Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SONY LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hangkártya probléma
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabili74
aktív tag
válasz
solfilo #87790 üzenetére
Chieftech 550 W, I5 core 4460, 8GB DDR 3 1600, Gigabyte GA-Z97N-WIFI. Ház Coolermaster Elite 120 Advanced, és ugye jó lenne, ha elférne benne.
Minnél olcsóbb, mert mint írtam, max heti egy órát játszom, és a pénz is szükös most. MKX, meg esetleg valami jobb autós érdekelne.
Öreg vagyok én már a gamerkedéshez, csak néha jó lenne.
-
SirRasor
addikt
válasz
solfilo #87646 üzenetére
5 módon próbáltam ki:
Win10 stock driver - vulcan
Win10 stock driver - opengl
legújabb stabil - vulcan
legújabb stabil - opengl
legújabb beta - openglvulcannal fölösleges volt próbálnom, mert épphogy támogatja
Annyi, hogy LTSB-s winem van, de elméletben semmilyen korlátot se jelent, illetve minden más megy normálisan pl: Far Cry 4, No man's Sky, Age of Wonders 3.
RX 470-el is szemeztem, de bűn hozzá 4 GB-ot adni. A 8 gb-os meg már 80k környékén van.
Ja meg van egy Arctic Accelero S1 Rev3-am, amitől hangtalan a 7770 és ha valahonnan sikerülne infót találnom (gugli szűkszavű), hogy a 460-as furatai egyeznek-e, akkor menne az is passzívan.
-
szasanyi
félisten
válasz
solfilo #86673 üzenetére
És hogyan fut? Simán, mint NV kártyán vagy mintha fogas kereken gördülne? Csak mert utóbbi jelenség engem annyira zavart, hogy R8 380X kártyán abbahagytam (mondjuk sajnálatos módon nem csak ennél tapasztaltam ilyet). És ott sem az FSP érték volt kevés, de mind1 ha 40 ha 60 amikor nem sima, folyékony a játék. 1060-on olyan ebben biztos lehetsz.
-
dashed
senior tag
válasz
solfilo #86677 üzenetére
Sziasztok
71 ezer korul erdemes most megvenni az msi rx 470-est?
"Nagyobb" kartya nekem nem kell 480pl, (fogyasztas miatt) 1060 pedig draga.
Varhato, hogy esik a 470-esek ara mostanaban? ( jo kerdes mi ? )
Igazabol ha par heten belul lemenne picit akkor tudnek varni de mar elegge koltekezhetnekem van mert jelenleg egy intel 4600-assal kuzdok
upsz, nem valasz akart lenni
-
Hobbbyt
őstag
válasz
solfilo #86401 üzenetére
Én nem tartom ezt bajnak. Inkább előre mutatásnak mondanám... Mindenki számára világosnak kell lennie, hogy idővel DX12 lesz a standard. Jobban szét kéne választani és kommunikálni azt, hogy Jelenleg az RX460 a GTX950 szintjét hozza.. de idővel, a DX12-es elterjedésével a GTX960 lehet az ellenfele. Az AMD tervezte az Xbox és a PS rendszereit, a DX12 meg ezt az irányt követi. Ezt az előnyt nem lehet figyelmen kívül hagyni.. Én pl. erősen hiszek benne, hogy az RX480 később lelépi az GTX1060-ast.
(#86404) mutter61: Ez csak attól függ, hogy mivel játszol.. és mennyire jó a CF profil. Van ahol simán megvan a 80-90%-os gyursulás.. de ellenpélda is akad bőven. A tápod pedig pont elég lesz.
-
giornalista
senior tag
válasz
solfilo #86401 üzenetére
na de az újabb címek meg inkább DX12-esek lesznek, ebből a szempontból ez érthető.
én is azt gondolom, hogy egészen az RX 480 - GTX 1060 párosításig talán jobb vételek, ár/érték arányok vannak AMD oldalon, felette viszont egyszerűen nincs riválisa a GTX 1070-nek és a 1080-nak.
tegyük azt is hozzá, hogy az AMD támogatja a Freesync-et, míg az nVidia csak a lényegesen drágább G-Syncet, tehát az FPS játékosoknak fontos monitor + VGA kombóban kiütéssel győz ez az oldal. nálam ezért sem jön igazából szóba a GTX 1060, csak az RX 480 és a 470.
-
TŁ
tag
válasz
solfilo #85985 üzenetére
Igazad van, kicsit frusztrál, hogy 100 ezret ki kéne adnom, de hosszútávon 3-5 éves távlatokban lehet jobban járnék egy 1060-al. Nem nagyon van más játék amivel jelenleg játszom, de ki tudja mit hoz a jövő, mire vesznek rá barátok. Lehet most kéne beletolnom azt a különbséget egy 1060-ba az talán jobban kiszolgál az évek múlásával.
Fizuig még úgy is várok picit, túl hiányosak a boltok készletei, ha kicsit felfogják tudni tölteni, akkor biztos beindul a verseny és esni fognak az árak. -
válasz
solfilo #85992 üzenetére
Félek, hogy a 470 abszolút értékben ugyanakkora buktával adható majd el egy év múlva, mint a 480 vagy a 1060, és akkor ugyanakkora "bérleti díjért" szarabb terméket használtam egy egész évig.
Hmm, most látok egy 470-et szállítva 73-ért: [link] Ez létezhet, vagy ezt is leH&Mezik?
-
-
Hunork
veterán
-
koxminator
senior tag
válasz
solfilo #84594 üzenetére
Köszi a választ. Igazából a Freesyncet nem mindenáron dobnám el, mert direkt azért vettem ilyen monitort tavaly novemberben, főleg hogy pár éve AMD-t használok (előtte volt minden vegyesen, mikor melyik a legjobb ár/érték arányú kártya). Azért a 480 és a 1070 között nem csak teljesítménybeli, hanem pár forint különbség is van
meg ugye mindig van egy összeg, amelynél többet nem óhajtok fizetni egy cuccért sem, fogyasztói társadalom ide vagy oda (még ha megtehetném is, akkor sem). Na még kitalálom akkor mi legyen.
-
Romvr
őstag
válasz
solfilo #83729 üzenetére
Engem a Ref kártyáktól ez rettentett el:
"(...)gaming noise levels are bad. The reference card is noisier than every single card released in recent times, and it runs at well above 80°C too."
Szóval hátradőltem és várok a Custom megoldásokra. Ez már fix. AMD ebben most mellé lőtt
-
johnywalker
őstag
válasz
solfilo #83462 üzenetére
UHD felbontású videók dekódolása, renderelésének képessége nem ugyanaz mint a hardveres gyorsítás.Amit félreértesz a cikkben az az UVD 3.0-ról szóló rész :"3D-s Blu-ray filmek hardveresen történő lejátszása is megoldhatóvá vált".Ez még mindig FullHd.
(én az r9 380-as karimon nem tudom az Uhd hardveres gyorsítást aktiválnilni, mert csak alatta gyorsít).
De mintha én is a 950-est említettem volna valamelyik előző hsz-emben... -
core i7
addikt
válasz
solfilo #83240 üzenetére
(#83240) solfilo Ezt nem így tudtam mivel elég kicsi a sávszélessége azthittem nem használná ki habár ennyi erőből GTX 970/80 ra is pakolhattak volna 6 Gigát
(#83241) Zen7 mentségemre szolgáljon nem vettem észre hogy ott monitor is van (lehet szerkesztve volt nem tudom)
-
Interceptor
addikt
válasz
solfilo #83087 üzenetére
Aha köszi, hát elég nagy csalódás most így elsőre,de nyilván van akinek megérheti, annyira nem voltam otthon a témában mert nem volt alternatíva nálam soha egy ilyen apu-s rendszer. Haver gondolkodott el rajta és kérte a segítségemet megéri e neki, mivel bedöglött a HD6850-ese a gépében(G3220 proci hajtotta). Szerintem marad akkor a használt vga, nem tudom ezzel a procival meddig érdemes elmenni.
-
Peace
nagyúr
válasz
solfilo #83064 üzenetére
70.250-re jönne ki 25% adóval, de még jön rá vám és haszon meg a többi. Ha tényleg sikerül hozni a 390-es teljesítményét jóval alacsonyabb fogyasztással, akkor már megéri. Ez esetben vagy rövid úton ki kell pucolniuk a készletet, vagy csökkenteni kell rendesen a 380X és 390 árait. Valószínűleg tényleg várok és kihúzom a HD7870-el.
-
KAMELOT
titán
válasz
solfilo #82933 üzenetére
Mit kínlódtok az árakkal. Majd meglesz az egész paletta árakkal együtt utána lehet választani melyik a jobb és olcsóbb változat!
Ha meg valami akkor tessék...szomszédból írok itt vannak az árak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ingatlanos topic!
- Villanyszerelés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Milyen processzort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X AMP HOLO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 3070 Gaming X Trio - hibátlan - dobozos - eladó!
- GIGABYTE 5070 Ti 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM WHITE - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest