Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mindanee

    tag

    válasz mindanee #131220 üzenetére

    Na hát olyan twist van a sztoriban, hogy besírtok :D

    Ahogy írtam is, kaptam kölcsönbe egy, az enyémmel teljesen megegyező modellt. Emlékeztetőül ez a modellszám: Acer Nitro XV272UPbmiiprzx
    Itt van a dobozáról is az matrica (serial number van csak kitakarva):


    Ez pedig a ma hozzám került (szintén csak serial number van kitakarva):


    Ha alaposan végignézitek, akkor egy értékben van eltérés, a gyártás ideje:
    saját: 2020 december
    kölcsön: 2020 november

    Egy hónap difi. Papíron jól hangzik.

    Viszont lessünk azért be a szerviz menükbe is.

    Emlékeztetőül a saját:


    Jól láthatóan ez egy K7B panel.

    Kölcsön monitor:


    Hát nem egy K7E panel van benne?!

    Miközben karakterre teljesen ugyanaz a két monitor: Acer Nitro XV272UPbmiiprzx

    És itt érdemben képszakadás van már nálam...

    Miközben az enyém a "frissebb" (2020 december), addig az enyémben van a 20190722-re dátumozott panel, a 2020 novemberiben pedig 20201106 szerepel.

    Amit még látok, hogy itt a szerviz menüben a kölcsön monitornál oda van biggyesztve egy "P" betű is az XV272U után, miközben az enyémnél nincs ott ez a "P". Már arra is gondoltam, hogy anno a dobozomba másik monitor került, csak én süsü nem vettem észre. De nincs így, a dobozon található serialnumber és a monitor hátulján található megegyezik, szóval ez az egész egy rejtély számomra.

    Egyébként a két monitor menüje is eltér, gyakorlatilag a K7E-s panelű példánynak a menüje azonos az "Acer Nitro XV272UKVbmiiprzx" menüjével. Abból a szempontból ez nem meglepő, hogy ugye mindkettő K7E panellel rendelkezik.

    De hogy amúgy ezt hogyan gondolja a gyártó? Azt még el tudom fogadni, hogy az UPbmiiprzx és az UKVbmiiprzx eltérő paneleket kap, hiszen csak eltelt 2-3 év a modellek között, de hogy két full ugyanolyan modellnél is két tök különböző panel legyen, az valami hihetetlen nonszensz.

    És akkor most újra reagálnék arra, hogy "előbb itt kellett volna kezdeni": hát ha papíron azonos monitor egyezősége is ilyen lutri, akkor nem sokkal vagyok előrébb annál, mintha zsákbamacskáznék, csak éppen monitorokat húzok ki. (Éppenséggel vehettem volna két azonos monitort egyszerre is, akkor sem garantált, hogy azonos panel lesz benne...)

    És itt lehet jönni azzal, hogy figyelni kell arra is, hogy azonos szériában készült modelleket kell venni. De hát könyörgöm, mi a toszért van olyan, hogy minőségbiztosítás meg társai? Ha veszek egy iphone-t most, ugyanazt a modellt megveszem 4 év múlva újonnan, akkor nem lesz a kettő között semmilyen érzékelhető különbség. De ez csak egy példa, van millió másik.

    Nem tudom mennyire módi ez a fajta "felületesség" a gyártóktól, de ezzel az Acer nagyon leírta magát nálam.

    Ja igen, "Szegényboltos nem tehet róla": hát ha két full egyforma monitor sem egyforma, arról már abszolút nem tehet, ez így már simán a gyártó sara nálam.

    Na de a színekről is legyen pár szó: a K7E-s panelű UPbmiiprzx és szintén K7E-s panelű UKVbmiiprzx színei teljesen azonosak. A két monitorral azonosnak látom a színeket azonos beállításokkal.

    Külön érdekesség egyébként, hogy a K7E panel ugye tud 170Hz-et, amit a UKVbmiiprzx modell esetén meg is jelenik, mint feature, miközben az UPbmiiprzx, amiben ugyanez a K7E panel van csak 144Hz-et tud (ahogy a K7B-s panelű is). Szóval nem feltétlen engedélyezik a készterméknél a panel által akár tudható lehetőségeket is.

    Úgyhogy lehet lesz eladósorba kerülő Acer Nitro XV272UPbmiiprzx K7B panellel nálam :D

    (A kölcsönmonitort meg megveszem és akkor némi lelki békére tudok nyugodni monitorügyben :)) )


Új hozzászólás Aktív témák