- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz fischnek #114100 üzenetére
Persze, szerintem az 1050-es kártyákat nyugodtan választhatod a proci mellé. Én talán a garancia miatt rááldoznék 30-at egy használt 2 GB-os gtx 1050-re, azzal már szép fps növekedést érnél el a 650-hez képest. Ha az sok, akkor 23 környékén talán egy 2 GB-os rx 460 se lenne rossz.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
guerilla90
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztaltabbaktól szeretném kérdezni, hogy melyiket érdemes venni GTX 1060-ból, ha fontos a halk hűtés? MSI Armor vagy inkább Zotac AMP?
Köszi -
kolopele
nagyúr
válasz guerilla90 #114104 üzenetére
MSI - ből Gaming X ha halkat szeretnél.
-
kolopele
nagyúr
válasz guerilla90 #114106 üzenetére
Azt írtad halkat szeretnél, így az Armort nem javaslom. Zotac sem annyira halk. Amelyek csendesek azok a Gainward Phoenixek meg a Palit Jetstreamek még, ill. a Gigabyte egy ventis, az MSI Aero egy ventis.
-
Mynock
tag
Melyik Geforce gtx 1060 6gb-t érdemes megvenni ár/érték arányban?
-
syberia
veterán
válasz daeyvd44 #114066 üzenetére
Pascal kiforrottabb, bár a Touring nevét említve minden vga annak tűnik. Konkrétan a kinézett RTX 2070 esetében, finoman fogalmazva is vannak gondok.
(#114105) kolopele : Meg tudom erősíteni, pár éve volt egy MSI Gaming kártyám, nagyon jó a hűtése, a magas TDP sem okozott gondot neki.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mynock #114109 üzenetére
Amelyiknek jó hűtése van, azt.
Pár posztonként leírja valaki, keress picit vissza légyszíves.
Tehát az alap kártyák nem jó vételek, hiába olcsóbbak. Hangos, throttlingol, nem lehet húzni (amúgy az a +10% teljesítmény van bennük, nem nagyon több)."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
TechN7ne
nagyúr
válasz RetepNyaraB #114114 üzenetére
Nem a kártyától függ ,hogy jobban e bírja a tuningot ,hanem a belekerült gpu n.
Lehet ajánlott 1060 is ami épp hogy bírja a saját órajelét.Mind ez szerencse kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Lori82 #114116 üzenetére
Ha jól látom, az első a windforce, a második a g1 gaming változat. A g1 gaming alapból kicsit magasabb gpu órajelet használ, és elvileg kicsit jobb hűtő van rajt. Ez a magasabb órajel a gyakorlatban alig látszik, valamint a másik kártyán is beállítható, ha nagyon akarja az ember. Viszont elég gyakran panaszkodnak ventilátor gondokra a gigabyte kártyáknál, emiatt talán érdemes kerülni őket, hacsak nincsenek nagyon jó árban.
-
Yany
addikt
4K kijelzővel rendelkező leendő RX480/580 tulajoknak lehet talán leghasznosabb az alábbi kis beszámolóm: RX480 + 37.5" LG 38UC99
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Veszek egy 1050 ti-t.
A G4400 proc ki tudja hajtani? -
RetepNyaraB
veterán
válasz Csupingo #114118 üzenetére
Érdekes, hogy a "nagyobb" giga 8 pines csatit használ; vajon miért, hiszen ugyanaz az architekttúra, órajelek semmi különös, gyakorlatilag ugyanaz a hűtés. Én ugyanennél a cégnél a sajátom venném inkább.
(#114115) TechN7ne @ pontatlanul fogalmaztam, elnézést kérek. A tuning annyiban függ az alkalmazott hűtéstől, hogy mikor forr fel. Ha nem védi a memóriát, vrm-et, hamar vége a dalnak, hiába az esetleg jól sikerült gpu chip. Persze ez fordítva is igaz
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
TheNewDawn
addikt
válasz cooi11 #114120 üzenetére
Nem, az még az 1050 et se, legalább egy g4560 at tegyél bele, ujonnan 12 ezer kb, hasznaltan meg alig több mint a fele, az már kihajtja , és mindjárt sokkal nagyobb fps számokat fogsz kapni mindenhol 2 mag kevés ma már sajnos nagyon.
Itt egy jó kis cikk és teszt összehasonlitásként rengeteg játék alatt :
-
Mynock
tag
válasz RetepNyaraB #114114 üzenetére
Oké, köszi szépen
-
cooi11
senior tag
válasz TheNewDawn #114122 üzenetére
Köszönöm.
Néztem de nem találtam csak 26,5k
De inkább a i5-6600 rakok bele.
Csak ez is drága. -
TheNewDawn
addikt
válasz cooi11 #114124 üzenetére
Az nem gyenge.... Pár hónapja még tényleg annyi volt amit mondtam, de mondjuk nem csodálkozom, ugye az i3 8100 is 30 ról duplájára drágult, ezek szerint ez is, ez szuper akkor, Intel meghülyült. Akkor valami Xeon kéne szerintem olcsón, jobb ötletem nem nagyon van i5 6500 szuper szintén nyilván, ha találsz olcsón aprón.
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki, holnaptól egy 2560x1440 144Hz G-Sync monitor teljesít szolgálatot a fedélzeten. A tervezett végső állapot szerint egy 1080 Ti fogja hajtani, de anyagi megfontolásokból valószínűleg szükségem lesz egy közbenső állapotra (hajthatom ugyan egy darabig a jelenlegi HD7970 -el, de szerintem ez már kicsit meghaladja az erejét újabb játékoknál) Ismeretségi körben hamarosan felszabadul egy Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming kártya. Érdemes lehet -e beruházni rá (alkalmas -e a fenti monitor meghajtására), és ha igen, milyen áron lenne érdemes beruházni rá?
(Kb fél - 3/4 év időtartamra tervezem, utána reményeim szerint jön az akkor használtpiacon 150 - 180 sávban elérhető legerősebb kártya - mivel most a 1080 TI -k tanyáznak itt, remélhetőleg ez lesz a minimum.)
Hajtani minimum Ryzen 2600 fogja (ez a vészforgatókönyv, 2700x -et tervezek első körben is)
Köszönet előre is! -
-
-
Lori82
senior tag
válasz Csupingo #114118 üzenetére
Köszönöm válaszod, megfontolom.Én szeretem a Gigabyte márkát,alaplapból és vga kártyából is mindig azt választok. 7 éves giga gtx560 ti-m 6 év után kezdett el kerregni,hogy ez jó vagy sem ,nem tudom.Nem volt agyonhasználva,de azért játszottam . Ha a gigabyte kártya off milyet érdemes?Gainward,EVGA,Inno3d és társai mennyire megbízhatók.1 Zotac kártyám volt,az 2 év alatt meghalt,ők elásták magukat,de ha van valami tuti akkor azt meghallgatom. GTX 1060 lehetőleg 100 k alatt.
-
Acheron
őstag
válasz marcarc #114127 üzenetére
+ H_András
Köszönöm mindkettőtöknek. Némiképp megnyugtató.
A HD7970 -nél mindenképp jobb lesz, főleg, hogy a monitor G-sync -es, így kompenzálni sem tudná a gyengébb kártyát.
Hozzá tartozik az is, hogy a magasabb grafikai beállításokat meg szoktam hagyni a single player részekre, de ott nem is annyira kritikus a kisebb fps. A multinál pedig nem a látvány a fő adrenalinforrás (persze azért jó, ha az is megvan), így ott nyugodtabban tekerem kicsit lejjebb ezeket a beállításokat. -
Csupingo
veterán
válasz Lori82 #114129 üzenetére
Szerintem 100 alatt: msi aero, msi armor, gainward phoenix, asus dual, palit jetstream. Esetleg kérdezz be a kártya topikjába is, ha gondolod.
-
ch2onic
csendes tag
Sziasztok,
Freesync monitor mellé milyen kártyát ajánlotok? Jelen esetben ez csak amd lehet, ha jól tudom.
Akinek van tapasztalata az mit mondd? Megéri az AMD és freesync monitor páros? Alapvetően 1080-at vagy 1070 TI-t vettem volna, de G-Sync monitorra már nem maradna keret.Ryzen 5 2600x, 16gb 3000mhz g.skill aegis, msi b450m gaming plus alaplap mellé.
Köszi szépen!
Üdvözlettel -
V60
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy GTX770 4GB vga, ami egy I3 4160 mellett van. Mi az a vga ami ennél erőssebb? A cpu cserélve lesz I5-re majd.
Válaszokat előre is köszönöm.Üdv Zola
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
Pkc83
őstag
Hali!
Egy kis segitséget szeretnék kérni! Most raktam össze egy új konfigot de a videókártya még a régi
(Saphire RX460 2Gb) és tanácstalan vagyok milyet vegyek!Konfigom:
Alaplap: MSI X470 Gaming plus
Proci: Amd Ryzen 5 2600X
Ram: 2x8 Gb DDR4 3200
Táp: 750 Watt Combat Power Gaming Plus
Samsung Evo 860 500Gb SSDTehát ebbe kéne egy új kártya leginkább játékra. Nem elvárás a max grafika de nem bánnám ha
egy két játék nem lenne esélytelen 4k-ba.(Pl.: Resi 7,The Evil Victim 2....)
KB 100k tudnék rákölteni!Segitségeteket előre is köszönöm!!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest