- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Emi1986 #39076 üzenetére
A gépház oldalának merevsége nincs kapcsolatban a teljes ház stabilitásával.
Láttam már sok házat, tudok összehasonlítani, de az FD3K esetében nem emléxem arra, hogy az oldallap vékony lenne. Otthon majd megnézem és írokA ventilátor szabályzásról kb. hetentre 2 hetente rendszeresen írok, nagyrészt szerintem ugyanazt.
Talán olvass vagy keress vissza. Találsz itt ebben a topikban jó-néhány útmutatót.Röviden: a CPU FAN-ra a cpu-t ajánlott tenni.
Ez lehet automatikus.A PWR fan biztos h nem szabályozható.
A CHASIS fan-ok általában igen, de nem minden esetben mindegyik.
Hőfokra meg elég ritkán.
Hőfokra általában csak a CPU PWM szabályozható.
Ahhoz meg PWM-es ventik kellenek, a gyéri ventik csak sima 3 tűsek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Emi1986 #39020 üzenetére
Ha jól emléxem a Zalman-on egy pométer van. Mindegy hogy 1 vagy 2 db kimenet, elvileg elosztóval akárhány ventit tehetsz rá, persze az túlzás, de 4-et simán elbír, több nem is nagyon kell egy házba. Venti elosztót valszeg Neked kell venned, ha nincs benne.
Az alaplapra kötött ventiket az alaplapról lehet szabályozni, már ha olyan az épp szóban forgó alaplap kimenet. Lehet szabályozható is, de az is lehet hogy nem.
A CPU PWM fan-t az szinte minden esetben az alaplapra kell hagyni.
Ha szabályozható PWM vagy 3 pinest találsz az alaplapon, akkor azt szabályozhatod az alaplappal.
Ha nem szabályozhatót találsz, a PWR fan az nagyrész ilyen, de némelyik Chasis FAN is, akkor azt nem lehet.Attól függ egy ház hűtésének a kiépítése, hogy milyen alaplapot választasz, milyen házat, esetleg milyen ventiket.
Vannak házak, melyekben beépített venti szabályzó van, komolyabb és akár az összes ventit rákötheted és tekergetheted. Persze ettől az még nem lesz automatizált.
A legegyszerűbb automatika, ha veszel 3 db PWM-es ventit, egy 4-es elosztót és a CPU PWM fan ventivel összekötöd párhuzamosan mind a 4-et. Így ha elindul a játék, az összes venti felpörög, ha leáll a game, akkor lehalkul. CPU hőmérsékletre be lehet lőni szinte az összes alaplapon. Márkától függetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz Emi1986 #39020 üzenetére
zalman házat még nem láttam élőben így nem tudok véleményt alkotni de valszeg 12 cmes ventikről beszélünk és a gyári ventiket tudod szabályozni azt nem tartom valószínűleg h mind a kitudja hány opcionális ventit szabályozná.
ha Fractal alatt Define R4et értettél akkor igen 12 cmes ventikkel operál 7 slotban ebből 2 a fronton van és ebből 1ben már lesz 1 gyári [meglehetősen halk] venti.
iponon nézelődök éppen, ott a z9 u3 23k az R4 27 körül van, szerintem simán megéri azt a +4kt. persze én nagyon rá gerjedtem ez alatt a 2,5 év alatt az R3-ra szóval nem vagyok vmi pártatlan. [konkrétan most is azon agyalok h 40k-s fractalom legyen v gtx 770 vga.. beteg állat vagyok.]R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Emi1986 #34208 üzenetére
A kék LED-es ZALMAN venti és a Xigma Alfar ventije is alapvetően halk. Ez látszik a venti teszt táblázatból is. 45 és 48 decibel maxon, nekem még az 50 dB is belefér. A hátsó Zalman venti viszont molex-es, az hangosabban jár, kb. 50 dB-en, határeset. Azt le kell szabályozni.
A Zalman Z9 idejében még nem mértem a házakat hőfok ügyileg. A Zalman Z11 le lett utána mérve, annak hasonló a belseje. A táblázatból szintén látható, hogy kb. ugyanúgy hűt a 2 ház. Az Alfar ventik kicsit jobbak, ennek megfelelően az Alfar 2 db ventivel hozza a 3 ventis Zalman hűtését, még jobb is.
Az Alfar kissé instabil és nincs gumi a HDD szárakon sem.
Szerintem a Zalman Z9 jobban megéri a pénzét, nem hiába van még mindig a táblázat dobogóján.[ Szerkesztve ]
-
Kirir
tag
válasz Emi1986 #34224 üzenetére
Kerestem egy ideig, de mivel nem találtam Magyarországon abbahagytam a keresést. Ha valami isteni csoda folytán mégis valahol látok, akkor írok neked.
Én ezt találtam helyette? Fractal Design Core 3000 usb3 [link]
De ez sajnos nem 16000 forint, hanem 22600 forint. [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest