- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
Nagyon köszönöm a felajánlásokat. Ki kell találnom, hogy mit is akarok és jelzek.
-
Vhiktor
veterán
válasz MrZenan #63361 üzenetére
Igen, illetve olcsóbb műszer bizonyos szürke szint alatt már nem tud mérni. Ez sokkal pontosabb, sokkal stabilabb, sokkal részletesebben mér, stb. Nem lehet összehasonlitani a 2t.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #63362 üzenetére
Én nem akarok lehuzni senkit. Egy 300:1-hez vagy 2000:1 kontraszt arányú géphez nem éri meg használni.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Vhiktor #63362 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy BenQ W1070-es projektort.
A kérdésem az lenne, hogy mivel még nincs vásznom hozzá, mennyire torzul a kép, ha a projektort előre meg van döntve a vetített kép felé? Vagy mindenképpen vízben kell lennie a gépnek? Csak mert ahová tenni akarom, ott nagyon felnyomja a képet. Plafonra nem akarom tenni, a lens shift minimumon van most is.
A hátulján lévő mini USB-re lehet kötni média lejátszót, felismeri a gép vagy csak HDMI-n?
Melyik az a vetítővászon, ami minimum ajánlott hozzá? Elite Screen-t néztem, de sokat nem akarok költeni rá, 100"-os kéne.
Bocsánat, nem válasz akart lenni.
[ Szerkesztve ]
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Vhiktor
veterán
válasz HUNNIA1920 #63364 üzenetére
Ha megdöntöd trapéz lesz a kép, de ezt látni fogod.
Az a miniUSB nem arra van szerintem.
Nekem van egy eladó Grandview 100"-os manuális vásznam.
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz Chosen #63360 üzenetére
Magyarországon nincs olyan párás, nedves, klíma, ami ezt nagy fokban befolyásolná. Így inkább itt vásárolt és használt LCD gépet vegyél. Nem árt, mint más projektorokat ezt is kalibrálni és, akkor látod, hogy milyen állapotban van.
[link][ Szerkesztve ]
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
makkmarce
őstag
válasz HUNNIA1920 #63364 üzenetére
A trapéz korrekció software-es, a kép mérete kisebb lesz(de persze zoom-al utána tudsz menni), ahogy nyomódik össze a kép. Filmeknél annyira nem látod, de ha apróbb szöveget szeretnél olvasni/olyan játékkal játszol, amin éles egyenes vonalak vannak, akkor zavaró lehet. Nekem most nagyon erős trapézkorrekcióm van, mert nincs lensshift a gépemben, annyira nem vészes a filmeknél/sorozatoknál, persze jobb lenne, ha nem lenne.
A miniusb port rajta szervíz port, esetleg tápellátásnak használhatod valamihez.
[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
Cseneles
őstag
Nincs Magyarországnak projektor gyára. Igy tok mindegy, hogy honnan vasarolsz! Mind ugyan onnan jon.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Vhiktor #63365 üzenetére
Köszi, de lehetőleg új vásznat akarok, de még az is lehet, hogy valami DIY megoldás lesz, mivel maga a gép se volt drága, nincs sok értelme vászonra annyit vagy többet költeni, mint amennyibe a gép került. Nem professzionális felhasznàlàsra kell.
makkmarce: köszi neked is!
Egyébként nem játékra lenne, sima film nézés, BDrip, 720p, esetleg 1080p. Kipróbáltam simán egy sárga falra kivetíteni, a sárgás színt eltekintve teljesen élvezhető azzal is (nekem). Láttam youtube-on többen próbàlkoztak fehér helyett szürke felülettel, amivel elvileg jobb a fekete szín, de a vilàgos fehér szín kicsit szürkébb, kinek mi tetszik. Persze itt nem a milliós vásznakra gondolok, hanem a lepedő, függöny és társaira.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
BBéci
legenda
válasz HUNNIA1920 #63369 üzenetére
Átlagos, otthoni vetítéshez is fontos - legalább annyira, mint a projektor - a jó vászon, itt senki nem "professzionális felhasználó".
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nexuspolaris
tag
Jó vásznat is ki lehet hozni töredékéből, mint amennyibe egy gyári, márkás vászon kerül. Amire én most kértem árat, ott a keret-vászon aránya 3:1-hez. DIY keretet meg kis barkács érzékkel lehet gyártani hozzá, tele van ilyen videóval a youtube. Vetítésnél úgyse a keret a lényeg, hanem a vászon, a keret csak az esztétikumhoz ad hozzá.
-
Bikkrom
senior tag
válasz nexuspolaris #63371 üzenetére
Igen, de ez BBécinél belépő kategóriás vászon amire ajánlatot kaptál. Egy 150 ezres géphez egy 150 ezres vászon rendben van. Itt sokan milliós meg afeletti gépekkel ia vetítetenk. Milliós és afeletti vásznakra. Azok a gyártók gyakran nem adnak anyagot külön, de ha adnának is 4000-5000 usd vásznakból csak anyagot akkor ott is a keret 400-600 usd lenne. Tehát ott senki sem vesz keret nélkül. Ez csak a belépő, maximum közép kategóriában van opciónak.
[ Szerkesztve ]
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
BBéci
legenda
válasz Bikkrom #63372 üzenetére
Igen, valamint fix vásznat említett, ami nálam és sok más nappaliban kizárt.
Tervezem, hogy lecserélem a meglévő 16 éveset, nézegetem a kínálatot, fogalmam sincs melyiket válasszam. Stewart lenne az igazi, de nincs rá 1-1,5 millióm.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ijk
nagyúr
Nem tudom mennyi csak egy minőségi vászon anyag, de tippre 2/3-ada a teljes fix keretes vászon árának. Kérni kell árakat és összevetni. Én biztos nem állnék neki keretet barkácsolni, ha meg kell venni a léceket az sem lesz olcsó, kivéve ha van otthon elfekvőben. De egy keretet építeni nem nagy kihívás, a feszítés már más tészta, gyári keretben csak befűzöd a feszítőket és belepattintod a vásznat.
Jobban jársz ha keresel használt fix keretest./人◕ ‿‿ ◕人\
-
nexuspolaris
tag
válasz Bikkrom #63372 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy a nappaliban projektorozás meg a dedikált moziszoba teljesen más pálya. A sokmilliós gépek sokmilliós vászonnal szerintem a második kategória, és valószínűleg ők vannak kevesebben, a nagytöbbség nappaliban vetít. Ahogy BBéci is írta, "itt senki nem professzionális felhasználó".
Általában a gyári megoldásokat preferálom, sokszor a DIY többe kerül, ha összeadjuk az anyagköltséget, utánajárást, ráfordított időt, stb. A BenQ w1110 amit vettem újkorában kb. 1000€ körül mozgott, meg szinte új állapotban sikerült hozzájutnom, ha így veszem, vehetnék hozzá 300-400 ezres vásznat, de úgy olcsóbb lesz a hús, mint a leves, és emiatt érdemes elgondolkodni a DIY megoldáson is, szerintem. -
proci985
MODERÁTOR
válasz nexuspolaris #63375 üzenetére
sajnos eleg normalis, hogy a vaszon (legalabb) annyiba kerul, foleg motoros, oldalfeszitett vagy ALR vasznaknal.
nekem a vaszon volt az olcsobb par honap akciovadaszat utan, de az MSRPje a vasznamnak magasabb, mint a projektoromnak.
vetitettem falra is, sajnos a fal -> vaszon legalabb akkora ugras, mint egy lifestyle projektorrol egy hasonlo kategoriaju dedikalt mozis projektorra valtani (dupla akkora DMDvel es rendes fenyalaguttal).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-KP-
addikt
Aprón igen gyakran vannak vásznak nyomott áron. Szerintem nagyon kevés esetben éri meg házi tákolással vesződni.
-
Bikkrom
senior tag
válasz nexuspolaris #63375 üzenetére
Félreértesz. Megpróbálom másképp megfogalmazni.
Az XYScreen nem márkás vászon. Ezek belépő ALR-ek. Ez alatt nincs normális ALR, ez a belépő szint. Nekem is ez van, de ez tény, ezt el kell fogadni. Ócó kínai. Amit írsz félrevezető, hogy mennyire márkás vászonnál harmad áron ki lehet hozni, csak az anyaggal.
- Egyfelől azért mert ez az ALR alja. Ez nem a márkás.
- Másfelől egyik márka sem ad ezek feletti tényleg márkás ALR-ekből csak anyagot. Tehát a közép/felső kategóriás vásznaknál meg kell venned az anyagot és az alu keretet is. Nem adja máshogy a gyártó. Nem is lenne értelme külön venni. Azok már 2000-4000-5000 usd vásznak. Hol számít olyan árban a 400 usd alu keret? Sehol. Senki sem fog 2000-4000-5000 usd vásznat venni aztán odatűzőkapcsozni egy 18 ezer forintos fa keretre.Példák:
A HiVi/ES/XY ezen vásznai a belépő ALR-ek. Velük még lehet alkudni, hogy nem kell a keret csak az anyag. Habár az ES is most vezette ezt ki, nekem két hónapja már elutasították a kérést. Már nem lehet csak anyagot kérni, az alu keretet is meg kell venni. Marad a HiVi. 110" 700 eur volt 2 hónapja. 80 eur a posta. 350 eur az anyag, 80 eur a posta. Tehát fél áron megcsinálhatod. Spórolsz 350 eur-t.XY screen: 690 usd vámmal, áfával, szállítással mindennel. 270 usd csak az anyag, vámmal szállítással, mindennel. Tehát 40%-a az anyag.
Tehát se DIY ellen nem vagyok (én is megfontoltam, hogy csak az anyagot rendelem). Se azt nem mondtam, hogy a több milliós gépes/vásznas emberek vannak itt többen (azért sokan vannak). Egyszerűen csak annyi a mondandó, hogy ezt XY meg HiVi belépő ALR-eken kívül nem tudod mással megcsinálni. Nincs DIY drágább/márkás vásznaknál. Nem is lenne értelme ezen spórolni.
ljk: Nem drága. 18 ezer szárított fa, csavarok, sarok és T vasak. Ennyi egy 110"-oshoz az anyag, potom pénz.
-
NADZOL
csendes tag
Sziasztok!
Aveli premium roleta vetítővászonnal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? -
nexuspolaris
tag
válasz Bikkrom #63378 üzenetére
Mivel nemrég csöppentem a projektorozás világába, most kezdek csak képbe kerülni, hogy egyáltalán melyik gyártó milyen vásznait érdemes megnézni. A neten eddig ezeket a márkákat láttam, hogy EliteScreens, Funscreens, XYScreens, Medium, HiVilux, Grandview. Ezek a gyártók ezek szerint kb. hasonló minőséget képviselnek.
Most ott tartok, hogy megrendeltem a konzolt, jövő héten fel tudnám rakni a projektort, viszont amíg nincs vászon, addig nem tudom belőni pontosan a helyét.
Először a falra vetítésen gondolkodtam, szerencsére elég jó minőségűek a falak a házban, a festést mindig én csinálom, az előkészítésre, glettelésre mindig fordítok időt. De akkor még ott van, hogy sötétíteni vagy függönyözni kell, akkor már gyorsabb és egyszerűbb az ALR.
Arra gondoltam, hogy hamarabb lesz vásznam, ha rendelek Kínából, mintha hónapokig várok egy használtra. Az aprón is inkább a fenti gyártók belépő kategóriás vásznait látom, eladó ALR meg nagyon ritka. -
Ájvé
veterán
válasz Bikkrom #63378 üzenetére
Nyilván csak 6000$ feletti vászon a jó, volt aki linkelt itt tesztet korábban és nem voltak olyan rosszak a "gagyik" se. Persze mindenki a saját lehetőségei szerint választ, meg hát 1000€-os vetítőhöz ki vesz 6000$-os vásznat, úgyhogy ez legalább a miénk, mint a Suzuki anno, olcsó megy működik és ennyit tud.
-
Atomgeszi
veterán
Sima fehér hókuszpókusz nélküliek között elhanyagolható, nüansznyi különbség van.
Próbáltam már Stewart ultrahawkmissionimpossiblet is meg 30 ezres funscreen fehér anyagot, egymás mellé tettük és se én se a párom nem tudta megmondani, hogy van különbség.. amikor szoftveresen visszavettem az élességet egyet az F32-őn, akkor mindketten láttuk a különbséget, és ez nem a vásznon múlt.
na kb ennyit számít a fehér vászon.Egy minőségibb géppel kategóriákat lehet lépni, pont, mint hangzásban hangfallal és erősítővel, mintsem kábellel.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
hakos1987
őstag
válasz nexuspolaris #63380 üzenetére
A kínálból rendelőssel gyorsan kell akkor döntened, mert én a héten rendeltem és azt írták, ha most nem rendelem meg, akkor már csak a kínai új év ünnepe után (1 hónap múlva) tudják csak... Drágábban persze, mivel a DHL ilyenkor árat emel... Így március vége előtt nem jönne meg...
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Ájvé
veterán
válasz Atomgeszi #63384 üzenetére
Én ALR vászonra gondoltam, itt elvileg gain betekintés stb több különbség, bár fehér vásznon is lehet. Olcsó ALR vászon ugye simán csak szürke, semmilyen technikai megoldás nincs benne, de XYScreen azért már sokkal komolyabb ennél és nem tudom mivel jobb egy 6000$-os ALR "Sztyui", de ahogy írtad "nüansznyi" különbségek lehetnek. Maximum az lehet különbség, hogy mennyi a betekintési szög, mennyit sötétít a képen, van-e rajta hotspot stb. legalábbis szerintem.
Kábeleket meg hagyjuk inkább[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Igen, én csak arra próbáltam erősíteni ezzel, amikor valaki a fehér-fehér között is hatalmas különbséget keres.
ALR-nél, illetve 1.0 gain értéktől eltérő vásznaknál már minden értéket meg kell nézni, hogy megfelelő lesz-e. Kezdve a vetítési távtól és betekintési szögektől.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Bikkrom
senior tag
Egy szóval nem mondtam, hogy csak a 6000$ a jó. Nekem is két XY van. Motoros oldalfeszített, meg egy fix. Csak annyi, hogy a drágábbaknál nincs csináld magad alumínium keret, mert csak kerettel együtt adják. Ennyi a mondandó.
Nekem akinek a kalibrálás nem lételem. Elvagyok egy alap BenQ-val, meg egy Epson-nal teljesen tök8 a vászon. Annyi volt csak a kritérium, hogy ALR kell, mert fehérek, világosak a helyek ahol vetítek. Tehát nekem soha nem is lesz opció a drága/márkás vászon. De, hogy jobbak-e a drágábbak azon sok vita volt már a topicban. Itt kevés az értő felhasználó. Tehát nekünk majd mindegy, hogy lepedőre vagy falra vetítünk.
Azért ha lenne lehetőségünk megnézni egy SI Black Diamond, DaLite Parallax, DNP supernova, vagy Firehawk 4G vagy G4 ( ) vásznat, mellette az XY-nal, egy értő szempár meg mutatná adott filmeken, hogy mit nézz akkor hidd el látnád értelmét. Ezek legendás vásznak. Ha nem tudnák az árcédula tudását akkor nem lennének a piacon drága vásznak. Jobb is ha nem látjuk ezeket az XY mellett. Áldott tudatlanság. Én már nem lépkedek se gépben, se vászonban. Ez így jó nekem. Fapados vetítés. Majd TV 4-5 év múlva.
-
thomasrc
tag
Elkészült az ADL mérés. Jött batyotol egy új lámpa is, így lényegében jelen állapotában az F32 teljes tudását írja le a táblázat a környezetem esetében.
Ami érdekes, hogy a #2-es slotnál valahogyan elveszik 5 fL-nyi fényerő. Próbaképpen felcseréltem a lámpákat is és teljesen ugyanazt mértem úgy is, tehát nem a lámpa teljesít rosszabbul. Ez megmagyarázza azt is, hogy a korábbi 850 órás lámpa esetében miért mértem 14 fL fényerőt a 2-es slotban, holott többet vártam.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz thomasrc #63389 üzenetére
Ansi még jól jött volna bele.
-
thomasrc
tag
válasz Vhiktor #63390 üzenetére
Eszembe jutott nekem is, de azt melyik metódussal mérve a legkorrektebb?
Amiket én ismerek az a luxmeteres mérés (amikor mindegyik téglalapot lemérjük és átlagoljuk), az objektívvel szembefordított mérés, ill. amit kaptam ADL ábrákat, abban van két ANSI ábra is, az egyik fehér, a másik fekete téglalappal a közepén, de ha ezt mérem le csak középen, akkor ez nem veszi figyelembe a teljes vásznon uralkodó kontrasztviszonyokat.
-
Vhiktor
veterán
válasz thomasrc #63391 üzenetére
Azzal az ábrával amit kaptál. Objektívvel szembefordítva teljesen irreleváns a mérés. Az nem fogja tükrözni hogy a szobádban Te mit látsz a vásznon. A vásznat nézed és nem az objektivet. Szóval a vásznon mért a lényeg.
Objektivnél mérve a saját magunk becsapása. Ha objektivnél mondjuk 1000:1 a kontraszt, de ebből a képen valójában csak 125:1-et látok, akkor 125:1 a kontrasztom es nem 1000:1.
Átlagolhatod is ha úgy jobban tetszik. De bőven elég a közepén megmérni. Az esetek nagy részében úgyis közepén van a fókusz tartalom.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #63393 üzenetére
Elnézve a táblázatot ahogy duplazodik az adl szint, nagyjából a felére esik a kontraszt. Ha ez így van tovább is akkor ansi esetében a kontrasztot kb 230:1 körülire tippelem.
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #63394 üzenetére
Ansi helyett akkor hívjuk 50% adl meresnek, mert most arról van szó
-
Cseneles
őstag
Jo kis meresi sorozat. A masodik helyen mindig kevesebb fenyerot biztosit a lampa f30-32-35 geptipusokban. Ennek egyszeru az okat, amit mutattam neked az a perizszkop uveg a ludas. Az egyes lampahoz kepest egyel tobb elemmel erinkezik a feny. Egy lampaval 2 lampas gepben keptelenseg homogen kepet vetiteni, egyik oldala a kepnek mindig fenyesebb lesz. Gondolkodtam mar azon hogy lehetne egy lampasra atalakitani egy f32 gepet. Nem bonyolult a dolog, csupan az egyes lampa poziciojat modositani kell ugy, hogy a tukoralagut atlos kozeppontjaba vilagitson be. Ehhez eleg egy gyari lampahazat atalakitani viszont a tukoralagutrol lekell szerelni a periszkop uveget.
Ezzel nagyjabol egy lampa hasznalat eseten merhetoen +15-20% fenysuruseg novekedest tapasztalhatnank es nemi kontrasztnovekedest.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
Az mondjuk erdekes ,hogy nalad 101” 0,8gaines vaszonfeluleten 2 lampaval 20,9fl 3900:1 kontrasztot produkalt. Nalam amikor mertuk 135” gain 1.2 feluleten a masodik lampahelyben a 800 uzemoras egovel produkalt 20fl es 3300:1 kontraszt erteket.
Visszakerestem AVX-en 2 uj lampaval mit tudott nalam 20fl fenysuruseggel egy F32 gep.
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?t=86547&start=450[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
wow. ez brutalisan jo, csinalsz egy kepet a vaszon oldalrol? vagy ha nem akarsz, lehet tudni milyen tavolsagra vannak az oldalfalak es a mennyezet?
latnatok milyen szobaban mertunk 3500 kontrasztot 1%-nal feher vasznon elkepednetek...kvazi moziszoba volt, mennyezetet leszamitva. en szobam is olyan sotet, hogy csodalkoznek, ha ennel atlag nappaliban barkinek sotetebb lenne.
kivancsi vagyok mennyire hotspotol..mennyibe kerul ez a vaszon? 50% meg johetne, igen.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
thomasrc
tag
Ne gondolj semmi komolyra. A mennyezet az relatív távol van, de ez cél is volt, hogy ne felfelé kelljen nézni...
[Google Drive #1]
[Google Drive #2]
[Google Drive #3]Az a baj, hogy összehasonlítási alap nélkül nem lehet objektíven nyilatkozni a vászonról. Meg kell nézni élőben és eldönteni, hogy milyennek látod úgy a képet. A kontraszt adatok papíron jól néznek ki, de az adatokban nincsen benne az, hogy képileg mást lehet látni rajta, mint egy fehér vásznon.
A saját élményemet tudom elmondani. Kontrasztosabb érzetű képet ad egy fehér vászonnál, de vignettál a sarkai felé és van valamekkora mértékű betekintési szöge is, mert oldalról nézve sötétebb a képe, de nem az a "semmit nem látni" mértékű. Csillogást én nem látok rajta. Ha jól tudom, akkor szepi rolós formában adott el ilyen Radiance vásznakat, tehát gondolom az országban azért fel lehet lelni több helyen is. Az árára nekem valami 210e Ft. rémlik kerettel együtt, de a mostanit azt ugyanúgy szepi tudná megmondani, ha még forgalmazza.
#63397 Cseneles: Szerintem ez az eltérés a vászonból ered, semmi más nem indokolja. Egyébként nekem a 850 órás lámpa az #1-es slotban olyan 19-20 fL körül tudott ezen a vásznon nyitott írisszel, amikor utoljára mértem (800 valahány üzemóránál), ezért is csodálkoztam rá, hogy a #2-esben már csak 14-et mértem rajta tisztított állapotban, de így már világos, hogy miért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest