- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz jurasa #63749 üzenetére
lifestyle projektoroknal a hordozhatosag a lenyeg: auto keystone, konnektivitas es kis meret, cserebe a kepminosege sose lesz olyan, mint egy dedikalt (lerakod es nem mozgatod) hazimozis gepnek. azert fizetsz, hogy konnyen hordozhato legyen.
0.23mas DMD filmezni felejtos. annyi az elonye, hogy nem kell neki eros fenyforras, szoval a penztarca meretu hordozhato gepekbe idealis.
0.33 filmezni meg mindig nem jo: ezek tobbet fogyasztanak, cserebe picit nagyobb haz vagy erosebb fenyforras kell. "kocka" tipusu hordozhato kinaiakba (pl XGimi) ilyen van: probaltam ilyet par honapig (XGimi CC aurora), de kb 110"es meretben egyszeruen pixeles volt a vegeredmeny. filmezni igazabol ez mar hasznalhato szint, legalabbis szvsz 110"en egy adhoc (parna a foldon + stereo) setupot jobban elveztem, mint az akkori 5.2 + 55" + kanape main setupomat.
0.47 jellemzoen az, amit ennyiert megkapsz. az az optoma 146X kb a belepo szint amit meg szabad venni, de ezen kivul arban itt kb az Epson CO-FH01 / FH02 van. nagyon nezz ra projector centralon a throw ratiora, a 146X elhelyezesre haklis ahogy emlekszem.
gyakorlatban en 2020ban hasznaltam egy XGimi CC Aurorat szurke falon (0.33mas DMD @ nativ 720p, lifestyle) par honapig, aztan vettem egy Benq W2000 modellt szurke falra (0.66os DMD @ nativ 1080, dedikalt hazimozis), aztan valtottam vaszonra (motoros Grandview Fantasy). mindket lepes kb ugyanakkora minosegbeli ugras volt, szoval ha tenyleg ki akarod hasznalni, vaszon is kell.
hasznalt DLPs gep (pl az emlitett W1070) jo, hasznalt W2000 jobb lenne, de az egy par eve kifutott modell amirol nagyon nehez feljebb valtani es igazabol kizarolag mozis gepkent jo. ertsd, a kifutaskor kb 600 euroert vett W2000t ertelmesen kb 1500-2500 euros gepekre lehet cserelni ugy, hogy egyertelmuen jobb legyen az uj.
szoval ja, egy 75"os TV nem biztos, hogy rossz dontes.
olcsobban ki lehet hozni, de vagy mindenkeppen hasznalt gepre kell vadaszni, vagy filmezni nem lesz az igazi a vegeredmeny.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
jurasa
csendes tag
Köszönöm!
Átnéztem az Epsonokat is.Igaz árban jók, de túl hangosak az adatok alapján és LCD-s mind.
Epson EB-FH52
EPSON EH-TW5825
Epson EH-TW6150
Úgyhogy kitoltam kicsit a keretetA korábban ajánlott csúcs:
BenQ TK800M 446.000 Ft -tól
Ez már 4K de arra nem nagyon vágyom
Kontraszt jó, Lumen is erős 3.000, Zaj: 33
Viszont ez már túl drága és a 4K is sok nekemEddig amit optimálisnak gondolok:
XGIMI Horizon 400.000 Ft
(ami aggaszt hogy Nem találom a kontrasztját)
fényerő jó 2.200
DLP technológia LED lámpával (ez mondjuk nem tudom hogy jó kombó-e)
Zajszint jó 30 alatt van
Ez a max amit rászánok abban pedig ezt látom jónak.Hasonló kategóriában ajánlanátk mást akár a márka miatt is?!
Én ezt találtam jóg ami hasonló jó paraméterekkel rendelkezik:
Optoma EH200ST
https://www.arukereso.hu/projektor-c88/optoma/eh200st-p242664989/#termek-leirasKöszönöm a véleményezést.
-
péjé
őstag
válasz jurasa #63753 üzenetére
szia,
ezek irodai gépek, Bikkrom kért egy listát ezekről.Te mozis vetítőket keresel, 2-300eft árban ahogy nézem.
Használt DLP gépek jók vannak ezért, beesik néha 1-1 sony, epson, jvc is, avx-et is figyelni kell....pl. [link]DLP gépekben nagyobb a kínálat, ezért van már SIM2 3000 HT, SIM2 D80, D60, árban lejjebb benq, optoma...itt pár sztem jobbat kiszemezgettem vkinek.... [link]
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
El kell, hogy keserítselek. A projector hangos
mindegyik.
A megoldások erre:
0. megszokod
1. csak eco-ban járatod, de ez felezi a fényerőt
2. normális hifi, ami elnyomja a zümmögést, mozis hatást amúgy se lehet két PC-s tescos hangfallal csinálni, szóval kell rendes erősítő, sub, egy rakat hangfal, stb.
3. hush boxot építesz neki, ami elzárja a zümmögést
4. messze van elhelyezve maga a gép akár külön leválasztott szobábanokoskodom, tehát vagyok
-
proci985
MODERÁTOR
xgimi horizon 0.47 dmd, viszont annyi lument a gyari oldala szerint se tud. igazabol mindegy, nezz reviewet: maga a kontraszt annyira nem erdekes, mert egy (papiron) 3200 lumen koruli Benq W2000 is vasznon + lesotetitve ki tudja egetni az ember szemet egy full feher jelenetnel, 500+ oras lampaval is. viszont a feketeszintje annak is epp elfogadhato.
led -> halk lesz es nem kell lampat cserelni. ez jo, mert 2026tol kitiltjak az EUbol a higanyos lampakat, namost a lampas gepeket jellemzoen UHPsek. DLP + led egyebkent fenyesebbnek tunik, mint a lampas.
nezz ra a throw ratiora.
projector centralon van top10, amibol tudsz elindulni, hogy minek a reviewjeit kene atnezni. plusz, throw calculator is van.
makkmarce: a xgimi cc aurora konkretan csendben volt, gyakorlatilag az eco modos W2000 alatt. ledes projektoroknal (ahol nincs 240Wos lampa) meg lehet oldani, nem a 10+ eves kiallitasokra szant megoldasokbol es a 20.000+os nagyeloadoba valo fenyagyubol kell kiindulni otthonra.
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz proci985 #63756 üzenetére
2000-et tud azért, van róla teszt.
jurasa:
Nekem Mijia ALPD 3.0 van már 4 éve lassan, eddig hibátlanul és nagyon csendesen működik. Igaz csak FullHD-s, de natívan XPR nélkül egyébként is ez elérhető ennyiért. Van teszt róla, on/off contraszt 1000:1, ansiról nem találtam pontos adatot, de elvileg 549:1 lehet, ami nem rossz ebben a kategóriában, de technikai ALR vászonnal ezen lehet javítani, ha nem denevér barlangban fogod használni akkor ajánlott később venni, nagyon sokat javít a képen. Egyébként gyakorlatilag hangtalan a projektor, zárt rendszerű így elvileg szennyeződés nem kerülhet bele.
Bangoodról vettem én is, teljesen megbízható oldal, 1 év garanciát adnak ott is, annyi elég hogy kiderüljön van-e probléma, mint írtam az enyém lassan 4 éve megvan már. Véleményem szerint ALPD-nél jelenleg nincs jobb az ilyen "Lifestyle" projektorok körében, a LED projektorok gyengébb fényerőt tudnak általában és kontrasztban általában gyengébbek, élettartamuk pedig nagyságrendileg hasonló (20000-30000 órákat szoktak megjelölni). -
Vhiktor
veterán
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
proci985
MODERÁTOR
akkor nézd meg a tesztet is. wide gamutban jobb a Xiaomi és HDRben jobb. namost a nagyobb színtér látszik a képek között, egyértelműen a Xiaomi javára és nekem az sem egyértelmű, hogy black crunchban gyengébb lenne a Xiaomi. a W2000nek meg jobb az out-of-box rec.709 lefedése és konzisztensebb filmeknél minőségre (Avatart emeli ki, hogy a Xiaomin furán nézett ki). több helyen írja, hogy igazából vakteszten nem biztos el tudná a tesztelő dönteni, hogy melyik melyik. lednek is van előnye.
gyakorlatilag bőven nincs olyan hatalmas különbség, tetejében a Xiaomi a Benq smart eco módjánál is halkabb.
-
thomasrc
tag
Kérdés: Valakinek van tapasztalata tükörrel történő vetítési távolság növelésével? Ami érdekelne a módszerrel kapcsolatban, hogy...
* a tükör milyen hatással van a képre (torzítás, élesség, fényerőveszteség)?
* mennyire kell tudni precízen beállítani a tükör dőlésszögét?
* a lens shift ugyanúgy alkalmazható tükörre vetítéskor is vagy fixen tartani kell a rávetítési szögeket, hogy torzításmentes maradjon a kép?
Azzal tisztában vagyok, hogy first surface tükör kell a megoldáshoz, a kérdés is ilyen tükörre vonatkozik.
-
Ájvé
veterán
válasz Vhiktor #63759 üzenetére
Nem értem miért linkeled, Mijia ALPD 3.0-át írtam.
Egyébként ahhoz képest, hogy Lifestyle projektor így nem is rossz szerintem. Az is nagy szám, hogy egyáltalán érdemben össze lehet a kettőt hasonlítani, úgyhogy ezzel szerintem elég jót gurított a Xiaomi. 609€-os projektorról beszélünk egyébként, W2000 meg 1200€ volt anno, szóval eleve más kategória, de nem sokkal rosszabb összességében.
Az enyém ALPD vagyis lézer fényforrású, kb 1000 lumennel erősebb fényerővel és sokkal jobb kontraszttal.proci985
A sima tesztjét linkeltem szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Tudom mit írtál. Csak érdekességként linkeltem, hátha valakinek segít.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bikkrom
senior tag
Na ez az. Eddig én is eljuttottam, de ezek totál összehasonlíthatatlanok. Úgy értem meg lehet nézni az alap paramétereket. Van-e zoom, hány lument hazudik a gyártó stb, de ennyi. Tesztek alig vannak róluk, pláne összehasonlítókat nem találok. Éles prezis környezetben, hogy melyik mit tudna képileg. Tehát nincs a kezemben eszköz (a mozis gépeknél azért vannak ajánlott modellek, tesztek), hogy objektíven válasszak a képe alapján és ne csak a paraméterekből. Van ötleted, hogy merre érdemes elindulni? Árukereső rangsor meg értékelések (ahol egyáltalán ritkán van) alapján szintén nem szeretnék dönteni.
Más kérdés mindenkinek (DLP téma): a DLP-t azért vetettem el prezire, mert már jött hozzám is olyan ember aki a szivárványra érzékenyebb. Fájt a feje, émelygett. Gondoltam ha 20-30 ember beül átlag ezekre a prezikre ahova a gép kell akkor lehet lesz benne ilyen ember és ez ciki. Vagy rosszul gondolom és lehet DLP-ket is nézni prezire ha minimum 20-30 embernek vetítünk?
Janaboy #67751: akkor marad az új. Köszönöm!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
péjé
őstag
válasz Bikkrom #63770 üzenetére
Sztem irodai-prezis gépnél ennyire nem kell túlgondolni ezt a képminőség dolgot.
Epson megbízhatóan hozza amit kell, nagy fényerő legyen meg elhelyezhető legyen úgy ahogy te szeretnéd, esetleg közeli vetítésű legyen, stb.... Ahol én láttam ezeket vetíteni mindenkit hidegen hagyott bármi csak vhogy látszódjon a ppt meg az excel. Ha igényes vagy akkor ügyelsz arra hogy normálisan legyen beállítva, fényerő, élesség megfelelő legyen, ha kell akkor legyen kikorrigálva a trapéz kép...kb ennyi kell a perezentációhoz.
Vmekkora hangja mindnek van de nem akkora hogy ne lehessen megbeszélést tartani. -
Bikkrom
senior tag
Okés. Akkor elengedem a képminőség dolgot, maradnak a paraméterek, meg az ár. A többit hagyom, úgysem lehet fellelni róla infókat. Mármint képminőségről, valós fényerőről, színhelyességről stb.
Habár lehet nem ártana egy ajánlott prezentációs gép lista sem a topicban. Csak hogy lehetne egy ilyet létrehozni?DLP kérdésemre szerinted? Prezentációs gépeknél el lehet engedni ezt az érzékeny vagy sem témát? Vagy preferáljam az LCD-t?
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
péjé
őstag
válasz Bikkrom #63772 üzenetére
Ha sok embernek lesz előadás ezzel a géppel akkor lesznek olyanok akiket zavarhat a dlp...ha belefér maradj LCD vonalon.
Ajánlott prezis gép nem rossz gondolat, sajna annyiféle tulajdonság szóba jöhet (wifi-képes, hálózatképes, stb) hogy inkább a kérdezőhöz igazodik az ajánlat.
Persze legtöbbször az ár/érték a kérdés, akkor én LCD-ben az epsont mondanám, DLP-ben meg az acert.
Házimozis vetítőket ugye folyamatosan tárgyaljuk....:-) -
BBéci
legenda
válasz lemmy9 #63775 üzenetére
Elegendőnek éreztem a melléket fényképeket.
#63776devil-k
Majd szólj, ha vettél otthonra, házimozis célra Xiaomit!
Ilyen szempontból tekintek rá, hogy nem tenném fel a Runco LS-5 helyére.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Örököltem egy InFocus IN3138HDa projektort, de nincs rá szükségem. Mennyire számít jó gépnek? Van még valami értéke vagy csak porfogó lenne?
Köszi!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
makkmarce
őstag
válasz J0shu4M1ll3r #63778 üzenetére
Projector időben nem túl régi DLP-s prezentációs eszköz. Az első kérdés, hogy hány óra van a lámpájában, és hogy van e halott pixel a képernyőn. Mennyit mehetett, csapágyas e már a színkerék, esetleg valami zörög e már benne, mennyire használták/tárolták poros helyen. Ezek határozzák meg, hogy már csak porfogónak jó, vagy van e még valami értéke.
Ha konkrét árat szeretnél, akkor van beárazós topic valahol itt a fórumon, ahol tudnak neked mondani árat.
okoskodom, tehát vagyok
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz makkmarce #63779 üzenetére
Köszi, ezeket akkor megpróbálom kideríteni.
Igen, mindenképp a beárazósban tervezek rákérdezni, előtte csak infó gyanánt itt, hogy van-e értelme, de akkor akár érhet is valamit
Köszi!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Nagyon új vagyok még ebben a témában. Mai napon rendeltem még meg csak a projector t. Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy kel e hozzá vászon
És ha igen, milyet ajánlotok hozzá. Ha feszítő vászon is elég, ahhoz tudok keresetet is gyártani.
Errolxa projectorrol volna szó.
Sponsored
Visit the WiMiUS Store
4.8 4.8 out of 5 stars 198Reviews
【Electric Focus & Android TV】Projector 4K, WiMiUS 500ANSI WiFi 6 Bluetooth Full HD 1080P Portable Projector,4P/Auto Vertical Keystone 50% Zoom 300" Display Projector for Home Cinema
Jókat írnak róla azért vásároltam meg.A falam most halvány sárga. És sima[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz motown5l #63783 üzenetére
wiminus p64 ugye?
el tudsz allni a vasarlastol? [link] 23:08nal pl color accuracyrol beszel, de ha ez a projektor (es nem a kamera) miatt ilyen, akkor ket heten belul el fogod adni.
200 euroert ujonnan nem kapni normal projektort
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz motown5l #63785 üzenetére
Kepminosegre azt írják hogy nagyon rendben van.
Megnezted azt, amit linkeltem?A piros gradiense katasztrofa, a kontrasztja rossz, a homogenitasa katasztrofa, a kek gradiens majdnem olyan rossz, mint a pirose, talan a zold valamennyire ertelmezheto. a reszletgazdagsaga rossz.
ez a modell nagyon sok kulonbozo neven fut es max gyereknek diavetitopotlekkent szabad megvenni.
-
Vhiktor
veterán
válasz motown5l #63785 üzenetére
Engem érdekelne hol és kik írják
-
cinemazealot
addikt
válasz proci985 #63786 üzenetére
Ne a videó alapján ítélj, jól láthatóan amatőr a youtuber. 22:36-nál, amikor a kígyóról átvált a kép a jávorszarvasra, látszik, hogy pár másodperc alatt változik a kép színezete: a kamera próbál fehér egyensúlyt állítani. Ez az egész videó úgy kuka, ahogy van, a projektor képminőségéről gyakorlatilag semmi derül ki belőle.
-
motown5l
senior tag
Ha nem lesz jó, vissza, küldöm. De most akkor kel vászon vagy nem kel 😂
-
Vhiktor
veterán
válasz motown5l #63788 üzenetére
Az a baj, hogy ezek mos láttak elöször projektort.
Abszolút nem mérvadó amit írnak.Arról nem is beszélve, hogy ez nem teszt, hanem "bemutató" jobb esetben nem fizetett.
De ha ez lesz az első porojektorod, akkor a képmérete miatt úgyis tetszeni fog.
Én nem vennék hozzá vásznat, elöször nézd meg tetszik e egyáltlaán a képe, és ne hagyd hogy a méret elvarázsoljon, mert késöbb amikor elmúlik a nagy kép varázsa akkor fogod észrevenni hogy mik a képi hibái.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
btw, Benq X3000it ahogy nezem raktarsoprik. 0.66os DMD. reviewet nagyon nem lattam, viszont ilyen 1600 euro korul LEDeskent nekem nem tunik annyira hulyesegnek (a szokasos kb 2400 helyett)
kerdes megintcsak, hogy a W2000nel mennyivel lenne jobb. a W4000i sajnos meg mindig nincs akcioban.
-
motown5l
senior tag
válasz Vhiktor #63792 üzenetére
Köszönöm a válaszod.!
És a többi hozzaszolonak is.
Amint írtam, nem vagyok benne jártas. Gondoltam, jobb mint egy 50 fontos projector. 230 fontba került volna. De volt rá kedvezménye 70 font
. Amit ki használtam rá.
Holnap, jelentkezek próba után. Kíváncsian várom az eredményeket.
Disney netflix. Amazon, Prime Android box. Ezek lesznek rajta. És Formula 1 jovoheten.. A vetítési távolság kB 3-4 méter lesz. Maximum[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz motown5l #63796 üzenetére
Halgass a többiekre,próbáld ki ezt ha már megrendelted,utána ha beleszerettél a projectorozásba,vegyél egy jó belépő szintű mozis gépet amit itt ajánlanak+vászon.
Akkor fogod meglátni a különbségeket!Vagy elmész egy olyan helyre ahol ilyen gép üzemel és megnézed,az nem kerül pénzbe ha van ismerős vagy itt is felszokták ajánlani hogy megnézheted a háznál,ha gondolod én is megtudok mutatni kettőt ha nem laksz messze.(egy kis samsumgom van tvz-ni meg egy Sony HW55 mozizni)
Igaz az én gépeim nem nagy számok de látni lehet majd a különbséget!Ha meg nem szánsz rá több pénzt akkor nézed ezt ha megfelel....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz makkmarce #63798 üzenetére
erre kapni, de majdnem duplaja arban az akcios X3000inek. bestbuy is 3000 USD, szoval egyaltalan nem olcsobb, mint az MSRP. annyiert meg erre majdnem kifuto akcios Epson LS11000et kapni, ami azert egy sokkal jobb megoldas.
amazon.comon ki van fogyva, hol lattal akcioban? X3100i eppen megjelenik, azert akcios.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború