Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AAntii
őstag
válasz
Frenky #20990 üzenetére
Ha szűkös a keret, akkor a használt piac felé kacsintgatnék inkább. Persze ha olyan településen laksz, ahol eleve nincs kínálat vagy szimplán csak irtózol a használt cuccoktól, akkor más a helyzet.
h61-es lap: 8-10 ezer forint (11k)
i3 2100-as proci: 18 ezer forint (20k)
500-as hdd: 8-9 ezer forint (10k)
dvd író: 2.5 ezer forint
7770-es vga: 24-25 ezer forint (27k)84 gb ram: 5-6 ezer forint (8k)70.500 Ft
78.500 Ft (ha azokat a komponenseket, amik zárójelben vannak az itteni bazárban veszed meg újan)Ha a 85 ezres keretet nézem, akkor full használt cuccuknál házra meg tápra még mindig maradna 14.500 Ft, ha bazárosan veszed a cuccok nagy részét, akkor csak 6500 Ft marad, tehát akkor még mellé kell tenni.
Mondjuk ezt a gépet össze sem lehet hasonlítani azzal, amelyikben a gt630 van, de kompromisszumokat kell kötni- használt a cuccok java vagy minden, illetve akkor, amikor a ram ára az egekben van nem fér bele az a luxus, hogy 8 giga kerüljön bele.
*Biztos van olyan, amit a kiírt áron már nem lehet megvenni, de olyan is, amit akár olcsóbban is.
**Számomra az lenne a logikusabb, hogy a bazáros megoldást válasszam, nem kell annyit tökölni, míg minden megérkezik otthonra, egy emberhez intézi a garit. Ebben az esetben még azt is lehet bevállalnám, hogy ha atomfix a keret, akkor most 7750-est veszek inkább, hogy azt a felszabadult pár ezret mellé tudjam tenni a fennmaradt ház+táp pénzre.[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
energy4ever
addikt
Nezegettem itt az aprot, es egy ilyen vga-t talaltam ami a nagyjaboli 20ezer ft-os keretembol kijonne. Ez mennyire jo kartya? Ennel jobbat nagyjabol 20ezer ft-ert tudtok mondani?
-
marcusa
addikt
válasz
energy4ever #21004 üzenetére
Teljesen jó ennyiért, csak arra figyelj, hogy legyen rá gari...
:-)
-
KAMELOT
titán
válasz
valami HD7xxx kártyát válasszál a driver támogatás végett! Amit linkeltél már nem hoz gyorsulást.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
marcusa
addikt
válasz
energy4ever #21007 üzenetére
Így nem tudom megmondani neked... kicsivel erősebb a 7770-nél.
-
Alastair'
nagyúr
válasz
Ennyiért nem nagyon találsz jobbat. Bár én inkább ezt venném meg. Eléggé rágyúrtak mostanában a GCN-re.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
>Deego..
senior tag
válasz
Még HD 6850 is nézegethetnél, nagyjából egyenlő a 7770 el. Persze kicsivel többet fogyaszt (40W) és van driver támogatás is.
25 környékén vagy alatta, már egész jó vétel.
[ Szerkesztve ]
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
KAMELOT
titán
válasz
Azt, hogy a HD7xxx kártyáknál a driverek bizonyos játékoknál 5-10-15%-os gyorsulásokat hoznak. Régi kártyát már felesleges vásárolni jövőre való tekintettel!
Lord Vader is írta neked. HD7770 25K-ért legjobb választás.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
>Deego..
senior tag
válasz
energy4ever #21013 üzenetére
Íme.
Ugyan az amit kamelot leírt." Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
Alastair'
nagyúr
válasz
energy4ever #21013 üzenetére
az AMD keményen avultat, ezzel kényszerít, hogy vegyél újabbat. A HD 5000 már vagy 4 éves tech, lassan kiesik a kosárból és már nem fog kapni új drivereket.
Alister from Hell
-
tixem
addikt
válasz
jó az 5850 de régi már szegény, egy 7770 sokkal jobb választás.
A kolléga által linkelt nagyon jó vétel, ajánlom figyelmedbe
[ Szerkesztve ]
Galaxy S21 Ultra ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
energy4ever
addikt
Na es egy ilyen VGA sem lenne jo?
Eddig amiket kineztem mind lebeszeltetek rola, de inkabb legyen igy, minthogy vegyek egy olyat, amivel nemtudok mit csinalni... -
tixem
addikt
válasz
energy4ever #21019 üzenetére
újan ilyet nagyon drágán kapsz, használtan meg már alig van rá garancia. VGA-nál jó ha van minimum 2 éved. És már ez is legacy, szóval driverekkel Ő se lesz már meghajigálva.
Gigabyte-ot meg eleve kerüld.Galaxy S21 Ultra ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Alastair'
nagyúr
A 6870-es azért még nem legacy
, de tény, hogy hamarabb kerül státuszba mint a HD7000. A képen lévő egy alap változat, amibe a giga talán nem nagyon nyúlt bele. Bár az is igaz, hogy a stock cooler sem egy leányálom, de egy átlag usernek tuning nélkül még jó lehet.
A kérdés az ára, mert 30 akármennyi körül én már a GTX650Ti boost vagy a 7790 felé tekingetnék.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
AAntii
őstag
válasz
marcusa #21027 üzenetére
A te gtx660-ad átesett már a bios unlock alatt, vagy a hőmérsékletek miatt bele sem kezdtél? Kíváncsi vagyok érdemes-e vele szórakozni.
@energy: valamelyik 6870. Hogy melyik azt az ár/tartozékok ha neked fontos dönti el, mivel két referenciakártyáról van szó, illetve még egy döntő tényező lehet, hogy neked melyik matrica tetszik jobban
[ Szerkesztve ]
-
Kakukktojás2
aktív tag
válasz
energy4ever #21028 üzenetére
Én az 5850 est venném, jó a fogyasztása és a teljesitménye is, olcsó is viszonylag, és van olyan gyors mind a 6870 en
-
marinea2
addikt
válasz
5850 is felejtsd el. Hullanak mint a legyek, gari nuku.
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
AAntii
őstag
válasz
>Deego.. #21034 üzenetére
Mire?
@marcusa: jelenleg "P"-s lapról vagyok, így ha újra kellene flashelni a kártya biosát, mert mégse szeretné a magasabb feszt és órajeleket elég nagy bajban lennék
Kíváncsi lettem volna, hogy másnál mit tud (olvastam eredményeket, de a kis msiről nem láttam, lehet nem voltam elég alapos).
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Egyik se. Nem vennék referencia hűtéses kártyát az 5850 után.
Inkább HD7770/7790 vagy GTX650Ti. -
tixem
addikt
válasz
menyiért is kéne neked vga?
Amúgy egyiket se, 5xxx szériából semmiképp. 650ti vagy 7770
[ Szerkesztve ]
Galaxy S21 Ultra ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Megkérem marcusa és Lord Vader kollégákat, hogy ne ugorjanak egymás torkának a VGA-s eszmecsere közepette. Ezek csak tárgyak. Köszönöm.
-
>Deego..
senior tag
válasz
Kakukktojás2 #21040 üzenetére
Volt nekem is 7770, annyi tuningpotenciál azért nincs benne.
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
marcusa
addikt
válasz
BomiBoogie #21041 üzenetére
Persze, ha elolvasod, nem én kezdtem ingerülten beszélni, azt is el tudom képzelni, hogy kollega összekever valakivel...
-
AAntii
őstag
válasz
>Deego.. #21042 üzenetére
Pedig neked szuper vapor-x-es volt, nem? Nekem a kis sapphire (hőcső nélküli, rövid nyákos) is tudott +10%-os tuningban és utána is már csak a hűtés fogyott el szerintem. Az asust próbálni sem mertem, de elvileg azzal is ment, az új gazdája beszámolója alapján.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Okosóra és okos kiegészítő topik
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest