- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz proci985 #63146 üzenetére
Miért kell erősebb lámpa nagyobb DMD-re? Már nem kétségbe akarom vonni az állítást csak nem értem a fizikáját. Ez akkor áll ha a nagyobb DMD-nek nagyobb a vesztesége a tükrök közti hézag miatt ha arányosan nagyobb. Egyéb esetben a fényerő igényt az optikai út fényvesztesége és a vetített felület nagysága adja.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
proci985
MODERÁTOR
pontos fizikara nem emlekszem. viszont tobb helyen olvastam, hogy a 0.47es TI chipnek az volt az elonye, hogy kevesbe eros lampa is eleg hozza, amivel a fogyasztast es a haz meretet is lehetett csokkenteni, reszben emiatt terjedt el a lifestyle projektorok kozott.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
makkmarce
őstag
válasz proci985 #63152 üzenetére
hát erre rácáfol a mostani projectorom, mert annak mindene van, csak fényereje nincs közben egy izmos lámpa van a gépben. Normál módban a mért fényerő 800 ANSI, közben 3400-at írnak a papírra, ha mindent feltekerek és brightra teszek, a kép évezhetetlen, de úgy se több 1200 körüli fényerőnél. Érdekes módon a projectorcentral-nál is iszonyat alacsony fényerőt írtak be a throwratio mérésnél, ha az ő mérésüket választom. Konkrétan a 2000-res lumennek írt benq is veri az én 3400-amat (optoma hd27e).
[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
Ijk
nagyúr
válasz proci985 #63152 üzenetére
Valami projektor guru megmondaná, de nem lehet hogy szimplán az van hogy modernebb, kisebb ívhosszú UHP lámpák vannak az új 0.47" DMD-s gépekben, aminek jobb a fényhasznosításuk? Vagyis 0.95" DMD-vel is az lenne, csak a kutya nem tesz ilyen DMD-t 1-2 millás gépbe manapság.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #63155 üzenetére
Én a C3X 1080p-t modnom.
[link][ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Q
senior tag
válasz proci985 #63155 üzenetére
Amit linkeltél az a Grand Cinema c3x. Vhiktor a c3x 1080p-t írta. A kettő nem ugyanaz. Ha ma azt a képet szeretnéd megvenni újonnan amit az tud, akkor nagyon mélyen zsebbe kell nyúlni. És felette még volt a Lumis és Superlumis is. Mind régen tervezett gépek, mégis nagyon magasan van ma is az áruk, ha egyáltalán felbukkan eladó.
Eladó: Runco LS5
-
Bikkrom
senior tag
USA ebay, 750 usd volt 1 hete. Lumis. Mire beregisztráltam egy usa csomagküldőbe el is ment. Pár perc volt. Doboz, huzat, még izzója is volt 100 usd-ért. Előbb kellett volna megvenni. Tanulság.
De ott a másik véglet. Német ebay. Hetek óta újraregisztrál egy csaló 400 termékkel. Mindig van benne 1080-as cx3, meg jvc meg sony 4k gép. Nyilván oda kell figyelni ki hírdeti, de akad néha, hogy nem ért hozzá az akihez került. Az az amcsi, vámmal 300 pár ezernél megállt volna. Mennyi lehet most idehaza egy ilyen 800-900 ezer? Úgysem adja el senki.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Vhiktor
veterán
válasz Bikkrom #63160 üzenetére
Az egy rohadt jó gép.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ijk
nagyúr
válasz Bikkrom #63160 üzenetére
USA-ban szaré-húgyé mennek régi csúcs DLP-k, kellene egy kinti raktárat csinálni és importálni a projektorokat. Anamorf prizmákat, lencséket is néha látni olyan áron hogy papírnhezéknek sem akarja otthon tartani csak vigye valaki. Alig van kint ezekre vásárló, mondjuk itthon, meg EU-ban sem. Itt sem jellemző hogy régi DLP-t gyorsan elvisznek, kicsi piac eleve a projektor és annak halvány töredéke aki ismeri ezeket a gépeket és DLP-t szereti.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Bikkrom
senior tag
Az egy állandó hírdetés. Kicsit túl van árazva, régóta hirdeti. Kb 800-900 ezer lehet reálisan az. Ezért nem megy el.
A csaló hirdetés titkos bid-en volt. Már 3* regisztrált újra. Arról lehet felismerni, hogy minden terméke ugyan akkor ér véget.
#63163: van ilyen szolgáltatás. Nem olcsó de van.
[ Szerkesztve ]
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Q
senior tag
válasz Khaosz55 #63168 üzenetére
Fél éve vásároltam, Ebay-ről, USA-ból. Ebay mindent kiszámolt, fizetésnél levont. Semmit nem kellett már intéznem, csak átvennem a csomagot.
Pár évvel ezelőtt még vámáru nyilatkozatot, számlát, ebay linket, mindent utólag kellett intéznem. Az tényleg tortúra volt.Eladó: Runco LS5
-
Khaosz55
addikt
Az összeghatár nem mindegy. Azt hiszem olyan 120 euro felett vám+áfa, alatta áfa, még s használtra is. Nekem idáig minden fenn akadt a vámon.
120 euro alatt ha DDP az árú direkt duty pay akkor nem vámolnak, de DDP-s vásárlást új termék esetén van.Decemberben vásároltam akciókamerát. Nem tudták elvámolni mert az ajándék pólónak amit kaptam hozzá 0 dollár volt az értéke. 0 nem lehet.... Olyan nincs. Új számla stb ...
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
válasz Khaosz55 #63168 üzenetére
Nekem csak a "minek fizessek erre is áfát és vámot ennek az országnak" része zavar csak.. Az eljárás szerencsére zökkenőmentes volt, a fizetés a semmire az államkasszába annál fájdalmasabb.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
m3ss
veterán
válasz BIGi75 #63125 üzenetére
ahahaha 28 nappal kesobb. nem csodalom hogy itt van a cikkben. sztem az egyetlen film amit kivettem vetiton a minosege miatt. nezhetetlen. fritz lang metropolisa is karcol ehhez kepest, egy technikai muremek, pedig ki tudja honnan honnan, hany forrasbol kukaztak ossze...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Khaosz55
addikt
válasz Atomgeszi #63171 üzenetére
Amikor a Lexicon procit vettem Angliából akkor még az eladóval folytatott chat-et is el kellett küldeni nekik kép formájában, illetve a bakszámla kivonatomon a terhelést és font utalás révén egy webes felületen történő átutalás tranzakciós képernyő mentését.
Na az volt az utolsó Angliai vásárlásom, szerencsére nem téglát kaptam az eladótól, hanem egy kifogástalan procit. Tök mindegy hogy új vagy használt vám-áfa 120 felett. A DDP segít annyit hogy külön nem kell még áfát utalni. Vám meg max 5000Ft volt idáig. -
Vhiktor
veterán
Filmes ismerősőm válasza:
a filmeknel nincs jelentosege a felbontasnak
ha filmre veszik fel az 12k-ra nagyítható.
nem a felbontas az amitol egy digitalis vagy film kamera minosegi kepet ad
az arri nem a felbontasarol hires
pl
hanem a pixelek minosege
az emberei szem sokkal jobban ki van elezve a szin kontrasztra
es annak a valtozasara
mint a felbontasr
a cgi filmek 6k és 8k felbontásúak abból csinálnaka végén 4k-t.
tt azt kell megerteni hogy a filmkeszitesben nem igazan szempont a felbontas
amikor kivalsztjak hogy millyen kamerara dolgoznak
nem a felbontas alapjan valasztjak ki
hanem disztribucio
budget
es art direction
a felbontas a legtobb esetben szoba sem jon
a nagyobb felbontasnak elesebb a kepe
de az nem minoseg
egy cinema kamera minoseget a dinamikaja hatarozza meg
van black magic nek 12-s kameraja
12k
de sosem lesz olyan a kepe mint az arri HD kamerajanak
a 4k kameraknak elesebb a kepe
de a filmkeszitoknek az csak egy masfele "look"
van akik nem szeretik de a disztributor megkoveteli a 4k kamera hasznalatat ezert ilyen puhito filtert tesznek a lencse ele
ez a 4k nem 4k dolog ott indult el amikor netflix huzott egy limitet
hogy csak 4k kamerakat fogad el
a jovoben keszulo filmekhez
arri nak a mini je volt akkor futo kameraja
ami 3.2k ban vesz fel open gate raw
szal arri valasza erre az volt hogy internal felhuzta UHD re a 3.2k-t
erre netflix valasza az volt hogy levette a mini-t a listarol
arri-t arra kenyszeritve hogy kihozza az arri LF et
semmi mast nem cisnaltak mint 2db 3.2k-s szenzort egymas melle raktak
ez viszont azt jelenti hogy az a kamera open gate 4.5k ban vesz fel
az arri35 4.6k ban
de az arrinak van egyebkent az arri65 kameraja ami nem is vasarolhato meg senkinek
az 6.5k
a red kamerak amik a legnepszerubbek a CGI heavy filmekhez
8k ban vesznek fel
ezek a nagy felbontasok a CGI munkat konnyitik meg
a trackeles konyebb
hogy ebbol mit csinalanak kesobb azt a vevo hatarozza meg
mint ahogy 1 filmhez nem csak 1 fele grade keszul es nem csak 1 fele hang mix
keszul 1 tv -re, online streamre es mozikba
ha jol tudom amazon pl meg mindig nem steam el UHD ben
netflix igen
apple tv is
minden cegnek meg van a check listje hogy mik a kovetelmenyeikISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Vhiktor #63175 üzenetére
Netflix egyebkent elsorangu minosegre.
neztem par filmet ami megvan itthon a polcon is (meg a DVD erabol), jellemzoen a letezo legjobb digitalizaciot hasznaljak. ntsc<->pal konverzios problemat nem lattam, elszurt feliratot, elfogadhatatlan sound mixet szinten nem, totalisan elrontott feketeegyensulyt szinten nem. ha aktiv voltal a DVD eraban, akkor szerintem pontosan tudod, hogy mikre gondolok.
a reszletesseget ahogy irod rontja a filter, erre kell a nagyobb felbontas mert degradalodik a minoseg. ld pl Matrix, par erosen filteres jeleneten ott lathatoan romlott a kepminoseg.
viszont vannak problemak is, ha jol emlekszem az elso gen Red kamerak iszonyatosan nagyok voltak.
-
Chal
addikt
válasz Vhiktor #63175 üzenetére
Azért kezeljük ezt kontextusban szerintem: ahogy a profi fotós, úgy a profi filmes is azt mondja, hogy csak a laikusok hajkurásszák a megapixeleket, 4K, 8K-t. Nyilván nem ettől jó egy szenzor, nem ez alapján vásárolnak fényképezőgépet vagy kamerát a profik. És ez így is van rendjén, senki nem akar vitatkozni ezzel.
Viszont ebből nem következik törvényszerűen az, hogy ezek a cuccok (Canon, Sony, Nikon, Arri, RED, BM, stb..) szarok lennének felbontásban. Egyszerűen a piacuk determinálja azt, hogy nagy a pixelsűrűség, szóval bármennyire is nem számít, ha akarnál se tudnál venni FHD Arri kamerát, mert már rég nincs. Máshogy fogalmazva: a felbontás igenis számít, senki nem fog pl. 320p kamerával forgatni, mondván, hogy nem az a lényeg. Egyszerűen van egy határ, ami felett már mindegy, de annak azért meg kell lennie, mert senki nem akarna vele dolgozni. Hogy ez hol van, azon lehetne vitázni, de ha kivesszük a képletből az üzletpolitikai okokat (lásd pl. streaming szolgáltatók követelményei) még akkor is biztosan messze van már ez a határ az FHD-től. -
Atomgeszi
veterán
válasz proci985 #63176 üzenetére
Képminőségre(akár sorozat, akár film) elsőosztályú a Netflix. Már csak a beltartalmat kéne hozzáigazítani.
(Viszont néha a szinkronokat iszonyatosan el tudják cseszni - bár ez ugye az itthoniak bénázása)
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Ijk
nagyúr
Nagyobb felbontás szinte mindig jobb, de filmeknél-sorozatoknál nem feszülök meg hogy 1080 sornál több legyen. Van hogy 4k OLED-en nem UHD-ben nézem a sorozatot, "csak" FHD-ban és megmondom őszintén észre sem veszem sokszor. Sem hogy a FHD rosszabb lenne, sem hogy az UHD jobb. Persze ha erre figyelnék nyilvánvalóan UHD-n több a részlet.
Az UHD-HDR-DCI színtér együttese már más tészta összhatásban, ez azért már zsebbe nyúlós téma projektoroknál. Mondjuk 60fL DCI-P3 színtérrel hogy még kontrasztod is legyen (3000:1+) már nem a pár százezres kategória./人◕ ‿‿ ◕人\
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #63179 üzenetére
ne menjunk mar le az osszes ITcafes streaming hirtopik szintjere . nagyon sok mindent tamogatnak es ertelemszeruleg nem lesz minden se jo, se a mindenki szaja ize szerinti.
szinkron 20 eve is hullamzott, en a legelso surround setupom idejen kb azonnal mentem vissza eredeti nyelvre, mert az ertelmezheto 5.1 keveres megugorhatatlan volt, a "legendas magyar szinkron" meg ritka volt (en meg foleg elotte nemeteul filmeztem). arrol nem is beszelve, amikor pl neztuk a Kansent (Infection / Fertőzés), és akkori exxel kb 5 perc után jutottunk el oda, hogy a szinkronnal vallatni lehetne, de kb ez volt az osszes tavol-kereli es francia horrornal is amit barati korrel akkoriban preferaltunk. utana maradtunk eredeti nyelvnel.
namost itt a projektoros topikban foleg hazimozizunk, es azert durvan kijon belepo setupon is, ha nem az igazi a forras. namost a W2000 melle nekem rendes (plafonos) 5.2.4es atmos setupom van.
-
Chal
addikt
-
Atomgeszi
veterán
válasz proci985 #63181 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez bármilyen szint lenne, hogy leírtam azt, hogy a szép körítés nem fogja eladni a nulla tartalmat.
Van egy remek képi világgal megáldott szolgáltató, és vannak a fosch tartalmak, amiknek a felénél azt mondod, hogy jó a kép, jó a hang, de miért is nézem?Aztán elkezdesz gondolkodni, hogy ez mennyi pénzbe kerülhetett a Netflixnek, és hogyha mondjuk 2-3 ilyen fost összeraknának legalább szar lenne.
Azt meg egyenesen elvetem, hogy csak a jóról lehessen beszélni, mert ez ugyanúgy egy digitális tartalom diktatúra.
Az meg végképp szomorú, hogy lassan tényleg teljesen bejön a semmi rosszról, csak a jóról lehet beszélni cenzúra, ahogy már a filmes és sorozatos topikban is többször felmerült..
Az ilyen tartalmatlan szarkupacokat pedig igenis le kell húzni, mert kár az időért, kár a netflix előfizetés áráért, kár az áramért, és kár az izzó élettartamáért, amit erre áldoz az ember.
Tudom, hogy divat szapulni a szinkronos dolgokat, de itt csupán arról van szó, hogy aki mastereli az rohadtul nem ért ahhoz, amit csinál. Ha normálisan csinálná, jó lenne a szinkron is, de az, hogy teljesen össze van kutyulva a masterelés, az nem a szinkron színészek hibája, hanem azoké, akik olyanokat alkalmaznak erre a feladatra, akik nem megfelelőek erre a szakmára. De ez nem csak itt van jelen, lásd Pécs pláza elkerülő út, képesek voltak berakni 70-es táblákat meg 2 lámpás kereszteződést(oké , egy a bicikliseknek), ahelyett, hogy tettek volna egy körforgalmat, és nem mindennap 20 percet kéne várni.
-
Vhiktor
veterán
Ezt csak az MM cikke miatt osztottam meg. Szóval látható, hogy streamingre is most már legalább 4K felbontású kamerkát használnak. Illetve amit régen film szallagra rögzítettek az is simán lehet 12K-al egyenértékű.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #63183 üzenetére
Akkor ne nezd, ne fizess elo. Senki nem kenyszerit ra. Siman bevallaltak olyan dolgokat is, mint a Dark vagy az All Quiet... Mindent lehuzni kivetel nelkul az siman csak flame.
A magyar tarsadalom joresze szinkronosan filmez. Nem tudom mennyire divat szapulni, 15 eve en az eredeti nyelv + nosub/engsub kombo par szazalekon allt altalaban enthusiast feluleteken is, de a sub is max 10-15% volt. Ettol fuggetlenul aki kiad joparezer eurot csak az audio setupra, az el fogja varni, hogy rendesen szoljon a film. A jo kep es a hangminoseg ugyanugy hozza tartozik a hazimozihoz, es filmbol is a tobbseg gondolom ugyanugy a minimum fHD forrast preferalja a topikban, ha elerheto.
Vhiktor: 2001et neztem tavaly, ha par megvalositas nem kopott volna ki teljesen (pl a majmokon az elejen latszik a jelmez), akkor a nyitojelenete alapjan meg nem mondanam, hogy 55 eves iden.
a Metropolist is emlitette valaki, azon szokas meg elcsodalkozni, hogy mennyire eszmeletlenul jol oregszik.
ehhez kepest a 20-25 evvel ezelotti Lionsgate filmek szinte kivetel nelkul szornyen neznek ki mar mai szemmel a sotetebb belteri jelenetekben. mondjuk azokat valszeg nem 35os filmre vettek.
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
Nemrég feltett kérdéseim óta nézelődtem használt piacon is. A lényeg a megfelelő kép mozizáshoz és a 4K elengedhetővé vált számomra.... Aztán ma találtam egy Sim2 HT3000E gépet, ami valszeg jóval keretösszegen belül van.
Szóval ha a kérdés: új Benq W2700, vagy esetleg használt W2000(?), használt Epson EH-TW9400 és a Sim2 HT3000E (ami használt és jóval olcsóbb a többinél), ezekből melyikben lenne érdemes gondolkodnom?[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
BBéci
legenda
válasz hakos1987 #63186 üzenetére
Annak a SIM2-nek kiváló a képminősége, a maga idejében nem sok ellenfele akadt, de az cirka 15 éve volt. Ezt is figyelembe kell venni.
Epsonból inkább vennék 9200-at, mivel számomra bőven elegendő a 1080p felbontás. Ismerem, volt nálam, szerettem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
m3ss
veterán
válasz proci985 #63185 üzenetére
ja 2001 is nagyon jol nez ki. de az apokalipszis most es az arabiai lawrence is nagyon jol sikerult 4k releasek, nem mellesleg ez az utobbi ketto top5 film nalam, evente tudom nezni oket
a Metropolist is emlitette valaki, azon szokas meg elcsodalkozni, hogy mennyire eszmeletlenul jol oregszik.
amugy ja, korahoz kepest hihetetlen az a film. nem csak a megvalositas bravuros, hanem ez a jovokep, vilag amit megalmodtak 100 eve
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
Elgondolkodtató a sim2, bár nem tudom mennyi a valós natív kontraszt aránya és mennyiért láttad, tesztnek nevezhető írást nem találok róla, csak semmitmondó löttyedt bemutató írásokat, amiből semmi objektív dolog nem derül ki. Az alapján hogy dc3 chip van benne és a dmd 2cm-es én 2000:1 körüli natív kontraszt arányra tippelek, de lehet nagy hülyeséget írtam.
Én a 9400-at venném ha belefér a keretbe.
Ha annyival olcsóbb a sim2 akkor meg biztosan tennék vele egy próbát.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
9400 elvileg jobb a W2000nel, viszont hasznaltpiacon nagyon ritka.
W2700 tud 4Kt, de rosszabb a W2000nel a feketeje. W2000 nagyon ritka hasznaltan: jellemzoen nehez rola feljebb lepni es igazan csak akkor jo, ha le tudsz sotetiteni es van kulon audio setupod.
throw ratiora mindenkepp nezz ra! regebbi DLPknek az a rakfeneje, hogy nagyon messze kell oket rakni a vaszontol. W2000/2700 es az Epson ebben jobb.
hangero regebbi gepeknel szinten problema: W2700 rezget aminek szinten lehet hangja, W2000 halkabb nala. 9400at nem tudom hogy all a W2000hez kepest. W2000 Eco modban kb a hataran van, ha csendes projektort akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz Vhiktor #63189 üzenetére
Amit néztem 9400-at az új 650k, hirdetve. A Sim2 300k körül. Használt 9200 szintén 300k
proci985: W2000-hez tudnék sötétíteni, de mindig egy kis fény memlett tévézek most is. Viszont nem sürget semmi, így lehet érdemes lesz 9400-ra várnom, ha ez nem jön össze most.
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
BBéci
legenda
válasz proci985 #63190 üzenetére
2003-ban SIM2 géppel kezdtem a vetítőzést, magától értetődő volt hogy az egyik fal elé ereszkedett le a vászon, a szembenlévőre erősített polcra került a projektor. A házam nappaliját úgy terveztem, hogy ugyanez a felállás legyen. Tehát a távolság nem probléma, a szoba hossza 5,2 m, frontlencsétől a vászonig 4,7 méter.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
válasz hakos1987 #63191 üzenetére
9200at én már nem vennék, kicsit soknak is érzem erte a 300at. 9400 használtan is elég jó áron szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
az oke, de mekkora feluleten?
en 2019 vegen kezdtem kb 110-120"en amit kb ket es fel meterrol neztem a falon. jelenleg 3.5 meter van a lencse es a vaszon kozott, mivel a vaszon az AV szekreny ele jon le.
2000es evekben kezdett munkatarsak jellemzoen 85-90" korul mozogtak a vasznukkal. W2000 ismerosi korben harom van, ket 120"es es egy 135"es vaszonnal. ismerosi korben az az 5 aki az utobbi 5-6 evben kezdett vetitozni vagy valtott, az kb mind ide jutott.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
Bárki bármit mond, vedd a fáradtságot és nézz
(hallgass)meg pár vetítőt élőben. Többen többféleképpen értékelünk egy vetítőt, van akinek ez, van akinek az fontosabb és máshol hajlandó kompromisszumot kötni. Ugyanarra a kérdésre teljesen eltérő válaszokat fogsz kapni különböző emberektől, jobb ha kitapasztalod a saját utad. -
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #63194 üzenetére
Passz, nem mértem a maximumát. 2,4 m széleset biztosan tud, feleségem azt is túl nagynak találja.
#63195proci985
Lásd fent! 110 colosnál nagyobbat a jelenlegi szobában semmi szín alatt nem szeretnék látni! Ízlés dolga. Zavar, ha forgatni kell a fejemet, mint egy teniszmeccsen. De a szememet sem szeretem az oldalsó határai közeléig feszegetni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Vhiktor #63193 üzenetére
Én sem mert a 9300-tól kapott jobb és nagyobb dobozt ami jóval halkabb hűtést tesz lehetővé és szerintem az optikája is jobb igaz bár nekem 9100-es volt arról váltottam 9300-ra. Ja és motoros zoom és lencse shift sem elhanyagolható szempont a 9200 még manuális ha jól tudom.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs