kártyához a munkaállomás váltazatú megfeleleő drivert. Itt van egy lista, hogy melyik játékos kártya melyik munkaállomás kártyának felel meg, de ez csak az ATI. Nvidia-hoz is van, ezt most nincs időm átnézni, talán ebben is van egy ilyen összehasonlítás.