Hirdetés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
Asettonak ajánlott igénye i5 + gtx 660 vga n tudnál spórolni ha kell de komplett gép i5+960+8 giga ram új áron leg 150k de mondom lehet faragni ez bőven elvinné őket, a többi a te igényesen múlik hogy mekkora felbontásban milyen részletességgel játszanál
Xbox One: bandymnc
-
Az AC még 750Ti-vel is min. 60fpst tud, szinte minden körülmények között, egy 960 90fps+. A lényeg a proci, azon megy el sok minden. Nagyon intel+nv barát az AC. Procit cserélj i5-re, húzd fel a 750-et 1350-1400 MHz-re (nézz be a 750 topikba ez ügyben), és nézd meg, hogy elégedett vagy-e. Ha még mindig nem, akkor irány a 960.
[ Szerkesztve ]
101 GRID villanyautós töltőhálózat
-
kerxy
senior tag
Sziasztok!
i5 4440 proci és GA-B85M-D3H alaplap mellé keresnék videokártyát. A monitor BenQ G2222HDL. Táp még nincs, lehet használt is természetesen, ha megbízható.
Felhasználás netezés, film, játék lenne (gta v, witcher 3, persze nem fullon...). 30-35 között van rá keret, tudtok valamit ajánlani?Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
Új: GTX 750 2GB GTX 750 Ti
Használt: GTX 750 Ti, HD 7850 2GB, GTX 660, R9 270, HD 7870, HD 7870 Tahiti LE, HD 7950(ez egy kicsit többért szokott lenni) -
juve600
nagyúr
üdv
ismerős keres i5 2500 mellé full hd/1 monitor .hoz vga-t
én HD 7970/R9 280/280X illetve GTX 760/770/960-at ajánlottam de erősitsétek meg hátha igy jobban elhiszi
-
aladarka
tag
Sziasztok!
A napokban lecserelnem a jelenlegi gepemet, es a VGA kapcsan is meghallgatnam azok velemenyet, akik napi szinten benne vannak a jelenlegi trendeknek.
- pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - i7 4790K proci lesz, es adott mar egy FSP Raider 550 Silver tap. 1 VGA-s konfigban gondolkozok, SLI-t kizarom.
- milyen felbontású a monitorod? 2560 x 1440, azaz 2db Dell 2515H, display porton sorba kotve
- milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?) Kepszerkeszto programok + jatek
- mennyi pénzt szánsz rá? Azt latom, hogy br 70-100 korul van az a kategoria amit keresek, 960-970es kartyak, de elsodeleges szempont az ar/ertek arany, legalabbis ebben a sa'vban.
- új vagy használt kártyában gondolkodsz? kizarolag uj.Udv
-
N@idia
őstag
válasz
juve600 #67008 üzenetére
Én mindenképpen NV-ben gondolkodnék még pedig 960-ban, abból is az EVGA-at SSC ACX 2.0+. Most szereztem egy ilyen kártyát haveromnak és rendkívül elégedett!A kártya nagyon jó tunning potenciállal rendelkezik alapon 1279Mhz-en megy, de nem akadály neki az 1399Mhz sem boostal 1548Mhz körül van kegyetlen egy kártya árban is nagyon jó 63 körül vesztegetik
Néha én is elgondolkodom eladom a 970-et és veszek egy Evga 970-et
Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
gtamate2
veterán
válasz
aladarka #67011 üzenetére
Ha csak is újban gondolkozol akkor a 970-eket ajánlanám.
Ha ár/értékben a best buyt keresed akkor ott van a: Gigabyte megoldása (blackplate nélkül), illetve az EVGA (most 10k-val olcsóbb). A giga megoldása kicsit hangosabb, de manuálisan tudod utólag korrigálni plusz jobban húzható. Az evga pedig lévén prémium gyártó picit komolyabb hatást kelt, és csendesebb.Ha árban kicsit tovább el tudsz rugaszkodni akkor vannak még az alábbi modellek:
Gigabyte G1 (blackplate plusz elvileg válogatott gpuk.., de valószínűleg csak marketing) nagyjából ugyan az mint wf3.
Illetve van még az Asus Black ami 10 fázist kapott, tehát ennek is lehet lőni a tuningot (plusz a hűtése is nagyon jó)Összességében mind kiváló kártya, egyikkel sem lősz mellé, mind ajánlott darab.
*Sn0w
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
A konfigom az aláírásomban van benne, tápom egy DEER 400W táp, (amit cserélni akarok hamarosan) valamint a monitorom max felbontása 1920x1080 60Hz. Játékra használom főként, emellett netezésre. Új kártyában gondolkodom és a keretem rá 20k.
Nem egy gémer atomerőművet akarok csinálni, csak egy keveset fejleszteni a gépen. (proci, táp, VGA) Amit elképzeltem magamnak az egy 1 gigás valamilyen kártya, jó hűtéssel. Nem tervezem fullHD-ben játszani ultra-max-extreme beállításokkal. A cél csak, hogy ami most elmegy jobban menjen.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
nucky30
tag
Üdv!
A kettő közül melyik kártya érné meg jobban :
1. GTX 580 3GB
2. GTX 660 2GB1080p-ben játszanék, nincsenek nagy igényeim fps terén, tehát ez azt jelenti, hogy nekem bőven megfelel a 35fps is
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
nucky30 #67019 üzenetére
Ok, lehet, hogy ez a topic majd tud segíteni: Milyen asztali gépet vegyek?
-
scarbantia
aktív tag
Kéne vegyek egy natív 10bit-et tudó, nem túl drága videokártyát. Quadro FX1800 és Quadro 600 kb. egy árban vannak, tudásban sem látok túl nagy különbséget, de nem igazán értek hozzá. Melyik az ajánlottabb? A 600-ast támogatja az Adobe Illustrator, szóval ha jobban fut vele, akkor az egy jó érv. Csak grafikai felhasználásra lenne használva, vektoros rajzok, képfeldolgozás, stb. További előnyt jelent, ha valamelyiknek halkabb a hűtése. A gép amibe menne egy ThinkStation S20, gyári konfigban szerelték FX1800-al. Még esetleg Quadro 2000-ben gondolkodom, de az 2x ennyi, lehet inkább csak később cserélném.
-
zola09
aktív tag
Üdv, remélem jó helyre írok.
Játékhoz ( oculus rifttel ) tervezek venni egy GTX 980-as videókártyát. Tápom elbírja, i7-4790 van mellé. 2 kérdésem lenne:
Melyik modellt érdemes megvenni? Gondolom a ref hűtős megoldások kiesnek. (Jó lenne ha 170e alatt maradna a dolog, használt esetén ~130-140e)
Illetve melyik a legrövidebb, értelmes hűtéssel megáldott példány?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Szerintetek melyik a jobb választás? Egy GeForce GTX 960, vagy egy Radeon R9 285?
Több szempont szerint is szeretnék mérlegelni. A fő szempontom a Witcher 3, amiben ahogy nézem, kb egyenlő teljesítményt nyújtanak. A 960 kevesebbet fogyaszt, ami egy mini ITX rendszerben előnyös, viszont GoForce-om már elég régen volt utoljára (9600GT), így a Radeonokat jobban ismerem.
Az AMD drivere is jobban kézre áll nekem. Ez annyiból lényeges, hogy a jelenlegi Radeonommal be tudom állítani, hogy azok a régi játékok, amik nem futnak 16:10 képarányú felbontással, a saját képarányuk megőrzésével + fekete sávokkal jelenjenek meg a monitoromon (mivel a monitorom a nem 16:10-es képet kinyújtja 16:10-re, ami engem eléggé zavar). Nem tudom, hogy GeForce-szal lehet-e ilyet. Ha nem, akkor eldőlt a kérdés.
A jövőállóság is fontos lenne, és úgy tudom, a Radeon több DirectX 12-es feature-t támogat. Ha ugyanannyiból kijönnék, akkor egyértelműen a 285 mellett döntenék, viszont 960-at kb 8-9e Ft-tal olcsóbban be tudnék szerezni.
Szerintetek mi legyen? Előre is köszönöm a segítséget.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
válasz
Speed® #67037 üzenetére
Azt azért tedd hozzá, hogy a 280 3GB-tal nem 50%-kal több hasznos RAM-mal rendelkezik, mint a 2GB-os 960. A 960 a 3. generációs delta color compression miatt 20-30%-kal tömörített ramot használ, tehát a 960 kábé 2,5-2,7GB-nyi tömörítetlen RAM használatot tesz lehetővé. Ugyanez igaz a 2GB-os 285-re is (ott nem tudom, hogy mekkora a tömörítési arány).
-
AusWolf
őstag
válasz
Geresics #67038 üzenetére
Erre is gondoltam, bár én attól tartok, hogy a 300-ak drágák lesznek, és nem nyomják lentebb a régi széria és a 960 árát.
A memóriahasználat is érdekes kérdés. Néztem tesztekben, hogy a Witcher 3 (ez a fő szempontom ugye) maximális beállításokkal 1,6-1,7 gigát eszik meg a 960 2 gigájából, ami nekem bőven jó, viszont nem tudom, hogy a memóriatömörítés mennyi előnnyel fog járni a jövőbeli (esetleg DirectX 12-es) játékok esetén. A 128 bites busz is vérszegénynek tűnik amíg nem olvas az ember teszteket.
Ha már DirectX 12... ebben a kérdésben melyik ígérkezik jobbnak? A GCN 1.2, vagy a Maxwell?
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
Geresics
addikt
válasz
AusWolf #67040 üzenetére
Ha más kérdésedre nem is tudok válaszolni, legalább az árakra igen!
Reményeim szerint ezek az árak még tartalmazzák az "újdonság varázsát" (még akkor is, ha annyira nem is újdonságok...). Minden esetre ha pár napot mindenképp megéri várni szerintem!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz
schawo #67039 üzenetére
Jó dolog a marketing, a valóság viszont kb. ugyanaz lehet, mint a tömörítéssel dolgozó vezérlővel szerelt SSDk esetében pl. Nem mindig hatékony a tömörítés..amíg 2GB van rajta, addig 2GB fér el benne, ez az, ami biztos. Meg az, hogy a 3 a 2 másfélszerese. Tudom, nVnél másképp működik a matek (4=3.5+0.5..), de ne misztifikáljuk túl szvsz.
-
válasz
Speed® #67043 üzenetére
Hogy jön ide a 970? Annak semmi köze ehhez.
A VGA ramban textúrák és framebuffer van. Ezek igencsak jól tömöríthető anyagok, és relatíve jól számítható (és júzer által is mérhető) a tömörítés mértéke. Az SSD-n pedig már eleve tömörített anyagot próbálsz tárolni (gyakorlatilag szinte minden előre tömörített, még a szoftverek is), akkor a beépített tömörítő algoritmus szart se ér. De a két probléma nem összehasonlítható, ne próbáld úgy beállítani, mintha a kettőnek bármi köze volna egymáshoz. Ráadásul ez nem csak NV funkció, az AMD a 285-nél, a 380-nál, és a Furyknál is alkalmazza ezt a delta color compression megoldást, épp úgy, mint az NV az összes Maxwellnél (1 és 2).
A matekba meg ráadásul elég viccesen kötöttél bele, mert a 3,5 + 0,5 az tényleg 4
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz
schawo #67044 üzenetére
Csak egy erőltetett utalás volt arra, hogy a gyártó mondhat amit akar, a valóság annál általában egyszerűbb és kevésbé optimális. Tudom, hogy létező/működő funkció, de nem hiszek abban, hogy minden helyzetben hozza, amit remélnek tőle. Ami biztos, az a 2, aminél több a 3. Jóval több. Ráadásul szélesebb buszon is ül (128/256 vs. 384bit), ami jó hatással van a sávszélességre, hiába tolták feljebb az órajelet előbbiek mellé. A 285 egy nem kifejezetten szimpatikus öszvér számomra, ezen nem változtat a csiribiri, a 960 meg pláne..persze akinek szimpi a fogyasztása és nem úgy látja a VRAM témát, mint én, annak hajrá a válaszom
Valóban, talán úgy lett volna helyes, hogy 4=3.5+0.5/csigatempó.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Speed® #67045 üzenetére
Esett is a 970-ek forgalma, talán ára is + lett egy csomó kártya a használt piacon elég pöpec árakon.
Jelenleg jobb árakon mennek mint a 290X az tuti. Mondjuk az etalonnak számító Vapor-X kb 15K-val drágább.Ennek ellenére én nem nagyon látom, hogy köhögne FHD-ben. Tudunk egyáltalán olyan esetről amikor nagy FPS dropot okozott volna valós játékban? Mert azóta addig-addig reszelték nV-ék driverben, hogy elvileg nem okoz már problémát.
Persze attól még nem egy kedves dolog az NV-től, ezt elismerem
...Viszont akinek van 970-e az kb lesz.rja, mert csendes,annyit eszik mint egy 270X és tuningban megy mint gép
[ Szerkesztve ]
-
-
high5
újonc
sziasztok,
van egy i5-3450 esem,
16 giga rammal (KINGSTON 8192MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT),
Asus P8H77-M alaplappal
256 giga ssdeddig munkagép volt, vmi alap videokarival, de most befognám játszani egy új videokártyával. Mit javasolnátok hozzá? 3 éves a gép 2-3 évig eljátszogatnék még vele, vagy családban elajándékoznám.
Árban 120 ezer is beleférne, de ahogy néztem 60 körül is ajánlotok vga-kat, nem tudom ez a konfi ki tudná e használni a nagyobbat, van-e értelme. Alapvetően Asus párti vagyok, azokban sose csalódtam.
2 db 24 colos hd monitor van rákötve
ja és minél halkabb, annál jobb.
Előre is kösz minden segítséget
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz
Ren Hoek #67046 üzenetére
Ja esett is a következő 1 hónapban, azóta ugyan úgy fogy mert nincs érdemleges konkurencia. Az meg hogy esett az ára? Nézd meg magad az ipon grafikonját. Nem esett az egyáltalán, max amikor a forint erősödött, de akkor sem olyan vészesen. A 290x ára na az esett. (+a 290-eké is).
(#67048) high5: Szia,
Ennyiért van GTX 970 -ből Gigabyte WF3, EVGA.
Ha mindenképp maradnál az Asusnál akkor kicsit zsebbenyúlósabb a történet: [link].
/Jó is a hűtése, de ennyivel többet nem adnék érte/A processzorodat nem ártana feltolni turbo órajelre.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Asus GeForce RTX 4080 NOCTUA OC Edition 16GB GDDR6X - Bontatlan! ÚJ! Átvehető! - 3év gari
- GAINWARD GeForce RTX 4080 Panther 16G (NED4080019T2-1032Z) Bontatlan új 3 év garanciával eladó!
- Zotac RTX 3060 12Gb Twin Edge doboz, garancia
- Gainward GTX 970 Phoenix 4Gb hibátlan, újszerű állapotban, garanciával eladó
- ZOTAC RTX 3070 TI 8GB GDDR6X AMP HOLO - Eladó! 138.000.-
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest