- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elderath
őstag
-
BlackDevil
aktív tag
válasz sztivo #130604 üzenetére
Mi a vélemény az LG UltraGear 27GP850P-B modellről?
Ez is hasonló árkategória.»OΛKΞN« √ ツ Toborzás: https://goo.gl/bO5GhH <--- Star Citizen ---> https://goo.gl/ptspnT ¤ Steam ---> shorturl.at/NSVW1 | Social Club ---> http://goo.gl/nPIu51 | Hackthat: http://goo.gl/kAJnpV
-
Speedy007
őstag
LG 27GN800-B és GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti GAMING 12G GDDR6X OC-hoz szeretnék venni DP kábelt a PCX-nél. A monitorhoz minden tartozék meg van de az árukeresős vélemény szerint a gyárilag mellékelt kábelel nem tudja a QHD 144Hz-t így elő vigyázatosságból vennék egyet előre mire megérkezik addigra legyen egy.
LANBERG 1m fekete 20 PIN v1.4 DisplayPort M/M kábel ezt találtam a legértelmesebbnek (de lehet hogy nem az) ez jó lenne a kívánt célhoz? -
-
válasz BlackDevil #130653 üzenetére
Bár nem nekem szólt a kérdés, de bátorkodom hozzászólni.
Modell már egy ráncfelvarrót példány, új tápegységgel rendelkezik ami hatékonyabb és kevesebbet fogyaszt az előd 850P-től.
Maga a monitor egyértelműen ajánlott , tökéletes játékra és alapfelhasználásra is. de a legjobb benne az ,hogy jövő álló, kettős sync kompatibilitása miatt és az is szuper, hogy magasságában alítható. van egy alap VesaHDR 40-as tanúsítványa ha esetleg kellene.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
BlackDevil
aktív tag
válasz Luck Dragon #130656 üzenetére
köszi a válaszod. esetleg azt nem tudod, hogy ez a monitor az oc 180Hz-et hogy bírja, illetve az 1ms válaszidő ront-e valamit a képminőségen?
»OΛKΞN« √ ツ Toborzás: https://goo.gl/bO5GhH <--- Star Citizen ---> https://goo.gl/ptspnT ¤ Steam ---> shorturl.at/NSVW1 | Social Club ---> http://goo.gl/nPIu51 | Hackthat: http://goo.gl/kAJnpV
-
válasz BlackDevil #130657 üzenetére
Annyit tudok MBR-t az OC 180Hz esetében és a VRR mellett nem fog menni. De elvileg egy SW ezt megfogja (talán) oldani .
De önmagában itt az OC jól működik a visszajelzések alapján megfelelő DP kábel esetében , ugyanis pár felhasználó jelezte, hogy a gyári kábel párszor feladta a harcot és egy másik, jobb minőségű Dp kábellel újra működik minden szépen.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
adler741
tag
Tetszik nekem is ez a LG 27GN800-B jóféle.Ez már 10 bites lenne?
-
-
Speedy007
őstag
-
agaron
tag
válasz Luck Dragon #130630 üzenetére
Koszi! Meg egy utolsot alszok ra, es holnap rendelek valoszinuleg. Pixelgaranciat mindenkeppek akartam, de a kalibracioban nem voltam biztos, jelent-e barmit.
Steam Deck | PC | PS5
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
1 hete vettem az Oázisban egy Dell S3422DWG monitort. Pixel garit is vettem hozzá. Van rajta 4-5 halott pixel. Ez nagyjából normális, mindegyiken lesz, nem? Vagy szóljak és kérjek újat? Alapvetően nem veszem észre , csak, ha keresem. -
Zοltta
senior tag
válasz Palesztin994 #130663 üzenetére
Irjál nekik...
Azért fizettél nekik garitCsak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Hauptmann
addikt
Én kérnék másikat, ezért vettél pixelgarit.
-
Oázis pixel garancia ;
Aggodalomra semmi ok, hiszen nem azért kérjük el a pénzt, mert leszünk kedvesek elindítani egy monitortesztelő szoftvert. Mivel az első 50 üzemórában jelentkezhet még pixelhiba, ezért az ilyen, pixelgaranciával vásárolt monitorokat hiba esetén három héten belül (egészen pontosan 20 nap) saját költségünkön, azonnal kicseréljük vásárlóinknak, egy új példányra. Nem kell semmilyen bevizsgálást megvárni, a cserét néhány munkanapon belül elintézzük vagy szerződött futárszolgálatunk, vagy Budapesten saját munkatársunk segítségével. Elképzelhető némi késés, ha az adott monitor épp nem beszerezhető, de törekszünk a mihamarabbi cseréreA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
TheMartin03
tag
válasz Luck Dragon #130666 üzenetére
Amúgy pixelgarancia hiányában ilyen esetben mik a webáruházak hozzáállása?
Hogy működik ez?
Nem vagyok képben, azért kérdem.
Kicsit fájó, hogy egy ilyen dolgot plusz garanciaként kell venni -
válasz TheMartin03 #130667 üzenetére
Ezt tényleg üzlet válogatja , általában 3-4-db pixel hibával nem is foglalkoznak .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
sztivo
Topikgazda
válasz TheMartin03 #130667 üzenetére
Elállsz indok nélkül 14 napon belül. Emag-alza pedig 30 nap, ha jól tudom.
Ha adószámra veszed, akkor pedig bukod az elállást (külön vásárolt pixelgari ezért megéri ilyenkor), hiszen ez csak a magánszemélyek kiváltsága. Ha boltban veszed, akkor viszont nincs elállás, mert nem internetes vásárlás, viszont ha neten rendeled de boltban veszed át, az annak számít.
Notebook.hu-nál igaz szűk választék van, de ott tudsz venni 45 napot is, árban sem vészes.Palesztin994
Mind nem lesz ilyen, ez most éppen egy ilyen darab sajnos. Egyértelműen jelezd feléjük, a többit intézik. Btw, már kibontás után is ilyen volt vagy azért eltelt némi idő?[ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
Köszi mindenkinek! A gond úgy látom amúgy az, hogy már nem kapható náluk a monitor, azért írok, hátha tudják cserélni.
-
Zοltta
senior tag
Tölük veszem mindig a monitorjaimat, 1x volt 1db pixel hiba + flickering, dobtam mail, kb 2 nap alatt nálam volt az új hiba mentes monitor.
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Zοltta
senior tag
válasz Palesztin994 #130673 üzenetére
Ha tudod hol van, ezentúl csak oda fogsz nézni, tapasztalat D:
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
-
HunLogin
csendes tag
Sziasztok!
Kizárólag irodai munkára (főleg szoftverfejlesztés) keresnék 21:9-es IPS monitort. Egy 13"-os M1 MacBook Pro-ra lenne rákötve. Speci szempontjából az általatok is többször ajánlott [Acer Nitro XV340CKPbmiiphzx] korrektnek tűnik, viszont a gaming funkcióira nem lenne szükségem. Azaz FreeSync, 144Hz és 1ms nem kell, bőven elég a 60Hz és a nagyobb válaszidő.
Van esetleg olyan monitor ebben a 160 ezres árkategóriában, ami jobb választás lenne irodai munkára? Jobb lenne egy pl. 300 cd/m2 fényerő.
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz HunLogin #130676 üzenetére
Szia!
Nekem az a véleményem, hogy ilyen célú felhasználásra a VA is jó lehet (sőt nekem kellemesebb hosszabb távon nézni), sőt itt már egy pici ív sem ártana (bár erről nem írtál semmit).
MSi MP341CQ
Igaz gamer, de ez is jó: LG34WP65CP
IPS vonalon nem is nagyon van más ennyiért, ami ajánlható lenne. -
-
sztivo
Topikgazda
válasz Luck Dragon #130679 üzenetére
Erre én is gondoltam, viszont ha tényleg nem szánnál rá már ennyit, akkor mindenképpen kell majd egy Type-C to DisplayPort kábel. 1.2-es elég, nekem ez van, hibátlanul teszi a dolgát.
-
-
vasq
csendes tag
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
200k-300k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
240Hz 2560 x 1440 27"
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
VA TN IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík,(habar neztem a samsung odyssey g7 is, az tetszett)
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Gaming FPS
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
3080TI
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
hdmi, display
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Igen, de nem feltetel.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyomanyos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Pivot, forgathato
-
HunLogin
csendes tag
Köszi mindenkinek! Érlelgetem azt az LG 35WN75CP-B-t, mert a 94W-os USB-C csati nagyon jól hangzik. Technikailag kiegészítve a rajta lévő 2 USB-vel, benne van egy USB-C hub.
-
Giii
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Jó barátomnak nézek monitort.
Ami fontos,hogy csakis játékra lenne és COD-ra.
Válaszidő a fontos neki . Tn panel lenne a nyerő és 24-25 coll.
Maximum 80-90 ezer. De ha ólcsobb az sem lenne gond.
Acer vagy Asust néztem. Asus akkor van a Vg sorozata azt dicsérik. Igazából mindegy rátok hagyatkozom.
Elöre is nagyon köszönöm.!AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
https://oaziscomputer.hu/termek/27058/asus-tuf-gaming-vg248q1b-90lm0870-b01170
Ez lett végül.
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
HunLogin
csendes tag
Mi a különbség a LG 35WN75CP-B és a LG 35WN75C-B között? A gyártói oldalon semmit sem írnak...
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Luck Dragon #130640 üzenetére
Köszönöm, sokkal régebbi modellre emlékeztem, de lehet bevállalom ezt, úgyis csak a jövő havi büdzsébe fér bele
-
Szia , az alábbiakat javasolnám :
MSI Optix MAG274QRX
Dell AW2723DF
Phikips 27M1F5500PFentiek G-sync hardveres megoldások .
Amik most jönnek G-sync kompatibilis
BenQ MOBIUZ EX270QM
Acer Predator XB273UGXbmiipruzxGiii
Milyen VGA rendelkezik , mert fontos lenne a SYNC miatt , főleg ilyen jellegű játékok esetében jönne jól neki.Addig is :LG 24GN650-B (IPS)BenQ ZOWIE XL2411K (TN)Samsung Odyssey G4 S25BG400EU (IPS)Lenovo Y25-25 (IPS)HP Omen 25 (TN)Asus VG248Q1B (TN)
HunLoginP jelzés csak annyit tesz új , energiatakarékos tápegységek kerültek bele , hogy G osztály helyet elérjék az F-et vagy annál jobbat .z0d1@Ku$
Nem régebbi[ Szerkesztve ]
-
Cimbee
aktív tag
300k-450k
144Hz-240Hz 3840 x 2160 32" - 43"
Mindegy
Mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Csak játékra
RTX 4090
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
hdmi és display de többnyire 1.4 displayt használok
Igen, de nem feltétel. (igazából nem tudom mi a funkciója)
Hagyományos.
10.Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Vesa 100x100Cimbee
-
Shade45
senior tag
Sziasztok!
Xbox Series X-hez keresem a megfelelő monitort:
200k (+10-20%-ot lehet felfelé menni, ha van valami bestbuy)
32ˇ
Mindegy.
Mindegy.
Játék, Xbox.
Xbox.
HDMI
Nem létszükséglet.
Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Mindegy, konzolra szerelve használnám. -
veterán
válasz Cimbee #130691 üzenetére
Miért fontos a HDR, ha nem tudod mi az igazából?
LG C2 42" viszont "csak" 120 Hz, de OLED. ezáltal legjobb HDR-re
LG UltraGear 32GQ950-B 160 Hz viszont IPS és a HDR nem a legjobb, de nincs IPS Glow.
Én ezeket ajánlanám ilyen árkategóriában.
Ha VA kell és ezáltal hajlított akkor a Samsungnak van még 32"-os 240Hz 4K monitor a Neo G8, de az sajnos elég problémás tud lenni ezért annyira nem ajánlott, hanem inkább a Neo G7 ami 165 Hz-es, de cserébe probléma mentes.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Devsey
tag
Sziasztok!
Van egy PB248Q monitorom (itteni ajánlás 9 évvel ezelőttről), nem igazán szeretem, mert sötétben sötét filmeknél elég zavaró az IPS GLOW, ha meg kis napsütés éri, akkor meg azért nem látni semmit a sötét részekből.
Ennek fényében keresnék új elsődleges monitort.
Első körben 27" QHD (nem hinném, hogy szükségem lenne 4K-ra), de jöhet 32" ajánlás is.
Videókártya idén lesz véve, nagy eséllyel 7900XTX, RTX 3070-3090, még nem tudom melyik felé húzzak.
Film+játék
Inkább a tényleg jó színek filmeknél az elsődleges, más tulajdonsága nem igazán élvez prioritást.
Keret: Jó lenne 200-300k-ból megoldani, de ha nem lehetséges, akkor mehet fentebb olyan 400-500k-ig, de akkor szuper tartós monitornak kéne lennie, amit hasonló okokból, ne kelljen már lecserélni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Cimbee #130694 üzenetére
Ezzel nem volt még tapasztalatom, de ha 40" felett gondolkozol akkor a C2-től jobb vétel nincsen, csak drágább.
Én OLED irányba megyek / mennék akkora méretnél, esetleg IPS. Kisebb esetén, ha a 4K a fő priorítás akkor meg az említetteket. Amit küldtél 43"-os VA panel ami nagyon ritka, mert a VA betekintési szöge botrányos és ekkora méretben nem tartom kizártnak, hogy nem lenne egységes a kép.
G-Sync ahogy írták is egy dedikált hardver ezért is drágább, mint a FreeSync és főleg akkor ajánlottabb, ha gyengébb a kártyád ami zöld. Egyébként a FreeSync-el sem lesz semmilyen hátrányod.[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg egy 27" Philips 278E1A monitort használok, viszont kipróbálnám a 60hz feletti életet is. Túl sokat nem költenék rá, így vagy 27" Qhd 170hz vagy pedig 27" Fhd 240hz lenne a cél. Jelenlegi monitorom előtt egy Dell 2312Hm volt és elővéve még jobb szeretem a színvilágát/ képét mint a Philipsét, bár ez lehet csak placebo, vagy a PWM mentes fényerőszabályzás miatt van.
Most egy ASUS TUF VG27AQ1A és egy Dell Gaming G2723H közt megy a malmozás. (100k jelenleg akcióban mindegyik)
QHD vs Freki
100-150k
24-27" FHD-QHD
Ha nincs ghosting akkor VA, ha esélyes a megléte, akkor IPS
sík
csak játék és néha netezés
G-sync RTX 40xx kártyára kötve
DP gondolom NV miatt,
Nem
hagyomáyno
Vesa 100x100-as tartóra fel tudjam akasztani.
-
válasz Cimbee #130691 üzenetére
Szia.
Alábbiakat javaslom :Samsung S32BG850NP
Asus XG32UQ
MSI PG321UR-QD
Corsair Xeneon 32UHD144Fentiek G-sync hardveres megoldások .
Ami most jön G-sync kompatibilis.
-BenQ EX3210UShade45
Picit feladtad a leckét , mert minimum vagy olyan monitor kellene neked amiben van VRR, vagy HDMI 2.1 , vagy valamilyen adaptív konzol támogatás .Az egyik megoldás BenQ MOBIUZ EX3410R modellje lenne amiben van konzol támogatás .
Másik versenyző pedig az Asus VG34VQL1B modellje lenne .De várd meg Sztivo nagymestert , mert lehet tudd neked még jobbat ajánlani , találni .
Devsey
Ha nem szereted az IPS-t akkor filmezésre és játékra az alábbi VA paneles monitorokat ajánlom amiben megfelelő HDR is lesz , jobb filmnézés érdekében .
MSI MPG Artymis 273CQR (ívelt )
BenQ MOBIUZ EX2710R (ívelt )Sajnos a piac ráállt a VA panelek esetében az ívelt monitorok készítésére .
De ajánlok IPS monitort is .BenQ EX270QM
Philips 27M1F5500P/00
Asus ROG Strix XG27AQ
Acer Predator XB273UGX
LG 27GP850 Vagy LG 27GP850P
BenQ MOBIUZ EX2710Q
Asus VG27AQL1ADe célszerű lenne majd VGA esetében a döntést létrehozni , főleg a játékok miatt sync kompatibilitás véget , mert listában szerepelhet olyan monitor ami csak alap FreeSync-re képes . És az csak AMD VGA -t szereti.
szacsee
“Túl sokat nem költenék rá, így vagy 27" Qhd 170hz vagy pedig 27" Fhd 240hz lenne a cél..
-Jó akkor maradunk az elsőnél , azaz 27”+QHD+170+Hz. Csak azért mert az a tapasztalatunk , hogy 27”+FHD kombinációt nem szeretitek , mert már nagyon pixeles .VG27AQ1A Már egy bizonyított modell , közel nyolcezren adtak róla visszajelzést .
De a Dell is szuper választás lehet .Ettől függetlenül VA monitort is ajánlok , még pedig Asus VG27AQA1A , ez is ugyan olyan bevált darab mint a felette irt IPS tesója esetleg egy ívelt VA MSI Optix G27CQ4 E2
Ezek mind tudják az általad kert specifikációkat.
-
VirsLee
őstag
Sziasztok! Az alábbiakban kérnék segítséget.
max. 3-400k
31-34”, max. 80cm széles, UHD felbontás, 60 vagy 144 Hz, nem tudom, hogy szükségem van-e 144Hz-re
IPS, 10bit
Tetszik az ívelt, de lehet sík is.
Programozás (nem hobbi szinten, szóval napi 8 óra használat simán megvan), játék
Egy RX6950XT valamit egy Macbook Pro M1 Pro lenne rákötve
Type-C, HDMI, DisplayPort kellene, plusz jó lenne ha lenne valami switch, hogy a gépek között tudjak váltani
Nem használtam még, úgyhogy tuti nem
Hagyományos
Magasságában állítható, esetleg dönthető is, de az nem annyira fontos.A panel minősége nagyon fontos lenne, mert 8-10 órát használom naponta.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest